Einde aan rol politiek bij asielbesluit

2.001 stemmen | Geplaatst op 19 november 2018 | Website

Eens
69,5%
Oneens
30,5%

Reacties (11)

wispelhuis 8 maanden geleden
En aan die van de kerk.
ESF 8 maanden geleden
Zo gesteld slaat dat helemaal nergens op.
D2017 8 maanden geleden
Als de VVD zich net zo druk zou maken met het verblijf van ingestroomde criminelen dan met het verblijf van onschuldige kinderen die ongevraagd in de Nederlandse cultuur worden ingepast dan zou het om ons heen heel wat rustiger worden dan heden vaak het geval is !
*** B *** 8 maanden geleden
Even dacht ik dat de VVD geheel tegen hun beleid in iets menselijks en menswaardigs wilde voorstellen. Maar het tegendeel is uiterraard de waarheid : "De liberalen willen een einde maken aan de bevoegdheid van de bewindsman om uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog een verblijfsvergunning te kunnen geven." Want het kan toch niet zo zijn dat de VVD een menselijke en menswaardige maat in hun beleid gaat invoeren en dat VVD'ers zich als mensen kunnen en mogen gedragen. Daar kan en mag bij de VVD nooit enige sprake van zijn natuurlijk !
hanshofman 8 maanden geleden
"een menselijke en menswaardige maat in hun beleid gaat invoeren .." kun je dat ook uitleggen ***B*** ? Is het ONgelimiteerd maar door procederen menswaardig ? Of is dat een vorm van manipulatief dram gedrag? men praat nu over 400 kinderen... maar vergeet niet dat daar honderden volwassenen achteraan mee komen + familie die dan de deur open zien staan... Het gaat ook niet over 400 kinderen ant na die 400 zijn er nog duizenden volgende kinderen zonder einde... Het is een totaal verkeerd beleid wat gevoerd word en is meer een bodem loze en constructief loze put. De meesten komen uit veilige landen en dus zou ontwikkeling via betrouwbare organisaties beter zijn om het leef klimaat voor de armsten beter te maken.. Daar werk creëren (zoals in div. landen al gedaan word via het micro krediet werkt honderden malen beter en geeft de mensen een waardiger bestaan en bewerkt zelfrespect bij de deelnemers.. Hulp via overheden werkt niet dar er veel corruptie is... Zie de hulp momenteel Indonesië waar men voor de bewaking van "iedere" vrachtwagen met hulp 200 dollar moet betalen. Tienduizenden mensen Nederland per jaar binnen laten komen die verzekerd en onderhouden moeten worden is de dwaasheid ten top en brengt alleen maar meer spanning en problemen. Zeker als men ook de massa criminelen hier de zelfde kansen bied... je zal maar gevlucht zijn en je komt hier je beul of een van zijn kornuiten tegen... je zal maar vervolgd zijn en je word hier in een AZC weer door de zelfde soort mensen bedreigd en in elkaar geslagen... Nederland is totaal verkeerd bezig en men weet dit al jaren... het is een politiek poker spel en mensen zijnde inzet..
wispelhuis 8 maanden geleden
Het is aan de IND om te beslissen of een asielaanvraag wordt toegewezen of afgewezen. Maar tegen een afwijzing kan men in beroep gaan. Maar mede door toedoen van advocaten wordt er soms tot 4 of 5 keer opnieuw een beroep tegen de afwijzing ingediend. Dat geeft die mensen valse hoop, ze zijn dan inmiddels jaren verder en er wordt een gezin gesticht, immers, niets menselijks is ook hen niet vreemd. Maar deze hoop is vals, en de kinderen zijn het slachtoffer van het gebrek aan verantwoordelijkheids-gevoel van de ouders. Zij hadden hun kind al jaren geleden een toekomst kunnen laten beginnen in hun eigen veilige land, zie de IND afwijzing, wat na pakweg 6 jaar inmiddels een vreemd land voor hen is geworden. Dan moet een minister of staatssecretaris het ontgelden, en kerken wakkeren deze vals hoop nog eens aan door ze onderdak mét protest aan te bieden. We willen gastvrij zijn voor vluchtelingen, maar dan wél aan hen die het écht nodig hebben.
K. Nuks 8 maanden geleden
En het hoeft helemaal géén discussie te zijn. Laten we wel wezen, de politiek maakt wetten. Een langdurige en doorwrochte procedure waar elke Haagse politicus zich ongeveer tegen aan kan bemoeien. Zodra die wet is aangenomen, is dat wat in de wet staat hetgeen waar iedereen zich aan te houden heeft; politiek, rechter en burger. Is er een verschil van inzicht hoe de wet toegepast moet worden, hebben we daar een instituut voor; de rechterlijke macht. Zij beslissen hoe de wet uitgelegd en toegepast moet worden. Ook in asielkwesties! Bij uitstek is het NIET de politiek; dus niet de staatssecretaris, minister, 1e of 2e Kamer. De wet is vastgesteld en daarmee basta. Dit systeem heet de scheiding der staatsmachten; trias politica. Dit voorkomt dat zij die de wet maken (regering + 1e en 2e Kamer) niet ook de wet uitvoeren (regering) en zeker niet ook nog oordelen over hoe de wet uitgelegd moet worden (rechter). Dit is de grondslag van onze democratische rechtsstaat. Dat de politiek in asielkwesties nog een vinger in de pap had/heeft, is vloeken in de kerk, een doodzonde tegen het principe van ons staatsbestel. Want als de politiek zich in kwesties van UITGEPROCEDEERDE, het woord zegt genoeg, asielzoekers gaat mengen, wat is het volgende waar ze zich boven de wet verheven achten?? Af en toe komt er een goed idee uit Den Haag. En dit is er een.
john munckhof 8 maanden geleden
en weer beslist de politiek het tegenovergesteld dan het volk.......hoe durven ze zich nog volks-vertegenwoordiger te noemen...daarom zijn ze ook niet meer geloofwaardig.
hanshofman 8 maanden geleden
Een wet die helder en duidelijk is zonder achterdeurtjes hoef je niet uit te leggen..
wijari 8 maanden geleden
De kerken doen wat dit betreft juist goed werk, kinderen in het land waar zei wonen onderwijs geven. Laten leren om zelfstandig een beroep te kunnen uit oefenen, voor heel het gezin zorgen. Trouwens wij geloven in God, niet in een kerk.
wispelhuis 8 maanden geleden
Kerken doen heel goed werk @wijari, dat moet gezegd.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.