Rijden met navigatie vanaf volgend jaar standaard bij rijexamen

3.491 stemmen | Geplaatst op 23 december 2018 | Website

Goed idee
59%
Nergens voor nodig
41%

Reacties (10)

famclaes 7 maanden geleden
Nu veel auto's al uitgerust zijn met ingebouwde navigatie of anders wel een TomTom lijkt mij het een nuttige toevoeging aan het leren rijden want het vergt toch enige extra vaardigheid om op het verkeer te letten en tegelijkertijd op je navigatie apparaat en zeker in een onbekende omgeving waar je het meest gebruik zal maken op het apparaat
remon1965 7 maanden geleden
eerst rijervaring. dan pas op een schermpje kijken. dus nee
Baltimore 7 maanden geleden
Navigatie beeld is afleidend, ook voor de ervaren rijder. Geluid alleen zou voldoende kunnen/ moeten zijn. Gps navigatie is handig, vooraf jezelf informeren kan ook handig zijn.
*** B *** 7 maanden geleden
"Ga rechtdoor over de rotonde" ... hobbel - hobbel - hobbel ... Navigatie is okee hoor maar je moet je er niet blind op staren. Wat mij persoonlijk opvalt is dat ik niet eens meer exact weet waar ik ben zoals dat vroeger zonder DomDom altijd wel het geval was. Hoevaak hij mij wel niet naar een doodlopend maisveld heeft gebracht ... Maar een straatje in een grote onbekende stad vinden daar is hij een kei in en dat zou ik liever nooit meer zonder doen. Maar ja dan moet dat ding wel helemaal up-to-date zijn. Prima als ze er les in krijgen. Maar navigeren moet op het examen gewoon op de oude manier met papier passer gradenboog en de oude papieren kaarten !
JosephdV 7 maanden geleden
NIet mee eens. Navigatieschermen leiden net als telefoons af van de weg. Ik maak nooit gebruik van zo'n navigatiesysteem en ben nog overal in Europa op de plek van bestemming aangekomen. Kwestie van vooraf goed kaartlezen.
D2017 7 maanden geleden
Op zich geen slecht idee, met een landkaart op het stuur lijkt mij nog intensiever en lijd nog meer af dan de navigatie op of boven het dashboard. Echter zijn veel smartphones in staat om eveneens een goede navigatie weer te geven en laat nu dat laatste verboden zijn ?!! Daarnaast is het ingebouwde scherm midden in het dashboard veel meer dan alleen een navigatie. Tijdens het rijden rommelen met dat informatiescherm is net zo afleidend dan het gebruik van de smartphone ! Misschien dat beide tot nut zouden kunnen zijn bij de rij opleiding ?
marginaal 7 maanden geleden
In de scheepvaart noemde ze dit : hulpmiddelen. Waar het altijd op aan kwam was kennis, ervaring en gezond zeemansschap.
Jabby 7 maanden geleden
Heb de commentaren zo eens doorgelezen, waaruit ok blijkt dat sommigen niet zo bedreven zijn in het gebruik van navigatie in de auto. Ik zelf gebruik het al zo'n 15 jaar en de problemen zoals in een maisveld, doodlopende straat enz. ben ik nog nooit tegengekomen niet in Nederland en ook niet in het buitenland. Het is namelijk belangrijk bv goed op te letten en vooral ook de afstand tot de afslag in de gaten houden, wordt vermeld op de navigatie. En zo zijn er wel meer zaken die voorkomen dat je in een maisveld terecht komt. Nog eentje is je navigatie systeem altijd updaten, voorkomt veel doodlopende straatjes. Daarom is het een goed idee dit onderdeel bij het rijexamen te voegen.Zodat je kennis en,ervaring opdoet met het systeem. Goede reis allemaal.
Jan met de korte achternaam 7 maanden geleden
Zeer handig een van de beste uitvindingen voor de auto. Ik weet nog van vroeger (dat is een tijd die lang geleden is) uit de jaren 30 toen zaten we met een grote wegenkaart achter het stuur wat niet zo handig was. Tegenwoordig hebben de meeste auto's een ingebouwde navigatie. Ik heb nog een losse want mijn auto is van 1997. Waar ik sommige mensen wel eens over hoor klagen (ook met hele dure systemen) is dat ze achterlopen en dat ze dan na een jaar of 2 een update kopen. De mijne krijgt levenslang updates elke 2 maanden als er weer een nieuwe is. Het apparaat was maar iets a100 euro met lifetime updates erbij. Wel is het zo dat ik gewoon op de weg let en de stem het werk laat doen. Soms kijk ik wel eens welke rijstrook ik moet pakken dat is ook wel handig, op een moment dat ik even kan kijken dan, maar de stem doet het meeste werk. Een zwoele Belgische dame. En ook in een examen kan het handig zijn. Het is een onderdeel van het rijden. En vroeger had je een examen van een half uurtje en dan was je klaar. Nu heb je een examen wat in stukjes geknipt is en één stuk (deelexamen) kan dan met navigatie zijn. Als je dat geleerd heb dan durf je ook makkelijker buiten je eigen provincie te rijden of naar een onbekend deel in de provincie. Ik moest laatste naar het ziekenhuis in Vlissingen maar dat zat op een andere plek en was niet aangegeven. Ook niet op het gebouw. Alleen een bord naar het kleine parkeerterrein. Gelukkig gaf mijn navigatie alles goed aan.
Mister Blue 7 maanden geleden
kunnen we hier geen discussie site van maken met chat lijk me gezellig
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.