Het mosselseizoen is weer begonnen! Welke mosselen zijn het lekkerst?
Grote witte
Kleine donkere
Maakt me niet uit
Reacties (13)
wispelhuis
02 August 2018
Tussen oranje en witte mosselen is er geen verschil in smaak of kwaliteit.
DouweTrant
02 August 2018
Die vochtige, zacht -rozige, met zo'n pareltje in het midden, zijn het allerlekkerst!
Bravo Delta 37
02 August 2018
Cultuurbarbaren ! Er zit zeer zeker verschil in kwaliteit en soort mossel, als je dat niet kan proeven moet je noooooit klagen of recensies geven !!! Ik vind de kleine donkere ( oranje ) lekkerder en wat vleziger, de witte zijn iets zachter... Er is echt verschil in zeefruit, moet je maar niet in een restaurant of culinair gebeuren gaan roepen er geen verschil is, alsof Michelinsterren onzin is, elke kok zou gruwelen van deze uitspraken brrrrr... En vooral in bier of witte wijn koken aub ! Krijg nu al honger..............
Sjaandre
02 August 2018
Als de kwaliteit goed is en ook de smaak maakt mij het niet uit als de mossels groot of klein zijn.
Boterblommeken
02 August 2018
@Bravo Delta 37 Jij noemt de mensen cultuurbarbaren maar je kookt mossels in bier of wijn? Verkloten van goed eten noem ik dat. Dat er geen verschil in smaak zit waar het de kleur betreft dat is al lang wetenschappelijk bewezen maar persoonlijk lijken mij de grote witte altijd lekkerder. Dit zal dan tussen de oren zitten en/of persoonlijk zijn. Ik koop alleen nooit meer een bak in de supermarkt. Die vallen bijna altijd tegen. Veel te klein.
hanshofman
02 August 2018
Mijn vrouw vind ze heerlijk.. ik ben er niet dol op, maar eet ze wel mee...
Jan met de korte achternaam
02 August 2018
Persoonlijk houd ik meer van de mossel van echt vlees met roze kleur. en een pareltje in het midden inderdaad. Maar verder om te eten grote witte mosselen, Niet van die hele kleine oranje mosseltjes waar bijna geen vlees aan zit
opapol12
02 August 2018
Ik heb graag grote witte mosselen, kleine donkere mosseltjes is niet echt mijn smaak. En er is iemand die volgens mij niet weet waarin ze mosselen moet koken. Ik zou daar niet graag gaan eten, sorry.
Bravo Delta 37
02 August 2018
Ok Boter zeg je dat ook tegen een 3 sterren kok ? Je hebt zeker gelijk mossels puur eten super lekker is maar ik eet ze zo vaak dat ik ook wel eens wijn of bier neem.. Over eten verkloten gesproken ik vind het ook erg mensen zout gebruiken op vlees dat vind ik verkloten ik houd van puur vlees met hooguit kruiden maar geen zout want zout is een erg eentonige smaak.. Gebruik je ook geen saus bij je pasta of jus bij de aardappels ? Dat doe ik ook niet dat vind ik weer niet lekker, ik gebruik pure tomaat en echte durum of spelt pasta geen goedkope troep uit de buurtsuperl en je heb gelijk de voorverpakte mossels uit de winkel heb ik ook liever niet en makreel uit plastic al helemaal niet, vers van de visboer ! Of rechtstreeks zelf uit zee vangen, makreeltje op de BBQ net uit zee mmmmmmmmmmmm