Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het kabinet moet aftreden vanwege toeslagenaffaire

4.837 stemmen | Geplaatst op 11 januari 2021 | Website

Eens
46%
Oneens
54%

Reacties (46)

Peritum ? 2 weken geleden
De Nederlandse leugen/roversbrigade had al lang z’n biezen moeten pakken! Het bewind Rutte en consorten heeft weinig goeds gebracht aan de Nederlandse bevolking.
Geel Hesje 2 weken geleden
Absoluut moeten ze aftreden. En de verantwoordelijke ministers mogen nooit meer in de regering of in enige openbaar bestuur zitten en moeten weg zonder wachtgeld. Verder moet het OM de verantwoordelijke ambtenaren én de verantwoordelijke ministers/kamerleden gaan vervolgen. En die wet moet heel snel veranderd gaan worden want die gasten hebben nu wel sorry gezegt maar die wet is nog steeds hetzelfde dus van sorry doen is geen enkele sprake geweest. Verder dienen alle slachtoffers niet alleen ruimschoots gecompenseerd te worden ze dienen ook een flinke persoonlijke schade vergoeding te krijgen en beide moet persoonlijk betaald gaan worden door iedereen die mede verantwoordelijk is geweest voor deze echt vreselijk inhumane affaire. Dat een dergelijk iets heeft kunnen gebeuren in Nederland moet volledig onbestaanbaar gaan worden en alle wetten van de afgelopen zeg 15 jaar moeten volledig worden nageplozen op nog meer van dit soort onmenselijk beleid en die wetten dienen vervolgens aangepast gaan worden zodat er een menselijk en menswaardig beleid uit voort moet komen want dit soort beleid mag echt nooit meer op geen enkele manier ooit nog ergens in Nederland voor gaan komen!
Allem 2 weken geleden
Ja ze moeten aftreden, alleen ik ben bang dat we dan overgeleverd worden aan !inks. En dat is pas echt rampzalig . Het ergste wat Nederland kan overkomen. Dus alleen een echt rechts kabinet kan Nederland nog redden van de ondergang.
dutchy71 2 weken geleden
Bij iedere wergever was je al lang ontslagen!!!!
Peter0507 2 weken geleden
Schei toch uit stelletje ver van m'n bed schreeuwers: 95% was schuldig. Goede zaak dat hard aan te pakken en net iets erover, zodat de rest goed bang is. Maak je toch meer zorgen om een minister die naar de kerk gaat en zegt: "ik heb geen regels overtreden.":
Peter1947 2 weken geleden
@Allem. Ik heb gisterenavond rechts [forum} gezien op 1. Wat een paar zielige onwetende roeptoeters. En allem denkt dat deze rechtse roeptoeters die ook nog eens de boel bijeen liegen ons moeten gaan regeren ? Wat een giller. Op de vraag van vandaag zeg ik volmondig ja, de gehele regering is er schuldig aan inc een paar oud ministers die nu mooie baantjes hebben gekregen als dank.
Allem 2 weken geleden
@Peter 1947. Neen, Jesse Klaver, en Jette, en Ouwehand, en medeverantwoordelijke Asscher moeten ons land redden, ik ben met je eens dat Forum zich compleet belachelijk heeft gemaakt. Maar alles beter dan de leugenaars en fantasten van links.
BigF666 2 weken geleden
Nederland is niet alleen corona-moe, maar ook Rutte-moe, wegwezen die gasten !
famclaes 2 weken geleden
Nu in deze crisistijd het kabinet naar huis sturen is niet het goede moment, het kabinet wordt dan demissionair en kan dan geen beslissingen nemen wat juist nu hard nodig is en over 3 maanden zijn er toch verkiezingen dus om nu heel die procedure nu in te zetten kan niet meer zijn dan een symbolisch actie.
GinaHeynze 2 weken geleden
Iedereen maakt fouten in zijn werkzaamheden. Kabinetsleden ook. Bij sommige beroepen heeft dat meer gevolgen dan bij andere maar om ze daar nu voor weg te sturen??? Dan blijven we aan de gang. Bovendien zijn de meeste betrokkenen al lang niet meer in hun toenmalige positie aan het werk. Los het op, trek er lering uit en ga verder.
Rokko24 2 weken geleden
Aftreden en terecht staan!! Er zitten een paar hypocriete hier ongelofelijk. Ze wisten het en zijn gewoon doorgegaan en zoveel leed berokkend!!
Rokko24 2 weken geleden
10 duizenden levens zijn kapot gemaakt, en dan durft er iemand hier nog te zeggen “ Iedereen maakt wel eens fouten op zijn werk” walgelijk gewoon.
F blade 2 weken geleden
wat een onzin stelling ,er zijn op dit moment maar 2 die regeren de rest hebben zich buiten spel gezet laten zetten zodat ze geen verantwoording hoeven afteleggen over de cojona leugen
Peter0507 2 weken geleden
95% van 10 duizenden zijn toch veel fraudeurs.
heul 2 weken geleden
Ja , dit is geen kwestie van een foutje maken, deze club onderdrukt en misbruikt de Nederlandse bevolking. Het lijstje is al lang veel te lang. 20000 gezinnen ten onrechte dupe of totaal ontwricht bij toeslagenaffaire , en nog niet hersteld !!! 400000 mensen in Nederland afhankelijk van een voedselbank, en dat in zo rijk land, schaamteloos. Wel 50 miljard (50000000000) euro weggeven aan bedrijfsleven zuid-Europa, en eigen ondernemers gaan bij bosjes failliet door te weinig steun in deze crisis. Ouderen zijn al 10 jaar niet geïndexeerd in hun pensioen, iemand van 70 is al 1/3 van zijn koopkracht kwijt. En dan waren er nog mensen die het woord korten op pensioenen in hun mond durfde te nemen, schaamteloos. Gemeenten die overgehevelde sociale taken niet of slechts een beetje kunnen uitvoeren, wel overhevelen maar er niet het benodigde geld er bij geven. En dat er nog steeds wordt meegewerkt aan het aantasten van de Nederlandse soevereiniteit en streven naar de Verenigde staten van Europa, iets dat totaal onhaalbaar is en een ramp voor het kleine Nederland Ik snap niet dat er nog mensen nog stemmen op deze club van list en bedrog met hun baantjes carrousel. Klaarblijkelijk hebben nog te veel mensen het te goed om tot besef te kopen. Maar straks is later wel eens te laat, en de weg naar boven erg lang.
GinaHeynze 2 weken geleden
@Rokko24...Ik dur dit inderdaad zeggen en ik verschuil me tenminste niet achter een schuilnaam. Trouwens...Je moet me wel goed citeren. Nuanceverschilletje met hetgeen ik schreef. Net als jij mag ik gewoon een mening hebben. Iemand aanvallen op zijn mening dat gaan we toch niet doen hè?
Obli 2 weken geleden
https://gofund.me/40d92c56 doneren voor rechtszaak tegen de mondkapjes aub!
dutchy71 2 weken geleden
De meeste mensen die hier nee op zeggen hebben allemaal politieke belang, En de ja stemmers is het gewone volk.
MarkJohan 2 weken geleden
Corruptie moet afgestraft worden
tati 1 2 weken geleden
enkel het kabinet ? ook de oppositie heeft met deze regels ingestemd, ook G.L en D66, PVV enz ze hebben allemaal geslapen bij dit onderwerp hopelijk leren ze er allemaal van .en voor die paar maanden hoeven ze wat mij betreft niet weg ,er zijn wel andere problemen
tati 1 2 weken geleden
MarkJohan, helemaal gelijk, dus ook diegene die de toeslag aanvraag verkeerd heeft aangevraagd (bewust of onbewust)
Peter0507 2 weken geleden
Je moet "zoeken" waar je het meeste kan "vinden". Niks mis mee toch?
KIEHRA 2 weken geleden
Aftreden ? Dan zouden ze wel heel gemakkelijk wegkomen met hun mis-management ! Onmiddellijk actie ondernemen, liefst gisteren al, om getroffen gezinnen die zij willens en wetens kapot hebben gemaakt, terug op de rails te zetten; dan zouden ze "ballen" laten zien !! Geen woorden maar "d a d e n" !! Daar ontbreekt het volledig aan bij dit stelletje hokjes denkers. Vooral PvdA'er Asscher moet zich diep schamen om als bestuurder in zijn functie het lef te hebben om onnozele praat uit te slaan als een van de hoofd verantwoordelijke in het toeslagendrama. Maar nee, zwetsen, zwetsen en nog eens zwetsen met beloftes die in het luchtruim blijven hangen; men had vorig jaar reeds aan de slag moeten gaan met het verstrekken van vergoedingen aan zwaar gedupeerden; waar wacht men eigenlijk nog op ?
Geel Hesje 2 weken geleden
Even voor alle duidelijkheid : Er zijn bij de belastingsdienst vergaderingen geweest waarbij werd besloten deze mensen ongekend hard aan te pakken terwijl ze op dat moment wisten dat deze mensen onschuldig waren en ook wisten hoe erg ze het leven van deze mensen bewust en met voorbedachte rade kapot gingen maken. Die mensen mogen niet vrijuit gaan! En er is tevens door oa de belastingsdienst heel veel moeite in gestoken om het bekend worden daarvan zoveel mogelijk onzichtbaar te maken en het onderzoek er naar te frustreren. Tevens zijn er ministers enz die wel degelijk wisten wat er aan de hand was maar deze onschuldige mensen gewoon door de belastingsdienst bijna dood lieten martelen door bewust de andere kant op te kijken. Dat zijn geen "foutjes" geweest dat is met opzet en voorbedachte rade gedaan en tot in detail uitgevoerd met als bewust doel zoveel mogelijk mensen levens kapot te maken! Daar alleen maar sorry voor zeggen is absoluut niet genoeg! En dan is ook nog eens de wet waar deze misdrijven uit zijn voort gekomen nog niet eens bijgesteld cq veranderd cq gewist. Dus écht spijt hebben ze er niet van. Ze hebben er alleen maar spijt van dat dit allemaal bekend is geworden. Dat is het enige waar ze écht spijt van hebben. En laten we nogmaals even heel duidelijk zijn : Als dit niet bekend was geworden dan was dit gewoon door gegaan ondanks dat ze heel goed wisten wat er aan de hand was! Dus niet alleen aftreden maar ook strafrechtelijk vervolgen graag!!!
Peter0507 2 weken geleden
Bewust je aanvraag verkeerd invullen: keihard aanpakken en boete er bovenop!
Geel Hesje 2 weken geleden
@Peter0507 : Is goed. Maar dan ook dingen als bewust vage BV's oprichten om oa belasting te ontwijken BTW en faillissement fraude's enz enz enz keihard aanpakken en boete er bovenop. Immers je moet het volgens jou "zoeken" waar je het meeste kan "vinden" ? Dat is niet bij de arme onschuldige burgers maar bij de rijke geldharkers in het kwadraat.
bung 87 2 weken geleden
assher zei: "sorry" en wordt daarbij door zijn partij plus prominenten gesteund. dus hij heeft boete gedaan. voor hem is de klus geklaard. over arrogantie gesproken. die aan dit debacle schuldig zijn blijven mooi zitten--ze blijven praten over "de te nemen stappen" tot na de verkiezingen. er zal niets veranderen en de oude meuk gaat rustig verder. reken daar maar op. het woord "schaamte" kennen ze niet in den haag laat staan dat ze aan aftreden denken. en het volk mag boos wezen maar er veranderd NIETS.
Peter0507 2 weken geleden
Ik maak geen onderscheid, nooit gezegd. En ontwijken is heel iets anders als bewust frauderen. Als bedrijf zijnde met dure advocaten zou ik al het mogelijke onderzoeken zo weinig mogelijk belasting te betalen. Maar dat is een probleem wat altijd terug blijft komen omdat we inspelen op persoonlijke individuele verhalen wat de meesten zeer aantrekt.
velder 2 weken geleden
Een grote schoonmaak is wel op zijn plaats. Of het nu links of rechts is. Vorig kabinet(ten) zijn de mist in gegaan en ook het huidige kabinet traineert en komt niet over de brug. Ja na dat rapport plotseling wel. Verkiezingen komen er aan denk ik. Daarnaast heeft de tweede kamer toen onder druk van een verongelijkte/boze bevolking besloten tot een hardere aanpak van fraude. Dit n.a.v. de zogenaamde "Bulgarenfraude". Zo zie je wat er van komt om op populistische basis wetgeving te maken. De peilingen regeerden/regeren. Kunnen we a.u.b. weer terug naar beleid/wetgeving op basis van visie? Kunnen we marktwerking voor publieke zaken a.u.b weer afschaffen? Kunnen we a.u.b. weer terug naar een overheid die er is voor de bevolking? Kunnen we a.u.b terug naar een overheid die staat voor bescherming van de zwakkeren en niet ter bescherming van het grote geld?
hanshofman 2 weken geleden
ruim 53% heeft het blijkbaar zelf heel erg goed en laat gedupeerden van de belasting liever zonder rechtvaardige oplossing in de kou staan.. hebben ook weinig opgelet wat er in de afgelopen 10 jaar al is afgebroken door Rutte en co. Ik hoop dat Maart roert zijn staart en gaat het roer om... Al zal dat ook weer een spannende tijd zijn, want politiek blijft een vuil spelletje... U mag één kleur kiezen in het hokje "rood" en wat dat gaat inhouden dat weten we pas in maart.. (Als het maar niet groen of paars word.. want daar hebben we al genoeg puinhopen voor afbetaald).
Peter0507 2 weken geleden
Genoeg keuze 17 maart. Wees blij dat we hier geen 2-partijen systeem hebben, dan was het 1 juni op de Dam totaal verkeerd gegaan.
Peter0507 2 weken geleden
Maar we zullen zien eind februari, als hier de stelling komt: op wie stemt u? Ik denk dat de uitkomst op die stelling hier totaal niet weergeeft, wat op 18 maart de daadwerkelijke uitslag zal zijn.
Obli 2 weken geleden
https://gofund.me/40d92c56 doneren voor rechtszaak tegen de mondkapjes aub!
BaGj 2 weken geleden
Heul...helemaal met je eens. Wegwezen dit stelletje smeerlappen. Maar ze zullen lekker blijven zitten want in maart moeten ze toch hun ontslag indienen. En het is ook zo zielig om nu op te stappen, nu ze zo hard bezig zijn om de coronacrisis op te lossen...... In het verleden zijn genoeg kabinetten gevallen voor veel minder grote fouten!!!
fermont 2 weken geleden
Als ik zo alle commentaren lees, staat de nieuwe ministersploeg al te trappelen van ongeduld. Volgens de reaguurders zijn alleen zij capabel om alle problemen, zonder hun zakken te vullen, op te lossen. Doe je best en verslik je niet in de problemen.
fermont 2 weken geleden
@heul "De impact van het werk van de voedselbanken rapporteren wij jaarlijks in het document Feiten & Cijfers. In 2019 hielpen wij 151.000 mensen. Dat is ruim 2,5 keer de Arena vol. 44 Miljoen producten werden uitgedeeld, met een waarde van ongeveer 74 miljoen euro." (Bron: voedselbanken.nl) Dus ver van de 400.000 mensen die u ten tonele voert. "Ouderen zijn al 10 jaar niet geïndexeerd in hun pensioen, iemand van 70 is al 1/3 van zijn koopkracht kwijt." Nu plegen mensen die 70 jaar zijn nog maar hooguit 5 jaar AOW en pensioen te hebben. Ik val ook in deze categorie, maar hoe ik ook reken, ik kom niet aan 1/3 koopkracht verlies. Trouwens, AOW is gekoppeld aan minimumloon, dat ook stijgt. Een totaal uit de lucht gegrepen bewering. "En dan waren er nog mensen die het woord korten op pensioenen in hun mond durfde te nemen, schaamteloos". Ik meen dat het de bestuurders van de pensioenfondsen waren die dat riepen. De fondsen zouden mogelijk moeten korten vanwege de lage rentestand. Probleem is voorlopig opgelost. Kortom, goochelen met cijfers is ook een kunst
Peter1947 2 weken geleden
@fermond: Ook ik behoor tot de groep van ruim 70+ . Ook ik kom niet aan 1/3 inleveren . Integendeel ieder jaar komt er iets bij . Pensioen is nagenoeg gelijk aan voorafgaande jaren. Wij in ons land hebben een van de hoogste ouderdom voorzieningen ter wereld en dat mag ook wel eens gezegd worden. We zijn een land van klagers. Voor diverse deelnemers aan dit forum zou het goed zijn eerst de cijfertjes te controleren voordat zij reageren .
annemien123 2 weken geleden
Ja aftreden, maar of de mensen daar hun huis, geld en alles wat ze verloren terug krijgen is de vraag nog maar.
KIEHRA 2 weken geleden
Het Nederlandse Kabinet, kampioen prietpraat verkopers en bovenal geen daden maar woorden. Het zouden vrienden van het volk moeten zijn maar tonen zich in vele gevallen meer vijandig dan beschermend terwijl dat laatste bovenal hun taak is ! Hoe kan het zo mis gaan ?
Breen Handel 2 weken geleden
Aftreden? en dan?
Geel Hesje 2 weken geleden
@Annemien123 : Dat soort dingen dienen dus door de verantwoordelijke personen uit eigen zak betaald te gaan worden. Plus een "emotionele" schade vergoeding die het dubbele is van dat bedrag.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Hoewel ik absoluut geen fan ben van de overwegend rechtse neoliberale kabinetten van de afgelopen 43 jaar vind ik afzetten een beetje symboolpolitiek. Zij zijn niet in de eerste plaats schuldig aan de problemen, maar o.a. het kabinet met onder meer Asscher van de PvdA. Wanneer het huidige kabinet opstapt blijven zij toch aan om het land te besturen en over 2 maanden zijn er verkiezingen. Dus naar mijn idee is het zinloze symboolpolitiek.
Peter0507 2 weken geleden
1 op 10 durft niet te gaan stemmen vanwege corona. Dit moet voor een Links georiënteerd persoon een nachtmerrie zijn.
dutchy71 2 weken geleden
Breen handel, Dat wil zeggen dat je als mens alles maar kan doen waar je zin in hebt, Dan zitten de gevangenissen straks overvol, Ik vindt die opmerking kort door de bocht.
DeurtieHerrie 2 weken geleden
Direct nieuw kabinet formeren Minister  President      La Vinci Minister  van Verkeer en 130 km....  F blade Minister  van Handel .....  Breen Handel Minister  van Onderwijs .... Obli Minister  van Financiën  .... Allem Minister  van  Ouderenzorg  .... MarkJohan Minister  van  Zorg  ....Prof.  Verbrugghe r Minister van  Defensie....Geel Hesje Minister  van  wetenschap ....Peter0507 Minister  van  Economie  ...hanshofman Dan zijn we volgende week weer gewoon terug bij "normaal"
hanshofman 2 weken geleden
peter0507 hier kun je wel eens behoorlijk gelijk in hebben.. een deel roeptoeters hier roept van alles maar gaat zelf niet eens stemmen.. dat is ook iedere keer bij het programma zegt u het maar.. veel commentaar en als men dan gevraagd word gaat u zelf stemmen dan is het antwoord Nee... Wat de stelling betreft is mijn stem NEE geen avondklok maar een duidelijke handhaving. Mensen moeten ook nog kunnen leven.. bvb iemand moet na zorg ook naar huis of naar een zorgadres kunnen.. Je hond normaal kunnen uitlaten.. enz.. De samenleving moet zich niet aan een stel raddraaiers moeten aanpassen..
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.