Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mensen zouden minder vlees moeten eten

4.531 stemmen | Geplaatst op 9 februari 2019 | Website

Inderdaad
38.6%
Nee, juist meer
5.7%
Gewoon, evenveel
52.3%
Stop met vlees eten!
3.4%

Reacties (35)

savage 09 February 2019
Toch lekker stukje vlees. Malse biefstuk heerlijk.
Peritum ? 09 February 2019
Dat Thieme alleen op een komkommer en banaan kan leven oké, maar ik als kerel heb regelmatig behoefte aan een lekker stuk vlees, dus voor mij verandert er niets. Ik eet, drnk, rijdt auto en leef zoals ik het zelf wil en laat me niets opleggen door welke extremistische groepering dan ook. Tip voor deze partij; de mens is een bedreigde soort aan het worden door allerlei beperkingen door de politiek opgelegd, doe hier eens iets aan !
Allem 09 February 2019
Daar gaan we weer!!! De linkse club, wil ons weer dwingen tot de volgende idiote maatregel. Ik maak zelf wel uit wat ik eet. Elke dag vlees bij de warme maaltijd en worst op de boterham. En die dierenpartij?? Te belachelijk voor woorden, onbegrijpelijk dat er nog mensen op stemmen.
Maja21 09 February 2019
Het is weer allemaal het kortzichtige ikke, ikke, ikke en laat het milieu en de wereld maar stikken. Ook als je minder vlees eet kun je nog genieten van een biefstukje hoor.
wispelhuis 09 February 2019
Goed zo Maja, ik ben het helemaal met je eens! Al dat negatieve gedoe hier is weer bedroevend. Wij eten 1 á 2 keer in de week een heerlijk gerecht zonder vlees. Vaak met pasta, champignons, courgette, tomaatjes, verse kruiden. De visite merkte laatst niet eens dat er geen vlees in zat ze schepten nog een keer bij. Da's ook genieten.
Maajesteit 09 February 2019
De stelling luidt... Iets minder vlees eten, niet helemaal geen vlees eten. Ik ben voorstander van iets minder vlees eten. Maar nog beter zou zijn al die grote mega koeien, varkens en kippenstallen uit te bannen. We produceren voor het grootste gedeelte voor het buitenland en ook nog eens tegen prijzen waar de boeren nauwelijks van kunnen leven. Als ze in Duitsland, Italië, Spanje en nog een zooi van die landen goedkoop vlees willen eten bouwen ze zelf maar van die megastallen. Van mij mogen ze een mooi stukje vlees gerust duurder maken, dan eet ik wel iets minder vlees.
Merietje.. 09 February 2019
Prei met een ei, en gesmorten boter---- asperges met een ei en gesmolten boter.---- rode kool met appelen en gebakken uii ------bloemen kool met een gabakken ei en kerrie. tomaat en paprika.. zo vaak eet ik leker zonder al dat vlees gedoe,,
Stockholm 09 February 2019
Minder vlees eten ben ik het zeker mee eens maar er zijn teveel egoisten die hier maling aan hebben. Grote kans is dus wel dat ze dit straks ook onbetaalbaar gaan maken om het minder consumeren van vlees af te dwingen. Een methaanscheetuitstoot belasting ofzo wegens klimaatverandering? We leven echt in een debiele tijd waarin rijke narcisten (die wegens hun Trumpachtige visies nooit genoeg macht kunnen hebben) het voor de arme mensen steeds moeilijker maken door alles duurder te maken. Hier dan alvast een feitje mocht het zover komen. Voor de mensen die denken dat vleesvervangers met Soja gezond zijn (want zoveel mensen eten het toch gewoon?), doe eerst even goed je huiswerk want naast de gezonde ingredienten heeft het ook een giftige werking. De voedselcontrole in dit land is echt het naadje. Type bijvoorbeeld in je zoekmachine 'Soja vergif' en je krijgt een hele uitdraai aan websites waarin wordt uitgelegt dat je niet aan dat spul moet beginnen. Het maakt namelijk niks uit of het chemische Soja betreft of de natuurlijke Soja. Beide varianten zijn vergif.
the_street 09 February 2019
@Stockholm Mja, de dieren in de vleesproduktie krijgen óók soja te eten en het gif stapelt zich dan op in het vet van de dieren, samen met de anti-biotica ,andere medicijnen en hormonen. Ik eet al meer dan 25 jaar vegetarisch en heb daar tot nu toe nog geen spijt van...
Stockholm 09 February 2019
@the_street Dat is niet helemaal hetzelfde omdat die Soja dan al grotendeels is afgebroken door het spijsverteringsproces. En Soja is een langzaam gif. Het is niet zo dat je er accuut ziek van wordt natuurlijk. Dus het kan idd lange tijd goed gaan. Ik persoonlijk vind het risico te groot van wat je erover leest.
ESF 09 February 2019
Politici die 4 maanden uit de running stappen zonder transparantie naar de kiezer omtrent t waarom - dáár moeten we minder van !
ESF 09 February 2019
Minder dan wat, of minder dan wie? Degene die van 7 naar 5 maal vlees in de week gaat wast hier degene die t maar 3 keer smaakt de oren omdat ie niet meer wenst op te geven .. Zo gaan de milieuridders idem: quasi-compenserende vliegers lezen fietsers de les .. Idioterie!
FoortdR 09 February 2019
Op zich is de stelling juist: eigenlijk zou het wel moeten. Maar gezien de reacties hierboven gaat dat nog wel even duren voordat het zover is. Daarnaast nog een tip voor de felle tegenstanders: lees de stelling goed voordat je van leer trekt. Nergens is geschreven dat het moet. Iedereen bepaalt dat voor zichzelf en niet voor een ander.
the_street 09 February 2019
@Stockholm Niet alle vleesvervangers bestaan uit soja, maar ook uit o.a. kokosolie, seitan, zeewier, kikkererwten, bonen, noten en zaden, rijst en granen, gistvlokken e.d. En dat zijn ook prima vervangers, vaak ook biologisch en niet genetisch gemanipuleerd.
D2017 09 February 2019
Van met mate gevarieerd eten wat je lekker vindt, blijft men fit, vrolijk, en gezond. Ieder bepaald zelf wel wat wel en niet goed verteerbaar wordt ervaren en past vanzelf het eetpatroon wel aan, daar hebben wij geen actie clubjes voor nodig om smakeloze maaltijden te gaan wegkroppen.
Frank2 09 February 2019
Van de 7 dagen per week eten wij 3 tot 4 keer vis. (En geen gefrituurde Kibbeling of iets dergelijks) Lekkere verse vis, in de bouillon, in de oven of hoe dan ook. Vlees steeds minder, want (varkens)vlees is ook niet zo goed voor de bloedvaten. Dus 4 keer per week vis, soms 6 keer, 2 keer vlees en 2 keer iets met groentes. Aardappelen eten we bijna nooit. Soms ook wel een lekkere zak friet met mayo.
plets 09 February 2019
Is er nog iets over waar we geen kanker van kunnen krijgen? Ga er nou is van uit om van alles wat de natuur ons biedt, te eten. Niet eenzijdig, maar ook nergens overdadig van eten. Misschien dat ons lichaam dan in betere conditie komt en we beter weerstand kunnen bieden tegen allerlei indringers.
wispelhuis 09 February 2019
Alles? Dát zou ik maar niet doen...
Zeeuwleeuw 09 February 2019
Zonder vlees kun je minstens net zo gelukkig leven hoor. Vlees is ongezond en de oorzaak van vele ernstige en dodelijke ziektes. Met name voor het gangbare vlees uit de intensieve veehouderijen worden vele miljoenen dieren op een afschuwelijke manier opgefokt en mishandeld. Daarna volgt nog het gewelddadige transport en de slacht. Ook is vee een enorme aanslag op het milieu door de gigantische uitstoot van broeikasgassen, méér dan alle verkeer samen! En voor het verbouwen van veevoer worden massaal regenwouden afgebrand. Het is een idee dat mensen vlees nodig hebben. Er zijn bekende topsporters, en beroemde modellen en acteurs die vega of vegan eten. En de grootste sterkste dieren in de natuur zijn ook geheel vegan!
Looijaard 09 February 2019
Wij blijven gewoon iedere dag vlees eten, niet meer en niet minder. Het zou 1 x in de maand misschien vis kunnen zijn aar zeker niet meer. Ook geen vegetarisch vlees want dat bestaat niet, wie is er ooit een vegetarische slager tegen gekomen, nou ik niet.
Zeeuwleeuw 09 February 2019
In de praktijk eten mensen vaak al onbewust vegetarisch of vegan. Neem bijvoorbeeld een pasta of pizza met alleen groenten of een soep of heerlijke salade. Mensen smullen er van, zonder er bij stil te staan dat er geen dieren voor geleden hebben en afgemaakt zijn.
Looijaard 09 February 2019
Wij eten vegetarisch vlees want een koe want is een is vegetarisch.
dasy 09 February 2019
Dieren kun je niet afmaken,die zijn al compleet
Familie Bos 09 February 2019
Misschien is vlees vandaag de dag nog wel gezonder als groente ! Vis is onbetaalbaar. Groente is vergif, maar dat weten de meeste niet geloof ik. Spinazie, postelijn, enz.. nemen alle zware metalen en radioactiviteit op uit de grond (lekker gezond dus). De meeste akkers waar onze groente op word verbouwd zit vol zware metalen, lijmtubes, lood, vuilnis, enz.... En dan bedoel ik niet hier en daar wat vuil, maar echt hele grote hoeveelheden. Als je met een metaaldetector over de akkers loopt dan schrik je je een hoedje, dan durf je haast geen groente meer te eten. Het enige waar het om gaat is dat de overheid ons geld wilt hebben, gezondheid doet er echt niet toe. Het was namelijk de overheid die vroeger al het huisvuil en chemisch afval gewoon onder de grond stopte... metertje aarde eroverheen en akkerbouw erop. Later een paar keer opnieuw verkavelen en niemand weet nog wat er ligt. In de oorlog is het land bezaaid met loodresten, je vind het op vrijwel iedere akker en nog niet zo'n beetje ook. Lijmtubes zijn ook favoriet... soms hele akkers vol met alleen maar lijmtubes... honderden.... en daar groeit uw gezonde groente lekker op... droom maar fijn allemaal over dat gezonde biologische eten....
Familie Bos 09 February 2019
Soja, ook zo lekker goed voor het milieu... en zo gezond.... In zuid Amerika worden honderden duizenden hectaren regenwoud (longen van de aarde) gekapt om er soja te verbouwen. Allemaal voor voedsel en bio brandstof.... Hier klagen ze maar over co2 terwijl daar de regenwouden weg gekapt worden die de co2 juist omvormen in zuurstof. en wij maar betalen voor die co2 heffingen. Die soja is zo goed voor het milieu dat er op die honderden duizenden hectaren grond inmiddels niets anders meer kan groeien dan alleen nog soja, want tja.... de soja zaadjes zijn allemaal door monsanto met vergif behandeld en tig keer bespoten om te voorkomen dat onkruid of insecten ze aantasten. Nu groeit er dus verder niks meer... goed voor het milieu hoor, en voor die bijtjes natuurlijk.... De genetisch gemanipuleerde inmiddels totaal onnatuurlijke en ongezonde met vergif geïmpregneerde soja zaadjes en plantjes leveren natuurlijk super gezonde soja voor het westen op, dat begrijpt u wel... Maarja... Het is maar net wat u gezond noemt. Een uit de olievlek getrokken visje.... een genetisch gemanipuleerde met gif geïmpregneerde groente die op lijmtubes en afval verbouwd is.... of een lekker stukje biologisch vlees van een koetje die lekker buiten wat vers gras gegeten heeft. Eet gewoon gevarieerd, dat is nog het beste.... van alles wat, dus ook vlees en vis.
Marginaal 09 February 2019
De helft minder mensen zou een hoop problemen oplossen. Daar hoef en moet je niks voor te doen.
JVeld 09 February 2019
In mijn ogen is het vooral afhankelijk welk stukje vlees je eet. De bio industrie wordt niemand beter van, ik eet elke dag vlees, maar wel altijd waar de afkomst van bekend is. Tevens is de hele vega industrie, bijvoorbeeld Soja minstens zo vervuilend of misschien wel erger.(ver van je bed show). Tevens hoor je nooit iemand over de zuivelindustrie...dat kan ook heel anders..
Jan met de korte achternaam 09 February 2019
Onzin en niet op feiten gebaseerd. En we moeten niets. Oke er is uitstoot in de boerderijen. Maar dan moet er een oplossing komen om de mest te hergebruiken door b.v. biogascentrales. Dat moet de insteek zijn. Niet minder vlees produceren want dat is nergens voor nodig. Goed we zitten met het klimaat. Oke. Het klimaat probleem word voor 15% veroorzaakt door grote zeeschepen, voor 40%!!!!!! door bosbranden bij illegale houtkap en voor 35% door de bosbranden in Spanje, Portugal en Amerika elk jaar en door vulkanen. Dan nog 6% door vliegtuigen wereldwijd. Blijft er 4% over voor fabrieken en eventueel boeren en woonhuizen. Laat die boeren toch lekker boer zijn. De overige 96% gaat hoe dan ook door als we niets doen aan illegale houtkap. En zeeschepen hoeven pas NA 2050 over te schakelen op andere brandstof
Looijaard 09 February 2019
Alle duimen naar beneden zijn allemaal van mensen die vegetarisch eten. Zien er uit zo wit als een doek omdat ze vegetarisch eten en niet genoeg van alles binnen krijgen, want dat moet worden aangevuld worden met vitamines en allerlei tabletten en wat er nog bij komt.
en als laatste.... 09 February 2019
Hitler was ook vegetarier.....
Maajesteit 09 February 2019
@Als laatste...... Maar was wel een zwijn...
ESF 09 February 2019
Rare getallen Jan Kort, alle transportuitstoot aan zeeschepen toeschrijven raakt natuurlijk kant nog wal, wielen maar gelijk helemaal ontkennen .. vracht- noch personenvervoer aan land vind ik in jouw 100 % fabel terug. Cijfers die je brengt deugen duidelijk niet.
cocktail 09 February 2019
doe lekker waar je zin in heb en maak je nie zo druk om wat er allemaal gezegd word en liever nu da morgen uit de EU.
Zeeuwleeuw 09 February 2019
@Familie Bos Zelden zoveel onzin bij elkaar gezien. U bent zeker werkzaam in de vleesbranche omdat u alles uit de kast haalt om het te promoten en gezonde milieuvriendelijke voeding zwart te maken? Juist voor het verbouwen van veevoer worden al die bossen platgebrand, meestal GMO soya om in dieren te proppen. En groenten ongezond?? Iedere hoogleraar voeding, iedere hartchirurg, het Bureau voor de Voeding en de WHO en vele anderen adviseren om juist veel meer groenten te eten, want 2 ons per dag is eigenlijk veel te weinig.
the_street 10 February 2019
@Zeeuwleeuw Dank ú, ik had een reactie van gelijke strekking voor de Familie Bos! Met daarbij als aanvulling op uw reactie dat +/- 65% van de landbouwgewassen wordt geteeld voor veevoer... Verder iets met beste stuurlui die aan de wal staan, betweters, enz..
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.