Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet meer geld naar jeugdzorg

2.501 stemmen | Geplaatst op 18 november 2019 | Website

Eens
67.4%
Oneens
32.6%

Reacties (19)

Bert Kaiser 18 November 2019
er moet inderdaad, meer geld naar de zorg, en dan ook naar de zorg! dus niet naar managers ,directeuren,en onnodige bureau,s die met hun allen in de pot zitten te graaien
Zomervliegje 18 November 2019
Ik ben een voorstander dat er meer geld gaat in de jeugdzorg. Dit ten behoeve van de kinderen/jeugd. Ook moet er meer aandacht komen voor het beleid binnen de jeugdzorg want daar valt een hoop te veranderen. Meer samenwerking en plaats van te vaak tegenwerkingen.
Geel Hesje 18 November 2019
Allereerst moeten ze eens beginnen met de gloednieuwe Tesla's die met WMO geld voor gehandicapten vervoer zijn aangeschaft (???) te verkopen en te vervangen voor gewone degelijke busjes bijvoorbeeld.
BaGj 18 November 2019
Overal moet meer geld naar toe. Naar de zorg, naar politie, naar onderwijs, naar gepensioneerden enz. enz. Zo dadelijk is álle geld op. Laten we eens kijken waar niet méér geld naar toe moet en waar wat te halen valt, zoals het koninklijk huis, de graaiers en bonusjagers van banken en grootverdieners, salarissen van openbare functionarissen. Van graaiers die mooie baantjes hebben die nergens toe doen, zoals EU-personeel enz. enz. Daarna gaan we alles eerlijker verdelen!!
Marquis 18 November 2019
Jeugdzorg ? Ik zou graag eens weten wat daar mee bedoeld wordt ? In mijn jeugd waren ouders verantwoordelijk voor de opvoeding van kinderen en alles daaromheen. Tegenwoordig schijnt dat massaal niet meer het geval te zijn en wordt er maar vanuit gegaan dat anderen de problemen wel zullen oplossen; hoe is het ooit zover kunnen komen ? Wat mag men van de overheid verwachten t.o.v. jeugd in problemen ? Desalniettemin wie zorg echt nodig heeft moet dat probleemloos kunnen krijgen maar zo te horen schijnt dat probleem heden ten dage vele male groter te zijn dan wat we blijkbaar ooit voor mogelijk hebben gehouden. Daarnaast, als er moeiteloos miljarden beschikbaar zijn voor een luttel aantal straaljagers dan zou ik denken ééntje minder en de zorgen zijn opgelost; per slot van rekening eerst de mensen en dan pas speeltjes en zo.
K. Nuks 18 November 2019
In 2015, u weet nog wel, de economische crisis was nog lang niet gedaan, mikten de 'wijzen' in Den Haag onder de bezielende leiding van Mark R., de jeugdzorg over de schutting richting de gemeenten. En passant kregen de gemeente wel de verantwoordelijkheid maar ongeveer de helft van het Rijksbudget voor de jeugdzorg toebedeeld. Kortom, het was een ordinaire en buitengewoon doorzichtige bezuinigingsmaatregel. Binnen de gemeenten ontbrak het aan kennis, organisatorische infrastructuur en capaciteit. En de zure vruchten van dat Haagse 'beleid' werd gedeponeerd op het bordje van de groep minst weerbaren in onze samenleving; kinderen die (extra) zorg nodig hebben. En zo dat gaat, gemeenten gaan er mee aan de slag, en voor je het weet bemoeien allerlei bureautjes zich er tegenaan om de centjes van de gemeente te gaan besteden aan jeugdzorg en er en passant ook aan te verdienen. Aan dat verdienen is op zich niks mis maar de bottom line is natuurlijk hoeveel procent van de poen wordt nu werkelijk besteed aan het helpen van kinderen. Te weinig; er valt ontzettend veel geld tussen kaai en schip. En nu mot er 'gerepareerd' worden. Maar als altijd, wordt de rekening nu hoger dan wanneer er normaal onderhoud, lees normale aandacht aan de jeugdzorg, zou zijn besteed vanuit het Rijk. Nu is het Haagse in rep en roer en bekommerd om de jeugdzorg en wordt uit elke hoek en gat geld tevoorschijn getoverd. Maar met meer geld beschikbaar te stellen, is het maar de vraag of dat ook echt terecht komt waar het voor is bedoeld. Hulp aan kinderen. En dat is iets wat ik ten zeerste betwijfel. Want met meer geld wordt de structurele organisatorische en inhoudelijk problematiek niet opgelost wanneer dat geld gewoon in het huidige systeem wordt gepompt.
Kwek 18 November 2019
Volgens mij beginnen de problemen pas goed, op het moment dat kinderen met jeugdzorg te maken krijgen. Misschien moeten ze de ouders eens onder dwang een paar opvoedcursusjes laten volgen. Ik zie steeds vaker dat ouders hun kinderen van jongs af aan al leren om dwars tegen elk gezag in te gaan. Een drie jarige die staat te stampen en te krijsen omdat hij zn zin niet krijgt in de supermarkt. Ouders die zo nodig een discussie moeten aangaan met hun peuters. Pedagogisch verantwoord opvoeden noemen ze dat tegenwoordig. Ik zeg : terug naar de basis! Nee=Nee. Daarmee zijn de meeste problemen in de jeugdzorg ook meteen opgelost.
MarkJohan 18 November 2019
Geld dumpen in een bodemloze put heeft meer nut dan deze orginisatie
Geel Hesje 18 November 2019
@Kwek : Ouders hebben geen opvoedcursus nodig. Ouders moeten hun eigen kinderen op gaan voeden ipv ze 5 dagen van 7 tot 7 te dumpen en de opvoeding over te laten aan jan en alleman met ieder hun eigen inzichten richtlijnen normen waarden en grenzen. Geen kind gaat zulk gezag accepteren en massa's kinderen hebben geen echte ouders meer maar een halve berg aan half-ouders waarbij ze van hot naar her gebracht worden en geen eigen "thuis" meer hebben. Het zou mij niet verbazen als daar de belangrijkste oorzaak ligt van de enorme toename van probleem kinderen in de jeugdzorg.
wijari 18 November 2019
Op de eerste plaats komen je kinderen, en ouders mogen hun kinderen zelf opvoeden, als je geen pedagogie studeerde in goed overleg met het onderwijzend personeel, als er iets fout gaat ! En niet van dat doet mijn Jantje NIET. Want wij zien tegenwoordig veel Jantjes die wel ondeugend zijn.
annemien123 18 November 2019
Geld naar de zorg oke, maar niet specifiek naar jeugdzorg, dat is niet nodig. De gewone zorg is veel harder nodig naar de ouderen want die hebben het heel hard nodig, meer als jeugdzorg.
Harlekin 18 November 2019
Wat ik me wel eens afvraag ? Wie kan het zich permiteren, of durft er in Nederland nog kinderen te nemen. De cijfers liegen er trouwens niet om.
wijari 18 November 2019
Je neemt geen kinderen, je krijgt ze.
plets 18 November 2019
Is het niet tijd om ook eens te kijken naar de opvoedingsgebruiken? Door dat beide ouders gaan werken en eenouder gezinnen idem, komt de opvoeding misschien wel wat op de achtergrond. Verantwoordelijksheidsgevoel, met financiën omgaan, goede omgang met elkaar, gepaste vrije tijdsbesteding, enz. dat is allemaal belangrijk om volwassen te worden.
kees1965 18 November 2019
Ja je kan extra geld geven, echter er zijn zoveel dingen die ook geld nodig hebben en tekort komen. Als je hier extra geld in steekt moet je het ergens anders weghalen. Beter is het dat ouders meer zelf voor de kinderen gaan zorgen in plaats van ze steeds overal te dumpen. En Geel Hesje wat betreft de gloednieuwe Tesla,s voor WMO voor gehandicapten vervoer vijnd ik dat een goede keuze. Gratis brandstof, geen belasting en dus in het gebruik veel en veel goedkoper. Geen onderhoud aan de motor, simpele en veel goedkopere APK, bijna geen onderhoud. Alleen de aanschaf is wat duur maar haal je er in 3 jaar uit
Geel Hesje 18 November 2019
@Wijari : Sorry maar kinderen krijg je niet. Een ziekte krijg je. Net als een ongeluk of een kadootje. Kinderen krijg je niet die maak je. Kinderen heb je niet zomaar ineens of komen zomaar uit de lucht vallen daar moet je echt wel even wat voor doen en tegenwoordig is dat in het overgrote meerendeel gewoon een bewuste keuze. En ondanks dat veel mensen geen enkel idee hebben waar ze aan beginnen is er absoluut geen sprake van kinderen krijgen. Die term geeft een heel erg verkeerd beeld van de waarheid.
wijari 18 November 2019
Wij geloven dat kinderen een gave ( gift) zijn waar wij zelf niet de hand in hebben. Of begrijp je het niet ?
wispelhuis 18 November 2019
Wie zijn wij @Wijari? Sorry, maar het klinkt wél een beetje eng.
Geel Hesje 18 November 2019
@Wijari : Ik ben bekend met dat idee ja. Maar dan nog steeds zal geen vrouw zomaar uit het niets zwanger kunnen worden (tenzij onder zeer speciale (niet natuurlijke) omstandigheden die naar mijn mening niet vallen onder de gebruikelijke manier waarop kinderen gemaakt en geboren worden) zonder daar een bepaalde actie voor te moeten ondernemen (laat ik het netjes houden) waarbij het tegenwoordig vrijwel 100% mogelijk is om een zwangerschap te voorkomen tijdens die bepaalde bezigheden en het zonder die voorzorgs maatregelen mogelijk is wel zwanger te worden wat dus maakt dat bij heel veel mensen de zwangerschap een bewuste keuze is. Ook bij het niet gebruiken van die voorzorgs maatregelen kan gebruik gemaakt worden van bepaalde kennis om te bepalen hoe groot de kans op bevruchting is en ook daarmee kan er dus "bepaald" worden of er wel of niet een bevruchting plaats kan vinden. Ik kan prima snappen dat mensen het als een gift zien als een bevruchting en geboorte van een kind plaats heeft gevonden want het is toch ook eigenlijk wel een erg bijzonder gebeuren. Maar dan nog is er nog steeds (uitgezonderd de bovengenoemde zeer uitzonderlijke omstandigheden) een bepaalde bewuste actie voor nodig dat het mogelijk maakt om die bevruchting plaats te kunnen laten vinden en dus is er volgens mij toch echt geen sprake van krijgen maar van maken.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.