Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik mag graag een biertje drinken

4.073 stemmen | Geplaatst op 24 juli 2022 | Website

Ja, heerlijk
38,4%
Nee, lust ik niet
29,6%
Och, zo af en toe
32%

Reacties (50)

Angel of Revenge 3 weken geleden
Er zijn twee soorten mensen en dat is genetisch bepaald. Of je hebt het gen wat jou vatbaar maakt voor verslaving of je hebt het niet. Dat heeft niets maar dan ook niets met sterk in je schoenen staan te maken wat veel mensen wel denken. Ik drink geen bier meer omdat ik van mezelf weet dat als ik drink, dat ik dan ook goed drink. Graag wil ik daarom vooral jongeren waarschuwen (met iets wat natuurlijk al bekend is maar vaak niet inzinkt) hoe gevaarlijk het kan zijn als bier drinken een gewoonte wordt. Het is een mooi verdien model en daarom staat het nog steeds in de schappen maar het is natuurlijk gewoon gelegaliseerde drugs en niks anders. Er zijn gigantisch veel mensen die problemen hebben om het drinken onder controle te houden en dat is echt geen wonder te noemen in de hedendaagse maatschappij waar het "moeten presteren" en stress bijna normaal zijn geworden. Het is leuk als je ermee begint. Zeker als je wat introvert bent. Je wordt wat losser en krijgt wat meer praatjes en de problemen die je hebt in het leven worden onderdrukt. Het wordt een nog groter probleem als het zo'n gewoonte wordt dat je steeds meer nodig hebt om datzelfde resultaat te boeken. Tja, dan weet je dat je met dit langzaam werkend vergif gewoon je lichaam aan het slopen bent. Kortom, doe het niet als je niet weet wat het is zodat het ook nooit een probleem kan worden. Er is niks stoers aan, je bent juist stoerder als je er vanaf kan blijven.
The Dutch 3 weken geleden
Angel of Revenge; gaat het wel lekker met je?! Als je idd geen ruggengraat hebt kan vatbaar zijn voor het effect van alcohol. Wat is er mis met iedere avond één biertje drinken en in de weekenden iets meer? Ik doe het al jaren en gaat allemaal nog helemaal goed hoor. Misschien moet je zelf maar eens gaan drinken met dat rare gezwam van je!
Angel of Revenge 3 weken geleden
@The Dutch, ik kan beter vragen of het wel lekker met jou gaat? Wat is er mis met mensen zoals ik die ervoor kiezen om nooit te drinken? Ik voel me er namelijk beter bij en misschien heb je ook nog nooit van alcholisme gehoord? Google dat maar even. Dan begrijp je heel misschien het probleem van mensen die vatbaar zijn voor verslaving wat beter. Het is niet zo dat omdat jij niet vatbaar bent voor alcoholisme, dat een ander dat niet kan zijn. Hier een stukje onderbouwing omdat ik al zei dat er zat mensen zoals jij zijn die dit proberen te ontkrachten. https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/waarom-is-verslaving-een-hersenziekte/
Kaiser 3 weken geleden
the dutch als je iedere avond een biertje al jaren doet, ben je gewoon een alcohollist ,daar kom je achter als je er eens mee zou stoppen
Zeeuwleeuw 3 weken geleden
Ik ben nooit echt een bierdrinker geweest. En als ik het nam dan graag een echt lekker Belgisch biertje en niet die troep van Heineken, of nog erger Stella Artois. Maar ik nam veel liever een gin-tonic, jenever-jus, rum-cola of lekkere wijn. Maar inmiddels drink ik al lang niet meer. Het is toch ongezond, ook als je het maar weinig drinkt en ik heb er ook geen behoefte aan.
Zeeuwleeuw 3 weken geleden
Ik vind het wel heel goed dat er tegenwoordig volop alcoholvrij bier en andere dranken te koop zijn. En dat je je niet meer schaamt als je dat bestelt. Het is alleen maar héél verstandig wanneer je nog moet rijden en verder ook voor jezelf veel beter. Lang geleden heeft Youp van't Heck in een show het kort daarvoor geïntroduceerde alcoholvrije bier belachelijk gemaakt waardoor het een flop werd en niemand het nog durfde te bestellen. Achteraf kunnen we misschien concluderen dat hij daarmee helaas heel veel ongelukken, doden en verslaafden veroorzaakt heeft.
Zeeuwleeuw 3 weken geleden
Wanneer iemand elke dag drink is hij/zij verslaafd. Maar een kenmerk van verslaving is het keihard ontkennen en zeggen "dat het gewoon lekker is en echt geen kwaad kan". Alcohol maakt meer kapot dan je lief is! Ik ken een aantal mensen zowel van 18 als van 40 en 60 jaar die gestopt zijn met alcohol en zij zeggen allemaal dat zij er zo veel goeds voor terug gekregen hebben. Zij spreken stuk voor stuk over veel beter slapen, meer energie hebben en zin in allerlei dingen, opgewekter zijn en beter in hun vel zitten, gewoon een prettiger mens zijn en zich gelukkiger voelen. Drank is net als sigaretten een schadelijk en verslavend nepmiddel om je stemming korte tijd een beetje op te peppen en problemen ogenschijnlijk te laten verdwijnen. Waarna ze helaas nóg harder terug komen. Dát maakt het juist zo verslavend, want mensen willen zich lekker voelen en die schijnbare oppepper maakt het enorm verleidelijk om er steeds opnieuw naar te grijpen. Het veroorzaakt talloze ernstige en dodelijke ziektes, als hartfalen, herseninfarcten, leverziektes, nierziektes, dementie, bloedziektes, kanker, spierziektes, parkinson, enz. Ik wil niet iedereen van alles verbieden, maar besef wel dat alcohol, tabak en drugs absoluut niet daadwerkelijk bijdragen aan je gezondheid en geluk en dat je er helemaal niets mee opschiet. Alleen de fabrikanten en handelaren spekken hun eigen bankrekening. En voor een lekkere smaak en genieten zijn er zo enorm veel gezonde alternatieven.
bung 88 3 weken geleden
ik drink niets waar alcohol in zit en als ik bier zie moet ik er aan denken dat ik ooit een paard heb zien wateren: geel en schuimig. als ik bier zie denk ik autommatisch weer aan dat paard. maar wie een biertje wil--die gaat zijn / haar gang maar..
BigF666 3 weken geleden
de moraalridders hebben hier weer duidelijk de overhand..... ik drink graag een biertje, bij voorkeur een West Vleteren 12, die al meer dan een jaar gerijpt is op de fles.... kenners zullen mij wel begrijpen :-)
dutchy71 3 weken geleden
Angel of Revence, Mooi verwoord en de waarheid het is en blijft een sluipmoordenaar, Het was bij mij ook elke dag maakte niet uit wijn bier of iets anders gezopen heb ik, Maar nu al 2 jaar niks meer, En ik kan je vertellen dat de dagen nu wel wat zinvoller zijn, Maar missen doe ik het nog iedere dag toch raar is dat terwijl je toch beter voelt.
AA? 3 weken geleden
Ga eens een keer naar de plaatselijke AA en je zult verbaasd zijn van wie je daar allemaal ziet.
Jan met de korte achternaam 3 weken geleden
Ik ken dat wel van Angel of Revenge. Het begint bij 1 biertje dan word het warm weer dan zijn het er 2, maar dan komt er een hittegolf aan en dan is het verleidelijk om er meer te drinken. Het word steeds meer. Op zich is 2 biertjes per dag maximaal (ook in het weekend, als je er dagelijks 2 drinkt) geen verslaving. Maar meer dan 2 biertjes is een verslaving. Je moet er ook rekening mee houden dat er 2 tor 5% puur gif in zit (ligt aan de zwaarte van het bier). Alcohol is puur gif. Wat mijzelf betreft ik ben ook geen heilige. Ik drink ook maar niet meer dan 2 achter elkaar. Meestal heb ik voor een week 4 flesjes in huis in de zomer. Komt ook omdat ik gebudgetteerd ben op 70 euro per week. eer kan ik niet uitgeven inclusief benzine. In de winter drink ik niet. op warme dagen wel.
Angel of Revenge 3 weken geleden
@dutchy71, top van je dat je het al 2 jaar uithoudt. Zelf mis ik het ook in de avonduren maar als je maar genoeg afleiding zoekt, dan denk je er niet meer aan. Je kent vast de uitdrukking wel; Eens een alcoholist, altijd een alcoholist. De valkuilen blijven de tegenslagen in het leven waarbij je in staat bent de mooiste excuses te verzinnen om nog één dag te drinken en voor je het weet.........helemaal stoppen is dus de enige optie.
roderick963 3 weken geleden
Voor mij geen inname van vergif Nr 3. Nr 1 Tabak-Nr 2 Chrystal Meth -Nr3 Alcohol Een arts van de Jellinek kliniek is gepromoveerd op dit onderwerp Alcoholgebruik kan een Trombocytopenie veroorzaken en tevens gepaard met veranderingen in het beenmerg die moeilijk te onderscheiden zijn van een myelodysplasie Beenmerg is de kraamkamer van het bloed. De vele kankersoorten die door alcohol worden veroorzaakt heb ik voor het gemak maar even buiten beschouwing gelaten Proost
Jan met de korte achternaam 3 weken geleden
Wat ik ook regelmatig neem is een radler. Die zijn ook zeer lekker. Je hebt ze in 0.0 en 2.0 In die laatste versie zit dan weer wel alcohol. Maar de eerste versie is ook lekker. En The Dutch als alcoholist kan ik wel begrijpen dat je graag een biertje lust. 1 per dag is een verslaving, zeker als het er in het weekend meer worden. Jij kan er niet meer zonder blijkt maar.
Aceb 3 weken geleden
Ja hoor, elke dag een paar (of 4). Soms met een borreltje er naast. Heerlijk, totaal geen probleem mee. In het weekend een wijntje voor de afwisseling, wie doet me wat !!
Aceb 3 weken geleden
En.....ik betaal het helemaal zelf, wat ik wel een nadeel vind.
Mosk 3 weken geleden
geef mij maar een lekker koud chocomelletje.
dwarsligger. 3 weken geleden
Ik heb jarenlang graag een borreltje gedronken, helaas nu met diverse medicijnen mag ik het niet meer.
GinaHeynze 3 weken geleden
Ik sluit me aan bij Angel of Revenge. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat verslavingsgevoeligheid erfelijk is. Mijn ouders waren allebei afhankelijk van alcohol. Een ervan is ook aan de gevolgen van drankmisbruik gestorven. Toen ik op een gegeven moment merkte dat de gewoonte er bij mij ook insloop en steeds grotere vormen aannam heb ik tijdens een ziekteperiode de beslissing genomen een maand of drie te stoppen. Dat beviel goed en die drie maanden zijn al bijna drie jaar. Wat bier betreft...Ik vind de prikkeltjes die erin zitten ontzettend lekker. Tegenwoordig neem ik een lekkere Radler 0,0 of een andere alcoholvrije. Zijn vaak erg goed van kwaliteit. Of ik ook nog alcohol ga drinken? Ik weet het niet. Ik wil het niet maar ja.....
ErikRe 3 weken geleden
"Drank maakt meer kapot dan je lief is".
ErikRe 3 weken geleden
Iedereen zegt 'ik ben niet verslaafd'. Maar ze kunnen alcohol ook niet laten staan. Dan ben je dus wel verslaafd.
C.J. de Loof 3 weken geleden
Ja ik drink best graag een biertje liefst samen met een jenevertje, maar niet echt een kieskeurige drinker... wijn, whiskey, cognac (met een sigaartje) allemaal lekker. Niet iedere dag maar wel bijna en ja dan zal ik wel wat korter leven maar wel met meer plezier dan sommige hier!
Mieppio 3 weken geleden
@Kaiser, ik drink iedere dag een wijntje om 17.00 uur samen met mijn man, dus dan zijn we alcoholist. Kaiser jij spoort niet, en wij zijn geen alcoholist. Wat drink jij een glaasje gemeente pils, dan ben je alcoholist kan er niet anders van maken.
dutchy71 3 weken geleden
@Kaiser, Daar ben ik het niet mee eens al bedoel je het goed, iedere dag een drankje maakt je nog niet een alcoholist, Maar zit je daar dagelijks ruim overheen moet je toch opletten, Voor de rest moet iedereen maar op zijn manier genieten en de juiste keuzes maken.
Fatsoen 3 weken geleden
Overdreven reacties hier. Een alcoholist is iemand die zonder drank niet kan functioneren, dat is iets totaal anders dan regelmatig één glas bier of i.d. drinken. Eén glaasje rode wijn, geen halve fles! schijnt voor hart en bloedvaten goed te zijn.
Verzamelaar1978 3 weken geleden
deze reactie is verwijderd
In.the.air 3 weken geleden
Mijn vader zei ooit in het algemeen: 'als ik mijn biertje niet heb, heb ik niets' Dat vond ik echt héél erg. Zeker omdat hij niet eens zoveel dronk. Ik zei toen terug: 'maar je bent daar toch ook niet mee geboren?' 'En het leven zelf dan, dat is toch een mooi iets?' De eerste 15 jaar van het leven drinkt namelijk (bijna) niemand. Je kunt genetisch vatbaar zijn, maar het zijn toch echt de omgevingsinvloeden die echt bepalen of jij je eerste alcoholische versnapering neemt. Daarna wordt het 'gewoon' en een gewoonte. Het lichaam en het hoofd wennen zeer snel. De laatste tijd lees ik steeds meer berichten dat zelfs één glas al wat doet met het gestel. Tja! Lastig. P.s. Complimenten voor degene welke gestopt zijn. Een hele prestatie. Houden zo :- ).
Rippertje 3 weken geleden
Wat was de stelling ook al weer/ ik zit niet te wachten op al die domme reacties van die moraalridders die overal en alles tegen willen te zijn Zoek een hulp / en ja, je kunnen nu weer los gaan
Verzamelaar1978 3 weken geleden
@in.the.air. Ik ga vanmiddag lekker 2 of 3 westmalle triples wegkappen buiten onder de parasol. Heerlijk zo`n zondag! Morgen weer lekker werken. Ik geniet van mijn weekenden. Straks ff nog een shaggie roken. Gelukkig is mijn genetica zo dat ingesteld dat je in het leven ook mag genieten en dat is niet enkel met rauwkost, een mondkapje en vleesvrije maaltijd. Geef mij maar spareribs op zijn tijd of een lekker karbonade op mijn bord. Meer voor mannen.....
Verzamelaar1978 3 weken geleden
deze reactie is verwijderd
Aceb 3 weken geleden
Als ik zie, op hoeveel plaatsen er in mijn woonomgeving er alcoholische dranken worden verkocht ( in een straal van 2 km ) en dat er nog geen een op de fles is gegaan, dan kan ik slechts concluderen, dat er nog heel veel mensen aan de fles zijn. Nemen we de soorten en de diverse alcoholgehaltes in ogenschouw, dan vraag ik me af hoeveel mensen er niet/nooit drinken. Of zouden het dat soort mensen zijn, die niet drinken, als er visite is en waarbij de fles op tafel komt, als de visite weg is? Nogmaals, zelf pak ik elke dag graag een biertje of wat en af en toe wat anders (erbij) en kom er gewoon voor uit.....helemaal zonder me te schamen of wat en verslaafd of niet. Maar ja, ik heb dan ook geen smartphone, om een hele dag op te staren.
Johan__ 3 weken geleden
"Ik ben niet verslaafd aan den drank, maar iek heb het wel nooodig" (Rene). Lekker man, ik brouw ze zelf, Weizen, Triples, Quadruples, witbier, vanalles. Heel leuke hobby. En alles is dan puur natuur.
Domoor 3 weken geleden
Er worden nogal wat begrippen door elkaar gehaald . Er is een groot verschil tussen een (slechte) gewoonte, een dwangstornis of een verslaving. Een wijntje per dag is een gewoonte, niet zonder dat kunnen een dwangstornis, en door gaan tot alle flessen leeg zijn een verslaving.
Aceb 3 weken geleden
Geldt dat ook voor sex?
Domoor 3 weken geleden
Aceb Ja. Maar maak van dat ``slechte`` maar ``goede``😁
J.Vet 3 weken geleden
betreft de stelling , Nee ik moet geen bier hebben, ze zeggen dat moet je leren drinken, vroeger genoeg van gedronken en er nooit wat aan gevonden. vies graag water, mn maag draaid er gewoon van om. rummetje of wiskey , wijntje zijn wel te doen. hoewel als tiener ik elk weekend wel dronk ene keer wat meer dan de andere keer, lette ik er wel altijd er op hoeveel. uiteraard moet je die grens wel een paar keer opgezocht hebben. maar als ik niet meer fatsoenlijk kan zien en lopen vond ik er geen hol meer aan en was de avond voor mij over. hoewel ik dan wel graag nog even een rondje liep want zat in bed is ook iets wat ik niks vond. dan ga ik liever in een echte achtbaan. maar dat waren de tiener jaren. later en nu eigenlijk alleen nog tijdens een feestje of een event dat ik wat drink met alcohol, 1 a 2 glaasjes en dan vind ik het wel leuk geweest.
J.Vet 3 weken geleden
betreft het verslaafd zijn , dat kan meerdere oorzaken hebben, als je wat gevoeliger bent voor verslaving en er niet op let kan het er insluipen. maar wanneer ben je dan echt verslaaft. omdat je het elke dag doet ? nee, als je merk dat je op meer momenten dan gebruikelijk gaat drinken. of steeds meer. je zelf steeds meer redenen gaat geven om te drinken. en dit hoef je niet altijd door te hebben natuurlijk. moment dat je probeert te minderen en dat met moeite gaat of merkt dat je toch wel ontwennings verschijnselen krijgt hoe je ook niet persee van een verslaving te spreken, zolang je het zelf in de hand hebt. maar is zeker wel iets om even bij na te denken. en of je dan voor je zelf beslist dat je niet wil drinken of moet omdat het niet kan is natuurlijk een eigen keuze. er gebeuren nog genoeg ongelukken met alcohol, helaas ook zonder alcohol, ken maten die wanneer ze drinken altijd te veel drinken, maar verder niet elke dag drinken. of zelfs soms maanden niet. hoeveel mensen hoor je niet zeggen , "zonder mn koffie kan ik niet beginnen" elke dag de hele dag door koffie drinken, (moet ik ook niks van hebben , altijd al goor gevonden) dat doen er zo veel, maar omdat je daar niet zat van raakt is het geen verslaving ? het is maar net waar je het zoekt. en als jij lekker geniet van je glaasje , ga je gang. en wat er in dat glaasje gaat moet je zelf weten. zolang je er een ander niet mee lastig valt. je hebt maar een leven doe ermee wat je wilt, we leefde toch nog in een vrij land of was dat alleen voor de sier dat we dat roepen.
Aceb 2 weken geleden
Potjandorie @Domoor, dan heb ik er weer een verslaving bij.....Daar ga ik toch even voor zitten met een potje bier, om het te laten bezinken.
Domoor 2 weken geleden
Aceb Niet teveel. Daar wordt het niet beter van.
Het vrije woord 2 weken geleden
Mag graag een biertje drinken.
Angel of Revenge 2 weken geleden
Heel goed van je Gina! Sterk van je dat je er al drie jaar vanaf bent. Ik heb toevallig vanmiddag ook weer een Radler gedronken. Die zijn echt wel lekker.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Iedereen is hier natuurlijk geheel vrij om (veel) te drinken, te roken, drugs te gebruiken, te gokken, veel te snoepen, veel te snacken, de hele dag porno te kijken, enz. Maar ik vind het wel triest dat er mensen zijn die blijkbaar denken dat je dan pas écht leeft en plezier in je leven hebt en dat al die anderen die niet roken, niet drinken enz. een enorm saai leven hebben en dat die mensen niet genieten. Wanneer je de dingen met mate doet is het nog te overzien, maar het is vaak schadelijker dan veel mensen denken en er zijn ook veel probleemgevallen. Ik denk dat juist veel mensen die geen gebruik maken van al die stimulerende en verslavende zaken vaak veel gelukkiger zijn en juist wél kunnen genieten, maar dan van heel andere dingen. Uiteindelijk vertroebelen die stimulerende middelen toch je waarneming waardoor je veel minder geniet van leuke, mooie en gezonde dingen. Maar iedereen is vrij en de een zal er beter tegen kunnen dan de ander, alleen kan het volgens mij geen kwaad om er eens over na te denken of het wel wijs is om er mee door te gaan. Van alle mensen die ik ken die gestopt zijn met drank hoor ik alleen maar positieve ervaringen en zij zijn heel blij dat zij er vanaf zijn en voelen zich veel beter.
Angel of Revenge 2 weken geleden
@Zeeuwleeuw, je zal het allemaal goed bedoelen en ik begrijp heel goed wat je zegt en ben het ook met veel dingen eens. Maar in de korte tijd dat ik hier ben merk ik nu al duidelijk dat hier nogal wat mensen komen die alles wat je zegt maar raar vinden omdat ze er maar de helft van begrijpen. Ze willen zich ook niet verdiepen in wat wel of niet slecht is en vinden het maar gezeik. Dat is voor hun beter te begrijpen zodat ze met hun verslaving en ongezonde pratijken door kunnen gaan. :) Die denken letterlijk, wie ben jij om mij te vertellen wat slecht voor mij is terwijl de berichten alleen bedoeld zijn aan mensen die intresse hebben in nieuwe inzichten en er beter van willen worden. Ik matig mijn toon daarom een beetje hier. Je kan hier vrijuit spreken met wetenschappelijke links maar verwacht dan ook veel weerstand omdat het voor veel mensen lekker simpel moet blijven. Anders ben je voor deze mensen al snel een zeikerige betweter omdat ze zelf niets weten.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Tja Angel, het lijkt wel of sommige mensen bij voorbaat overal tegen zijn en hier ook zo snel mogelijk reacties minnen, terwijl zij het onmogelijk zo snel al gelezen kunnen hebben. En een deel van de mensen verzet zich bij voorbaat blijkbaar tegen alles wat met gezondheid of natuur en milieu te maken heeft. Je kunt er niet zinvol mee communiceren en eigenlijk weten ze zelf niet wat ze willen en zij kunnen meestal niets onderbouwen. Het is alleen maar commentaar leveren, tegen zijn, vijandig zijn, van alles de overheid de schuld geven of "de complotten die tegen hen gesmeed zijn". Ik denk dat wanneer mensen gezonder gaan leven en eten zij meestal ook gelukkiger zullen worden. En respect voor dieren, natuur en milieu vind ik niet meer dan logisch en normaal en bovendien is ieder levend wezen, dus ook wij mensen, volkomen afhankelijk van een gezonde, evenwichtige, gevarieerde natuur. Ik vind het zorgwekkend dat juist de allerbelangrijkste zaken in het leven en in de samenleving vaak structureel zo ondergeschikt gemaakt worden aan buitensporige hebzucht en machtswellust onder het mom van "de economie". Maar ik wil graag blijven geloven in een betere, fijnere wereld en probeer ook zelf zo veel mogelijk op mijn eigen manier daar aan bij te dragen. En ik vertik het om mij neer te leggen bij beweringen "het wordt toch allemaal niks meer, het is al te laat, of wij mensen kunnen daar niets aan doen". Misschien kunnen we niet alles oplossen, maar wel een hoop en het zou mooi zijn als steeds neer mensen zich daar voor zouden inzetten. Het wordt er dan voor alles en iedereen beter, fijner, leuker, veiliger en gezonder op. Dat vind ik een mooie gedachte om zo mee te gaan slapen.
C.J. de Loof 2 weken geleden
Je mag natuurlijk geloven wat je wil Zeeuwleeuw, maar feit is dat er geen CO2 crisis is geen Coronacrisis , het klimaat veranderd, maar niet als gevolg van de diesel auto waarin in ik rijd. Dus prima als je mee gaat in de grote leugen die de media ons op dringt, je mag ook best roepen dat 1+1 3 is, geen probleem maar het wil natuurlijk niet zeggen dat je gelijk hebt. De bewijzen zijn er volop!!!
Sparky 2 weken geleden
@zeeleeuw Mooi verhaal , echter het is geen antwoord op de stelling Ik mag graag een biertje drinken. Ik mag graag een biertje drinken !!!
J.L.G 2 weken geleden
Ja zeker drink ik graag een potje bier of zelf meer dan een. Alleen ik drink deze thuis, want buiten de deur aan een terras kom je nog wel eens voor verrassingen te staan wat ze tegen woordig durfen te vragen. Heb laats op Ijzendijke tijdens het ringsteken nog een biertje en een ijsthee gekocht voor de prijs van €5.60 Ik het plastikbekertje zat nog geen 200 ml aan vloeistof voor bijde drankjes Bij de Lidl koop ik een krat Cordaat voor nog geen € 7, 24x30cl of ik haal bij Appie een krat brouwers voor circa de zelfde prijs, ook 24x30 cl Wel leuk even op het terras of aan een tafeltje te zitten, maar niet meer voor mij. In DenHelder heb ik nog gehad 400ml bier en 30 ml ijsthee voor €10. Waar gaat het heen. Oja alcolisme is dat wanneer je s,morgens je nest uit komt het verlangen naar alcohol aanwezig is. Als het weer wat kouder gaat worden drink ik bijna niets meer
C.J. de Loof 2 weken geleden
Niet zeuren over de prijs bij de horeca, je betaalt niet voor het bier maar voor de service, de gezelligheid enz. Ondernemer heeft echt nog een paar andere kosten dan de aankoop van dat beetje bier! en wil je dat niet betalen dan blijf je weg geen problemen mee hoor!
drijfsijs 2 weken geleden
Wat mij dan een beetje verbaasd al de mensen die ‘niet’ meer drinken het wel zoeken in 0% procent biertje? Beetje ik wel maar kan/durf niet. Er misschien achter gekomen dat ze verslavings gevoelig zijn. Denk dat ieder voor zich maar moet bepalen waar de grens ligt en niet van dat opgedrongen gedoe. Iemand die willens en wetens consequent dronken is heeft daar voor gekozen. Want er is altijd een keuze met of zonder hulp
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.