Staat uw kerstboom al?

4.980 stemmen | Geplaatst op 7 december 2018 | Website

Jazeker
25,8%
Nee, nog niet
41,4%
Ik neem geen kerstboom
32,8%

Reacties (18)

ESF 8 maanden geleden
Misschien dit jaar nog een laatste keer, als symbool der vergankelijkheid. Voor al wat weg is en nooit meer terugkomt. Wat ooit feest was is afgezeken tot een struisvogelpartijtje. Hoe de politiek haar weerslag heeft hè.
Baltimore 8 maanden geleden
Zekers ... nu het nog is toegestaan
Jati 8 maanden geleden
Mijn Kerstboom?? Mijn winterfeestboom zul je bedoelen?!? Ik voel mij tot in het diepst van mijn ziel gegriefd met het woord Kerstboom...Maar nee, geen plaats voor en mijn huis is gewoon permanent behoorlijk kleurrijk, een kerstboom zou erbij in het niet vallen! :)
Zomervliegje 8 maanden geleden
Ja bij mij staat hij. Gezellig hoor in plaats van deze grouwe bedoeling. Een beetje kleur en licht in deze grijze sombere periode doet wonderen.
Fatsoen 8 maanden geleden
Nee. Niet handig met huisdieren maar wel andere mooie versiering om te vieren dat het licht weer langer terug komt over een week of 3. Ik wens iedereen dan ook alvast goede feestdagen, mogen deze dagen in deze harde wereld een lichtpuntje zijn voor iedereen.
P@trick 8 maanden geleden
Een kerstboom heeft niets met christendom of kerst te maken maar met het heidense feest van de zonnewende, het langer worden van de dagen. Jezus is immers in juni geboren en niet in december. Mooi dat Zeelandnet dit plaatst in deze sterk gereformeerde provincie.
Allem 8 maanden geleden
Zet een mooie kerststal. Veel mooier dan een boom. En dat heeft tenminste echt met kerst te maken.
Maja21 8 maanden geleden
Allem: kerst met Jezus en een stal is de draai die christenen tientallen eeuwen geleden aan het midwinterfeest heeft gegeven, zie ook wat P@trick schrijft. Natuurlijk prima als je kerst op die manier viert, maar veel mensen vieren eigenlijk meer dat midwinterlichtjesfeest en hebben geen boodschap aan Jezus. Het klinkt nu alsof jij vindt dat jij op de beste manier kerst viert omdat je geen boom maar wel een stalletje neerzet. En het is geen wedstrijd, het is een feest!
P@trick 8 maanden geleden
Maja21: midwinterfeest is ook niet helemaal juist want het begin van de winter, 21 december van oorsprong, werd door de heidenen gevierd, en niet het midden van de winter want dat is in februari. Winterfeest wordt nu als term gebruikt vanwege het linkse taboe op alles wat met christendom te maken heeft ten faveure van onze moslimbevolking.
*** B *** 8 maanden geleden
Jaaa gezellig zo'n dood gaande boom in huis ! De arme boom mooi met namaak goud en zilver versieren. Namaak kaarsjes erin en dan langzaam dood laten gaan. Wat een feest ! Kadootjes er onder iedereen op de knietjes rond om de boom zingend "ooh denneboom wat zijn uw takken toch wonderschoon" alsof ze aan het bidden zijn ... Daar doe ik dus niet aan mee.
Maja21 8 maanden geleden
P@trick: lichtjesfeest dan, omdat de dagen weer gaan lengen! In ieder geval is de oorsprong van het kerstfeest een heidens feest aan het eind van het jaar.
wijari 8 maanden geleden
Waarom word de boom kerstboom genoemd ? Dit soort is mij onbekend Wij hebben een heel klein nepboompje met lichtjes. Kerstfeest vieren wij anders.
Maja21 8 maanden geleden
***B***: dat heb ik nou met een bos bloemen. Afstervende geslachtsdelen van planten en die zet je dan in een vaas...;)
Aceb 8 maanden geleden
Ja, wij hebben een kerstboom. Staat in meerderheid van het jaar op de vliering en komt twee weken voor Kerst naar beneden, om op prachtige wijze aangekleed te worden, met Kerstballen vanaf 1940, (met kaarsvet er nog op). Met elektrische lichtjes (een van de eerste) uit de jaren 60 vorige eeuw. Hij is inmiddels zo echt, dat hij zelfs "uitvalt". Maakt mij helemaal niks uit. Het is onze Kerstboom en we vieren daarmee de geboorte van Jezus en wensen voor ieder vrede op aarde, weg met Europa en weg met het kabinet.
mikel66 8 maanden geleden
ja aceb jezus als ministerpresident komt er wijn uit de kraan ipv water
dasy 8 maanden geleden
mikel66 heel nederland dronken,best gezellig
Aceb 8 maanden geleden
@mikel66, Jezus moet met een hoofdletter. Hij veranderde ooit water in wijn, vanwege z'n vele toehoorders. Proost !!!! Opdat hij nooit verloren rake !!!!
- olivia 8 maanden geleden
Alleen omdat de kleinkinderen komen, verder heb ik er niet zoveel mee, zwarte piet mag al niet meer, suiker en vlees, wat gaat er nog meer volgen
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.