Ik betaal te veel zorgpremie

5.031 stemmen | Geplaatst op 16 november 2018 | Website

Ja, te veel
90,1%
Nee, ik vind het niet teveel
7,4%
Ik weet eigenlijk niet wat ik betaal
2,5%

Reacties (22)

Harlekin 9 maanden geleden
Zolang het commercieel is en er dus aan verdient moet worden blijft het te duur. Ook in het nieuws niet zo lang geleden : in de top drie van nieuwe miljonairs : Medische specialisten.
Peritum ? 9 maanden geleden
Niet alleen ik, maar zo'n 15 miljoen andere Nederlanders ook. Slechts de ' elite' betaald een schijntje en zit voor een stuiver op de eerste rang !
Baltimore 9 maanden geleden
Ronduit schandalig dat er zo veel betaald MOET worden voor primaire levensbehoeften. Zou absoluut goedkoper moeten. En dat kan makkelijk als je weet hoeveel geld er in kas is bij de verzekeringsmaatschappijen. En wat krijgt men voor deze hoge premie aan zorg? Je betaalt nog alles zelf. Begin met afschaffen eigen risico en maak premie inkomensafhankelijk. Maffiose onze bestuurders!
Rianne07 9 maanden geleden
Die mensen die gestemd hebben dat ze het niet te veel vinden of niet weten wat ze betalen hebben vast genoeg inkomen. Als je elke maand elke cent moet omdraaien weet je vast wel wat je aan zorgpremie betaald. Wordt echt tijd dat de particuliere en verplichte verzekering terug komt.
Looijaard 9 maanden geleden
Alles wat je betaald aan zorgverzekering is te veel. Ze hebben een paar miljard op de plank te liggen en dan toch ieder jaar de premies weer naar boven doen. Dat is vast voor iemand die straks een trap onder zijn / haar kont krijgt en nog een vette premie opstrijkt. En wij maar betalen. Schandalig. De particuliere zorgverzekering moet gewoon terug komen. En je kan je verzekeren van hier tot in verweggistan, het helpt niets je moet over voor bij betalen.
wispelhuis 9 maanden geleden
Heel erg onduidelijk voor de meeste mensen is de 'eigen bijdrage' voor sommige medicijnen, hulpmiddelen en behandelingen. Dit bovenop 'het eigen risico' van € 385 maakt de zorg haast onbetaalbaar voor lage inkomens.
Fatsoen 9 maanden geleden
Het is weer ruim €100,- aan premie duurder geworden per jaar! :-(
*** B *** 9 maanden geleden
Iedereen is verplicht een potje te vullen waar een select aantal mensen ongelimiteerd uit mag graaien. Willen die mensen volgend jaar nog meer graaien dan dit jaar ? Dan ben jij verplicht volgend jaar meer te betalen !
Looijaard 9 maanden geleden
Ik schreef de particuliere zorgverzekering moet terug komen: zorgstelsel hoort bij de overheid thuis en niet particulier en er mag geen winst op worden gemaakt. En dat winst maken doen ze nu wel vandaar de miljarden op de plank.
Ron625 9 maanden geleden
Juist Looijaard, het moet weer een nuts voorziening worden. De zorg zelf is ook niet duur, maar de organisatie er omheen, met dure managers, dat maakt het (te) duur !
wispelhuis 9 maanden geleden
@Fatsoen: bij mij €33.60. Is dus €2,79 per maand. Ik heb Menzis, via PMA afgesloten.
wispelhuis 9 maanden geleden
Misschien is het wel goed voor velen om wat vergelijkings- sites na te lopen.
D2017 9 maanden geleden
Ik kan maar niet begrijpen waarom de verzekeraars vele miljarden en liever zelfs steeds meer opzij moeten zetten die onaangeroerd op de plank moeten blijven liggen terwijl hun doelstelling toch zou moeten bestaan uit "zorg bieden" in plaats van "zorg verder afnemen" en dat zelfs tegen hogere tarieven; hoe gek gaat het nog worden...…………………………….. Stel je voor dat wij eerst zo'n honderd duizend euro op onze bankrekening gaan sparen voordat we onze kosten schoorvoetend gaan betalen want dat is zo ongeveer de redenering van verzekeraars en pensioenfondsen; walgelijk...………………...
K. Nuks 9 maanden geleden
Er zijn zo'n vijftienhonderd (1500) verschillende polissen in de aanbieding van verschillende zorgverzakeraars. Al die 'zorgaanbieders' zitten bij een van de grote vier koepels in Nederland bv Achmea. Die polissen zijn zo samengesteld dat je daar als leek nauwelijks een zinvolle vergelijking kunt maken. Je moet medicus, neerlandicus en vooral ook jurist zijn om alle lagen en listen van de zorgverzakeraars te kunnen doorgronden.. Overheadkosten bedroegen voor de zorgverzakeraars in beeld kwamen zo'n 4% van het budget. Dat ligt nu, afhankelijk van welke bron je raadpleegt, hoger dan 15%. Naast de maandelijkse premie is er nog een aanzienlijk eigen risico, zijn er simpele banale zaken die niet vergoed worden (de pil bijvoorbeeld....) en betaal je ook nog via je jaarlijkse belastingaangifte een 'inkomensafhankelijke bijdrage'. Intussen zijn er miljarden reserves zijn opgebouwd terwijl tegelijkertijd en de zorg tot het bot wordt uitgeknepen en ziekenhuizen moeten sluiten omdat ze niet langer 'rendabel' zijn!!! Zie hier, 'zorg' als businessmodel. Walgelijk gewoon. Zorgverzakeraars zijn een Plaag met een grote P, een ziekte, een uitwas en moeten zsm uit het systeem verbannen worden.
K. Nuks 9 maanden geleden
PS. We gaan weer overspoeld worden met spotjes en reclameboodschappen om over te stappen. Vorig jaar werd daar meer dan 250 miljoen aan uitgegeven, een kwart miljard!!!!!. Dat zal dit jaar niet minder zijn. Geld dat beter besteed kan worden aan ZORG. Maar dat zal zorgverzakeraars werkelijk een rotzorg zijn....
Jan met de korte achternaam 9 maanden geleden
De zorgkosten zijn nu 100 miljard per jaar en gaan over enkele jaren jaar 174 miljard. dus zal het nog wel duurder worden. Maar zolang er aan verdient word is het systeem niet goed. Het moet juist geen verdienmodel zijn. Als ik kijk naar mezelf dan is de ziektekostenverzekering meer kwijt aan mij dan dat ik betaal.10 keer per jaar naar een specialist 30 keer fysio. Voor 500 euro medicijnen per jaar. 2 keer naar de tandarts en ook naar de mondhygiëniste. Maar nogmaals het systeem is verkeerd. Het moet inkomensafhankelijk zijn zodat miljonairs de kar trekken en dat mensen met 500 euro per maand b.v. zeer weinig of niets betalen
Jan met de korte achternaam 9 maanden geleden
Looijaard Het kan zijn dat er slechts 1 miljard op de plank ligt maar het kost ruim 100 miljard en gaat naat ruim 187 miljard toe in de komende tijd. Die ene miljard is peanuts. daar kan je niks mee
D2017 9 maanden geleden
Rekensommetje is snel gemaakt; alle burgers die in Nederland wonen en premie betalen schijnen in de loop der jaren dan toch vele en nog steeds in toenemende mate, miljarden aan winst te hebben opgeleverd; ondanks het luidkeels gebral van de zorgverzekeraars over tekorten en reserves; hoe geloofwaardig willen zij nog zijn...……………………………..
Mister Blue 9 maanden geleden
Het is te triest voor woorden zoveel dat wij moeten betalen voor zorg Er is geen een land in Europa die begrijpt dat wij zoveel betalen aan zorg En dan gewoon zeggen dat ze te kort komen de zorgverzekeraars hoe durven ze dat te zeggen Dit land gaat helemaal kapot we kijken er allemaal voor weg en laten alles maar toe Alles vliegt omhoog 2019 De druk word steeds hoger en nu de hamvraag Hoe lang houden we dit nog vol !!!!!!!!!
nakuru 9 maanden geleden
Iedereen is het er mee eens dat we te veel moeten betalen. Waar blijven dan GVD de akties van de bevolking tegen deze misstanden. Of loopt nu echt heel Nederland vol met makke schapen!
Looijaard 9 maanden geleden
Jan met de korte achternaam, waar haal je die onzin en lariekoek vandaan. Een grote duim zeker.
Harlekin 9 maanden geleden
K. Nuks U kent toch het credo van de Nederlandse politiek. `` Goedkoper zullen we het niet maken , ingewikkelder wel.`` Ook de jaarlijkse energie afrekening is inmiddels haast een boekwerk geworden.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.