Zorgverzekeraar stopt met vergoeden alternatieve geneeswijzen

4.174 stemmen | Geplaatst op 29 november 2018 | Website

Eens, stop met vergoeden
65%
Oneens, dat moet vergoed worden
35%

Reacties (23)

Harlekin 8 maanden geleden
Zouden we niet het ; ``No cure, No pay `` systeem kunnen invoeren ? Betalen bij bewezen resultaat.
Looijaard 8 maanden geleden
Ik ben het er helemaal mee eens dat de zorgverzekeraar stopt met alternatieve geneeswijzen. Wat heb je nu aan reïncarnatie therapie, wie dat wil moet het doen maar niet terug vallen op de zorgverzekeraar en om vergoeding vragen. Zo zijn er nog meer van deze alternatieven geneeswijzen die niet betaald moeten worden door de zorgverzekeraar. De basis moet in de zorg zitten zoals tandarts, medicijnen en fysiotherapie, maar de rest moeten ze maar uit eigen zak betalen die dat willen. De zorg moet gewoon terug onder het rijk, zonder al die poespas.
Aafke Fransen 8 maanden geleden
Een zorgverzekeraar die een kwakzalver vergoed? Geen wonder dat de zorg onbetaalbaar wordt.
K. Nuks 8 maanden geleden
Wat Harlekin zegt is een goede gedachte. Je zou het nog een stap verder kunnen voeren. Je betaalt voor zorg zolang je gezond bent maar stopt met betalen zodra je wat mankeert. De behandelaars, van wat voor aard ook, moeten nu zelf geld gaan uitgeven om je gezond te maken. En ze hebben er baat bij dat je zo snel mogelijk gezond wordt. Nu is dat andersom. Hoe meer behandelingen, hoe meer medicijnen, moe meer er verdiend wordt. En als het geld 'op' is, schudden zorgverzakeraars aan de takken van de bomen in Den Haag en plots is de premie hoger, het eigen risico hoger, moet je voor meer dingen bijbetalen, zit er minder in het basispakket en ga zo maar door. Want er mot natuurlijk wel dik verdiend worden over de rug van de patiënt en de mensen die in de zorg aan het bed staan. Aandeelhouders moeten tevreden gesteld worden, bonussen veilig gesteld. Sommige behandelwijzen mogen in onze ogen wellicht vreemd lijken maar dat betekent niet een op een dat mensen er geen baat bij kunnen hebben. Wie is er nog nooit naar een reguliere arts geweest en de uitslag na de behandeling was niet bepaald bevredigend? Dit balletje wordt door de zorgverzakeraars opgegooid om maar een reden; verder afbouwen van wat ze verplicht zijn te vergoeden. Ze beginnen dan met die behandelwijzen die naar hun mening de meeste bijval zullen krijgen wanneer die uit het pakket gaan. En dan is het hek van de dam. Bekende strategie met gegarandeerde resultaten. En om die resultaten, daar gaat het zorgverzakeraars om. Trouwens, bent u de spotjes op tv nog niet zat? Nog vijf weken en 250 miljoen verder en we zijn er weer van verlost.
Ron625 8 maanden geleden
Een alternatieve geneeswijze moet gewoon vergoed worden, tenslotte geneest deze. Een alternatieve niet-geneeswijze mag zelfs niet vergoed worden. Laat de behandelaar maar wetenschappelijk bewijzen dat hun manier van werken ook echt werkt.
jowest52@zeelandnet.nl 8 maanden geleden
En waarom moeten wij ,de ouderen nog voor bevallingen enz betalen. Vrouwen van 70 en 80 gaan echt niet meer bevallen hoor, Hoewel je leest soms rare dingen.
Zomervliegje 8 maanden geleden
Het ligt helemaal aan het soort therapie. Als je het hebt over een reïncarnatie therapie zeg ik meteen afschaffen die onzin. Heb je het over de THC en de CBD olie die gewonnen wordt uit cannabis zeg ik nooit stoppen. Helaas is de grote farmaceutische industrie zo invloed rijk dat de meeste zwichten voor de criminele bendes. Achter alles zit een complex gebeuren die voor de normale burger amper te begrijpen is en daarom zeggen we ja en amen. Goed ik ben uiteraard wel tegen hele rare therapieën die nergens dan wetenschappelijke onderbouwing genieten.
mikel66 8 maanden geleden
wil je weten of dit soort therapieen zin hebben en of het verantwoord is zoek eens naar sylvia millecam .moet u wel ff google dan weet u genoeg
Emmetje47 8 maanden geleden
Jammer dat de meeste reacties zou kortzichtig zijn. Zonder het bezoek aan een alternatieve genezer zou ik nu behoorlijk beperkt zijn in mijn mogelijkheden. De reguliere geneeskunde kon mij uitsluitend "helpen" met medicijnen die niet hielpen en bovendien veel bijwerking gaven. In overleg met de huisarts de andere manier van genezen gezocht. Nu weer gaat het weer goed met mij. Ook een goede alternatieve genezer moet aan strenge voorwaarden voldoen en is gecertificeerd en moet dus ook vergoed worden. En ja, een zg. huis-tuin-en keuken genezer zou niet vergoed moeten worden. Samenwerking tussen beiden geneeswijzen zou voor velen de oplossing zijn.
Aafke Fransen 8 maanden geleden
Homeopathie is onzin en oplichting. Ik vind het een schande dat ik daar via mijn zorgverzerkering voor moet betalen!
*** B *** 8 maanden geleden
@Jowest : Precies ! En wij jongeren zouden ook maar niet meer moeten betalen voor dingen als rollators scootmobielen en de enorme hoeveelheid overige zorg die oudjes nodig hebben. Dat zou wel eerlijk zijn toch ? Of waarom schaffen we de zorgverzekeringen niet gewoon meteen helemaal af en dan mag iedereen zijn zorgpremie in zijn/haar eigen zak houden maar dan ook wel alles volledig zelf betalen als er iets mis is ! Goed idee Jowest ? Of moeten de jongeren zich maar krom blijven betalen voor de alsmaar groeiende gigantische zorg kosten van de oudjes terwijl die het dan ook nog eens in hun hoofd durven te halen om te zeuren over kosten van bevallingen van jongeren die ze moeten betalen en waar ze geen gebruik van maken ? Zullen we het eens 180' omdraaien ? Eens kijken wie er dan te klagen heeft !
Fatsoen 8 maanden geleden
Chiropractie valt ook onder alternatieve geneeswijze en dat is toch echt geen onzin!
Krotekoker 8 maanden geleden
De zorgverzekeraar stopt met het vergoeden van enkele alternatieve therapieën. Vraagstelling staat er ook niet goed op Niet alles onder een noemer schuiven
paling2 8 maanden geleden
zorgverzekeraars hebben niets te willen of te bepalen, zij zijn er om te betalen er sterven nu mensen door hun a- sociale denkwijze.
Aceb 8 maanden geleden
Tenzij ik me vergis (kan ik me niet voorstellen), betreft het een beslissing van zorgverziekeraar CZ, reacties van andere zorgverziekeraars heb ik nog niet gezien. Bovendien gaat het om aanvullende verzekeringen. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is geheel op vrijwillige basis en geloofd u mij of niet, het is mij door iemand van een CZ kantoor ooit afgeraden, omdat veelal de vlag de lading niet dekt. (voor hetgeen vergoed wordt, betaal je premie navenant). Ik hen dan ook nooit een aanvullende verzekering genomen. Niettemin, ben ik van mening dat als er iets uit een "pakket", verdwijnt, er op z'n minst iets anders voor terug dient te komen ipv. het vergaren van nog meer kapitaal door de zorgverziekeraar.
Aceb 8 maanden geleden
U blijft goed verzekerd, …… ( als een slager die z'n eigen vlees keurt ).
Aceb 8 maanden geleden
En omdat ik nu toch bezig ben. Hoe smerig is het en hoe onrechtvaardig, hoe discriminerend, hoe frustrerend, dat terwijl bijna alles is/wordt gebaseerd op percentages van inkomen, de zorgverzekering met vaste premie bedragen komt en een vast eigen risico voor zowel lage - als hoge inkomens. Van nabij, maak ik mensen mee, die niet verder durven dan de huisarts, alleen omdat ze willen voorkomen dat ze verder de stront inzakken. In en in triest, voor een land dat de schil naar buiten telkens oppoetst, terwijl het klokhuis meer en meer verrot. Zo, ik ben m'n ei weer even kwijt. Tot de volgende keer maar weer.
wijari 8 maanden geleden
De chiropractor heeft mijn man van zijn rug pijn af geholpen. Je betaald daar zelf ook een gedeelte van.
wijari 8 maanden geleden
Nu een paar keer per het jaar een onderhoudsbeurt, zo lijkt het wel of je het over een auto hebt.;-)
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Ik ben het er ten dele mee eens. Er zitten vast goede middelen en medicijnen tussen en die moeten gewoon bestaan. De indianen en andere volksstammen gebruikten al veel van deze middelen. Echter er zit ook troep tussen net als dat MMS (waterzuiveringsmiddel met chloor) Als men de middelen eerst zou onderzoeken en dan goedkeuren als ze werken kan het kaf van het koren gescheiden worden. Bij reguliere medicijnen weet je een ding zeker. Die kunnen bloedingen, hartfalen leverschade en vele andere dingen veroorzaken. Die zijn zowiezo slecht. Ik heb een middel tegen te hoge bloeddruk gebruikt en mijn moeder ook. Gevolg bij beiden de nieren naar de filistijnen door een bijwerking van het reguliere medicijn. Maar dat is gewoon normaal. Dat mag verkocht worden. Het ene helpt het andere gaat naar de donder
Looijaard 8 maanden geleden
@wijari, de zorgverzekeraar had niets moeten betalen, maar jullie hadden alles zelf moeten betalen. Gewone geneeswijze oke dat dat door de zorgverzekeraar wordt betaalt maar het alternatieve gedoe hoort nier niet bij.
- olivia 8 maanden geleden
Ga lekker Door met pillen slikken zodat de pharma nog meer macht krijgt
Harlekin 8 maanden geleden
Als ik al de reacties lees en de likes/dislikes bekijk dan moet je wel Salomon zijn op het op te lossen. Wat me wel in al de jaren geleerd is dat we van alles verwachten van de medische industrie om ons beter te maken en zij doen zeker niets om dat verwachtingspatroon bij te stellen naar meer reele mogelijkheden. Alleen de uiteindelijke uitkomst is zeker. Je gaat dood. En de deurknop van het ziekenhuis is van goud.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.