Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik maak me zorgen over mijn financiële situatie

3.105 stemmen | Geplaatst op 31 mei 2019 | Website

Ja, regelmatig
28.2%
Ja, zo af en toe
36.9%
Nee, eigenlijk nooit
34.8%

Reacties (16)

Jati 31 May 2019
Meer als in; bestaat het bedrijf nog over 10 jaar of niet als in de huidige maandelijkse situatie. Gelukkig heb ik het financieel goed. Zeker sinds ik een huishoudboekje ben gaan bijhouden en meer contant ben gaan betalen versus alles maar pinnen. Nu blijft er leuk wat over in plaats van nipt de maand uitkomen. Hoe onwetend ik maar uitgaf voorheen is echt om te schamen eigenlijk.
plets 31 May 2019
Ik vertoef al een dikke 90 jaar op deze wereld en als ik het leven van nu vergelijk met vroeger vind ik dat we niet mogen mopperen. Vroeger geen AOW, geen ziektewet, weinig of geen vakantie en soms een poos werkloos. Aantal uren werken per week minstens 50, en dat was dikwijls zwaar werk. In sommige gezinnen één fiets die meestal gebruikt werd om naar het werk te rijden. Ook kwam het voor dat er geen brood op de plank was. Dus, wat is armoe in vroeger begrip en in tegenwoordig begrip? Ik denk dat we met wat opletten, het helemaal niet slecht hebben.
K. Nuks 31 May 2019
Het onophoudelijk graaien van overheden in de vorm van belastingen, het ongebreideld verhogen van prijzen zoals energie, 'zorgpremie', verzekeringen, steeds hogere eigen bijdrage's, eigen risico's, schoolgeld en ga zo maar door zal zorgen voor financiële onderuitputting bij de burger. Wanneer er een crisis dreigt gaat de hand op de knip en daardoor krijgt de economie een klap. Het is een natuurlijke reactie van mensen maar eigenlijk contraproductief. Overheden deden in het verleden precies hetzelfde. Ook zij bezuinigden op alles in crisistijd. Ook dat schaadt de economie in hoge mate. Geld moet rollen, dan draait de economie. Overheden moeten daarom verstandig zijn en niet dezelfde neiging vertonen als burgers. Ze moet anticyclisch investeren; geld oppotten wanneer de economie goed draait en geld uitgeven in mindere tijden om de economie te stimuleren. Maar de Haagse wijzen doen dat uiteraard precies andersom. Daarom kampen we nu nog steeds met de naweeën van de laatste crisis in allerlei sectoren. Banken en andere grootinvesteerders, die vaak bepaald niet onschuldig zijn aan het ontstaan van crises, hebben al lang en breed hun maatregelen genomen en zullen er, als altijd, beter uit tevoorschijn komen wanneer de crisis achter de rug is. Er zijn nu nog steeds mensen geld schuldig aan banken om dat hun huis destijds onder water kwam te staan! Als het straks zover is, krijgen we weer van die nonsense-verklaringen uit Den Haag. Weet u het nog, even de warme trui aan van Woutertje Bos? Maar gelukkig bepalen we via onze stem de politieke koers. Dan gaat vast goed komen met onze belangen...
FoortdR 31 May 2019
K.Nuks, Ik snap u niet. Het gaat best goed met de economie, maar de hand is nog steeds op de knip (zie uw 1e regel), dus de regering doet precies wat U voorstaat. Of moeten we de kant op van Italië? Daar wil de regering nog eens 30 miljard extra aan belastingverlaging doorvoeren, terwijl zij al meer dan 2 biljoen staatsschuld hebben. En wij dat later weer betalen? Dát vindt ik pas nonsense.
K. Nuks 31 May 2019
@ FoortdR - Meent u dit echt? Of bent u de kunst van het begrijpend lezen niet machtig? Of beiden wellicht?
Aceb 31 May 2019
Nee, ik maak me geen zorgen over mijn financiele ( .. ) (Die twee puntjes moeten boven de eerste e). Het is nog altijd te weinig om van te leven en te veel om voor dood te gaan. Het zoet van Balkeneinde heb ik nooit geproefd en later bleek, dat zoet niet goed is voor de mens. Ook het koopkrachtverhaal van Rutte, bleek een bittere pil. Naar het schijnt, heb ik de hoorn des overvloed ook misgelopen. Al met al, zo zout heb ik het nog nooit gegeten. En die grijze haren ??? Knippen we gewoon weg.
savage 31 May 2019
Ik hou nog elke maand een deel van mijn salaris over om te sparen.
Zeeuwleeuw 31 May 2019
Tja, zolang mensen massaal op rechts VVD, CDA en SGP en extreemrechts als FvD en PVV gaan stemmen of juist helemaal niet gaan stemmen zullen de rijken steeds rijker worden en de armen armer. Shell, Akzo, Philips, maar ook allerlei buitenlandse bedrijven die hier een hoofdkantoor hebben schijnen allemaal constructies te hebben waardoor zij géén belasting hoeven te betalen, terwijl iemand die net rond kan komen een aanzienlijk deel van zijn inkomen aan belasting afdraagt en daarbovenop ook nog belasting betaalt op alles wat hij koopt, inclusief de dit jaar verhoogde belasting op gezonde groenten en fruit.
hanshofman 31 May 2019
t'is zo ast is, kan der nie meer van méke… geweun danbér weze..blie mee wa je ijt...
hanshofman 31 May 2019
Het is maar hoe je met je geld omgaat. Als je alles wil wat anderen hebben want anders ben je zgn arm hoor je wel eens in programma's over armoede. Pas nog op tv, mevrouw met 2 hondjes en geeft ook nog geld uit voor de straathonden in Roemenië... Een man spaart van zijn uitkering om de kroeg in te duiken.. sorry maar dat heeft dus niets met armoede te maken, maar met dom geen prioriteiten willen stellen hoe met je geld om te gaan. Als je een bepaald bedrag te besteden hebt dan weet je precies wat je mag uitgeven en wat je opzij moet zetten voor als je koelkast of zo iets het begeeft.. Wat we niet weten wat er van onze Bilderbergers overheid aan lasten boven ons hoofd hangen.. Maar laat je daar je dag maar niet door verpesten.. leef vandaag en morgen heeft zijn eigen zorgen.
wispelhuis 31 May 2019
hh, gelukkig ben ik niet als U, want ik ga altijd uit van het goede in de mens
wijari 31 May 2019
Zorgen over de ziekenkosten, maar dankbaar dat de ziekkosten verzekering er is.
Marginaal 31 May 2019
Geachte plets. Het vergelijken van toen en nu gaat niet op. Het bestaanszekerheid is een betere graadmeter. Nu ben je een groot gedeelte van je inkomen direct kwijt aan de vaste kosten van levensonderhoud waar jezelf haast geen invloed op heb. Deze stijgen de laatste jaren meer als het inkomen. Ergens loopt dat to-bloks. Zeker voor de gepensioenerden die al jaren op de nullijn staan. (Wilt u de lijst van verhogingen van dit jaar hebben.?)
Jan met de korte achternaam 31 May 2019
Nee hoor ik maak me totaal geen zorgen over mijn financiële reserves. Het salaris is de laatste 15 jaar marginaal omhoog gegaan en de kosten drastisch omhoog. Maar toch houd ik momenteel zon 242 euro over als de vaste lasten er af zijn en heb 50 euri voor boodschappen. Kleding en reparatie van de auto moet dan van die 242 euro af. En ik heb een gigantisch vermogen van zon 3000 euro spaargeld.
Aceb 01 June 2019
Mijn ouders hadden het niet breed vroeger, ze werkten hard. Mijn moeder in het huishouden en mijn vader op z'n slavenbaan en daarna op de volkstuin en meer. Als kind heb ik dat nooit gevoeld, later inmiddels wijzer en ouder zie ik het terug. Ik mocht altijd met schoolreisje mee ( wie het betaalde, de school, - de gemeente, - of mijn ouders, dat weet ik niet.) Wel kreeg ik altijd wat geld mee en kadetjes. De reis was nooit ver, richting een speeltuin of iets. Maar alleen al omdat het met de bus was, en je door moeder werd uitgezwaaid kon de dag al niet meer stuk. Van het meegekregen geld, kocht ik meestal een presentje, een souvenirtje voor m'n moeder, een lepeltje of zo. M'n moeder is er al jaren niet meer, maar de lepeltjes heb ik nog steeds. Wie en waarom, zou je een kind, zoiets, willen onthouden? Teveel zelf nodig?? Gemeenten, die de burger laten betalen voor een plein, waar alleen de horeca wat aan heeft?? Scholen met een grote spaarpot??
Aceb 01 June 2019
Bovenstaande reactie is per abuis op deze stelling geplaatst.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.