Politie mag straks huidskleur via DNA bepalen

3.574 stemmen | Geplaatst op 10 januari 2019 | Website

Lijkt me logisch
88%
Nee, geen goed plan
12%

Reacties (16)

Xessy 5 maanden geleden
Ik vind het een prima plan. Misdrijf plegen moet je ook niet gaan zeuren over privacy. Zo maak je de uiteindelijke zoektocht bij een misdrijf waarbij de dader niet gepakt is compacter en kan men doelgerichter te werk gaan.
mikel66 5 maanden geleden
en weet u al meer ?????? oja hoor de dader heeft bruine ogen.. gewicht ongeveer 40 kilo ..huidskleur black and tan..en is waarschijnlijk een rothweiller....die daar heeft staan pissen....
dolfijnvrouwtje 5 maanden geleden
en hebben ze over de privacy wet en de politie is nu al te lui om te werken ze doen geen ene flikker ook als je bij hun op het burau komt nemen ze nog geen aan giften op dus laat ze eerst maar bewijzen dat ze kunnen werken in plaats te zitten appen aan de water kant dus wij hebben geen vertrouwen in de politie
JosephdV 5 maanden geleden
Prima. Geef dan ook bij opsporingsberichten weer welke kleur een verdachte heeft,, dat zoekt gemakkelijker en waarschijnlijk ook sneller.
wispelhuis 5 maanden geleden
Dat is toch al zo?
K. Nuks 5 maanden geleden
Opmerkelijk om te ervaren tot op welke absurde hoogte politieke correctheid is doorgevoerd. Bij een misdrijf wordt DNA aangetroffen maar de huidskleur mag niet worden bepaald?!?!. Is dat gedaan om bepaalde bevolkingsgroepen uit de wind te houden? Dat is namelijk politiek buitengewoon correct; ontkennen tegen alle cijfers en statistiek in dat bepaalde bevolkingsgroepen vaker betrokken zijn bij criminaliteit. Let wel, ik vind het structureel discrimineren van bepaalde bevolkingsgroepen absoluut not done. Aan de andere kant moet je je ogen ook niet willens en wetens sluiten voor de realiteit. Het wordt nog een graadje absurder wanneer je je bedenkt dat de overheid ELKE voertuigbeweging over wegen van enig belang registreert, alle mail- en internetverkeer en belgedrag opslaat, uw postzegel via gezichtsherkenning op duizenden camera's registreert. Hoe absurd is dat? Heel absurd maar wel de realiteit. Maar de huidskleur bepalen via het DNA bij een misdrijf? Nee, nee, nee, nee, dat kan niet..
D2017 5 maanden geleden
Niemand is er bij gebaat wanneer een misdrijf niet tot de dader kan leiden; opsporingstechnieken worden steeds uitvoeriger en hulp vanuit de samenleving onontbeerlijk. Het TV programma "Opsporing verzocht" is daar een bruikbaar onderdeel van. Elke nieuwe techniek die daarbij tot aanhouding zou kunnen leiden lijkt mij logisch om die toe te passen.
Looijaard 5 maanden geleden
Ze mogen van mij via DNA de huidskleur gaan bepalen. Dan kunnen ze gericht gaan zoeken als ze er niet te beroerd voor zijn. Want het is tegenwoordig hopeloos met die smerissen. Ze zijn te lui om wat te doen. Dus aan de gang. En geen duimen zitten draaien op het buro. Doe eens wat voor je geld.
wispelhuis 5 maanden geleden
Het is natuurlijk goed nieuws dat het wetenschappers is gelukt om uit dna ook de huidskleur op te maken. Voor een goede rechtsspraak moet deze nog maar pas (sinds 2017!) verworven techniek natuurlijk wél aan het wetboek worden toegevoegd. We leven hier tenslotte niet in een bananen republiek. Prima dus!
ESF 5 maanden geleden
Let wel: huidskleur; dus niet: religie ..
FoortdR 5 maanden geleden
Ik zie de toegevoegde waarde niet. Het is nu al toegestaan om middels DNA het ras te bepalen. Dat geeft m.i. ook gelijk uitsluitsels over de huidskleur.
robbiecas 5 maanden geleden
Links fascisme ten top. Alles verbieden, doodzwijgen of demoniseren wat tegen de linkse kerk ingaat. Tijd dat die schreeuwende paar procent van de bevolking eens een toontje lager gaat zingen. Zij zijn het die discriminatie in de hand werken door de autochtone cultuur, normen en waarden proberen uit te gummen. Linkse verwende kinderen met verwarde ideeen en idealen die Jan met de pet moet slikken en betalen..... Weg met die rommel!
robvh 5 maanden geleden
Negen van de tien keer weten we wel wat de kleur is zonder DNA test. 60 procent van de misdrijven gebeurt door 10 procent van niet oorspronkelijk in Nederland geboren mensen.
wispelhuis 5 maanden geleden
robvh: heeft U daar bewijzen voor? Ik hou het er op dat U een opruier bent, en daar zit niemand op te wachten.
robvh 5 maanden geleden
wispelhuis: Gegevens staan gewoon op het cbs zie het zelf ook liever anders. https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2016/47/criminaliteit
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
Ik vind het een prima plan. Dan kan men gelijk gerichter zoeken. Als men DNA aantreft van een blanke man kan men alle donkere en getinte personen uitschakelen om het netjes te zeggen. Dan zoekt men verder naar een blank persoon. Van mij mag ook bij de geboorte DNA worden vastgelegd. Als men dan het leg heeft een misdrijf te begaan is het snel opgelost. Stel dat je dochter of vrouw verkracht word dan wil je snel de dader weten te vinden. Ik heb er geen moeite mee.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.