Twee maanden betaald ouderschapsverlof

3.385 stemmen | Geplaatst op 7 april 2019 | Website

Goed idee
33,3%
Nee, onzin
66,7%

Reacties (18)

Geel Hesje 4 maanden geleden
Heel goed idee ! Zowel voor de moeder als de vader dus want mannen en vrouwen zijn gelijk en er mogen geen verschillende regels en regelingen bestaan op basis van geslacht.
Maajesteit 4 maanden geleden
En de mensen bij wie het niet lukt om kinderen te krijgen? Hebben die dan recht op 2 maanden verlof om zoveel mogelijk tijd te kunnen steken in het hebben van gemeenschap.
Geel Hesje 4 maanden geleden
Allemensen wat een hoop minnetjes ? Allemaal mensen die vinden dat mannen en vrouwen geen gelijke rechten moeten hebben ofzo ?
jhsmd62 4 maanden geleden
Wel gelijke rechten natuurlijk maar wie moet dat allemaal betalen dan?
FoortdR 4 maanden geleden
@Geel Hesje: hoe kom je erbij dat de minnetjes geen gelijke rechten willen voor mannen en vrouwen? Juist wél! Niemand moet 2 maanden betaald verlof hebben. Vrouwen én mannen niet. Want het krijgen van kinderen is een keus, geen moeten, en dus ook geen recht op extra'tjes.
dasy 4 maanden geleden
Mannen zijn nodig voor de kiel legging,maar bij de tewaterlating overbodig toch?
Geel Hesje 4 maanden geleden
@FoortdR : Ik was verbaasd en kreeg het idee dat mensen tegen gelijke rechten voor mannen en vrouwen waren wat ik nogal vreemd vond. Vandaar. En u heeft gelijk. Kinderen krijg je niet uit het niets zoals een ongeluk of een griepje. Kinderen maak je en dat is een bewuste keuze. Dus inderdaad dan hebben mensen wellicht geen recht op doorbetaald "ziekteverlof". En dat dan natuurlijk wel voor zowel vrouwen als mannen gelijk dus.
D2017 4 maanden geleden
Heden ten dage gaan de meeste werkgevers vrij soepel om met zowel mannen als vrouwen die een pas geboren kind hebben gekregen en/of andere zaken die een impact kunnen hebben op het functioneren zoals bij rouw en ernstige ziekten in de directe omgeving. Het behoeft geen "recht" te zijn want dan zijn er nog heel wat redenen te bedenken om de werkvloer te mijden en is het hek van de dam. ………………...
K. Nuks 4 maanden geleden
Gugutgut, uit de goedheid van het Haagse hart betaald ouderschapsverlof. Betaald door wie vraag ik me af. Antwoord: de werkgever. Dus mooi weer spelen in Den Haag van een ander zijn centen. En dan ook alleen nog maar voor werknemers (en ambtenaren uiteraard. Voor hen waarschijnlijk het snelst volledig betaald de langst mogelijke termijn). Zelfstandigen zonder personeel die hebben die rechten niet en kunnen hun handje niet ophouden bij een werkgever of Den Haag. Willen ze dat dan moeten ze dat zelf maar opbrengen want niet gewerkt is geen geld is geen inkomen. Kortom, het is een waardeloze regeling die de ene groep ernstig bevoordeeld en een andere groep (die ook belasting betaald en bijdraagt aan de economie) ernstig benadeeld. Jaja, van de EU en Den Haag moet je het maar hebben. NB. Wanneer werkgevers hun sociale lasten zien stijgen, knabbelt dat aan hun winstmarges. Gevolg: prijzen van het product stijgen en worden doorberekend richting de consument. Tenslotte nog dit. Zelfredzaamheid is een groot goed. Wanneer je er als (aanstaand) ouderpaar voor kiest om kinderen op de wereld te zetten, doe je dat op eigen kracht, eigen kosten en eigen verantwoordelijkheid.
divar 4 maanden geleden
50 jaar geleden hadden wij dat niet , kunnen wij dat alsnog claimen ?????????????
mikel66 4 maanden geleden
divar dat kunt u claimen..neem een gedig legitimatiebewijs en beide ouders mee naar het gemeentehuis.en doe uw claim
madreis 4 maanden geleden
IK ben voor ouderschapsverlof. Want als je daar recht op hebt betekend dat ook dat je werkt. En dan heb je best recht op een 'extra'tje. Als je ziet hoeveel voordelen bijstandsouders hebben, vind ik dat men voor de werkende ouders ook iets kan doen. Daar komt ook nog bij als je ziet hoe druk jonge ouders het tegenwoordig hebben. Wat dacht je van heel vroeg opstaan kinderen wegbrengen soms om 7.00 uur of vroeger, naar je werk, boodschappen doen tussendoor, een huishouding, en s'avonds weer naar de opvang racen. Nou ik gun die jonge ouders wel even een momentje van 'rust'.
FoortdR 4 maanden geleden
Madreis, Ik neem aan dat het in uw kindertijd niets anders was dan vandaag de dag. Ik zou niet weten wat er de afgelopen is veranderd waardoor jonge ouders het nu drukker zouden hebben dan vroeger. En ja, je heb alleen recht op verlof als je werkt. Maar dat is het zelfde dat je alleen loonbelasting hoeft te betalen als je werkt. Elk voordeel heb ook z'n nadeel.
Jan met de korte achternaam 4 maanden geleden
Een prima idee de meeste mensen willen gelijke rechten voor mannen en vrouwen maar als ze een kind krijgen vinden ze het normaal dat de vrouw het dan maar opvoed en s'nachts om de 2 uur uit bed komt om het kind te voeden want de man moet werken. Ja hallo een kind krijg je met 2 personen en in de nacht om de 2 uur voeden is zowel voor de man als voor de vrouw dus 2 maanden ouderschapsverlof voor beiden is dan wel handig. Dan kan de man in de nacht ook voeden. Tenzij er borstvoeding gegeven word maar dan word de man ook wakker en kan hij er bewust bij zijn. Samen groot brengen. Een collega van mij heeft zelfs via de baas geregeld dat hij op vrijdag voor de kinderen kan zorgen zodat zijn vrouw een dag meer kan werken. Samen oplossen.
Jan met de korte achternaam 4 maanden geleden
Dasy het is bekend dat mannen goed zijn in kinderen maken maar als ze er eenmaal zijn dan geven ze niet thuis. Verzorgen is voor de moeder daar begint de man niet aan. Laat staan om de 2 uur een fles geven. Nee ze moeten de volgende dag werken he belachelijk. Daarom is het een goed systeem samen de kinderen opvoeden
madreis 4 maanden geleden
Ja FoortdR. Ik spreek uit ervaring. Ik heb respect voor mensen die werken, en eigenlijk is het niet te doen, dat gevlieg hele dagen. Dus ik vind het niet zo verkeerd eigenlijk.
Kwek 4 maanden geleden
Je kiést voor kinderen dus ook voor het rennen en vliegen als je moet werken. Ik vind niet dat de maatschappij of werkgever moet opdraaien voor het ouderschapsverlof. Zwangerschapsverlof, oke, maar daarna moeten pa en ma samen maar een oplossing zoeken.
wispelhuis 4 maanden geleden
Wat zou toch de reden van een persoon zijn voor die immer terugkerende haat tegen onze medemensen die het niet breed hebben? Is het jaloezie? Is het iets persoonlijks? Merkwaardig toch.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.