Gaat u er dit jaar financieel op vooruit?

4.310 stemmen | Geplaatst op 7 januari 2019 | Website

Jazeker
3,1%
Ik denk het wel
10,7%
Nee, hetzelfde
26,5%
Ik ga er op achteruit
59,7%

Reacties (25)

Peritum ? 5 maanden geleden
Dacht u nu werkelijk dat de Nederlandse regering het zou toestaan dat u ook maar één cent meer zou gaan verdienen? In mijn inmiddels lange leven heeft men ( de regeringen van weleer en nu) mij vele beloften gedaan dat ik meer zou gaan verdienen c.q. overhouden en dat loonmatigingen slechts tijdelijk zouden zijn, maar tot op heden heb ik daar niets van mogen of kunnen merken. Ergo, onze ministers en kabinetten die een ware rooftocht onder de bevolking hielden en nog steeds houden, zijn niet meer dan leugenaars en charletans die u in de waan laten dat u erop vooruit gaat, maar meer van u stelen dan dat men u geeft. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door de ' verdeel en heers ' tactiek die deze volksverlakkers bezigen. En u en ik, de brave burger, zijn hiervan het slachtoffer en zullen dat blijven als we niet gezamelijk een vuist willen maken tegen deze roversbende die al deccenia de burger tekort doet! Wordt wakker Nederlander en krijg eindelijk waar u recht op hebt!
savage 5 maanden geleden
Ja natuurlijk ga ik er goed op vooruit. Ojee mijn neus groeit net als in het sprookje Pinokkio.
cosie 5 maanden geleden
erop vooruit gaan? Laat me niet lachen! alles word duurder ivm BTW verhoging zorgpremie omhoog enz Maar! de lonen komt geen cent bij, hoe kun je er dan op vooruit gaan???
Xessy 5 maanden geleden
Hoe harder ik mijzelf inzet om vooruit te komen, des te harder word ik weer terug getrokken en ga er dan ook fors op achteruit. Mooie praatjes vullen geen gaatjes gaat hier voor vele helaas wederom weer op.
Marja69 5 maanden geleden
Uit de tussenstand van de poll blijkt nu al dat zeker meer dan de helft van de mensen er op achteruit gaat. Hoe zit het met die 95% die er volgens de regering op vooruit gaan??? Dat zijn waarschijnlijk de kaboutertjes...
jhsmd62 5 maanden geleden
Zolang er nog voor miljoenen de lucht in gaat bij nieuwjaar elk jaar denken ze in Den Haag ,er kan nog wel een beetje btw bij
ESF 5 maanden geleden
Nibud. Wachten is nu op Scoop met de cijfers van 50 jaar terug ter vergelijk, lering ende vermakelijke statistiek .. of heeft de algehele scopeloosheid reeds te hard uitgehaald?
ESF 5 maanden geleden
De wiskundige spiegelt heel die stelling simpelweg in de X-as om een halve eeuw verval wetmatig aan te tonen; staan de blaters mooi te gapen ;-))
famclaes 5 maanden geleden
Ik kan het niet zeggen of ik vooruit ga of achteruit ik heb nog geen loonstrookje gehad en ik laat me ook niet gek maken door allerlei vage berekeningen.
D2017 5 maanden geleden
Slechts grootverdieners, graaiers, zwartwerkers, etc., zullen er het meest op vooruitgaan maar wanneer ik ga doorrekenen wat er allemaal in 2019 in prijs naar boven gaat en reeds is gegaan en in ogenschouw genomen de buitengewoon ontoereikende verhogingen van veel lonen en uitkeringen dan kan ik onmogelijk spreken van vooruitgang; de koopkracht gaat voor het zoveelste jaar alweer verder achteruit en helaas hebben wij geen bron waar we uit kunnen tappen wanneer een tekort zou dreigen; sterker nog, wij allen tezamen zijn de bron van onze asociale overheid van waaruit men domweg denkt ongelimiteerd te kunnen blijven graaien; de kruik zal te water gaan tot ……………………………….
Sparky 5 maanden geleden
@jhsmd62. Helemaal mee eens en wat te denken van al die peperdure smartphone abonnementen waarin het toestel meegefinancieerd wordt. Je kunt zeker 25 Euro per maand besparen wanneer je een goedkoop sim-only gaat gebruiken. De moraal : niet zeuren maar eens kritisch naar je financien kijken.
robvink@zeelandnet.nl 5 maanden geleden
Let u wel op, ook hier op Schouwen-Duiveland weet men de burger te vinden, stijging van de WOZ/OZB waterschapslasten en het vuil ophalen. Robert
Maja21 5 maanden geleden
Cosie, nu ben je te laat maar je had kunnen veranderen van zorgverzekering zodat je minder hoeft te betalen. Verder eens met Sparky.
K. Nuks 5 maanden geleden
Gelegaliseerde struikroverij, beter kan ik het niet omschrijven. Op elke scheet moet belasting betaald worden. De belastingdruk is 65% of misschien nog wel hoger. Van elke Euro die een burger verdient, halen de gezamenlijke roverheden zon'n 65 ct naar zich toe. En nog geen geld genoeg om hun broek op te houden!?!? Incompetentie noem ik dat. Wanneer je een beetje het nieuws volgt zie je hoeveel geld er over de balk gesmeten wordt. Schaamteloos wordt dat ook nog goedgepraat. Walgelijk. Misschien zou het beter zijn die verregaande hypocrisie in Den Haag maar niet langer proberen te bedekken. Een beleid waar iedereen gewoon zijn hele loon inlevert in Den Haag en je vervolgens wat zakgeld krijgt. Want daar begint het erg op te lijken.
ESF 5 maanden geleden
De tering naar de nering zetten heet dat! Maar 2 soorten aardappels voor 99% van de mensen inruilen tegen 30 soorten voor de happy few lijkt mij eerder een gevalletje nering naar de tering helpen ..
ESF 5 maanden geleden
Bovenstaande reactie van mij was bedoeld voor Sparky, voor de duidelijkheid :-)
wijari 5 maanden geleden
Veel meer zorgkosten BTW afval gemeentebelastingen enz.
Mister Blue 5 maanden geleden
natuurlijk niet we gaan alleen maar achteruit tot de bom barst en dat gaat gebeuren
carla va hulle 5 maanden geleden
Waar was iedereen toen er in Vlissingen en Middelburg een gele hesjes actie was Mister Bleu dus de bom gaat nog lang niet barsten. Nederlanders laten zich alles maar over zich heen komen en doen niks alleen maar klagen.
nautiek 5 maanden geleden
Ja inderdaad,carla,het enigste wat er eigenlijk mis is,...dat er een minimum aan solidariteit is,vandaar dat deze graaiers uit den haag hiervan profiteren,en als er dan solidariteit in heftige mate op komt,......welke ik betwijfel,dan zal men vanuit den haag er alles aan doen om dat de kop in te drukken,.....onder het mom van we zullen de vrede handhaven,en de hesjes uiteen drijven.......desnoods met geweld.
Marinus61 5 maanden geleden
De klagende en kreunende menigte is alweer de hele dag actief zie ik. 90% weet nu al wat ze op hun loonstrook krijgen die over 2-3 weken pas binnenkomt. De tijd die je hier besteed had je ook iets zinnigs kunnen doen. Grootste gedeelte vreet waarschijnlijk mee uit de ruif. Dit hele forum wordt overeind gehouden door een 20-25 notoire zeikers die werkelijk ieder onderwerp onderuit kunnen halen. Wat een leven heb je dan. Touwtje nodig?
Johan js 5 maanden geleden
ohhhh wat een geklaag......eind van het jaar weer lekker voor tientallen of meer euro's vuurwerk in slaan..god god wat hebben we het toch slecht...
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
60% gaat er 10% op achteruit als alle kosten er af zijn. Natuurlijk is het loonstrookje iets hoger dan anders. Maar daar moeten dus alle kosten nog van af en dan zijn we er weer
Shebilly 5 maanden geleden
Niet wij, maar het kabinet gaan op koopkracht vooruit. Alles word duurder. De ambtenaar krijgen extra bonus met een sigaar uit hun eigen doos. En wij maar werken en hun gaan 4 keer per jaar met vakantie. Hun bouwen extra pensioen op. Hun verdienen meer door te zitten, op een gekke ding spelen( computer), koffie drinken en ouwehoeren. Of wij dan CAO krijgen, loonsverhoging, als ik dat krijg dan krijg ik geen huursubsidie meer of andere toeslagen. Dit is gewoon niet eerlijk. Er word gemeten met 2 maten.
ESF 5 maanden geleden
Johan staat ook wijdbeens boven verkeersslachtoffers, handen in de zij: 'stel je niet aan joh' :-D
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.