Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elk kind verplicht vaccineren

2.779 stemmen | Geplaatst op 13 april 2019 | Website

Eens
83,8%
Oneens
16,2%

Reacties (16)

Mr. White 13 april 2019
Sekteleden...lezen we even mee?
Zou jammer zijn... 13 april 2019
Ik ben niet ingeënt en ik ben nooit ziek.....
Zou jammer zijn... 13 april 2019
Kinderen zijn tegenwoordig allergisch voor de lucht die ze inademen. Kinderziekten zijn er om je lichaam te leren vechten. Ik heb als klein jochie alles gehad daardoor ben ik nu zo sterk als een leeuw
Zou jammer zijn... 13 april 2019
En ik ben atheïst..........
madreis 13 april 2019
Verplichten of niet. Geld inhouden omdat je je kind niet laat vaccineren, belachelijk. Wat is zo'n kind daar nu mee geholpen. Als je het wil verplichten, dan ook verplichten. Iedereen krijgt een oproep, en is verplicht om te gaan. Want als men echt uit wat voor overtuiging dan ook zijn/haar kind niet laat vaccineren, helpt het echt geen fluit om mensen te korten. Als ik iets niet wil doe ik het niet, al trekt mijn baas 1000,- Euro van mijn salaris. Zo zal het ook bij deze mensen zijn.
Drovemi 13 april 2019
NIKS MOET!!!
famclaes 13 april 2019
Als ik het goed begrepen heb uit het artikel wil VVDer Dijkhoff korten op kinderbijslag of andere toelagen dus met andere woorden als je maar genoeg geld hebt om niet van een toelage afhankelijk te zijn of als de kinderbijslag toch maar pinnuts is voor je dan heb je meer de vrijheid om zelf te beslissen of jij laat inenten of niet. Weer typisch VVD.
Ron625 13 april 2019
@Zou jammer zijn...: Het gaat niet zozeer over kinderziekten, maar over ernstige ziekten, zoals b.v. TBC. Een niet gevaccineerd kind kan een kleuter/peuter besmetten, met alle gevolgen van dien. Dit heb ik als 5 jarige mogen krijgen van een ongevaccineerd kind.
Lasse joshua 13 april 2019
Je zou je baby maar naar het kinderdagverblijf brengen waar ze ziek worden door niet geënte kinderen zoals in den Haag. Je wilt je eigen kind en kinderen van anderen toch niet in gevaar brengen.
Baltimore 13 april 2019
Inenten verplicht stellen. Niet ingeent kun je een potentieel gevaar zijn voor anderen. Ben je op wat voor grond dan ook toch zo asociaal dit niet te willen dan heb je hier niets te zoeken en donder je maar op.
Jan met de korte achternaam 13 april 2019
"dat zou jammer zijn" Als je kijkt naar Madagaskar. Dit jaar 300 dode kinderen door mazelen en 50.000 besmette kinderen. Dan zie je dat alle kinderen inenten beter is
Xessy 13 april 2019
Prima als mensen ervoor kiezen hun kroost niet in te enten maar ik vind wel dat ze ook mogen worden uitgesloten van een kinderdagverblijf omdat ze andere kinderen die nog te jong zijn om hun inentingen te kunnen krijgen kunnen besmetten.
Geel Hesje 13 april 2019
Verplicht vaccineren is onmogelijk want dat is een schending van de Mensenrechten. Nou weten we van de VVD dat ze de Mensenrechten als pleepapier gebruiken en dit zou dan dus de zoveelste Mensenrechten schending in Nederland worden die dankzij de VVD tot stand komt. Bovendien hebben de mensen die wel gevaccineerd zijn niks te vrezen van de mensen die niet gevaccineerd zijn want die kunnen dus niet ziek worden. Of zou dat een leugen zijn ? Het zou me niet verbazen !
bopzster 13 april 2019
Prima niet inenten oke. Maar dan ook geen Ziekenhuis opname als het kind toch iets ernstig krijgt krijgt wat voorkomen had kunnen worden door vaccinatie. Dat is dan het risico.
wijari 14 april 2019
Zelf ben ik één keer van mijn leven ingeënt tegen polio, na een hype tegen deze ziekte. Nu laten wij ons inenten tegen griep. Twee keer heel heftige griep gehad. Als klein kind niet tegen ziektes ingeënt. Mensenrechten word te pas en on pas gebruikt als het veel mensen uitkomt. Foei toch.
Geel Hesje 14 april 2019
@ Wijari : Dan bent u niet erg bekend met de Mensenrechten. Foei toch ! De onaantastbaarheid van het lichaam (oftewel niemand mag zonder uw toestemming aan of in uw lichaam komen) is een heel belangrijk Recht. Verplichte en/of gedwongen vaccinatie gaat daar recht tegen in en is daarmee een schending van dit Recht. Dat deze Rechten (die boven NL én EU wetten uitgaan) niet erg bekend zijn heeft als reden dat bepaalde soorten regeringen niet graag zien dat de burgers deze Rechten kennen omdat ze dan nogal beperkt kunnen worden in het maken van wetten die de Rechten van die burgers moeten inperken. Ook proberen bepaalde soorten regeringen ervoor te zorgen dat de burgers belangrijke verdragen als de Mensenrechten net zo onbelangrijk gaan vinden als zij ze zelf vinden en proberen bepaalde soorten regeringen die Rechten uit te hollen en met andere wetten te omzeilen zodat ze met de burgers kunnen doen wat ze maar willen. Zo neerbuigend doen over deze Rechten staat u erg slecht als Mens zijnde. Foei !
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.