Demonstreren bij een Sinterklaasintocht moet verboden worden

4.900 stemmen | Geplaatst op 22 november 2018 | Website

Eens
96,6%
Oneens
3,4%

Reacties (22)

wispelhuis 8 maanden geleden
Ik vrees dat we net als 12 dagen geleden hier weer een "wij" en "zij" discussie krijgen.
Zomervliegje 8 maanden geleden
Voor- en tegenstanders van de zwarte pieten discussie moeten ze verbieden. Beide partijen raken kant nog wal. Ik vind het echt verschrikkelijk hoe beide partijen zich manifesteren tussen de kinderen. Het "we doen het voor de kinderen", is de grootste onzin die ze kunnen roepen. Dus ja, verbieden die demonstraties. En ja ik vind er ook wat van. Ik vind dat het goed is zoals het was, maar mijzelf zo te kijk en voor schut zetten door mee te doen aan dit soort waanzin nooit!
ESF 8 maanden geleden
Anti-oorlogbetogers treft men zelden aan t front; kinderfeestjes echter blijken ander kaliber ..
D2017 8 maanden geleden
Het zijn slechts een mager handjevol lieden, luidkeels gesteund door de "Pers" die het Sinterklaasfeest reeds enkele jaren achtereen trachten te verzieken. Daarnaast is het een uitstekende gelegenheid voor "raddraaiers" die elke mogelijkheid aangrijpen om rotzooi te schoppen. Vanzelfsprekend dat daar tegenreactie op volgt...………………………. Inderdaad zal een totaalverbod op protesteren tijdens de Sinterklaasperiode tegen dat jaarlijks terugkerende kinderfeest mogelijk een van de oplossingen zijn om te behouden wat reeds vele jaren een groot feest is waar de massa reikhalzend naar uitziet zonder enige vorm van bijbedoelingen of wat dan ook, zoals de door de media gesteunde oproerkraaiers denken te kunnen suggereren ………………….
wispelhuis 8 maanden geleden
Kijk, dat bedoelde ik nou.... Het zijn altijd "die anderen". Vanzelfsprekend?
Fatsoen 8 maanden geleden
Op curaçao is het groot feest met de intocht van Sinterklaas en schminkt de gekleurde mens zichzelf verkleed als Zwarte Piet extra zwart. :-)
Looijaard 8 maanden geleden
@Fatsoen dat klopt helemaal, daar doen ze niet moeilijk over een kleurtje er wordt zelfs nog een laagje zwart over heen gedaan. En als hier in Nederland zwarte pieten lopen kot het woord discriminatie als snel naar boven. En dat allemaal door zo'n trut uit de VS die haar bek een duw moest geven.
h@n 8 maanden geleden
Ik weet bij God niet wat die tegenstanders bezielt om zwarte piet te associeren met discriminatie/slaven. Maar goed. Prima dat ze dat mogen beweren. Einde discussie.
hanshofman 8 maanden geleden
Aankomst Sinterklaas in Paramaribo Suriname: https://youtu.be/LJeUye3zZnU Maar hier in dokter Spok land mag je een kinderfeest verpesten met ondersteuning van de vele persberichten in het nieuws enz.. vóór 20.00 savonds.. En een ministerpresident die er zijn vingers niet aan wil branden tegen de verkiezingen.. Waar is de ruggengraad en de wijsheid van onze overheid die gewoon kan zeggen er worden rond dit kinderfeest geen demonstratie vergunningen meer uit gegeven.
hanshofman 8 maanden geleden
ik bedoel Dr Spock
K. Nuks 8 maanden geleden
Het wordt bepaald eentonig. In de Grondwet is in artikel 9 lid 1 het recht tot betoging vastgelegd behoudens ieders verantwoordelijkheid jegens de wet. Met andere woorden, protesteren mag zo lang je dat netjes doet en geen hinder of gevaar oplevert voor derden. En alhoewel ik de betogingen tegen de zwarte Zwarte Piet volkomen achterlijk vind, vind ik het recht tot betoging een groter en belangrijker goed. Zolang de betogers, ongeacht of ze voor of tegen zijn, zich gedragen moeten ze hun grondwettelijk recht kunnen en mogen uitoefenen. Want wat is het volgende dat in de ogen van onze politiek correcte bestuurders als een ongewenste betoging wordt bestempeld. Dat is het hellend vlak. Tot slot nog dit: de pokke voor de politiek correcte Piet. Leve ZWARTE Piet!
Jabby 8 maanden geleden
In wat voor een onnozel land leven we eigenlijk? Laten we onze grijze cellen nou eens goed laten werken. Met wat voor schokkends zijn we nu bezig? Niks toch! Maar ja op de werking van de grijze cellen bij de politiek hoef je niet te rekenen. En het zou de media sieren als ze die cellen ook eens zouden gebruiken. Dus laten we gewoon ophouden met dat eeuwige gezeur over niets. Er zijn belangrijkere dingen in dit land wat aandacht behoeft.
Kwek 8 maanden geleden
Al dat gezeik over een Nederlandse traditie brengt in ieder geval het racisme weer naar een hoogtepunt. Goed bezig die mensen. Vooral zo doorgaan. Als er ooit een eind aan de zwarte pieten komt, beginnen de milieu activisten over hoe vervuilend de stoomboot is.
wispelhuis 8 maanden geleden
Ik zal nooit begrijpen waarom schreeuwen in een discussie zou helpen.
mikel66 8 maanden geleden
volgens mij is sinterklaas een homo die op zwarte jongens valt...of hebben jullie sinterklaas wel eens in het met van een vrouw gezien.......nee dus ....weer een punt voor een nieuwe discussie...lol groet mikel66
wispelhuis 8 maanden geleden
Nee mikel66, dat is een aanname, en daar heb ik me gisteren zelf ook al aan bezondigd. :)
Looijaard 8 maanden geleden
@mikel66 de appel valt niet ver van de boom zeker.....ben jij soms ook sinterklaas
wispelhuis 8 maanden geleden
Nee, want dan zou mijn knechtje Petra heten. :)
Peter den Hollander 8 maanden geleden
Leuk kinderfeest nog even wat extra inslaan op gekleurde vrijdag en de kindjes kunnen genieten. Die trouwens allemaal heel egoïstisch zijn (net als volwassene) want het zal hun een worst zijn waar die cadeautjes vandaan komen.
mikel66 8 maanden geleden
waar aan heeft u zich bezondigd mijn besten wispelhuis....aan sinterklaas of aan een van die leuke zwarte jongens.......
FoortdR 8 maanden geleden
Tja, er is nu eenmaal een Grondwet, met daarin verankerd het recht van demonstratie.
tranceguy 8 maanden geleden
Maar intochten zonder zwarte pieten moeten ook verboden worden! Het is gewoon met zwarte piet en niet met die roetveegcrap.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.