Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een 40-urige werkweek is niet meer van deze tijd

4.218 stemmen | Geplaatst op 1 april 2019 | Website

Oneens
45.4%
Eens
54.6%

Reacties (7)

FoortdR 01 April 2019
Wat een onzin! Zelf bepalen waar en wanneer je hoelang werkt? Maakt niet uit of je over iets 35 of 44 uur doet? Ik denk dat de schrijver van dit artikel niet helemaal nuchter was. Een werkgever bepaalt aan de hand van de productie die geleverd moet worden (of dat nu een bepaalde hoeveelheid suikerzakjes is, of de hoeveelheid opgemaakte rekeningen voor de afdeling facturen) hoeveel mensen hij daarvoor nodig heeft, en waar het werk moet of kan worden uitgevoerd. Als het werk in 30 uur p/week gedaan kan worden, is het dus een part-time baan, en wordt er betaald naar rato van 40 uur. 40 uur is dus nog steeds de norm.
Jabby 01 April 2019
Wat mij altijd het meeste stoort is dat gedoe over thuiswerken enz. Net of alleen kantoorpikkies werken. Wat te denken van de mensen die in de techniek werken waar fabrieken gebouwd worden enz.Die kunnen thuis niet een stukje fabriek bouwen om maar eens wat te noemen. Veertig uur werken p/w vergeet het maar, Project moet klaar op de deadline en dan ga je soms wel 60 uur p/w werken. Hoezo 40 uur niet van deze tijd? jawel voor die gasten op kantoren maar dat is niet de werkelijkheid.
K. Nuks 01 April 2019
De schrijver zegt iets in de trend van 'als het taak maar wordt uitgevoerd maken de uren niet uit.' Nou, als een werkgever merkt dat deze de taken in 20 uur kan, reken maar dat er dan meer werk zijn kant op komt. Je betaalt geen 40 uur als het in 20 kan. En als iemand er structureel 50 uur voor nodig heeft, is de taak en werklast niet afgestemd op zijn kennis en vaardigheden. Mag bij wet niet eens voor werknemers. Als zelfstandige heb ik zelden een 40-urige werkweek gekend behalve alleen een kleine dooie periode in de zomer. Misschien dat ambtenaren thuis kunnen werken. Maar thuis werken vergt veel discipline. De aanwezige afleidingen en verleidingen zijn enorm. En ooit al gehoord dat een ambtenaar 'straf' kreeg wanneer een deadline niet gehaald werd?
Jan met de korte achternaam 01 April 2019
Met deze stelling ben ik het volmondig eens. Ik zie steeds meer dat bedrijven geen 40 uur meer werken. In België Daar werken de mensen bij de auto garage 6 dagen in de week als monteur hoor ik regelmatig van een monteur die daar werkt.. Hij werkt dan van half 7 tot soms 8 uur in de avond. Als hij met een wagen bezig is moet die soms af. En zaterdag morgen vaak ook. In Nederland? Als je hier op vrijdag in de garage komt dan is de helft al vrij met weekend en de andere helft wil niet te lang door. Dus een reparatie op vrijdag is in de garage bijna niet mogelijk. Alleen kleine klusjes. Veel bedrijven zijn op vrijdag om 12.30 dicht. Woningbouw b.v. gemeente. Ons bedrijf om de 14 dagen een hele vrijdag dicht, maar veel mensen ik zelf ook nemen vaak de andere vrijdagen ook vrij. Op mijn leeftijd 53 is 4 dagen van 9 uur zat. Even 3 dagen rust. Zeker als je erg veel mankeert.
Stockholm 01 April 2019
Als je het over dit onderwerp gaat hebben dan kun je zoveel negatieve maar ook zeker veel positieve dingen vinden. Niemand zal het geheel met elkaar eens zijn maar ik denk dat we wel moeten kijken naar het aantal groeiende burnouts. Daar kom je niet zomaar bovenop. Dan kun je zeggen, ach wat nou burnouts! Vroeger werkte men ook veel en toen was er niks aan de hand. Wat men alleen vergeet is dat de huidige werkdruk en dan met name prestatie druk is toegenomen. Dit veroorzaakt stress en stress gaat op de lange termijn doorwerken zowel op de psyche als fysiek. Het is misschien verstandig om eens te gaan kijken naar het type werk wat iemand doet. Als je bijvoorbeeld zwaar werk moet leveren dan kan een rustdag in het midden van de week goeduitpakken. Zie het als sporten. Ga jij elke dag sporten in de gym en je neemt nooit rust dan geef je je lichaam niet de kans te herstellen. Dat kan een lange tijd goed gaan maar elke instructeur zal een rustdag zeker adviseren. Zo heb je ook minder uitval op de werkvloer. Hetzelfde geld voor werknemers die voordurend achter een bureau zitten. De uitspraak 'zitten is het nieuwe roken' is niet uit de lucht gegrepen zoals je onderhand wel weet. Een uurtje sporten in de avond helpt nauwelijks om die hele dag zitten weer goed te maken. Kortom, er zijn vele voors en tegens. Het moet financieel natuurlijk ook uitkunnen voor zowel de werkgever als de werknemer. Zoiets moet dus altijd in overleg en geen verplicht iets worden.
wijari 01 April 2019
Voor mijn gevoel werk ik altijd, vrouw/man.
snoekbaars 123 02 April 2019
in deze tijd van grote personeels tekorten zou het beter zijn om allemaal wat langer te werken , dat is beter dan het importeren van honderd duizenden werkmensen . als de economie wat minder gaat draaien moet je al die geimporteerde werkmensen ww gaan betalen . dus ik zou zeggen ,in hoogtijdagen van de economie allemaal wat langer en harder werken ,dat is ook nog goed voor de portemonee , en dat is beter dan miljarden aan ww uikeringen naar het buitenland brengen .
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.