Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet een avondklok komen

4.696 stemmen | Geplaatst op 12 januari 2021 | Website

Eens
55%
Oneens
45%

Reacties (47)

kevertje1 2 weken geleden
Ik heb eens gezegd. Niet voor mijzelf want in de winter loop ik na 9 uur niet meer op straat maar voor de jongeren zou de avondklok goed zijn. Dan is dat gefeest en laat over straat met groepjes lopen misschien voorbij. Ik ben ook jong geweest en heus geen lieverdje geweest maar nu moeten we even allemaal met de neuzen naar een kant om dat virus te verdrijven. Heb familie in Londen wonen en wat men daar meemaakt in ziekenhuizen hoop ik echt dat we hiervan bespaard kunnen blijven. Ziekenhuizen bomvol en mensen die bang zijn dat ze een ongeluk of hartaanval krijgen en er geen bed beschikbaar voor hen is. Laten we de mensen in de zorg nu eens helpen door met z'n ALLEN een week of 4 alle regels strikt na te gaan leven!!!!! Er komen heus andere tijden. Luctor Et Emergo!!!!!!
Johan__ 2 weken geleden
Avond klok ? waarom geen dag klok ook er bij! Samen enz.. Ziekenhuizen bomvol ? tik tok dansende verplegers, en mensen die opgepakt worden omdat ze lege ziekenhuizen filmen in de UK. Er komen inderdaad andere tijden, zat is zeker.
Johan__ 2 weken geleden
zat=dat, typefout.. alhoewel, zat is ook zeker.
gewoon ikke 2 weken geleden
Tja, ik ben redelijk voor met kanttekeningen . Wat nu als je een hond hebt en je na je werk je hond uit moet laten ? , daar zit wel een probleem. En wat ik ook even wil zeggen, mijn partner en ik allebei getroffen door Covid, ik thuis en hij in Terneuzen in het ziekenhuis aan de zuurstof . Het ziekenhuis ligt dus niet vol ,. er zijn lege bedden op de covidafdeling maar ze maken de mensen helemaal gek van angst en zelfs het personeel maakt zich daar boos over , er zijn bedden zat dus. Zal als er een megauitbraak komt wel anders zijn maar vooralsnog is die er niet , dus de media maakt ons echt allemaal gek en ik denk dat we hen eens aan banden moeten gaan leggen.
gewoon ikke 2 weken geleden
en dan krijg je duimpjes naar beneden omdat je partner op de covid afdeling ligt en de boel dus niet vol ligt. Ik denk dat er hier meer mensen zitten om te treiteren met hun debiele duimpjes dan normale mensen, rare wereld . Maar ja als de duimpjes naar beneden drukkers daar een hard plassertje van krijgen, geniet er van jongens.
BigF666 2 weken geleden
totale onzin! nergens, maar dan ook nergens is enig bewijs, dat een avondklok het aantal besmettingen verminderd. hou de scholen dicht, dat brengt meer op.... aantal besmettingen is momenteel grotendeels bij de 13 tot 17 jarigen... precies de middelbare school leeftijd he...
Peritum ? 2 weken geleden
Avondklok invoeren, dat hadden ze in het begin van deze pandemie al moeten doen. Had veel verwarring en problemen kunnen voorkomen. Maar tja, Rutte, de Jonge en ‘ experts’ weten het zo goed ( dus niet) en modderen maar wat aan. Hebben waarschijnlijk een hekel aan de ouderen en zwakkeren in de maatschappij.
Peter1947 2 weken geleden
Ik ben er een grootvoorstander van, zin we gelijk van tuig verlost die in het donker dingen willen doen wat het daglicht niet kan velen. Hondje uitlaten kan je ook op de dag en vroeg in de avond, kan je dat niet dan toch maar zorgen voor iemand om hem uit te laten. Het is begrijpelijk dat ze bang zijn voor de Engelse variant , die vele malen besmettelijker is, en een avondklok kan bijdragen om het tegen te houden om tijd te winnen voor vaccinatie. @gewoon ikke Dat je partner in een ziekenhuis ligt wil nog niet zeggen dat het in de rest van Nederland ook zo is. We willen geen Engelse toestanden zoals in de Engelse grote steden, ik volg het Engelse nieuws heel de dag daar 2 kinderen er wonen en studeren.
Obli 2 weken geleden
Gewoon Ikke, Ik wist dit al van het ziekenhuis in Terneuzen omdat mijn zuster daar werkt. Alles word opgeblazen maar zodra je daar over schrijft of wat over zegt word je afgebrand. Bij veel mensen zit de angst zo diep dat iedere hersencel gestopt is met helder nadenken. Nederland had ook deze griepgolf makkelijk aangekund zonder al deze zogenaamde maatregelen als er niet zoveel ziekenhuizen waren gesloten met bijbehorende ic bedden. Het is voor velen onder ons nog niet duidelijk maar het is de bedoeling dat iedereen zich laat vaccineren om zodoende maximaal geld te kunnen schrapen. Dus niet voor uw of mijn gezondheid.
F blade 2 weken geleden
helemaal mee eens , vanavond maak ik de zin af
Geel Hesje 2 weken geleden
We hadden allang van deze corona regels af kunnen zijn als Den Haag & Co afgelopen Juni niet had gekozen voor "beheersbaar maken" maar voluit was gegaan voor uitroeien dus doorgaan tot er nul besmettingen waren geweest. Daarna alle grenzen dicht geen buitenlandse vakantie's en een paar lichte regels aanhouden en we hadden net als Nieuw Zeeland nu een gewoon leven kunnen hebben zonder corona. Maar nee geld & economie en toerisme was belangrijker dan het corona probleem volledig oplossen en daarom zitten we nu dus met een nog veel grotere schade aan alles en iedereen dan als we afgelopen zomer even hadden doorgepakt naar nul besmettingen. En dan dat geklungel in de herfst met massa's Belgen die hierheen kwamen om corona te verspreiden enz terwijl Den Haag & Co niks deed tot het weer veel te laat was en dan nu zelfs het huisarrest van stal halen? Ik ben er helemaal KLAAR MEE!!!
Obli 2 weken geleden
https://gofund.me/95a7b737 Doneer hier uw bijdrage in de strijd tegen het dragen van het mondkapje. Al is het maar €1, alles telt! We moeten ons niet laten kleineren en onszelf laten behandelen als schapen.
Obli 2 weken geleden
@kevertje, bomvolle ziekenhuizen in Engeland??? Totale onzin en dus ook dat van uw familie in London! Kneiterharde leugen! De zorg is altijd al belabberd geweest in Engeland en corona heeft daar niets aan veranderd.
Peritum ? 2 weken geleden
Covid 19 is beheersbaar, alleen niet de verspreiders van dit virus!
2stroke4me 2 weken geleden
Een avondklok? Die van mij doen het overdag én 's avonds.
Peter1947 2 weken geleden
@Obli . Ik heb 2 kinderen wonen en werken in Londen en weet exact wat daar speelt. Niet gaan roeptoeteren als je alles enkel uit de krant hebt en van horen zeggen, of van willen engel en co. Ja de zorg voor is aller belabberst daar, en dat is dan ook de rede van totale overbelasting met nu corona en een opkomende griep periode.
annemien123 2 weken geleden
Net zo als is geschreven door peritum? de avondklok had al aan het begin van de pandemi ingevoerd moeten worden. Zeker voor jongelui van 14 jaar tot 40 jaar. Het is niet alleen de jongste jeugd die zich er niet aanhoud maar de oudere trekken zich er ook niet veel van aan. De avondklok zou moeten zijn van 21.00 uur 's avonds tot 's morgens 07.00 uur.
onigo 2 weken geleden
Stelling er moet een avondklok komen. Mijn klok tikt 24 uur dus heb geen extra klok nodig.
La Vinci 2 weken geleden
Van aan avondklok trekt een virus zich echt niks aan, dit is en fascistische maatregel en volstrekt overbodig. Verder vermaak ik mij mateloos met de opmerkingen van de NOS/RTL/Rutte groupies hier, ga zo door. @peter1947 Jij hebt hem echt niet versleten met p...en. 3 dochters die in het ziekenhuis in breda werken en 2 kinderen die in londen wonen, mijn complimenten. Ruikt naar....
ehietahoarn 2 weken geleden
Gewoon Ikke. ben het helemaal met jou eens, wat betreft Zorgsaam en ADRZ dan. Mijn echtgenote werkt in Terneuzen en komt ook bijna dagelijks op de IC en op de Cohort afdeling. Ook zij zegt dat het ziekenhuis niet vol ligt. Dat er elders problemen zijn kan wel kloppen. Er komen wel regelmatig patienten vanuit andere ziekenhuizen. Wordt de boel opgeblazen....geen idee maar Zorgsaam en ADRZ hebben in elk geval (nog) geen probleem.
tati 1 2 weken geleden
je kan dat wel invoeren , maar het is niet te handhaven, of je moet het leger er bij inzetten. het ligt gewoon aan ons eigen gedrag, kijk maar eens naar je zelf, hoe goed je je aan de maatregels houd
annemien123 2 weken geleden
Wij mijn man en ik houden ons aan de maatregels. Mondkapje op, 1,5 meter afstand, boodschappen doen als de winkel niet te vol is, geen bezoek aan de kinderen, geen visite. Netjes toch? En alles wat er nog meer niet mag / kan.
ehietahoarn 2 weken geleden
Avondklok? Wie gaat dat handhaven in Zeeland. Die twee man en een paardekop of dat stelletje Bijzonder Onaangename Ambtenaren? Ze konden het voorwerkverbod nog niet eens handhaven, laat staan een avondklok.
ehietahoarn 2 weken geleden
annemien123....je bent geweldig.
DeurtieHerrie 2 weken geleden
In tegenstelling tot Annemien123 die dat pluimpje verdient ben jij ...@ La Vinci, de grootste minkuukel van dit forum....en nee ik ben niet van de kerk als je dat mocht denken. En als Peter 1947 dat wel zou zijn gaat jou dat nog geen ene flikker aan.
KIEHRA 2 weken geleden
Wie denkt dat dit "DE OPLOSSING" zal zijn gelooft nog in sprookjes ! Laat regelmatig laat in de avond de hond nog even uit en is er zelden iemand te zien en ja, soms eveneens een honden uitlater……………………. Hergebruik mondlapjes worden besmette mondlapjes en dat doet de cijfers dan ook de hoogte in gieren; logisch toch ? Er zijn inmiddels Belgische Ziekenhuizen waar bij het betreden verboden is om "stoffen mondlapjes" te dragen; een teken aan de wand dat het niet deugt...…………….
Aceb 2 weken geleden
Een zoveelste maatregel, waarvan niet bewezen kan worden of/dat hij werkt. Het enige effect is om mensen te treiteren. Alle genomen maatregelen, hebben niet kunnen voorkomen dat het virus (of moeten we al spreken over virussen?) zich weten te verspreiden. Dit onder het mom dat we ons niet aan de regels zouden houden. Draait het eens andersom!!!.... De regels deugen niet. Het merendeel is op z'n zachts gezegd discutabel en veelal te wijten aan de vele en steeds meer, personen die ook hun stempeltje willen drukken.
Aceb 2 weken geleden
Ze moeten vooral de grenzen open houden en zich dan afvragen hoe de Britse variant, de Z. Afrikaanse variant ons land toch binnen kan komen. Waar is trouwens de Spaanse variant gebleven??? Verdwenen, als sneeuw voor de zon???
La Vinci 2 weken geleden
Normaal ga ik niet in op zwartmakerij. Maar peter1947 en deurtieherrie zijn 1 en dezelfde persoon. Er zijn meer personen hier op de "stelling"die van meerdere pseudoniemen gebruikmaken om wat voor reden dan ook. Meestal als dit soort mensen door de mand vallen gaan ze gebruikmaken van vuilspuierij naar mensen die een andere mening zijn toe gedaan.
MarkJohan 2 weken geleden
voor deur dicht metselen van al die boomers
bung 87 2 weken geleden
nederland--zeevarende natie toch? dat is te merken aan het zwalkende (wan) beleid uit den haag. want van koers houden hebben ze geen kaas gegeten.
DeurtieHerrie 2 weken geleden
La Vinci....Je hebt niet alleen mis maar over vuilspuiterij gesproken bekijk al je eigen reacties eens. Je hebt niet alleen een eigen mening, was dat maar zo, je doet ook nog eens denigrerend naar anderen die een andere mening hebben dan die van jou.
Obli 2 weken geleden
Peter1947, eerst schrijf je: je wil geen Engelse toestanden. Vervolgens geef je toe dat de zorg daar zowiezo allerbelabberst is daar? Je komt verwart over..... Ik heb me vanaf het begin nog nooit aan 1 enkele maatregel gehouden dus voor mij maakt een avond klok geen verschil. Het creëert alleen veel woede onder de mensen die hier werkelijk onder lijden.
famclaes 2 weken geleden
Hou maar op met bekvechten wan de avondklok komt er hoogst waarschijnlijk niet, te veel bezwaren van politie en burgemeesters.
Peter0507 2 weken geleden
Avondklok in Breda en Londen.....en handhaven met wapenstok!
mikel66 2 weken geleden
hier in zeeland,onmogelijk,moet je eerst een jaren lange cursus geven wat is een klok waar zijn de wijzers voor,wat betekenen die cijfers,en dan weten ze niet hoe je een klok opwindt
Aceb 2 weken geleden
En dient het volgende wellicht ook nog overweging: Is het niet zo, dat we per maand van iedereen vanaf 18 jaar premie afdragen aan zorgverzekeraars en dat dat bedrag PER MAAND meer dan 1,5 miljard is. Dat bestuurders al vanaf de eerste coronagolf, wisten dat er een mogelijke tweede aan zou komen. Dat daarmee niets gedaan werd en er geen uitbreiding van zorg werd bewerkstelligd? Dat ziekenhuizen gesloten zijn, omdat ze met verlies draaiden, maar niet werden geopend in deze tijd. Dat 90 % van de vrijwilligers die zich in de zorg hebben aangemeld voor hulp te bieden zijn afgewezen? Dat mensen met acute hartproblemen en mensen met kanker gevraagd worden om de "bretels maar even op te houden?" Dat er binnen de medici er al sprake is van het selecteren van patienten. EEN GROVE SCHANDE, als u het mij vraagt. Winstbejag krijgt voorrang en wij worden afgescheept met zielige onbenullige maatregelen en waarmee de schuld gelegd wordt bij gewone mensen, zoals u en ik.
Orbid 2 weken geleden
Ik heb als kleine jongen nog de avondklok meegemaakt van 40/45 en dat was heel wat anders. Ging je toch buiten dan was de kans groot dat je niet meer thuis kwam. Wees eens wat liever voor elkaar .
wijari 2 weken geleden
Van mij mag er een avondklok komen, geen hond loop er op straat.
wijari 2 weken geleden
Loopt
Peritum ? 2 weken geleden
De laffe leiders in den Haag durven geen avondklok in te stellen wetende dat handhaving verstek moet laten gaan en dat de doorsnee Nederlander de regels aan z’n laars zal lappen. Dit is het Nederland van heden, niet meer dan een bananenrepubliek met een neoliberaal kabinet die alleen in geld en economie kan denken. De zwakkeren en ouderen welke niet productief zijn en dus niet in het plaatje van dit kabinet passen, moeten het maar afleggen en de snelle kans op een veilig bestaan vergeten. De jeugd, welke de grootste besmettingshaard vormt wordt wederom de hand boven het hoofd gehouden. Geen dank u wel aan Rutte en zijn discriminerende kabinet dat door toedoen van juist de ouderen gekozen is en daar zit, waar ze dus niet horen te zitten! Ik hoop dat met de verkiezingen de mensen deze onvergefelijke misstap van dit kabinet niet zulken vergeten. Jammer dat het impeachment stelsel niet in Nederland toegepast kan worden, hooguit een motie van afkeuring, want dan waren we in één klap voor altijd verlost van deze miskleunen in de politiek.
Marcel-J 2 weken geleden
Ik vraag me af wat er met/in dit land gaat gebeuren als er echt iets aan de hand is..
bung 87 2 weken geleden
orbid: die avondklok heb ik ook meegemaakt. als je jezelf daaraan hield had je geen probleem. alleen is de situatie nu iets anders: we hebben nu een onzichtbare vijand.
Geel Hesje 2 weken geleden
Een avondklok heeft totaal geen effect. 98% van de mensen ligt dan te slapen. Beter alle grenzen met Engeland volledig dicht gooien en het liefst ook met Belgie en Duitsland en een verbod om naar het buitenland te gaan.
Breen Handel 2 weken geleden
DeurtieHerrie 11 uur geleden Direct nieuw kabinet formeren Minister President La Vinci Minister van Verkeer en 130 km.... F blade Minister van Handel ..... Breen Handel Minister van Onderwijs .... Obli Minister van Financiën .... Allem Minister van Ouderenzorg .... MarkJohan Minister van Zorg ....Prof. Verbrugghe r Minister van Defensie....Geel Hesje Minister van wetenschap ....Peter0507 Minister van Economie ...hanshofman Dan zijn we volgende week weer gewoon terug bij "normaal"
Breen Handel 2 weken geleden
De eerste verstandige opmerking die ik van DeurtieHerrie gezien heb.
Obli een week geleden
Ik minister van financiën? Hmmmmm, jij hebt goede ideeën. Ik wil daarbij ook graag de taken van Schouten overnemen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.