Maak vermenging as overledenen mogelijk

2.544 stemmen | Geplaatst op 12 november 2018 | Website

Eens
52,9%
Oneens
47,1%

Reacties (13)

Ron625 9 maanden geleden
Wat er nu op tegen zijn, wanneer het de wens van de overledenen is?
wispelhuis 9 maanden geleden
Dat lijkt mij ook Ron, dat moet kunnen.
wispelhuis 9 maanden geleden
Een fazant grofwild? Hum...
Kwek 9 maanden geleden
Ik zie het probleem niet zo. Feitelijk mag je de urn (of strooikoker) gewoon als familie ophalen dus als je dat van beide doet kun je ze toch ook vermengen of samen uitstrooien. Geen haan die er naar kraait.
Jacq. van Voorst tot Tegenst 9 maanden geleden
Huh wispelhuis, met grofwildmunitie op fazanten dan? Jij weet écht veel! En dat allemaal om leugens goed te zwetsen :-D
wijari 9 maanden geleden
Waar bemoeien wij ons mee privé. Cremeren nee.
K. Nuks 9 maanden geleden
Tot op welk detailniveau wil de Staat invloed uitoefenen op het persoonlijk leven, sterven en begraven/cremeren van haar burgers? Antwoord: tot op drie cijfers achter de komma. En als de wet gebiedt dat vermenging niet mag, zoekt men wel een weg erom heen (zie diverse reacties). Goed initiatief van D66 om de Wet op de Lijkbezorging te actualiseren. Hulde. Maar je zult zien dat de confessionelen allerlei bezwaren gaan opperen.
hanshofman 9 maanden geleden
Mengen? Dat maak je zelf uit zodra de 2e urn thuis is.. dat gaat de politiek niets aan, want als je het op een zelfde plek of strooiveldje strooit dan is het ook gemengd en zeker d66 heeft niets tegen gemengde huwelijken! Belachelijk eigenlijk al dat gebemoei!
astrid51 9 maanden geleden
Ja hoor, samen met ,mn hondje.
Jan met de korte achternaam 9 maanden geleden
Vermenging van as is ontoelaatbaar en onvergeeflijk. De oven dient direct na de crematie schoongemaakt te worden en de as direct verwijderd zodat de familie er de volgende dag om kan. Wel moet het mogelijk zijn als je de urn van vader meeneemt dat er de as van moeder bij komt b.v. maar nooit van vreemden Verder moet het mogelijk worden dat er sneller kan worden begraven zoals bij moslims en joden. In die landen moet het voor zonsondergang. Alleen als de familie het vraagt dus. Voor Nederlanders is een langere rouwperiode gewenst van enkele dagen. Moslims rouwen maar 1 dag soms korter
riant 9 maanden geleden
cremeren zou helemaal niet moeten mogen. een mens hoor je niet in de brand te steken. zeer mens onwaardig vind ik het. een bbq die steek je in de brand geen mensen.
hanshofman 9 maanden geleden
riant, wij zijn het helemaal met je eens. Voor ons is het onmogelijk je vader, moeder of zus... waar je een leven lang in relatie mee bent verbonden en waar je uit voort gekomen bent in de brand te steken. Dat Hindoes enz.. dat doen is hun religieuze keuze omdat ze denken in een ander leven hier terug te komen in een vorm naar gelang je in een eerder leven hebt geleefd... maar het hoort niet als je van je familie hebt gehouden....
nautiek 9 maanden geleden
Hoi Riant & Hofman,...........lekker warm toch? Moet kunnen,er is nog steeds een motto,.................samen uit,samen thuis,of waar dat ook naar toe is. Men wordt al genoeg geleefd,door b.v Nederland,.......zelfs tot aan je overlijden,en dat op zich is al veeeeeeel te veel.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.