Overstappen van zorgverzekeraar loont. Gaat u dit jaar overstappen?
Ja
Ik moet nog kijken
Nee
Reacties (5)
K. Nuks
18 December 2017
Méér concurrentie, lagere kosten, zo beloofden politici toen ze de zorgverzakeraars in het systeem binnenhaalden. We kennen het resultaat; uit de pan swingende premies, exorbitante administratieve kosten, meer gedoe voor zorgaanbieders en patiënten. Deze maand alleen al adverteren de zorgverzakeraars voor ruim 250 miljoen Euro. Betaald van uw en mijn zorgpremie. Ze potten miljarden op letterlijk over de rug van patiënten, slaan overal hun haken in, betalen zorgaanbieders niet uit (Emergis bijvoorbeeld 2 miljoen). Ze gaan op de stoel zitten van de arts, een plek waar ze niet thuishoren. Ze bieden ruim 1500 verschillende polissen aan waar niemand wijs uit kan. Je moet medicus, neerlandicus en jurist zijn om te begrijpen wat er in de kleine lettertjes staat. En met dat alles moeten wij blij zijn? Zorgverzakeraars zijn een Plaag met een grote P. Zorg is een recht en geen verdienmodel voor zorgverzakeraars. Ze moeten direct uit het systeem. Overstappen naar een ander is net als politiek; of je door de kat of de hond gebeten wordt, lood om oud ijzer.
wispelhuis
18 December 2017
Wél eerst even het stukje lezen Knuks voor je zo tekeer gaat, overstappen loont in sommige gevallen wel degelijk. Ik bespaar zelf bijvoorbeeld vele tientjes omdat ik me collectief verzeker. En er zitten best grote verschillen in de aanvullende verzekeringen.
D2017
18 December 2017
Sinds de verplichte overstap naar de commerciële instanties die steeds voor doel hebben om veel geld te verdienen is er inmiddels sprake van een totaal verrot systeem aangaande belang van de patiënt en de kosten van verzekeren ! Kan mij geheel vinden in de reactie van K. Nuks.
Het zou beter zijn dat alle verzekeraars een op alle fronten gebaseerde eensluidende polis zouden aanbieden i.p.v. heden het ondoordringbare oerwoud van toegeeflijkheden gevolgd door beperkingen. Wie veel, heel veel tijd tot zijn/haar beschikking heeft komt mogelijk tot een positief besparingsresultaat zonder verlies van zorgmogelijkheden maar het merendeel is daar niet toe in staat en daar profiteren de zorgverzekeraars dankbaar van.
All4Fampire
18 December 2017
Overstappen loont niet altijd.
*kijk altijd wat bied de zorgverzekeraar
*hoe is de zorgverzekeraar in het nieuws en/of social media geweest (VGZ)
*krijg je nog steeds de zelfde medicatie (voorkeurs medicatie)
*kan je nog altijd naar dezelfde arts bijv. in het ziekenhuis van je keuze en/of hebben je eigen behandelaars (bijv. fysiotherapeut) in 2018 een contact met je zorgverzekeraar
*hoe is de zorg geregeld bij uw zorgverzekeraar (PGB & ZIN) als u intensieve (gespecialiseerde) thuiszorg nodig heeft.
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom goedkoop kan duurkoop worden, voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
Jan met de korte achternaam
18 December 2017
Persoonlijk denk ik niet dat overstappen loont en ik zal het zeker niet gaan doen. Alleen als het een meer dan 30 euro per maand scheelt, Niet voor 10 euro minder. Je moet dan eerst door een waslijst met vergoedingen heen als je veel wil kunnen declareren, en nu weet je wat wel en niet vergoed word.
Ik wil dus zowiezo onbeperkte fysio on het pakket hebben en een zo hoog mogelijke vergoeding voor tandarts en bril. En verder alternatieve therapieën acupunctuur enz. En vaak heeft een lagere premie minder vergoedingen. Van mij mag er echter wel meer keuze pakketten zijn zodat je een pakket kan kiezen met of zonder kraamzorg b.v. Dat zou ik er dan gelijk uitgooien. Een kind krijgen is je eigen keuze dan ook zelf betalen.