Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU keurt meelwormen goed als voeding. Zou u ze eten?

4.123 stemmen | Geplaatst op 14 januari 2021 | Website

Ja, hoor
10,2%
Misschien
16,6%
Nee, echt niet
73,2%

Reacties (40)

Dagobert1957 een week geleden
Ze worden op veel locaties in de wereld gegeten, vermalen in de voeding? Zal je er niets van merken! Vol proteïnen. In principe niks mis mee, het is meer het idee!
dutchy71 een week geleden
Ja hoor Veel vitaminen, Dan kan ik nog wel meer opnoemen,zoals paling dat is een van de grootste lijkeneter die er is, Maar toch ook lekker zou ik zeggen enz.
La Vinci een week geleden
Zolang de Nederlandse staat nog niet bepaald wat ik wel en niet mag eten ben ik niet van plan om meelwormen te gaan eten. Haal mijn eten zo vers mogelijk en bij de boerderijwinkels, niet alleen om deze mensen ook te steunen maar omdat daar vaak ook meer keuze is.
2stroke4me een week geleden
Nee, ik geef ze aan m'n vogels.
rdebuijzer een week geleden
Lekker joh....vooral als garnering bij m,n biefstukje!!!!
bung 87 een week geleden
net zo lekker als de gefrituurde vogelspinnen in cambodia. gewoon even proberen--ze smaken prima.
TCB een week geleden
Krijg bij het lezen van de stelling al braakneigingen. Toen nog niet iedereen dacht in alle uithoeken van de wereld te moeten komen, aten we in beschaafde landen normaal geschikt voedsel voor de mens. Vergeet even niet dat door het eten van een vleermuis er wél een pandemie ontstaan!
Simon v een week geleden
Ik ben bijna helemaal zelfvoorzienend , alles vers en onbespoten. Ga eens op ontdekkingstocht met E nummers die in je eten zijn verwerkt. Dan ga je meelwormen een gezond alternatief vinden. Ik heb geen moeite met meelwormen . Met dank aan de vleesvervangers waar soja in verwerkt is gaan er per jaar vele honderden vierkante kilometers aan oerwoud aan om de Vega burgers te kunnen maken omdat mensen meer natuur en dier vriendelijker willen eten. Dag aapjes en andere dieren in het oerwoud allemaal wegwezen we willen diervriendelijke vegaburgers, vega rookworst enz [ hoe verzinnen ze het ]
savage een week geleden
is visvoer kan je prima karpers en forel mee vangen. Maar ik ben geen vis dus ik sla wel over.
divar een week geleden
ik lees meel doet me denken bewegend brood .
Kennie-L een week geleden
Zal hier maar niet zeggen wat de EU van mij kan krijgen.
Kennie-L een week geleden
Och, Colijn zei ooit dat viskoppen goed genoeg waren voor de arbeiders, vind ik net zo iets maar in Delft hing een spandoek met "Colijn, de man ons door god gezonden"
Mesk een week geleden
gadver wat goor zeg, geef mij maar een lekkere biefstuk met alles erop en eraan.
Peritum ? een week geleden
Sprinkhanen, krekels, meelwormen en tal van andere insecten reeds gegeten. Niets vies aan, wel lekker, maar “ wat de boer niet kent, eet hij niet “ gaat hier op bij de reaguurders die afwijzend reageren.
KIEHRA een week geleden
Op zich zal het best voedzaam en gezond kunnen zijn maar het klinkt niet echt smakelijk en nee, voor mij geen delicatesse. Als dat product wordt verwerkt in voedingsproducten heeft men er geen weet van wanneer er niet wordt gekeken naar de samenstelling van voedingsproducten en tja, dan...…………………… Eigenlijk zijn slakken, kreukels, garnalen, mosselen, oesters en zo meer nu ook niet echt vriendelijk uitziende producten en worden toch veelal als delicatesse gegeten dus tja, wie weet wat er nog meer uit de hoge hoed zal komen ?
gewoon ikke een week geleden
Als het gewoon verwerkt is ergens in en ik geen insectachtig ding zie maakt het me niet uit. Uiteindelijk eten we bijna allemaal wel eens roze koeken en was dat roze geen kleurstof uit gemalen bladluis of zoiets? en ik vind het echt lekker, dus tja .
Aceb een week geleden
Vooralsnog neem ik liever nog een handje pinda's, dan een handje meelwormen. Als je toch moet knauwen, dan liever op het eerste, ook al glijd het tweede beter weg. Het idee alleen al stuit op afkeer. Maar, geloof het of niet we nuttigen nu al dingen die we niet weten. Er vliegt wel eens een beestje in je mond, er zit wel eens een rupsje in de (bloem)kool, wormpje in de wortel en zitten er eitjes in bewerkt rauw vlees. Laatst had ik nog twee gebraden hamburgers staan. Slechts een paar uur later ('s avonds) beet ik er een stukje af en nog geen minuut later, zag ik dat er op de rest van de burger, twee witte rupsjes naar mij zwaaiden. Beiden heb ik incl maar buiten gesmeten, in de groene bak. Daar zag ik dat ze heel veel broertjes of zusjes (ik heb het geslacht niet nader onderzocht) hadden en dat terwijl de groene bak nog 3 dagen moest staan. En wat dacht u van de kleurstof, gemaakt uit luizen oa. op zo'n lekkere rose geglazuurde koek. Liever producten die door de super af en toe worden teruggeroepen? Of genetisch gemanipuleerde sojabonen uit de VS? Of de goedgekeurde E-nummers, waarvan de lijst al decennia lang niet is bijgewerkt? Water met restanten van medicijnen. Een liter per dag en je wordt niet (meer) ziek ?? Ik stop, de lijst wordt te lang.
Aceb een week geleden
Sorry @gewoon ikke, ik denk dat ik nog aan het typen was en heb jouw reactie niet eerder gezien.
Farmer. een week geleden
De EU beslist over een gemeenschappelijke schuldenlast voor al haar lidstaten. Voor de zuidelijke landen is dit gunstig maar niet voor Nederland. De Europese Centrale bank houdt de rente laag, de doodsteek voor onze pensioenfondsen. Maar de stelling gaat over de meelwormen, wat zijn we toch een braaf volk.
famclaes een week geleden
Simon v, let wel dat het meeste dus meer dan 75% van de soja productie naar het veevoer gaat, dus niet het Vega vlees maar het dierlijk vlees, melk, enzovoort is verantwoordelijk voor de oerwoud kap. Het eten van meelwormen kan ik me niets bij voorstellen maar als we rauwe vis (haring) of rauwe schelpdieren (oesters) eten waarom dan geen gebakken meelwormen.
Allem een week geleden
Geef ze maar te vreten aan de aanhangers van links. Die verzinnen deze idioterie.
Aceb een week geleden
@Allem, hoe kan het dan dat het gekronkel van rechts, zoveel op dat van een meelworm lijkt?.............. Nee, ben niet links, ben niet rechts. Ben wel link, ben wel recht.
dutchy71 een week geleden
Wat dachten de mensen van een frikandel, Als je dat leest wordt ik toch een klein beetje misselijk, Maar wel lekker.
Peter0507 een week geleden
Schijnt dat 0.7% meelworm is doorvermengd met covid vaccin.
Aceb een week geleden
Volgens mij 0507%
F blade een week geleden
ik heb de eu niet nodig om te bepalen wat ik eet , zijn ze te vreten waarom niet, er komt nog een tijd dat erom gevochten gaat worden
Kwek een week geleden
Ja hoor. Je wilt niet weten wat er nu al aan ingrediënten in produkten zit. Dan kunnen die meelwormen nog het minste kwaad.
Zeeuwleeuw een week geleden
Wij eten eko en vegetarisch, nagenoeg geheel plantaardig. Dus ook geen meelwormen. Plantaardige voeding zal de aarde redden van de steeds maar verder gaande vernietiging en vervuiling. De afgelopen 13 jaar is bijvoorbeeld een oppervlakte van 10 X Nederland aan bos vernietigt om er met name soya voor veevoer te verbouwen. Deze soya wordt ook massaal in Nederland geïmporteerd om hier het vee mee te voeren. De bekende grote banken als Rabo, ABN-Amro, ING enz. maken zich op zeer grote schaal schuldig aan het in stand houden van de vernietiging van de aarde.
Zeeuwleeuw een week geleden
@Simon v Je kraamt echt totale onzin uit waardoor je veel mensen in de war brengt en stimuleert om juist verkeerde schadelijke keuzes te maken. De vernietiging van de bossen is juist voornamelijk om er veevoer te verbouwen en verder ook vaak palmbomen voor palmolie. Voor 100 gram vegaburger is slechts 10 à 20 % grondstoffen nodig tegenover 100 gram vlees omdat er enorm veel voer in die dieren gepropt moet worden voordat er voldoende vlees is. Het is dus juist voor de intensieve vleesindustrie, melkindustrie en in mindere mate ook de eierindustrie dat die wouden vernietigd worden. NIET voor vegetarische voeding! Juist door over te stappen op vegetarische of plantaardige voeding zullen we de wereld redden. Dit is een onomstotelijk feit, ongeacht of mensen het nu willen horen of niet.
Allem een week geleden
@zeeuwleeuw volgens mij eet een koe die diervriendelijk wordt gehouden, gras!! In de winter ook hooi en mais. Ik weet niet welke boer soja voert aan zijn dieren. Ik ken ze niet. Al die soja rommel is idd verzonnen door personen die zich dierenvrienden noemen en vega troep zijn gaan eten. Dus wie kraamt er hier onzin uit.
Aceb een week geleden
Het is de bio industrie, die teruggefloten is en teveel het milieu belast. We kunnen vee, gras laten eten, dat groene gewas, dat we zelf niet eten (behalve op een voetbalveld).. Veevoer bestaat in hoge mate uit het voedsel, dat niet verkocht is en dat de supermarkten massaal dumpen, omdat ze teveel aan(willen)bieden. Het is de opdringerigheid van de producent, die naast het bestaande voedsel het bio op wilt dringen, en een product in allerlei vormen aan de consument aanbied. Het zijn de producenten, die onder het mom van vraag door consumenten, gewoon gaan voor de centen. Als we voor een betere aarde willen gaan, dan moeten we daar eens rekening mee houden en niet met ... "ik ben goed bezig, want ik eet vegetarisch". Als olietankers af en aan kunnen varen, waarom kunnen "water"tankers dit dan niet? We krijgen toch een steeds maar stijgende zeespiegel?? Wat let ons dan, om woestijnen te ontginnen? Ach ja, geld (on)natuurlijk.
Simon v een week geleden
@zeeleeuw. Wel bij de les blijven. De oliepalm is een tropische plant en groeit in landen rondom de evenaar. Oorspronkelijk komt de oliepalm uit West- en Zuidwest-Afrika. Op dit moment zijn de grootste palmolieproducenten: Maleisië, Indonesië, Thailand, Colombia, en Nigeria. Soja telen ze in hoofdzaak in zuid-Amerika en ze verbranden daar de oerbossen in het amazone gebied . Soja telen ze daar voor de veeteelt maar ook voor menselijke consumptie .
Aceb een week geleden
En dat hele soja verhaal, dat is nog een restantje van het Trump beleid. Die dreigde immers met een invoer verhoging op onze handelsproducten, als we niet geneigd waren om meer soja af te nemen. En aldus ontstond de reclame om meer soja inname.
Simon v een week geleden
Het eiwitrijke meel wordt als veevoer gebruikt. 40 procent van het sojameel gaat naar pluimvee, 30 procent naar varkens en 30 procent naar koeien. Soja wordt voornamelijk geteeld in Noord- en Zuid-Amerika. Nu zijn er in Zeeland ook een paar boeren die het kweken op kleine schaal .
Marginaal een week geleden
.Zouden wat minder mensen op deze aardkloot niet een beter alternatief zijn ?
MarkJohan een week geleden
Gewoon eten is straks alleen nog voor de Elite het klootjes volk mag insecten eten
Johan__ een week geleden
@marginaal, wat let je, begin bij jezelf.
bung 87 een week geleden
marginaal: daar is covid al mee bezig. ik verwacht wereldwijd 25 miljoen doden.
Marginaal een week geleden
Johan__ Al wat er is heeft het recht om er te zijn. Omdat het leeft moet je het beschermen. In al zijn verschijningsvormen en bedoelingen. Maar, ..... wat niet is hoeft niet in veelvoud te komen. Twee overlevende is meestal genoeg om het soort in stand te houden bung 87 De natuur corrigeert het uiteindelijk wel. Niets is eeuwig.
Zeeuwleeuw een week geleden
@Allem, blijkbaar leef jij in de waan dat alle koeien het grootste deel van het jaar in de wei lopen. Maar het grootste deel van de koeien komt helemaal nooit buiten maar zit 365 dagen per jaar in een stal opgesloten. En die moeten ook eten. Net als alle opgesloten varkens, kippen, kalkoenen, geiten, enz. Triest en griezelig dat veel mensen hun emotie belangrijker vinden dan feiten die ons allemaal naar de afgrond brengen. De wereld gaat er aan kapot!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.