Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hulst wil restafval nog maar eens per maand ophalen

3.382 stemmen | Geplaatst op 17 oktober 2017 | Website

Een goed idee
17.8%
Een slecht idee
75.7%
Geen mening
6.4%

Reacties (17)

Periot 17 October 2017
Steeds minder service voor steeds meer geld. Het probleem van restafval was snel opgelost als de fabrikant die het maakt het zou moeten betalen
makado 17 October 2017
Ik vind het een strak plan. Heb mee gedaan aan 100-100-100 in de gemeente Hulst om alles beter te scheiden en beter op te letten wat je koopt. Dus minder in plastic kopen zoals groente dat hoeft helemaal niet in plastic te zitten. Als je daar op let heb je helemaal niet zoveel rest afval. Plastic bij plastic, papier bij papier enz. dan heb je veel minder rest afval. Zoveel moeite is het niet, dus 1 keer in de 4 weken restafval ophalen is een hele goede zaak. En niet zeuren ik heb te veel afval, want dat is een kwestie van scheiden en dan heeft iedereen genoeg aan 1 grijze container in de vier weken.
fermont 17 October 2017
Ik vind het een goed plan. Ik probeer al zo veel mogelijk te scheiden. Ik hoop dat dit initiatief van de gemeente Hulst navolging gaat vinden in de Gemeente Reimerswaal. De besparing moet natuurlijk wel aan de inwoners ten goede komen.
Maja21 17 October 2017
Goed idee! Wij laten nu al vaak de container met restafval maar één keer per vier weken legen. Sinds we het plastic apart houden gaat er maar heel weinig meer bij het restafval.
famclaes 17 October 2017
Één keer in de vier weken moet kunnen, ook wij scheiden al jaren het afval en ook wij hoeven maar één keer in de vier weken de grijze bak buiten te zetten en zelfs dan zit hij meestal niet helemaal vol.
Boterblommeken 17 October 2017
Wij scheiden ook heel goed maar hoe moet dat in de zomer als je kleine kinderen hebt en een emmer vol poepluiers hebt?
Rijsdijk 17 October 2017
Fabrikanten en de wetgever zijn de bron van het vele restafval. Niet de burger. Maar wat kan de burger er aan doen dat fabrikanten de rommel produceren, producten bewust ontwerpt met een zeer beperkte levensduur, iets afgeleverd wordt in een doos drie keer zo groot als nodig, reparatie duurder wordt gemaakt dan nieuw kopen? Maar als altijd leggen overheden, in dit geval Hulst, het probleem neer bij de verkeerde partij; de burger. Die is de kwade pier die alle ellende veroorzaakt. Wil je wat doen voor het milieu dan moet je voor aan de keten beginnen waar het probleem wordt veroorzaakt. Niet achteraan. En wanneer je minder vaak ophaalt, dan ook lagere heffingen. Maar dat gaat uiteraard NIET gebeuren!
Popey68 17 October 2017
En wie koopt die rommel?,..waarvan iedereen eens zou moeten nadenken,......heb ik dit of dat product wel nodig? En met vingertje wijzen,en verwijten maken naar elkaar is kom je nooit tot een bevredigende oplossing,.........dus al verwijtend,en wijzend ging de mensheid ten onder. Vandaag ga ik er een mooie dag van maken. Prettige dag iedereen.
Rianne07 17 October 2017
Op zich een goed plan en bij normaal gebruik moet dit ook wel kunnen. Maar wanneer je een stoma hebt en chemotherapie krijgt, geloof me, dan is in de zomer de stank echt niet om uit te houden. Bij chemotherapie is de stank nog heftiger dan bv alleen poepluiers of alleen de ontlasting in de stoma zakjes. zelfs al doe je er 3 plastic zakjes om heen. Heb dit bij familie gehoord en inderdaad ook geroken.
D2017 17 October 2017
Eerst werd elke week de gezamenlijke afvalemmer door de Gemeenten geledigd en daarna werd het om de twee weken met de groene en grijze bak maar wel in een grotere volume kliko en dan heden de overwegende overstap naar eens per 4 weken ? Wie alleen woont en/of achter veel ruimte heeft zal daar mogelijk minder moeite mee hebben maar een redelijk gezin heeft al snel een bak vol staan en om dan 4 weken de stinktroep op de achterplaats te hebben lijkt mij geen goede bijdrage aan een uit volle borst bezongen gezond milieu Gemeente Hulst: maar niet doen dus !!
makado 17 October 2017
@Boterblommeken, bij de gemeente kun je een lijst halen om te zien wat er allemaal bij plastic, papier, blik en restafval hoort. Als de mensen zich daar aan houden heb je nergens stank van, dus ook niet van de luiers.
Kwek 17 October 2017
Als ze groen en plastic afval dan elke week gaan ophalen, heb ik er geen problemen mee.
Harlekin 17 October 2017
Nieuwe inzichten geven aan dat centale scheiding efficienter, goedkpoper en doelmatiger is. Het is inmiddels achterhaald dat scheiding door particulieren meer mulieu winst oplevert.
wijari 17 October 2017
Goed zo krijg onze grijze container nooit vol. Met vier weken ook niet, afval scheiden scheelt heel veel. Volgens mij is er ook recycling bedrijf voor poepluiers, gelezen of op t.v. gehoord.
nakuru 17 October 2017
Zal gaan stinken.
hanshofman 17 October 2017
Het is zo i zo al een al lang achterhaalde methode om afval te scheiden. Er zijn zeer goed machines voor die afval veel beter en nauwkeuriger scheiden dan de manier de nu word gevolgd. Nu wil men iedereen die dat doet het idee geven nuttig bezig te zijn zodat het geweten zich goed voelt. Maar met de huidige machinale betere mogelijkheden is het een dom werk. De enige belemmering van overheidswege zijn de kosten die dergelijke fabriekjes kosten.
Jerina.... 18 October 2017
Een hele tijd geleden,was er iets van op de tv.. Een boer die nooit zijn groenbak gebruikte.. Hij zei het etens afval geef ik aan mijn varkens... Maar toch moest hij gewoon voor zijn groenbak blijven betalen. Want de gemeente rekend per huishouden,en dus niet of je de bak wel of niet gebruikt.Afval scheiden is dus .... Geen afval hebben word dus beboet met een duro kliko
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.