Brengen sociale media ons dichter bijeen?

4.942 stemmen | Geplaatst op 29 december 2018 | Website

Ja
14,9%
Nee
85,1%

Reacties (25)

Looijaard 5 maanden geleden
Sociale media brengt de mensen niet dichter bijeen. Anders ging je bij elkaar op bezoek en nu is het even een snelle krabbel. dus van dichter bijeen is geen sprake.
DouweTrant 5 maanden geleden
Ja,beslist! Zoals overlijdensadvertenties dat ook kunnen doen.
Peritum ? 5 maanden geleden
De ' sociale media ' is de doodsteek geworden voor echte sociale contacten waarbij je elkaar in de ogen kon kijken en waar alles tastbaar was. De ' sociale media ' heeft er voor gezorgd dat mensen een meer indivualistisch, egocentrisch leven voeren en niet meer weten wat echte vriendschap betekent . De verharding van onze maatschappij is het gevolg van deze nieuwe vorm van met elkaar omgaan, daarom gebruik ik geen enkele vorm van sociale media programma's en spreek met mijn vrienden en bekenden als ik ze ,' live ' zie en ontmoet.
Frank2 5 maanden geleden
Ik vind van wel. Door de soc. media ben ik contact gekomen met vele interessante mensen die ik anders waarschijnlijk nooit had ontmoet. Ik heb vakantiebestemmingen bezocht die ik anders ook niet hd bezocht misschien. Dus voor mij brengt het (ook) voordelen.
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
Ik vind het zeker van wel. Ik ben dan zelf licht autistisch en waar ik een grote hekel aan heb is visite en op visite gaan. Juist dat menselijk contact is benauwend. Het is voor mij net of ik inbreuk maar op iemands privacy als ik iemand bezoek. Stel je bent ergens druk me bezig en ik kom dan. Dan kan je daar niet mee verder om dat ik kom. Stel je bent je huis aan het schoonmaken, dan moet je dat op een ander tijdstip weer verder doen. Nee hoor niets voor mij beslag leggen op iemands tijd. Ik krijg het al benauwd als de deurbel gaat en ik word gestoord in mijn bezigheden. En als er dan ooit iemand langs komt ben ik weer blij dat ie weggaat. Dan heb ik weer rust en het rijk alleen. Zo is social media de uitgelezen uitkomst. Toch contact met de familie voor zover ze geen digibeet zijn. En ook contact met een nicht en tante die je verder nooit ziet. En zo leer je ook mensen kennen in andere delen van de wereld zoals Afrika en Amerika waar je dan berichtjes aan stuurt. En contact met F1 coureurs en sommige andere Red Bull Coureurs in andere klasses. Migaela Cottulensky ( de ex van Max en Red Bull coureur) en Tatjana Calderon
hanshofman 5 maanden geleden
Het heeft dus 2 kanten blijkt uit het berichtje van Frank2 waar ik het mee eens ben... Ook wij hebben enkele positieve samenwerkingsverbanden gekregen na mensen via facebook gevonden te hebben... Aan de andere kant contact met een aantal mensen van verder weg die je ander alleen een maal per zoveel jaar ontmoet al heb je er een goede relatie mee... Ook met de halve familie in het verre oosten kan mijn vrouw via skype goed contact mee onderhouden... Maar, een ding als facebook is wel zeer verleidelijk om er langer achter te blijven zitten... Tijd die je anders zinvoller kan invullen... Zakelijk als voor een vereniging enz.. is het interessant maar alleen voor privé, nee... Echte contacten zijn toch kostbaarder.. IK ken er trouwens maar één die van neprelaties en tijd stelen houd.. en daar heb ik niets mee..
Harlekin 5 maanden geleden
Jan met de korte achternaam Uw aanname geldt zeer zeker niet voor mij. Van mijn Moeder zoiets als gastvrijheid geleerd. Niemand komt ongelegen Ben juist blij, dus laat ik alles vallen waar ik mee bezich was. Dat kan morgen ook. Eten, slapen , geen probleem, schuif maar aan. Gezellig. De sociale media contacten zijn toch anders. ook fijn, voor erbij. Maar wat mij daar opvalt is dat het vaak vluchtig is. Zo zijn het vrienden, zo hoor je nooit meer van ze. De goede niet te na gesproken. Maar ieder voordeel heeft z`n nadeel.
nautiek 5 maanden geleden
Ja,Jan met de korte achternaam,........je doet je naam eer aan door zo een reactie te publiceren,ben je zo lelijk,en of gefrustreerd,dat je niet met mensen in contact wil komen,mensen van vlees en bloed wel te verstaan,en geen digitale contacten wel te verstaan,waar achter je jezelf makkelijk kan verstoppen?
Joepie61 5 maanden geleden
Knap hoor, "nautiek" en "Harlekin", dat jullie wel in staat zijn een denigrerend antwoord te geven en te reageren op een reaktie waarvan jullie de betekenis blijkbaar niet begrijpen. Ik zou zeggen, investeer eens in een een woordenboek, en zoek naar het woord "autistisch".
Jabby 5 maanden geleden
Voor mij heel simpel asociale media. Als je bedenkt wat er allemaal wordt uitgebraakt aan beledigingen. Het zijn toetsenhelden zonder enig benul van normen en waarden.
wijari 5 maanden geleden
De pc is voor mij een goed iets ook de sociale media. Kijken wat erin je stad/dorp speelt, meepraten ideeën uitwisselen Ook de rapportage van onze verstandelijk gehandicapte dochter/zoon lezen. Foto's van Canadese klein kindjes uit de familie bekijken.
Harlekin 5 maanden geleden
Joepie61 Oordeel niet opdat U zelf niet beoordeelt zal worden. Van Autisme weet ik het een en ander maar er in mee gaan helpt niet naar mijn mening. Ik probeer altijd positief te blijven (Einde discusie) .
ESF 5 maanden geleden
Eén foute moderator maakt meer kapot dan je lief is. OZ weet daar alles van.
ESF 5 maanden geleden
Harlekin: zo is dat, laat die autisten maar somberen :-))
Merietje.. 5 maanden geleden
Harlekin. je weet geen donder van autisme ,anders had je niet zo een dom antwoord gegeven. Als ik hier zo mee lees, dan brengt de steling in ieder geval de mensen niet dichter bij elkaar.
Shebilly 5 maanden geleden
Mensen die ik zeer goed ken zoals familieleden, collega's en echte vrienden daar neem ik meer tijd voor. Wonen hun in Zeeland, kan ik weleens langskomen maar ik beloof in feiten niks.
nautiek 5 maanden geleden
Joepi 61 de poepi61,wat heeft deze stelling met autistisch te maken dan?
Harlekin 5 maanden geleden
Merietje.. we zeiden vroeger op zulke praat : alles wat je zegt ben je zelf. Acceptatie kan ook iets wederzijds zijn.
Boterblommeken 5 maanden geleden
Voor iedereen die nu de sociale media zit af te kraken...DIT is ook een sociaal medium.
Mvt2604 5 maanden geleden
Sociale media maken de wereld kleiner, maar de afstanden groter
D2017 5 maanden geleden
Het is maar hoe men met de tegenwoordige sociale media middelen wenst om te gaan ? Voor de een zal dat positief en voor de ander negatief uitvallen. Persoonlijk oog in oog contact is heel iets anders dan visueel contact. Tegenwoordig verschuilt men zich vaak in het visuele; vooral diegene die vinden dat er gescholden en bedreigd moet worden, daar is al heel wat narigheid door ontstaan en neemt alleen maar zienderogen toe, een slechte ontwikkelingsfase dus. Snelheid van informatie en contact is het positieve en misbruik het negatieve; we zullen met beide zaken moeten zien te dealen.
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
Nautiek weet duidelijk niet wat autisme inhoud. Natuurlijk is niet iedereen met autisme hetzelfde. Er zijn honderden verschillende soorten. In ons gezin zijn al 4 verschillende. Mijn zus b.v. stelt contact met andere mensen wel op prijs. Mijn vader b.v. als je bij hem bent blijft hij vaak in zijn boek lezen. Mijn andere broer is tevens ook geestelijk gehandicapt die is beter thuis op de zorgboerderij als bij de familie, want dan is hij totaal uit zijn doen. ook op het werk hebben we nog 3 anderen die autisme hebben. En allemaal zijn ze anders. Veel autisten sluiten zich af als ze thuis zijn. Kijk b.v. naar René van de Gijp van voetbal inside. Die heeft geen deurbel en als je binnen wil komen moet je eerst per telefoon bellen en hopen dat hij opneemt. Sluit zich thuis volledig af Ook moet alles vaak recht liggen bij mensen met autisme en op dezelfde plek. Etiketten allemaal gelijk naar voren. Orde en netheid. Maar wat de meeste autisten hebben is dat er één ding is waar ze enorm goed in zijn. Daarom willen grote bedrijven juist graag mensen met autisme hebben. Philips b.v. Ze zijn zeer handig en geconcentreerd. Ik ook bij bepaalde technische klusjes ben ik enorm geconcentreerd en gedreven. Bij saai werk juist niet.. Dus met lelijkheid heeft het niets te maken. Niet dat ik knap ben maar graag op mezelf. Ik heb ook al samengewoond maar net als bij Rene van de Gijp is dat niet goed gegaan. Je moet teveel van jezelf inleveren. en kan nooit doen wat jij leuk vind.
allerlei 5 maanden geleden
Jan met de korte achternaam: Respect!
nautiek 5 maanden geleden
Ja jan mdkan,maar wat heeft de stelling nu met autisme te maken dan?
Joepie61 5 maanden geleden
Misschien om een en ander te verhelderen; Jan Mdka geeft aan"Ik ben dan zelf licht autistisch en waar ik een grote hekel aan heb is visite en op visite gaan. Juist dat menselijk contact is benauwend." Sociale media verkleinen de drempel voor sommige mensen om nu wel in contact te treden met mensen van evt. buitenaf. Voor deze mensen kan het dus een verrijking zijn voor hun sociale leven. Hun wereld kan dus via sociale media groter worden. Zodoende kunnen sociale media mensen dichter bij elkaar brengen. Het is te gemakkelijk ervan uit te gaan dat iedereen dezelfde sociale vaardigheden heeft die een ieder zelf denkt te hebben. Ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoel met mijn opmerking. Mooi overigens dat Jan hier aangeeft dat er verschillende mensen op deze aarde rondlopen, en niet iedereen hetzelfde is. Ik wens jullie nochtans allen een fijne jaarwisseling en een 2019 waarin eerst wordt nagedacht, alvorens te reageren.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.