Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse treinmachinist stapt naar rechter om 33 cent ingehouden loon

2.862 stemmen | Geplaatst op 12 november 2021 | Website

Terecht!
43,1%
Dat gaat wat ver
18,6%
Wat een onzin!
38,3%

Reacties (16)

Zeeuwleeuw 6 maanden geleden
Mij lijkt dit een nogal onzinnig gebeuren. Misschien kan het overal gebeuren maar Japan is wel een apart land, met aan een kant in het algemeen een enorme discipline en trouw aan je werkgever en erg strenge normen voor gedrag, regels, tradities en gewoontes. Maar ook een groot gevoel van druk en enorm veel stress onder de bevolking, tegen alle internationale regels in op extreem wrede wijze massaal walvissen vangen voor consumptie, zogenaamd voor "wetenschappelijk onderzoek", daarnaast de jaarlijkse gruwelijke bloederige extreem wrede dolfijnen jacht en -slacht in Taiji, een hoog percentage zelfmoorden, extreme eisen aan mensen stellen voor "succes" en een "juiste relatie". In Nederland is ook niet alles even geweldig, maar ik ben toch erg blij dat ik niet in Japan woon.
@nt¡-Na®©ist 6 maanden geleden
De baas van die treinmachinist spoort niet en is overduidelijk een vieze narcist uit op volle winst. Als hij zijn personeel al kan pakken op 33 cent dan is dat in zijn ogen weer extra winst. Zelfs als er een menselijke fout wordt gemaakt. Hoewel het nogal vreemd en overdreven lijkt dat deze treinmachinist nu naar de rechter stapt om dit bedragje weten wij natuurlijk niet daadwerkelijk wat deze man nog meer heeft moeten doorstaan door zo'n baas. Stel hij zou echt teveel fouten maken dan had hij er al niet meer gewerkt. Als ik zo'n baas zou krijgen zou ik maken dat ik weg zou komen bij zo'n bedrijf. Dat brengt alleen maar onnodige stress en je wordt er niet gelukkiger op. Burnout is het laatste wat je wil hebben.
dutchy71 6 maanden geleden
Je hebt wel lef ervoor nodig, Om voor die paar centen naar de rechter te gaan, Maar natuurlijk is het wel zo als wij 2 cent tekort komen in de winkel krijg je het product ook niet mee, En 33 cent is voor de werknemer net zoveel waard als voor zijn baas.
wispelhuis 6 maanden geleden
面白い, 興味深い
W.Melger 6 maanden geleden
私たちは再び日本と何をしなければならないのか、33セントで何の意味がないのか。
W.Melger 6 maanden geleden
Watashitachi wa futatabi Nihon to nani o shinakereba naranai no ka, 33-sento de nani no imi ga nai no ka.
W.Melger 6 maanden geleden
deze reactie is verwijderd
Het vrije woord 6 maanden geleden
Mooi verhaal. Niet voor niets dat het in het nieuws komt. Ben een groot liefhebber van de Japanse cultuur. Prachtig.
W.Melger 6 maanden geleden
Wie ooit in Japen is geweest begrijpt waarom deze machinist dit heeft gedaan, eer staat bij een Japanner namelijk heel hoog in het vaandel daar kunnen wij als Europeanen nog heel wat van leren.
Ron625 6 maanden geleden
Of je nu 1 cent steelt, of €1000.00 je bent en blijft een dief. Of je nu 1 minuut te laat komt, of 1 uur, je bent en blijft te laat.
Havenot 6 maanden geleden
Het inhouden van 33 cent is natuurlijk kinderachtig. Evenals de eis tot terugbetaling. Maar daar is het de machinist niet om te doen, hij eist namelijk 2,2 miljoen yen schadevergoeding.
GinaHeynze 6 maanden geleden
Ik hou heel erg van punctualiteit maar niet van de starheid van deze werkgever. Dat gaat vind ik echt te ver. Actie is reactie en ik begrijp de werknemer heel goed. Principekwestietje.
Stockholm 6 maanden geleden
Waarom kan deze 33 cent pesterij niet de druppel op een gloeiende plaat zijn geweest voor de treinmachinist? Dit kan toch al een lang slepend conflict zijn tussen die twee? Heb vroeger zelf ook zo'n type baas gehad met steeds van die kinderachtige en tevens sadistische plaagacties naar personeel toe.
Grimbergen 6 maanden geleden
Ik heb Japan hier niet voor nodig. Hier bij ons gebeurd het ook maar wij kunnen niet naar de rechter stappen daar is het bedrag te klein voor. Het hoe vaak kijken wij er over heen dat je iets te kort heb gekregen. Denk er om, er wordt meer van je gestolen dan dat zelf door heb. Hoe groter het bedrijf hoe meer er van je gestolen wordt, het gaat met duppies en kwartjes en in de transportwereld met enkele honderden. Tja die boot moet er komen als je met pensioen gaat, of oja de sportauto moet nog naar de garage voor onderhoud enz
De koperslager 6 maanden geleden
Vandaag een minuut te laat, en als er niets van gezegd word is het over een paar weken een 1/2uur. Gelijk afstraffen om scherp te blijven.
wispelhuis 6 maanden geleden
Behalve @W.Melcher zit iedereen hier maar een beetje stom te lullen. Men heeft werkelijk geen idee van hoe iets in een wel heel bijzondere cultuur wordt beleefd.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.