Rapmuziek is verderfelijke muziek

3.472 stemmen | Geplaatst op 17 december 2018 | Website

Eens
62,5%
Oneens
37,5%

Reacties (28)

marginaal 8 maanden geleden
Muziek ?
JosephdV 8 maanden geleden
Flauwekul. Mijn smaak is het niet, maar smaken verschillen nu eenmaal. Om een bepaalde muzieksoort verderfelijk te noemen vind ik nogal dom en kortzichtig. Laat iedereen genieten van de muziek die hij/zij leuk vindt.
wispelhuis 8 maanden geleden
Pussy Riot is de luis in de pels van Poetin. Prima!
wijari 8 maanden geleden
Muziek echt niet, mijn mening.
Rianne07 8 maanden geleden
Mijn smaak is het in ieder geval niet.
Maja21 8 maanden geleden
Rapmuziek an sich is niet verderfelijk. Wat ik wel verderfelijk vind zijn de vrouwonvriendelijke teksten en clips die sommige rappers maken, en verheerlijking van geweld. Je kunt niet alle rappers over één kam scheren.
Boterblommeken 8 maanden geleden
Verderfelijk? Hahahahahaaaaaaaa...Wat een belerende stelling is dat zeg. Is dat misschien zo vanuit een of ander geloof uit bekeken? Een rap is soms leuk en soms niet en dat is met alle kunstuitingen zo. Smaken verschillen en gelukkig mag dat. Daar hoeft niet minderwaardig of neerbuigend over te worden gedaan. Tussen de lijntjes door lees ik dat wel in sommige reacties.
Peritum ? 8 maanden geleden
Nee, maar wat Rutte vandaag in de krant rept zou verboden moeten worden. “ 17 miljoen mensen houden een breekbaar vaasje vast”, mooi niet Rutte, 17 miljoen mensen houden de scherven van eens een heel mooi vaasje vast dat middels u en uw helpers/volgers, gebroken is door uw toedoen! Dus, rappen, ja, maar dan wel de waarheid! ????
Maja21 8 maanden geleden
Boterblommeken, lees even het artikel waar deze stelling over gaat: Poetin wil rapmuziek aan banden leggen. Verder met je eens!
K. Nuks 8 maanden geleden
Tja, verderfelijke muziek. Richard Wagner was de favoriete componist van Her Hitler. Met name de 9e symfonie viel in goede aarde bij Adolf. Nu is een deel daarvan, Ode aan de vreugde, verheven tot Europees volkslied. Het kan verkeren. In de jaren 50 was rock and roll verderfelijk. Volgens bepaalde christelijke stromingen is popmuziek in zijn algemeenheid verderfelijk. Voor de val van de muur werd alle westerse muziek door het Oostblok als verderfelijk bestempeld en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat echt verderfelijk is, is intolerantie, censuur en discriminatie. En, o boy, daar kan meneer Poetin, wat van. Een meester is hij daarin. Net als overigens bij uitbreiding alle overheden. Mark R. is er bijvoorbeeld zo eentje. Als er al een ban moet worden uitgeroepen is het op politici die dergelijke schendingen van de meest basale rechten van burgers op hun kerfstok hebben. Dat is verderfelijk in het kwadraat. (En daarmee ben ik, helaas, intolerant geweest jegens politici.....)
Sparky 8 maanden geleden
Wat is er nu eigenlijk nieuw aan rap muziek? Vroeger had je Willy Alfredo de snel dichter. Voor mij klinkt dat rappen niet anders. Het heeft alleen een bepaald rithme maar muzikaal is het trash (vuilte). Ik zou zeggen neem eens zangles en als het kan ook nog muziekles dan zal het van opknappen. Zo laat nu de storm maar komen hi hi
Zomervliegje 8 maanden geleden
Ik vind het verschrikkelijk, maar verderfelijk vind ik nu ook weer een woord waarvan in ik, moet dit? Goed de rapmuziek uit de jaren 80 kan ik zeker nog waarderen maar de autotune waar menig rappertje gebruik van maakt vind ik niet om aan te horen en echt een soort tinitus gevoel. Verder ieder zijn ding zou ik zeggen.
hanshofman 8 maanden geleden
Het enige wat verderfelijk is zijn sommige teksten die geweld, hoererij, verheerlijken van zelfmoord en ziekten, drugsgebruik, rebellie, etc. etc... om heavy metal, rock, rap, etc.. Er zijn ook muzikanten die goede teksten weten te schrijven... Popmuziek komt in alle variaties voor en is niet altijd verkeerd.. Er is veel gospel wat een mix is van pop en country, pop en andere afro invloeden, enz. en ja zelfs met rap. Maar helaas geestelijk vervuilde invloeden komen overal voor. Het zou dom zijn om alles maar als slecht te betitelen want muziek is van oorsprong door God gegeven... Voor satan uit de hemel geworpen werd om zijn hoogmoed, was hij een zeer belangrijke engel die over de muziek ging. Na dat hij op de aarde geworpen werd met een derde deel van zijn mee gesleepte engelen, doet hij er alles aan om de mens en de hele schepping te vervuilen en te vernietigen.. Onder andere door vervuilde teksten in muziek, vaak bijna onverstaanbaar zodat men alleen de muziek hoort. Anders zouden velen schrikken van wat er soms gezongen word... Muziek op zich is dus niet verkeerd, het zijn vaak de teksten. "Aan de vruchten kent men de boom" en het eten er van is een keuze, inclusief de gevolgen in je leven... Iemand noemde hier Hitler met Wagner. Wagner maakte vrijmetselaars muziek en de vruchten kennen we in deze wereld met name in de toppen van de wereldleiders en hun invloeden op aarde.. oorlog, machtswellust, corruptie en misbruik..
ESF 8 maanden geleden
Wat zo duidelijk inspireert, heet dat niet 'verheven' ??
jogi 8 maanden geleden
K.Nuks, Ode to the Joy, (Alle Menschen werden Brüder) Het slotkoor van de 9e symphonie is niet van Wagner maar van Beethoven.
Frank2 8 maanden geleden
RAP is geen muziek. Dat noemen wij hier "opleeslawaai". Tja, en de jeugd loopt er massaal mee weg. Velen die de "rap" bezigen blijken ook niet zo smetteloos te zijn om niet te zeggen een criminele achtergrond.
Fatsoen 8 maanden geleden
Over het algemeen zijn het negatieve teksten waar je nu niet direct vrolijk van wordt.
trex 8 maanden geleden
Of rap wel muziek is? Ligt eraan wat je specifiek bedoeld met deze vraag. Amerikaanse rap nummers van bijv: Snoop Dogg, Dr Dre, 50 Cent, DMX, Eminem, Biggie en Tupac zijn echt goede liedjes waar ik echt kan van genieten. Het klinkt ook lekker en sommige teksten zijn echt diepgaand. Maar als je met deze vraag de onbenullige mensen bedoeld zoals: Cardi B, Famke Louise, Ronnie Flex, 6ixgine, Boef en Lil kleine. Dan is mijn antwoord nee! 9/10 nummers die deze mensen uitbrengen klinken echt voor geen meter en de tekst slaat nergens op. Deze mensen verpesten niet alleen de Rap maar ook de rest van de muziek industrie omdat ze laten zien dat je tegenwoordig niet meer goed hoeft te kunnen zingen om toch een zangcarrière te hebben. Vooral dat die Famke Louise nog zo ver is gekomen en zo veel fans heeft verbaast me aangezien zelfs met 100% autotune haar liedjes nog steeds zo enorm vals zijn. En die Cardi B is ook verschrikkelijk. Denk je: Oh, wat een leuk nummer. Komt zij er tussen gewandeld met haar domme en valse teksten. Maar terug naar de stelling. Is rap muziek? Jazeker! Maar alleen wat vóór 2010 is gemaakt omdat het daarna (helaas) enorm bergafwaarts is gegaan met deze genre van muziek.
jhsmd62 8 maanden geleden
Het ergste vind ik nog dat Ali b dialect . Vreselijk irritant .
nakuru 8 maanden geleden
Als Poetin dat zegt zal het zeker wel zo zijn.
Boterblommeken 8 maanden geleden
Het verschil tussen "is" en "vind ik" is blijkbaar een moeilijk begrip.
Joepie61 8 maanden geleden
Helemaal juist Jogi. Overigens... Heeft er al eens iemand "wagner 9e symfonie" gegoogeld..? Dan zie je dat google mensen probeert te verketteren door foute links aan te bieden. 2 hits betreffen inderdaad Wagner. Alle anderen op pagina 1 gaan over Beethoven. Wetend dat mensen maar half lezen is een mooi instrument om eigen "waarheden" te creeeren. Of dit in een rap, een schlager of een volkslied gebeurt zal de media worst zijn. Mensen zijn kuddedieren, en volgen blindelings de wordt die hen wordt voorgehouden. Ik zou wel 1 reden willen horen waarom de hele wereld dit mag (de kapitalisten van Google, de Joden van Facebook etc.), maar meneer Poetin, die voor toch minstens 50% verantwoordelijk is voor de "wereldvrede" zoals we die nu kennen, niet... Kom er maar in Heer Wispelhuis...
wispelhuis 8 maanden geleden
Nee, dank U. Uit piëteit met Uw omschrijving van sommige Facebook gebruikers maar liever niet.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Rap heeft verderfelijke teksten en is per definitie vrouwonvriendelijk en drugs word verheerlijkt. Het is ook bedoelt mensen op te jutten. Het is absoluut maar dan ook absoluut geen muziek en mag direct van de radio af. Het word gemaakt door mensen die a-muzikaal zijn en niet kunnen zingen. Daarom stotteren ze maar een paar woordjes. Achterlijke deuntjes. Poetin zou het moeten verbieden maar dan doen ze het illegaal en daar heeft hij gelijk aan. Dan maar dit achterlijke gedoe aan banden leggen
hanshofman 7 maanden geleden
Mooie stukje van Putin: "Volgens Poetin is rapmuziek gebaseerd op drie pijlers: sex, drugs en protest. Vooral het rappen over drugs baart hem zorgen. "Dit is het pad naar de ondergang van het land", zegt hij. Drugspropaganda, zoals hij het noemt, is 'erger dan vloeken'."
- olivia 7 maanden geleden
Elk tijdperk heeft z n eigen muziek, ook al is het niet mijn smaak, als ze dan maar zingen wat de waarheid is, rutte verteld en beloofd zoveel maar niks is waarheid, dus laat de jongeren doen waar ze goed in zijn
nautiek 7 maanden geleden
Inderdaad olivia,....ieder tijdperk had zijn eigen muziek,Elvis Presley werd destijds al vervloekt om zijn heupwiegende bewegingen. Maar ja Amerikanen zijn wat deze zgn. stellingen wel heel erg hypocriet,met hun puriteinse gedrag. Ik noem dat gehersenspoelde idioten. Zij maken wel de meeste pornofilms met hun hypocriete gezwam,..........voor export,....jawel naar Europa. It's all about the money,dat is het enigste wat telt. Dus laat je niet gek maken door deze hypocrieten,.....want zij hebben het niet goed voor met Europa,denk dat maar niet. Voor wat betreft Poetin,met zijn verbod om Rap aan banden te leggen,kan ik hem geen ongelijk geven. Er zijn veel mensen die Russen afschilderen als corrupt,en wat al niet meer zij. Al dit soort lieden die een ander volk veroordelen,zijn wat mij betreft klojo's. Waarom vind ik dat? Meestal komt dit voort uit beïnvloeding van buiten af(politici proberen te manipuleren,dat soort schoften)),......met andere woorden,degene dit soort uitspraken overneemt,....DENKEN zelf niet na. Persoonlijk vind ik rappers gewoonweg criminelen,die alleen maar uit zijn op hun eigen gewin Denk nu maar niet,dat dit soort eikels om de gewone mensen geven,die proberen hun hoofd boven water te houden.
ESF 7 maanden geleden
Aan de andere kant: slachtoffers die zijn doorzeefd met kogels, verdronken in een snelstromende rivier, gesliced door de grill van een vrachtwagen, gespietst op een hek of gesneuveld achter tralies gewoon als overleden presenteren, net als in het Nederlands Nieuws getuigt dan weer van wat weinig realiteitszin ..
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.