'Nederland is een verkapte dictatuur'

3.895 stemmen | Geplaatst op 8 december 2018 | Website

Eens
68,7%
Oneens
31,3%

Reacties (26)

Harlekin 8 maanden geleden
Je kunt het van alles noemen behalve een ``Democratie`` in de juiste betekenis van het woord .
Baltimore 8 maanden geleden
Een democratische ruïne. Maar goed, wij zijn een volkje dat zich alles door zijn strot laat douwen, zich op kinderlijke wijze laat betuttelen, vervolgens steen en been klaagt en hierop geen enkele actie onderneemt. Schijnbaar hebben we het dus niet zo slecht.
ESF 8 maanden geleden
Baltimore, uw conclusie begrijp ik niet zo goed. Tegen jodentransporten bijvoorbeeld of andere weinig verheffende besluiten uit die tijd werd weinig tot geen actie ondernomen. Toch kun je dat moeilijk een goeie tijd noemde. Onvrede wordt groepsgewijs, zodoende beter controleerbaar, gecreeerd. En je spulletjes pas afgepakt nadat jij tot vijand bent verklaard. Niks dictatoriaals aan. Neveneffect van democratie.
ESF 8 maanden geleden
Het feit dat mensen zich verkiesbaar dienen te stellen voor een zogenaamd dienende functie maakt ze eigenlijk bij voorbaat al ongeschikt ..
nakuru 8 maanden geleden
Alles wat geregeerd wordt is min of meer een dictatuur.
Ron625 8 maanden geleden
In Nederland hebben we een coalitie-democratie, vroeger was dat een goede werkwijze, maar in deze (ICT) tijd is het antiek en achterhaald. Directe democratie, of vloeibare democratie is tegenwoordig haalbaar en m.i. zelfs wenselijk. Wanneer de geschiedenis van "het kwartje van Kok" zich in Italië had afgespeeld, dan was daar de economie volledig plat gegaan door stakingen en acties. Hier in Nederland blijft het rustig en doen we niets.................
carla va hulle 8 maanden geleden
ESF wat heeft dit nu weer met de Jodenvervolging te maken.
Mister Blue 8 maanden geleden
Ik vraag me weleens af heeft dit ook met klimaat verandering te maken dat we Nederland aan het weggeven zijn!? Of zijn het hogere machten die hier mee spelen ? heel bizar allemaal
Allem 8 maanden geleden
Onder het mom van democratie wordt ons alles door de strot geduwd. Langer werken, van het gas af, geen frikandellen en frites, niet meer roken. De milieumaffia die ons opzadelt met windmolens en electrische superdure auto's. enz, enz. Natuurlijk leven we in een dictatuur, alleen het heet anders.
K. Nuks 8 maanden geleden
Hoe men in Den Haag spreekt en hoe men handelt staat in scherp contrast met elkaar. Kenmerken van de democratie worden steeds verder verwaterd. Zoals bijvoorbeeld de scheiding tussen wetgever, bestuurder en rechter, de grondrechten van burgers (Sleepwet), de beperking van de gang naar de rechter, gebrek aan afleggen van verantwoording van bestuurders niet alleen aan volksvertegenwoordiging maar ook rechtstreeks aan burgers of pers. Ook de duidelijk andere normen die Den Haag hanteert voor hen 'die erbij horen' (politiek, ambtenarij, grootkapitaal) versus hen 'die erbij hangen' (burgers). Voorbeeld: Mark R. die alles bij elkaar liegt over legio onderwerpen versus steeds hogere boetes voor kleine overtredingen van burgers. Of hogere straffen dan normaal wanneer je een ambtenaar op zijn lange teentjes trapt (= discriminatie). Een ander recht dat dat onder druk staat, is het recht het oneens te zijn met wat de overheid besluit. In verweer gaan wordt door bureaucratische en wettelijke regels steeds verder bemoeilijkt. Nu de Brexit aanstaande is wil de VVD ministers de mogelijkheid bieden om noodwetten in het leven te roepen zonder enige ruggespraak met het parlement. Dat is echt het kenmerk van de dictatuur. Een ander kenmerk is dat men de resultaten van verkiezingen (en referenda) moeiteloos naast zich neerlegt door desnoods vooraf afspraken te maken hoe men 'ongewensten' uit een nieuwe coalitie houdt. De Gesel der Politieke Correctheid is gemener en geniepiger dan de Spaanse Inquisitie. En zo kan ik nog moeiteloos drie pagina's vullen. De democratie wordt in een achterafkamertjes stukje bij stukje gesloopt door lui die minder te vertrouwen zijn dan de gemiddelde crimineel.
D2017 8 maanden geleden
In onze "schijndemocratie" sijpelen zachtjes de ingrediënten voor een dictatuur door en inderdaad; wij laten ons dit gelaten over ons heen komen. Vooral de roep vanuit de milieu bewegingen worden graag aangehoord en door overheden "misbruikt" als "verdienmiddel" om de staatskas nog wat verder te spekken. De laatste tijd zien we alles gierend duurder worden terwijl de inkomsten bij velen die trend niet volgen en dat zal zich gaan vertalen in onmin waaruit agressie wordt geboren zoals zich dit inmiddels in Frankrijk aan het ontwikkelen is; een waarschuwing aan overheden om de balans tussen inkomsten en kunnen betalen in balans te houden en dat wordt discutabel wanneer de geldhonger van overheden zich niet weten te stabiliseren. Bijvoorbeeld in het verleden werd ons wijsgemaakt dat de olieprijs op de internationale markt de graadmeter vormde ten overstaan van de prijs van onze energiebehoefte ! Inmiddels is die olieprijs naar beneden gekelderd maar gieren de energieprijzen de hoogte in, ondanks dat we ons murw gekocht hebben aan peperdure energiezuinige lampen en zo meer en dat alles vanwege de "groene leugen" die als "nieuw" verdienmodel zeer welkom is in de opmars naar een zogenaamd gezonde wereld maar de bronnen aanpakken die diezelfde wereld massaal pas echt vervuilen, dat gebeurd vreemd genoeg niet, waterstof als energiebron die vrijwel geen enkele vorm van vervuiling achterlaat wordt doodleuk naast zich neergelegd dus hoezo een gezond milieu ? Hoezo democratie ………….?!
Fatsoen 8 maanden geleden
Nee dat is het niet! Natuurlijk zijn er onrechtvaardigheden maar een dictatuur is écht iets héél anders, daar word je voor een stelling als deze al vermoord. Ik mag Rutte en kornuiten ook niet maar het is geen Idi Amin of i.d. Wel een beetje realistisch blijven denken mensen!
Guitar_Freak 8 maanden geleden
Ik roep het al jaren dat wij in een schijn- democratie leven en nu komen diverse mensen er eindelijk achter. Ik werd voor gek verklaard maar zie hier, Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Trouwens Rutte heeft een bijbaantje bij Disney, als Pinokkio ziek is mag Rutte invallen omdat hij de grootste leugenaar is.
savage 8 maanden geleden
Nee geen verkapte dictatuur. Maar wij zijn gewoon een slap volk dat alles maar slikt. Zie frankrijk italie belgie. Die gooien de boel ff een poosje plat om iets voor elkaar te krijgen. Zou hier ook eens moeten gebeuren anders veranderd er echt niks. Makke schapen het nederlandse volk.
Peritum ? 8 maanden geleden
" Verkapte dictatuur " ? Is al jaren een echte dictatuur, maar weinigen willen dit toegeven of worden monddood gemaakt !
ottens1 8 maanden geleden
Ik zou graag willen vragen aan ieder die nu zit te klagen of ze ook gaan stemen ik ben het ook niet overal mee eens en probeer hier ook iets aan te doen door te stemen opeen partij waar ik van denk en hoop dat ze naar ons luisteren en ik ben nog steeds blij dat ik hier woon komt misschien ook dat wij nog enigszins solidair zijn. Misschien wel een zoet sappig stukje dit komt omdat er bij mij kanker is vastgesteld voor de tweede keer en zie hoe wij ook klagen ik alle zorg krijg die ik nodig heb en daarom ben ik misschien wel bevooroordeeld over dat we altijd maar roepen dat het slecht gaat met Nederland
Maja21 8 maanden geleden
Ottens1: inderdaad! Het kan altijd beter, maar we hebben het echt niet slecht in Nederland!
Looijaard 8 maanden geleden
Dit is een opruiende stelling
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
We leven zeer zeker in een verkapte dictatuur. Grote bedrijven en middenstanders kiezen de VVD de vereniging van dieven en doofpotten. En de andere partijen die samenwerken laten hun idealen schieten om maar tot een compromis te komen om te kunnen blijven zitten op het pluche. Het volk heeft niets meer in te brengen en er word totaal niet geluisterd. Het volk heeft duidelijk aangegeven dat tot 65 jaar werken genoeg is en dat weet de politiek ook aangezien er massaal mensen van 60 jaar en ouder afgekeurd gaan worden. Ook houden ze een referendum maar verscheuren het er na gelijk weer omdat de mensen te stom zijn om te snappen waar het over gaat in hun ogen. De politiek is zeer arrogant. Iedereen MOET van het gas af en gas uit Rusland mag dus ook niet en men moet op het elektrisch. ook moet men op emissie vrije auto's over een paar jaar maar die zijn nu nog tussen de 6.000 en 11.000 euro. En onder huizen MOETEN aangepast worden aan de klimaat verandering, dus nieuwe voor en achtergevels warmtepompen etc., Terwijl de Chinezen gewoon op kolen brood mogen bakken en de huizen verwarmen.
Aceb 8 maanden geleden
Hoewel m'n gemoed inmiddels richting kookpunt gaat, m'n handen jeuken, ga ik ditmaal m'n vingers niet branden. Slechts een ding moet me nog van het hart. Het opperste liegenbeest, heeft opgemerkt, dat we allemaal "Gele Hesjes" dragen. Dan vraag ik me af: Man wat doe je hier nog!!!
Nukubu 8 maanden geleden
Dank aan ieders bijdrage. Ik weet een ding zeker na het lezen van deze inzichten. Ik ben zojuist een beetje dommer geworden. Fijn weekend !
hanshofman 8 maanden geleden
Aceb dat heb je juist opgemerkt bij deze Pinokkio wolf in schaapskleren... de 10e verkoopt hij de NL identiteit en grenzen in Marrakesh
Maajesteit 8 maanden geleden
Ik vindt dat dit leugenachtig kabinet zo spoedig mogelijk vervangen dient te worden door een kabinet dat het Nederlandse Volk beschermt, verdedigt, bewaakt en vooral eerlijk communiceert. Deze volksverlakkers hebben genoeg gestolen en zullen nog veel meer van ons stelen ten faveure van zichzelf en de allerrijksten. WEG ERMEE.!!!!!!!!!!
Ruijsink 8 maanden geleden
Diverse keren in Brazilië en Oeganda geweest. Is een aanrader, kijk je iets positiever naar het politieke klimaat in Nederland!
Harlekin 8 maanden geleden
Ruijsink. Als je alleen kijkt naar hoe het minder kan en dan tevreden achterover leunt komt er nooit geen verbetering. Weet zat landen opnoemen waar het wel democratiser is geregeld. Zwitserland b.v.b.
Sparky 8 maanden geleden
Aan allen die Nederland een dictatuur vinden de volgende raad ga dan ook eens stemmen op een democratische partij (geen VVD) en niet alleen die maar leuzen roept zoals het moet anders zonder een plan te presenteren hoe dan wel.Wanneer je met vakantie gaat naar een ander land verdiep je dan ook eens in de lokale omstandigheden in dat land.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.