Ik ben tevreden over mijn leven

4.516 stemmen | Geplaatst op 8 april 2019 | Website

Ja, ik ben supergelukkig!
10,1%
Ja, ik ben wel gelukkig
44,2%
Och, het kan beter
37,6%
Ik voel me waardeloos
8,2%

Reacties (11)

FoortdR 3 maanden geleden
Sinds wanneer is tevreden hetzelfde als gelukkig?
Sparky 3 maanden geleden
@ Foortdr. Volgens mij is dat duidelijk n.l. sinds vandaag !!!!!!!!!!!!
Jabby 3 maanden geleden
Ik ben tevreden met mijn leven, ja het is maar hoe je het bekijkt. Maar waar het beslist niet vanaf hangt is hoeveel je verdient hoeveel vakanties per jaar de dikke auto enz. dat zijn bijzaken. Want als daar je tevredenheid of geluk vanaf hangt is dat bijzonder gevaarlijk. Wat als die zaken allemaal wegvallen, en dat kan zomaar gebeuren. Daarom is het belangrijk je innerlijk tevreden voelen, gelukkig met de dingen die je hebt niet het najagen van onbereikbaere idealen. Wees blij met echte vrienden en je partner, en al heb je het breed je kan toch gelukkiger zijn dan met al die luxe en rijkdom waar zo velen na streven.
Jabby 3 maanden geleden
Ik bedoelde natuurlijk al heb je het niet breed
Maajesteit 3 maanden geleden
Vooral het CBS kan gelukkig zijn met hun talloze onderzoeken waaruit telkens blijkt dat wij Nederlanders niet gelukkiger of tevredener kunnen worden. Hoe zou het dan toch komen dat we massaal op zoek zijn naar andere leiders en een andere politieke koers? Omdat we er tevreden mee zijn? Zou het niet zo kunnen zijn dat de publicaties van het CBS uit de koker van onze leiders komen?
K. Nuks 3 maanden geleden
Vragen stellen is een kunst. Je kunt vragenlijsten zo opstellen dat het antwoord van je keuze er niet bij zit of vragen kunnen leidend zijn of suggestief. Vragenlijsten zijn zo te manipuleren dat uit je enquete het resultaat komt dat je vooraf al had gewenst. En statistieken, ach, Churchill zei het al: 'Vertrouw geen enkele statistiek behalve die die je zelf hebt gemanipuleerd'. Is het overigens toeval dat nu het CBS met deze cijfers naar buiten komt? De economie koelt af en al het Haagse gekraai over hun 'succes' met betrekking tot het aanjagen van de economie zou wel een heel anders kunnen uitpakken binnen afzienbare periode. Dan wordt het weer tijd voor 'de warme trui' van Mark R. waar hij een aantal jaren geleden mee schermde. Tevreden mensen hebben de neiging de status quo te willen handhaven; niks veranderen, stilletjes blijven zitten en hopen dat het zo doorgaat. Tevreden mensen zijn vaak gelukkiger (zo blijkt uit statistiek....). Pessimisten daarentegen zijn minder gelukkig. Ze hebben ook vaker gelijk als het gaat over de toekomst. Den Haag wil graag tevreden mensen. Die morren niet en zijn niet kritisch.
madreis 3 maanden geleden
Ik denk dat je een gelukkig mens bent als je tevreden bent. Dat heeft niets met geld te maken. Ik was in mijn tijd van armoe veel gelukkiger. Toen kon ik lichamelijk heel de wereld aan. Ik heb het financieel nu wel beter, in ieder geval stabieler, maar ik leef naar mijn goede dagen toe. Kan niet meer zomaar doen waar ik zin heb. Dat maakt mij niet gelukkig. Daarentegen wel mijn gezin, die maken mij dan weer wel gelukkig. Het ultieme geluk voor mij zou zijn als ik weer zou kunnen gaan werken, en s'avonds moe op de bank plof.
Paljas 3 maanden geleden
Alles is tijdelijk en alles is zinloos. Wie kent je nog over 100 jaar? Dus we maken er maar wat van.
hanshofman 3 maanden geleden
Tevreden zijn is een kostbare levenshouding die je door heel wat ups en downs heen kan helpen.. Geluk is een moment opname.. gelukkig zijn ook bepaalde perioden.. Het hele leven ken haar ups en downs.. Dat hangt vaak van je eigen houding en de houding van je naaste omgeving af. Totaal niet van geld en macht.. Wel van waar je, je leven op gefundeerd hebt.. op het onstabiele zand van wereldse genoegens als economie., wat heel snel niets meer uit kan maken als je ernstig ziek of werkeloos word... zelfs relaties kunnen stuk gaan als je te lang op verkeerde doelen bent afgestemd geweest. Tevredenheid en dankbaarheid zijn toch wel 2 heel stabiele factoren waar je zelf de meeste invloed op hebt.
madreis 3 maanden geleden
Heel mooi uitgedrukt hanshofman.
Jan met de korte achternaam 3 maanden geleden
Over het algemeen men ik wel redelijk gelukkig. Al heb ik het zeker niet breed en kan nooit op vakantie sinds de euro. Sparen is dan ook niet meer mogelijk. Verder heb ik een slechte rug, versleten knieen en kapotte nieren en reuma/artrose. Maar verder gaat het wel al kan je steeds minder. In de tuin werken dat ben je na een uur al beu vanwege de pijnen. Meer verder ben ik best gelukkig
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.