Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet nu snel een verbod op alle soorten vuurwerken komen

9.422 stemmen | Geplaatst op 24 november 2018 | Website

Eens
32,5%
Oneens
67,5%

Reacties (20)

hanshofman 24 november 2018
waarom nu plots met de botte bijl alles verbieden? Alleen omdat een aantal mensen de grenzen weer niet weten te handteren ? Ik maak er zelf geen gebruik van dan alleen er naar te kijken... Duidelijke grenzen aangeven en wie er over heen gaat zwaar straffen dat het voelbaar is.. gelijk aan de mogelijke schade die het bij de medemens kan aanbrengen als er iets mis gaat door onverantwoord gebruik en zelf gemaakte bommen enz.. Duidelijke grenzen.. als de politiek nog begrijpt wat dat zijn in dit land...
wispelhuis 24 november 2018
Zoals wel vaker bij "De stelling" dekt de vlag de lading niet geheel of helemaal niet. De vraag gaat over een verbod op vuurwerk en je wordt verwezen naar een artikel over de problemen met de verplichte lanceerstandaarden voor vuurpijlen.
Peritum ? 24 november 2018
De Nederlandse propagandamachine loopt op volle toeren en doctrineert op alle fronten haar gedachten en wensen ! Onafhankelijke media bestaat haast niet meer in ons land vanwege..........subsidies en andere privileges ?
Allem 24 november 2018
Ons land gaat steeds meer lijken op een land met een totalitair regime. Rokers worden gedemoniseerd, kroketten en frikandellen en frites? Mag straks ook niet meer. Vuurwerk?? Gaan ze ook verbieden. We moeten van het gas af. Wat gaan die luchtfietsers van die linkse kliek nog meer verzinnen??? En het ergste is, het jaagt de mensen op kosten en het helpt geen ene moer. (Oh ja, je mag een tegels meer in je tuin of schoolplein)
wispelhuis 24 november 2018
Is het kabinet Rutte linkse kliek? Weer wat geleerd. :)
Baltimore 24 november 2018
Wanneer rotje op Rutte?
FoortdR 24 november 2018
Allen die tegen zijn: het vervuilt, veroorzaakt fijnstof in de lucht en zware metalen in de bodem en het water: de eerste twee uur van het nieuwe jaar is de concentratie fijnstof wel 40 keer zo hoog als normaal. Het inademen ervan is schadelijk voor de gezondheid, vooral voor mensen met een zwakke gezondheid of longziekte; en Ook zorgt vuurwerk voor bodem- en watervervuiling. Dat komt door het fijnstof dat neerdaalt en door onverbrande vuurwerkresten. Boosdoeners zijn de zware metalen in vuurwerk: barium, antimoon en strontium, die schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. En koper, dat bij te hoge concentraties giftig is voor het waterleven (jaarlijks ongeveer 100.000 kilo barium, 40.000 kilo koper, 30.000 kilo strontium, 10.000 kilo titaan, en 5.000 kilo antimoon). Vuurwerk jaagt dieren de stuipen op het lijf, veroorzaakt veel stress onder mensen, en veroorzaakt jaarlijks tientallen licht tot zwaar gewonden. Denk dus eerst eens hier aan voordat je eind december weer honderden euro's over de balk smijt.
cocktail 24 november 2018
Eerst zwarte piet nu weer dat vuurwerk tis elke keer weer wat in dit land het is traditie en het hoord erbij .
Looijaard 24 november 2018
@FoortdR ik blijf gewoon vuurwerk afsteken doe niet minder dan vorig jaar, liefst meer. Jij hebt de getallen uit een dikke duim gezogen zeker want deze kloppen voor geen meter.
D2017 24 november 2018
Vuurwerk hoort nu eenmaal bij de jaarwisseling en die paar uurtjes dat de liefhebber zich op een verantwoorde manier mag uitleven lijkt mij geen enkel probleem. De milieuschade zoals die wordt opgefokt door sommige reacties is vrijwel verwaarloosbaar ten opzichte van slechts 1 startende en opstijgende Jumbo 747 en dan nog maar te zwijgen van de verstikkende uitstoot hoog in de lucht gedurende de gehele vlucht. Die troep komt in verdunde versie ten alle tijde terug naar de aarde maar daar hoor je weinig over ?! De VVD staat voor Vrijheid en Democratie; tja, die Vrijheid raakt steeds verder in het geding net zoals hun beoogde Democratie !
wispelhuis 24 november 2018
Het is weer lekker sociaal hier. MopperMopperMopper.
Sjaandre 24 november 2018
Ja, D2017, vuurwerkwerk hoort inderdaad bij de jaarwisseling en zwarte Piet hoort bij Sinterklaas. Maar tegenwoordig hoort het gezeur hierover ook bij.
ESF 24 november 2018
En voor wie hier weer inhoudsloos klaagt over gemopper van anderen: die hele stelling op zich staat natuurlijk weer bol van ieders feestvreugde?!
ESF 24 november 2018
Voorheen zwartkruit na de piet Nu jaarrond naffers met cordiet Ooit gouden klokken groene takkies Nu bogenregen roze gebakkies Dé maand van t jaar Dát was December maar das geweest So dont remember Per jaar meer raar maar waar: pesten pijlen uit de lucht Ons feest moet vuig Wij op de vlucht Uw neus lijnrecht tegen de buurman Consensus als een smerig woord waar omroep hitst en censureert wordt waarheid als primeur vermoord Ban de hond, de piet, de pijl De god en goede zeden Vergeet wat elke les ons leert en bindt Vergeet vooral t verleden Uit: Wat rest rot Het Hol land By T.S.Eliot
K. Nuks 24 november 2018
Waar stuurt onze overheid nu eigenlijk op, vraag je je af. Luchtkwaliteit? Zeker wel maar op een rare, volstrekt niet onderbouwde redenering. Één bezoek van een cruiseschip in R'dam geeft net zoveel vervuiling als 80.000 auto's in een heel jaar. Één kolencentrale vervuilt net zoveel als het hele wagenpark in Nederland. De 500 grootste zeeschepen net zoveel als het hele wagenpark wereldwijd! Daar wordt niks mee gedaan. Wel 'milieuzones' in de steden; met je klassieke auto of brommer mag je er niet meer in terwijl de vervuiling van deze minuscule groep verwaarloosbaar is. Elke minuscule onveiligheid wordt met regelgeving afgedekt. Raar dat dan vuurwerk niet wordt aangepakt wegens de vervuiling en vaak (onbedoelde) onveilige situaties. Wel rokers verbannen uit een park wegens het 'gevaar' voor de medemens maar tegelijk 40.000 extra vluchten toestaan binnen 10 jaar. Het beleid zwalkt als een dronken blindeman op weg naar huis over een beijzeld wegdek. What else is new....
ESF 24 november 2018
Beetje interpunctie blijkt hier onmogelijk te realiseren. Zodoende excuus voor voorgaande als zodanig onleesbare reactie. Lat ligt hier duidelijk hoger dan bij :-OZ
wispelhuis 24 november 2018
Als je wilt citeren, tja, dat krijg je ervan. Immature poets imitate; mature poets steal.
Jan met de korte achternaam 24 november 2018
Met de botte bijl alles verbieden en er een politie staat van maken die alles maar moet controleren dat schiet niet op. De politie heeft absoluut geen capaciteit om te controleren op het gebruik van vuurwerk daar ze nu al alles op alles moeten zetten om overlast tegen te gaan. Vaak overlast zonder vuurwerk. Dit jaar zijn er ook verplichte standaard bij vuurpijlen daar je vroeger leen stabiele champagnefles had. Men kan wel kleine flutpijlen en knalvuurwerk verbieden. Verbieden betekend echter dat de mensen het in België en Duitsland kopen. Maar toch helpt het wel als er geen knalvuurwerk in de winkels ligt.. En het mooiste vuurwerk wat er is, de grote vuurbollen in de lucht die prachtig zijn om te zien die mogen weer niet verkocht worden omdat je ze op een speciale manier moet afschieten met grote zware stalen buizen. Sommige mensen maken die zelf van buizen met dikwandig staal van 2 cm dik met een dikke bodem. van 10 cm. Wat hier legaal verkocht word aan siervuurwerk is flut spul. In België hebben ze beter spul. Maar nogmaals knalvuurwerk moet de wereld uit dat zorgt voor overlast
Looijaard 25 november 2018
ESF jij bent inhoudsloos met je gezwam.
*** B *** 25 november 2018
Alle typisch Nederlandse Traditie's moeten helemaal kapot gemaakt worden ...
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.