Een kind een 'corrigerende tik' geven moet kunnen

4.697 stemmen | Geplaatst op 1 december 2018 | Website

Eens
87,9%
Oneens
12,1%

Reacties (17)

mikel66 8 maanden geleden
hoewel ik zelf een hekel heb aan kinderen en pubers,ben ik wel van mening dat slaan en straf geven aan kinderen en ook dieren.voorkomt uit frustratie van de opvoeders.
Stockholm 8 maanden geleden
Mijn mening is dat het vaak meer het onvermogen van de ouder is dat het zover moet komen dat het kind een tik moet krijgen. Als je geen luisterend oor hebt voor de problemen van je kind dan gaat het kind het uitlokken en dan krijg je dat vervelende gedrag. Er zijn gewoon teveel ouders met een groot ego die in hun eigen wereldje leven en het kind is een leuke aanvulling. Dan is een tik uitdelen lekker makkelijk. Je hebt ook van die ouders die het kind juist teveel verwennen en die kinderen weten dan precies wanneer ze moeten gaan janken (want dat werkt bij dit soort ouders) om te krijgen wat ze willen hebben. En slaan dit soort kinderen daar tever in door dan krijgen ze ook een tik. Kortom, onvermogen in de opvoeding van de ouders.
JosephdV 8 maanden geleden
Een corrigerende tik moet zeker kunnen. Dat is wat anders dan kindermishandeling.
peter de ruiter 8 maanden geleden
Wie niet luisteren wil moet voelen..dat hoort bij normen en waarden aanleren.
Zomervliegje 8 maanden geleden
Nee een corrigerende tik vind ik niet nodig. Goed maar wat verstaat men ook uit een "corrigerende tik" Hoe, wat en waar? Hoe hard is deze? Tal van vragen die dat bij mij oproepen. Ik zie een tik als onmacht en niet met woorden iets duidelijk kunnen maken. Hierbij zeg ik niet dat je je kind als een prinsje of prinsesje moet behandelen want daar word ik dezer dagen ook niet goed van. Gewoon consequent zijn in regels ergens sancties tegenoverstelling maar ook het belonen van goed gedrag heeft mijn voorkeur. Dus nee ik ben tegen een "tik"
wispelhuis 8 maanden geleden
Het gaat hier over Franse kinderen, en die mag je alleen met een (vérs gebakken!) stokbrood op de vingers tikken. Etiquette de baguette!
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Slaan gebeurt vaak uit onmacht bij de ouders. Ze weten niet om te gaan met het kind. Je kan beter zeer duidelijk zijn en eventjes heel streng en ze b.v. op de trap zetten tot ze uitgeraasd zijn. En dan mogen ze binnen komen en sorry zeggen. Dat werkt heel goed bij kinderen onder de tien jaar. Het belangrijkste is duidelijkheid. Niet dat het van pappa mag en van mamma niet. Bij oudere kinderen werkt het op de trap zetten niet maar moet je ze toch streng toespreken en eventueel sancties geven.
nakuru 8 maanden geleden
Een flinke tik doet wonderen. Ze gaan er echt niet van dood en het is de kortste weg om ze bij de les te houden.
wijari 8 maanden geleden
Van mijn moeder kreeg ik wel een tik op mijn vingers. Mijn vader kon het met zijn ogen aan.
Zomervliegje 8 maanden geleden
Gezien de vele minnen ben ik echter best wel geshockeerd door de mensen die een corrigerende tik oké vinden. Het zegt ook iets over de maatschappij of misschien wel het onvermogen om op een cognitieve manier juist te reageren. Echter merk ik op dat vele kiezen voor een primitieve manier door een corrigerende tik goed te keuren. Uiteraard zet dit generatie op generatie voort. Waar ligt de grens? Slaan ook niet een corrigerende is NOOIT goed!
ESF 8 maanden geleden
Wanneer ik zoals vandaag lees over spelende kinderen die een eend rondvoetballen komt t berouw wel na de stinkende wondenzonde die onze hollandseheelmeester al heeft achtergelaten. Voor slaan lijkt t ruim te laat ..
Stockholm 8 maanden geleden
@ Zomervliegje, je zegt het precies goed. Het wordt er met de paplepel ingegoten. Vergeet ook niet de geschiedenis van de zeeuwen. Het harde leven op zee als vissers waar velen zijn gestorven en niet meer terug kwamen. Wie zijn dan die mensen die geen opvoeding hebben gehad waarin ze als kind bang moesten zijn voor een corrigerende tik als ze iets fout deden wat ze niet begrepen? Nee, gewoon je kind ff bang maken met een tik werkt lekker snel en effectief. Niet kijken waar de frustraties van je kind vandaan komen en het onderliggende probleem proberen op te lossen. Nee, dat kind moet het maar lekker opkroppen en luisteren. Zoals JosephdV heel netjes uitlegt (en dan is het natuurlijk goedgekeurd) het is geen kindermishandeling. :) Vind het wel een mooie stelling. Het laat goed zien dat die simpele hardheid er hier nog steeds in zit kwa opvoeding en nog steeds wordt doorgegeven van ouder op kind. Inmiddels leven we al in 2018. :) Het tijdperk waarin plusjes en minnetjes bepalen hoeveel je waard bent. :D
Peritum ? 8 maanden geleden
Een tik zegt iets over het onvermogen van ouders, ben tegen elke vorm van lichamelijke straf.
ESF 8 maanden geleden
Stockholm: al 2018 hahaha plussen en minnen enz hahaha .. Omdat je eerste schatergrap een waarheid als een koe betreft zal je tweede bewering ook wel waar zijn, zoiets?? Laat ik je zeggen: plussen en minnen zeggen binnen door u genoemd kader - buitenwiskundig zogezegd - ongeveer evenveel als een drol. Dat u daar waarde aan hecht is uw probleem. Ook al is t dan 2018.
ESF 8 maanden geleden
En stockholm, nog even wat gras voor de voetjes weg: ik geloof ook niet in slaan. Ook ik heb gelegenheid frustraties onder de loep te nemen. Een luxe postitie die voor velen op deze wereld in de dagelijkse strijd om t bestaan niet is weggelegd! Zo zit t ook nog ns .. naast de regulier narcistische sadist in zijn of haar modelburgerglansrol.
Stockholm 8 maanden geleden
ESF, zei je nou beweringen of feiten? Duik de geschiedenisboeken even in over het harde leven op zee. :) En veel mensen (ja nog een feit) vinden het leuk om plusjes te krijgen. Je klinkt wel heel erg slim door mij aan te spreken met "u" en dat schitterende woord " buitenwiskundig zogezegd". U heeft uzelf wel hoog zitten? Heeft u ook een voortreffelijke opvoeding genoten beste heer? :)
Stockholm 8 maanden geleden
ESF: Over narcisten gesproken. En dan spreek ik over een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Deze mensen slaan hun kinderen ook niet. De geestelijke mishandeling die deze mensen toepassen op het kind is vaak nog veel erger dan de lichamelijke mishandeling die wel wordt toegepast door narcisten van het kaliber antisociale persoonlijkheidsstoornis. Als het kind bij de ouders komt om emotionele redenen dan geven dit soort ouders nooit thuis. Zo leert het kind ook niet empathische gevoelens op te bouwen. Met als resultaat geen empathie voor anderen maar alleen voor zichzelf. Zoiets?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.