Nederlanders betalen veel belasting

4.385 stemmen | Geplaatst op 16 april 2019 | Website

Ja, veel te veel!
93,5%
Och, het valt wel mee
3,9%
Het is goed te betalen
2,5%

Reacties (18)

Marginaal 3 maanden geleden
Armoede in Nederland Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier steeds meer armoede. Ruim 1 miljoen mensen leven in armoede. Armoede in Nederland uit zich onder meer in beperkte financiële middelen, sociale uitsluiting (ofwel het niet mee kunnen doen), gezondheidsproblemen en beperkte toegang tot onderwijs. (En hoe zou dat komen? )
mikel66 3 maanden geleden
ich weiss ja der geert ist an allen schuld
famclaes 3 maanden geleden
Shell vind van niet.
wispelhuis 3 maanden geleden
Ja.
hanshofman 3 maanden geleden
Ja, vooral op brandstof en eerste levensbehoeften..
K. Nuks 3 maanden geleden
De belastingdruk voor de gewone burger ligt op 65%. En wie anders beweert, goochelt met cijfers. Het laagste tarief op je inkomstenbelasting is al rond de 40%. Op alles wat je koopt zit of 9 of 21% belasting in de vorm van Btw. Vaak komt daar nog het nodige bovenop in de vorm van accijnzen (brandstof, alcohol, tabak) of 'milieuheffing' (energie o.a.). Dan is er nog de BPM op motorvoertuigen (11- 15%), motorrijtuigenbelasting, gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting, de bij wet verplichte verzekeringen waar je Btw over betalen moet, belasting over de 'rente' die je hebt gevangen, belasting over een schenking die je ontvangt (nb. over dat opgespaarde geld dat wordt geschonken is óók al belasting betaald), parkeerbelasting, hondenbelasting, kansspelbelasting, vliegtax, overdrachtsbelasting op woningen, belasting over de huur, verpakkingen, erfbelastingen (over dat geld is overigens door de overledene ook al fors belasting betaald), grafrechten, vennootschapsbelasting, in- en exportheffingen, precariobelasting en zo kun je nog even doorgaan. Een ding is overigens wel duidelijk. Hoeveel belastingen de gezamenlijke roverheden ook zullen heffen, ze zullen nooit genoeg hebben. Ze kunnen niet met geld omgaan namelijk. En dat is een ongeneeslijke aandoening. Dat blijkt al jààààren.
Harlekin 3 maanden geleden
Definitie slavernij : Onvrije arbeid, waarvan het resultaat geheel of gedeeltelijk moet worden afgestaan en waarbij de werker lijfelijk eigendom is van de meester. Het scheelt niet veel.
wijari 3 maanden geleden
Dan nog dit geen verhoging van het pensioen.
savage 3 maanden geleden
Nederland jat en betaalland. Tenminste voor de Nederlanders.
jogi 3 maanden geleden
Klein voorbeeld. Zojuist gelezen op de site van het AD. De verkoop van de onpopulaire Lada wordt gestopt, om zijn slechte imago en kwaliteit maar dit alles terzijde. Nu de belasting hierover. Nieuw kost deze auto in Duitsland € 11.900,- als deze geïmporteerd wordt rekent onze staat aan BPM- BTW -enz. maar liefst € 37.101,- Hiermee komt deze op € 49.201,- Hoezo belastingverlaging?
A.R.L 3 maanden geleden
Pipo Koeien !!
FoortdR 3 maanden geleden
Ik ben op zoek naar het structurele verschil tussen: "Och, het valt wel mee", en "Het is goed te betalen", als een zelfde soort verschil met: "Ja, veel te veel".
Tim#14 3 maanden geleden
Leven in een beschaafd en fatsoenlijk land kost ook wat. Graag voor over.
wispelhuis 3 maanden geleden
Die Russische benzine slurpende stinkauto voldoet aan geen enkele norm, is niet van deze tijd. Dus wég ermee. En ik ben het eens met Tim#14. En wijari: plussen en minnen, de AOW is wél verhoogd. Met 32 euro.
hanshofman 3 maanden geleden
Tim#14: ja hebt gelijk dat het wat kost om in een fatsoenlijk () land te wonen... Als je tenminste bedoelt dat er een goede infrastructuur is, goede ouderen- en ziekenzorg en het gras langs de weg bijgehouden word en natuurlijk onze dijken waar we droog door zitten goed onderhouden worden. Allemaal begrijpelijk en daar zal je ook bijna niemand over horen klagen. Maar de idiote brandstof-, levensmiddelen- accijnzen en schaamteloze zorgpremies... dat is waar mensen over klagen en ik denk terecht. Gezien er miljarden naar de meest dwaze programma's gaan, als ruimte, de EU, de economische immigranten, idiote nieuwe gebouwen voor overheden, enz.. Banken puilen uit van hun winsten.. en ga zo maar door.. dat is wat de mensen dwars zit... Misschien straks ook maar eens duidelijk laten voelen bij de stembus voor de EU, dat men dit meer en meer zat is..
wijari 3 maanden geleden
19 euro per persoon wispelhuis 38 gezamenlijk.
Jan met de korte achternaam 3 maanden geleden
We betalen zeker teveel belasting. Beneden modaal is het lastig overleven. Het minimumloon moet eigenlijk netto 400 euro omhoog om goed rond te kunnen komen. Je bent al de helft van je salaris aan huur kwijt en dan de andere vaste lasten nog. En v\zeker op de import van auto's zit veel te veel belasting. Terwijl een Tesla word gesubsidieerd. En grotere bedrijven betalen geen belasting. Als je alle belastingen zou vertalen naar een vast percentage van je inkomen word het eerlijker.
Harlekin 3 maanden geleden
hanshofman : en de miljarden die aan mislukte ICT projecten zijn gespendeerd niet te vergeten. Had ik maar een promile van dat geld. Kocht ik me een resort , en een jacht, op de Bahama`s . Nu weer een die miljoenen gekost heeft. .
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.