Maakt u zich zorgen over een terroristische aanslag in Nederland?

3.798 stemmen | Geplaatst op 15 november 2018 | Website

Ja
51,7%
Nee
48,3%

Reacties (17)

Jabby 9 maanden geleden
Ja ik maak me ook zorgen over de mogelijkheid van een terroristische aanslag. We weten natuurlijk niet waar en wanneer, dat is het beroerde van die aanslagen. Maar waar ik me ook zorgen over maak is van hoe gaat de politie reageren? Want die zullen er meestal het eerst bij zijn en later de speciale eenheden. Om terug te komen op de politie hoeveel kans maken ze tegen gemotiveerde terroristen? Want tegen terroristen optreden is heel wat anders dan met een lasergun werken, of een ongewapende persoon in z'n been schieten. Want die terroristen schieten terug en nog sneller dat je met je ogen kan knipperen. Waarschijnlijk ben ik te negatief maar ik ga uit van de harde werkelijkheid. En hoop van harte dat het nooit voorkomt.
FoortdR 9 maanden geleden
Vage stelling, maar dat komt door het gebrekkige Nederlands dat hier weer eens wordt gebruikt. Maakt u zich zorgen om iets of over iets? Kijk eens op: https://www.startpagina.nl/v/overig/vraag/7987/ergens-zorgen/
FoortdR 9 maanden geleden
Jabby, sinds wanneer heeft onze politie laserguns?
mikel66 9 maanden geleden
de een zijn terrorist, is voor de ander zijn vrijheidsstrijder...
Fatsoen 9 maanden geleden
Als Nederland een activiste uit Pakistan naar hier haalt, lijkt me dat niet handig en Wilders laatst met zijn gelukkig afgeblazen cartoonwedstrijd, dan plak je als land een schietschijf op je rug.
Harlekin 9 maanden geleden
Ja. Je kunt er op wachten. Maar, niet klagen, we hebben ze zelf geimporteerd.
Allem 9 maanden geleden
Ik hoop dat ze die lui die naar IS zijn vertrokken naar het zgn kalifaat, nooit terug laten komen!! Dus ook geen vrouwen en kinderen.
D2017 9 maanden geleden
Mogelijk in "angst" naar een evenement toe gaan lijkt de oogst te worden van onze ruimhartigheid om behoeftige medemensen in ons land binnen te halen. Zij schijnen de verschrikkingen in hun eigen land te willen ontvluchten, worden hier sociaal opgevangen en achtereenvolgens meent een deel daarvan de regels hier in ons land, naar hun hand te kunnen gaan zetten en zo niet, dan volgen er sancties waaronder inderdaad mogelijk aanslagen, die men in hun eigen land willen ontvluchten; toch ?! Daardoor worden de risico's voor ellende hier geïmporteerd door hen die deze zo dringend willen ontvluchten en nu hier chaos willen zaaien; hoe gek kan het gaan ? Als overheden geen of onvoldoende doeltreffende middelen weten te vinden om o.a. asielzoekers met kwade bedoelingen buiten de deur te houden dan staat ons nog een "hete" toekomst te wachten waar wij niet vrolijk van worden...…………………………………………..
Baltimore 9 maanden geleden
Wie haat zaait zal haat oogsten. Onze normen en waardenstelsel geldt niet als globaal. Dat men handelt vanuit eigen interpretatie is valt niet te accepteren maar ergens wel te verklaren hoe oneens ik het hiermee ben
wispelhuis 9 maanden geleden
@B: Er wordt gevraagd of U zich zorgen maakt over een terroristische aanslag in Nederland. Waar is dat "ergens te verklaren" dan op gebaseerd?
K. Nuks 9 maanden geleden
Een fraai voorbeeld van hoe mensen reageren; onberedeneerd vanuit de onderbuik. Wel zorgen maken over een terroristische aanslag maar niet over een dodelijk ongeval in het verkeer. De cijfers zijn duidelijk. Tussen 2010 en 2015 vielen er in Nederland ± 3700 verkeersdoden; ± 600 per jaar. Tussen 1950 en 2009 vielen er in Nederland bij 70 aanslagen 30 doden; ± 0,5 slachtoffers per jaar. Er sterven in ons land meer mensen per jaar door bliksem dan door terroristische aanslagen; ± 2,5. Per jaar overlijden er ongeveer 5 mensen door een insectenbeet. Kortom, maak je totaal geen zorgen over terroristische aanslagen. De kans dat je het slachtoffer wordt van iets totaal banaals als een verkeersongeval is letterlijk meer dan duizend keer groter! Het doel van terroristen is angst aanjagen. En dit zijn wat hen betreft uitstekende bedrijfsresultaten! NB. Denk even na over het circus NCTV, die moeten hun bestaansrecht natuurlijk wel breeeed over de bühne brengen en de miljarden verantwoorden die ze uitgeven.
K. Nuks 9 maanden geleden
@ mikel66. En gelijk heeft u. Willem van Oranje, de stichter des vaderlands, was in de ogen van de wettelijke heerser van de Lage Landen, koning Philips II van Spanje, ook niets meer dan een rebel, een terrorist, een vogelvrij verklaarde. Maar ja, de overwinner is degene die de geschiedenisboekjes schrijf....
Harlekin 9 maanden geleden
Geachte K. Nuks. De stelling is of je je zorgen maakt of er een terroristische aanslag gepleegd zal worden. Niet of ik bang ben voor die andere dingen. Natuurlijk wel. Ik ben blij als ik `s avonds weer heel en gezond thuis komt. Maar daar ging het niet om. Er kan ook een vliegtuig op het dak storten. En een tweede watersnoodramp is ook niet denkbeeldig. Ga zo maar door. Eigenlijk een geluk dat je de dag gezond door komt. Maar de kans op een aanslag is de realiteit van vandaag.
ESF 9 maanden geleden
Harlekin: er wordt hier niet over een MOGELIJKE aanslag gerept .. armetierig taalgebruik, wat verwarring zaait, niet voor t eerst bij OZ.
ESF 9 maanden geleden
Maar u als u een werkelijke mening wenst: jazeker, vooral om die in Meliskerke, waar naar verluidt kogels door t struweel razen! Klinkt beetje komkommer maar daar is serieus bijna een Haarlemse geslachtofferd .. ondertussen leeft men hier door of er via de radio helemaal geen hulpgeroep de ether in werd geslingerd: kogels rond Melis. Alsof er met kogels op fazanten mag worden gejaagd. Mensen beledigen, beschadigen, de meest woeste beweringen rondroepen zonder enige waarheidstoetsing. Om van t reageerbeleid nog maar te zwijgen. Om de stemming die OZ zich dagelijks permiteert te maken maak ik mij zorgen. Hooglijkst. Aanslagen nog niet gepleegd bommen me dan weer niet.
Jan met de korte achternaam 9 maanden geleden
Op zich maak ik me er geen zorgen over. Als ze in Amsterdam in de binnenstad een aanslag plegen is dat zeer erg maar verder heb ik er geen direct last van. Erger zou het zijn als ze b.v. met explosieven de Zeelandbrug opblazen wat een mogelijke optie is. Of DE Zwaan in Rotterdam de beroemde brug. Kijk dan word het gekker.
brighteyes1301 9 maanden geleden
Jan met de korte achternaam is dus toch gewoon een Jan Lul.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.