Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet dit jaar weer een vuurwerkverbod komen

4.473 stemmen | Geplaatst op 11 november 2021 | Website

Ja
77,1%
Nee
22,9%

Reacties (40)

Zeeuwleeuw 6 maanden geleden
Aangezien vuurwerk al tientallen jaren voor verschrikkelijk veel diepe ellende zorgt is het goed wanneer onze demissionaire regering eindelijk een definitief verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren zou afkondigen. Ondanks alle voorlichting en peperdure campagnes die men al sinds de jaren '70 toepast blijkt dat dit allemaal helemaal niets helpt. Ook in 2019 vielen weer enkele doden en zo'n 1300 gewonden door een avondje "feesten". Vorig jaar waren het er "slechts" 400 doordat er een gedeeltelijk verbod was. De helft van de slachtoffers zijn altijd gewoon mensen die zelf helemaal geen vuurwerk afstaken. En meer dan de helft van de gewonden komt door goedgekeurd, dus legaal vuurwerk! Chirurgen vergelijken de ernstige verwondingen met die in oorlogsgebieden. Er zijn mensen die aan één of allebei de ogen blind raken, mensen die een hand of arm verliezen, mensen die de rest van hun leven volledig verminkt verder moeten, zeer ernstige brandwonden, ook bij jonge kinderen, gedeeltelijke of volledige doofheid. Dat is toch op geen enkele manier uit te leggen, omdat een klein groepje mensen dit nu eenmaal "leuk vindt".... Want uit talloze onderzoeken blijkt telkens weer dat zo'n 75 à 80 % een enorme hekel aan dat vuurwerk heeft een dat een ruime meerderheid ook voor een verbod is. Verder is er structureel sprake van overbelaste hulpdiensten als brandweer, politie, eerste hulpposten, ambulances en ook bewakingsdiensten. Het zorgt voor vreselijke angst en stress bij miljoenen dieren thuis, op boerderijen en in de natuur. Van die laatste slaan velen op de vlucht, waardoor zij onder een auto kunnen komen, of de weg terug niet meer kunnen vinden, of van uitputting overlijden. Ook talloze vogels gaan urenlang zo hoog mogelijk vliegen om de ellende te ontwijken. Velen daarvan raken daardoor volledig uitgeput en kunnen blijvende schade oplopen of aan een hartinfarct overlijden. Er is elk jaar voor tientallen miljoenen euro's schade wat met geld van ons allemaal betaald moet worden. En er is in hele korte tijd een extreme milieuvervuiling met allerlei zwaar chemische stoffen en zware metalen die allemaal in de lucht, de grond en het grondwater terecht komen. Verder zijn veel mensen, vooral veel ouderen en kinderen, in de weken rond oud en nieuw bang om over straat te gaan. Met zo enorm veel ellende kun je toch echt niet van een feestje spreken. Al dan niet onder invloed van drank en/of drugs met zware wapens spelen in druk bevolkte woongebieden. Het is eigenlijk gewoon terreur. Bovendien blijft het afsteken geheel niet beperkt tot Oudjaar, maar is het op vele plekken vanaf begin november tot ver in januari aan de orde van de dag. Daarom dient ons demissionaire kabinet de moed te tonen om nu voor eens en voor altijd met een totaalverbod te komen.
Zeeuwleeuw 6 maanden geleden
Op naar een vuurwerkvrije samenleving! Dan wordt het eindelijk weer eens écht feestelijk, gezellig en veilig met Oud- en Nieuwjaar en wanneer er om andere redenen iets te vieren valt.
PinGu5 6 maanden geleden
3...2...1... Alle BOOMERS kunnen weer klagen hoor over een verbod. Stelletje fossielen
bung 87 6 maanden geleden
even voor ca 50--60 miljoen de lucht inblazen--gevolgd door verminkingen -- dieren in doodsangst en een onnoemelijke vervuiling--de volgende dag ligt de straat vol afval--afschaffen die troep en als het dan toch moet, dan een vuurwerk afgestoken door professionals. dat voorkomt veel ongelukken.
W.Melger 6 maanden geleden
Ze zijn nu al bezig, dus van een verbod zal zeer weinig terecht komen. Ik voorspel bij een verbod ,rellen , brandstichtingen en plunderingen.
spawater 6 maanden geleden
ik weet niet hoeveel bejaarden hier aan de poll mee doen,maar waarschijnlijk mensen die het liefst op oudejaarsavond een borduurwerkje aan het maken zijn of bij de hond in zn mandje gaan liggen om hem vervolgens het gevoel te geven dat er iets mis is. @w.melger. een verbod kan er wel komen ,het tegenhouden van afsteken niet. waar vraag is is aanbod . dat geldt voor alles in deze wereld.
W.Melger 6 maanden geleden
@spawater, Voor mij hoeft dat vuurwerk niet dat is voor de jeugd niet voor bejaarden . Maar als er een verbod komt dan wordt het nog veel erger, ik ben bang dat dit een averechts effect heeft. Want wat niet mag dat smaakt beter.
W.Melger 6 maanden geleden
@ Zeeuwleeuw: Er luidt een gezegde. Je kunt een paard wel naar de drinkbak leiden, maar je kunt het niet dwingen om te drinken.
fiat124sport 6 maanden geleden
NEE NEE NEE NEE NOOIT NEVER NIET. Alles verbieden afschaffen. Laat mensen in hun waarde . Ga met respect met vuurwerk om en steek het alleen af tussen 18.00 en 2.00 en doe normaal. Stop met alles af te schaffen en te stoppen . Stop met de klimaatonzin en stikstofwaanzin en ga weer 130 rijden en alle corona maatregelen per direct weg.
dutchy71 6 maanden geleden
Verbod vindt ik een groot woord, Toen ik jong was deed ik dat graag, Maar ik denk dat veel mensen vergeten zijn dat zij ook jong zijn geweest, Maar op het zware knalvuurwerk een zware boete opleggen, Dan denk je wel 2 keer na voor je zoiets afsteekt, Maar zoals we allemaal weten zijn de boetes te mild, En zal je helaas dit blijven houden in deze zwakke handhaving.
GinaHeynze 6 maanden geleden
Zeg PinGu5...Kun je ook reageren zonder mensen uit te schelden? Een verbod heeft alleen zin als er ook gehandhaafd kan worden en dat lijkt niet te kunnen.
PinGu5 6 maanden geleden
@GinaHeynze jij bent ook zo'n klagende boomer. Je kan het als schelden zien maar ik zie het meer als feiten dat boomer altijd klagen en zeuren en vergeten dat ze zelf ook jong zijn geweest. Natuurlijk liep iedereen in het gareel en deed nooit wat verkeerd. Dus ja fossiele boomer
De koperslager 6 maanden geleden
@PinGu5. Ook ik ben een fossiele Boomer en een enorme hekel aan vuurwerk. Hele stadswijken zijn afgebrand en/of ontploft ,er leven een paar honderd mensen die beschadigd zijn voor de rest van hun leven. Van mij mag het vuurwerk verboden worden, en bij gebruik zware straffen.
De koperslager 6 maanden geleden
Nog even de feiten van verleden jaar.Bij de laatste jaarwisseling is ongeveer de helft van die slachtoffers gewond geraakt door het vuurwerk van iemand anders. "We zien heel veel handletsels, daarbij moet je denken aan amputaties, fracturen en brandwonden. Maar ook letsel aan de rest van het lichaam en beschadiging van de weke delen." zegt Annekatrien van de Kar van Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen. Oogchirurgen spreken van een horrornacht met maar liefst achttien slachtoffers met ernstig oogletsel, waarvan tien met blijvende schade. Is vuurwerk afsteken deze slachtoffers waard ??
Mieppio 6 maanden geleden
@PinGu5 dan ben jij de grootste fossiele Boomer. Ga op een andere site schrijven maar niet hier, jij bent echt asociaal bezig.
bung 87 6 maanden geleden
volgens aso pinq5 ben ik dus een fossiel. dat kan kloppen: 88 in december maar ik daag je uit eens mee te lopen, wekelijks van middelburg naar kapellen en terug. ben nog zo fit als een hoentje--en in mijn jeugd was er geen vuurwerk. het vuurwerk van nu is levensgevaarlijk. ik ben tegen vuurwerk om diverse redenen. en leer eens een BEETJE respect to tonen naar anderen die een andere zienswijze hebben dan jij. i rest my case.
DeWaarheid 6 maanden geleden
ik en ik denk de halve Nederlandse samenleving met mij, ondervinden veel meer overlast van allochtone criminele straatschoffies en rovende criminele oostblokkers. Zolang daar nog geen verbod op is of in ieder geval niet op gehandhaafd wordt, zal dat hele vuurwerkgedoe die 3 laatste dagen van het jaar me een zorg zijn. (die harde knallen die men nu al hoort cobras/lawinepijlen zijn al verboden alsmede illegaal, dus deze knallen dienen buiten de vuurwerkdiscussie gelaten te worden)
Familie Bos 6 maanden geleden
Zeeuwleeuw 9 uur geleden Aangezien AUTO'S al tientallen jaren voor verschrikkelijk veel diepe ellende zorgen is het goed wanneer onze demissionaire regering eindelijk een definitief verbod op het rijden in auuto's door particulieren zou afkondigen. Ondanks alle voorlichting en peperdure campagnes die men al sinds de jaren '70 toepast blijkt dat dit allemaal helemaal niets helpt. Ook in 2019 vielen weer VELE doden en zo'n 1300 gewonden door een avondje "feesten". Vorig jaar waren het er "slechts" 400 doordat er een LOCKDOWN was. De helft van de slachtoffers zijn altijd gewoon mensen die zelf helemaal geen AUTO RIJDEN. En meer dan de helft van de gewonden komt door goedgekeurde auto's, dus GOEDGEKEURDE AUTO'S! Chirurgen vergelijken de ernstige verwondingen met die in...................... Laat je nakijken allemaal en bemoei je met je eigen zaken ! Stop met iedereen jouw wil en regels op te leggen en stop met alles te verbieden !
Grimbergen 6 maanden geleden
En weer zijn er die weer lekker met elkaar bezig zijn. De stelling is: lekker tegen elkaar bezig te kunnen zijn???? Vuurwerk gewoon lekker door laten gaan, nu is het wel dat er op het platte land minder last van heb dan in de grote steden. Op Malta heb je tijdens de zomer tijd competities van de dorpen onderling wie het mooiste vuurwerk heeft. Daar kan dan alles, maar wordt wel door specialisten afgestoken. Tijdens de jaar wisseling is het er dood, geen knalletje buiten te horen. In de hotels worden er ballonen stuk getrapt. Moeten we daar dan naar toe om oud en nieuw te vieren? Tja je heb dan wel geen shit meer op straat , maar wel veel troep binnen.
wispelhuis 6 maanden geleden
En wat te denken van alle opslagruimtes met vuurwerk bij iedere verkoper?
Peter0507 6 maanden geleden
Snel 2G invoeren voor vuurwerk.
W.Melger 6 maanden geleden
Duizend bommen en granaten!
Zeeuwleeuw 6 maanden geleden
Voor de enkeling die nog steeds blijft beweren "dat men zich gewoon moet gedragen en aan de regels moet houden en het moet beperken tot afsteken van 22 tot 2 uur" kunnen we helaas alleen maar constateren dat dat nu eenmaal niet werkt en dat de praktijk elk jaar iets héél anders is. Ook "boetes uitdelen bij overtredingen en wangedrag" is natuurlijk een onmogelijke taak en kan de ellende niet voorkomen. Daarom na tientallen jaren met talloze zeer ernstige problemen gewoon de wil van het grootste (en verstandigste) deel van de bevolking volgen en een totaalverbod instellen.
Aviateur 6 maanden geleden
Wat is de waarde van een verbod wanneer het niet gehandhaafd kan worden ? Er zijn inmiddels al zoveel "verboden" over ons uitgestort waarvan is gebleken dat handhaving onuitvoerbaar blijkt te zijn. Een wereldse traditie is niet zomaar in een klap te smoren. Iets verbieden is armoede ten top; iets er tegenover zetten kan vaak meer effect hebben dan een loze kreet uiten die kant nog wal zal raken.
Zeeuw65 6 maanden geleden
Ik zeg NEE. En waarom? Als de regels nageleefd worden is er totaal geel overlast. Knal vuurwerk en vuurpijlen zijn immers al verboden. Het enige wat nog mag zijn de mooie vuurpotten. Die zorgen niet voor overlast, alleen voor rommel op straat en als je dat opruimt is er niks aan de hand. Waar het om draait is ALLANG VERBODEN knalvuurwerk wat geïmporteerd word uit Duitsland, België en oost Europa. Zwaar illegaal spul dus wat al verboden is maar nog steeds binnenkomt. Dat houd je nooit tegen. Alleen als de politie er toevallig achter komt middels controles. Wat we elk jaar zien is een totale anarchie en die zal dit jaar voorspeld veel heftiger worden dan vorige jaren. Je ziet dat ook in zon filmpje van een verzekeringsmaatschappij. Elke dag zouden we dat veroordelen maar 31 december is anarchie traditie. Dat houd je niet tegen met een verbod op legaal siervuurwerk. Dan gaan mensen massaal de straat op om auto's in de fik te steken. Men vind dat normaal op 31 december. En dit jaar komt Nederland totaal los die dag omdat ze door corona te lang gevangen hebben gezeten. Triest voor woorden maar de realiteit
PinGu5 6 maanden geleden
@BUNG waarom ben ik een aso? Jij vindt mij een aso dat is iets anders. Dat is een mening geen constatering. Een andere zienswijze hm dan is dat ook visa versa. Dat wat hier comment zijn 8 van de 10 die glaasjes azijn nuttigen. Ook je verhaal met lopen van en naar raakt kant nog wal. Het is de psyche niet het fysieke. @Mieppio denk dat jij nog niet op de hoogte bent van want een boomer is want dat ben ik allerminst. ;) 😉
PinGu5 6 maanden geleden
Aldus Mieppio: dan ben jij de grootste fossiele Boomer. Ga op een andere site schrijven maar niet hier, jij bent echt asociaal bezig. Wie ben jij om mij te vertellen waar ik al dan niet mijn comments kan plaatsen. Ik snap dat sommige niet goed tegen kritiek of tegengas kunnen. Zou zeggen kan je er niet tegen ga zelf weg probleem opgelost. Fijne dag nog!!
Deurtie Herrie 6 maanden geleden
Cameratoezicht op de Govert Flinckstraat na afsteken van zwaar vuurwerk Voetballer op veld beschoten met vuurwerk Dertien arrestaties na coronapersconferentie: agenten met vuurwerk bekogeld
netel 6 maanden geleden
als je alles gaat verbieden wat slachtoffers veroorzaakt ,kan je beter thuis blijven, het geknal vind ik niks aan, maar in mijn jeugd deed ik ook vrolijk mee
Het vrije woord 6 maanden geleden
Ik ben tegen het verbod. Is behoorlijk hypocriet.
hanshofman 6 maanden geleden
Vanaf half oktober hoor je al regelmatig knal vuurwerk op het t'Zand en het parkeerterrein bij de sporthal de Sprong..
Balie13 6 maanden geleden
Vuurwerk is geen probleem, de mensen zijn het probleem…….
Peritum ? 6 maanden geleden
Als er hier al 77% tegen is lijkt me het overduidelijk wat de uitkomst moet zijn. Verbieden voor eens en altijd !!! Na een jaar of twee, drie is iedereen hieraan gewend en weet men niet beter. Daarbij zeer hoge straffen uitdelen op het negeren van dit hopelijk ingaande verbod! Natuur, dier en mens hebben dit zinloze gedoe niet nodig, het is meer een uiting van gefrustreerde mensen die altijd veel geluid maken als ze hun zin niet krijgen
ehietahoarn 6 maanden geleden
De poll ook maar aschaffen dan? Tis hier ook één en al vuurwerk in de reacties.
Doorman 6 maanden geleden
Ik kijk af en toe naar de reacties op deze site. Heel erg interessant om te lezen allemaal. Mijn conclusie na een tijdje is dat ene Zeeuwleeuw wel heel veel tijd over heeft om halve boekwerken achter te laten op deze reactiepagina. Vaak niet gehinderd door een totaal gebrek aan kennis. Mijn aanname is dan ook dat het hier gaat om een werkloze of gepensioneerde. Ook nu weer over het verbod op vuurwerk. Een eindeloze monoloog met, zoals wel vaker, een behoorlijk linkse inslag.
Breen Handel 6 maanden geleden
Stelletje zeikerds, zoek een leven en laat een ander z'n lolletje hebben
wispelhuis 6 maanden geleden
Zo is het, werklozen of gepensioneerden, alsook linksen moeten worden geweerd van de stelling van Zeelandnet.
netel 6 maanden geleden
Doorman , waar u die linkse inslag in ziet is mij een raadsel
wispelhuis 6 maanden geleden
Ben het vaak niet eens met de verwijderde van vandaag, maar vaak ook wel. Is wél iemand met veel kennis van zaken, en heeft een beetje temperament. En daar hou ik ook wel een beetje van, om eerlijk te zijn. Beledigen mag niet, maar het moet hier ook weer niet te gezapig worden. Graag verschillende meningen!
wispelhuis 6 maanden geleden
Sorry , verkeerde stelling, m.z. op de stelling over Japan.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.