Ik heb geen moeite met een hamburger van nepvlees
Eens
Oneens
Reacties (2)
Stockholm
27 November 2018
Soja is vrij moeilijk te verbouwen en is dus verre van duurzaam. Daarnaast verstoort het de hormoonspiegel en dit kan zeker gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Zeker bij structureel gebruik. Soja komt ook in twee vormen namelijk gefermenteerde soja en ongefermenteerde soja. Bij ongefermenteerde soja heb je te maken met heel veel antistoffen (voornamelijk fytinezuur). Dit fytinezuur zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in soja niet goed door het lichaam worden opgenomen. Mocht je dan toch aan de soja durven gaan (ik zou het persoonlijk niet doen) dan moet je dus de gefermenteerde soja producten nemen. En dan nog, soja brengt wel degelijk risico's met zich mee. Zo heb je ook genetisch gemanipuleerd soja. In Amerika is zelfs 90 procent van alle soja genetisch aangepast. De wijziging in het DNA zorgt ervoor dat de soja sneller groeit maar bij proefdieren heeft dit ook geleid tot onvruchtbaarheid. Kortom, soja lijkt mij geen veilig product. Dus als vlees verboden wordt dan voor mij geen soja. Al deze info is makkelijk te vinden via google. Type genetisch gemanipuleerd soja en u zult vinden.