Rechter verbiedt staking apotheken rond kerstdagen
Eens
Oneens
Reacties (10)
Farmer1
4 weken geleden
Volgens vakbond FNV was spoedhulp geregeld tijdens de staking rond de kerstdagen. Het gemis aan spoedhulp kan geen argument meer zijn om de staking te verbieden. De taak van de rechtelijke macht is beoordelen of wetten en regels op de juiste manier worden geïnterpreteerd en toegepast, daarnaast spelen gevoelens in de samenleving een rol waar de rechter rekening mee houdt. Mogelijk dat dit laatste het geval is geweest. De wetgever moet erop toezien dat er geen of weinig interpretatieruimte ontstaat, hiermee wordt voorkomen dat de rechtelijke macht uitgroeit naar een macht binnen een macht en de rol van de wetgever overneemt.
dutchy71
4 weken geleden
De gezondheid en welzijn van een mens staat voorop dus hou op met die stakingen, Er moet toch een andere manier te vinden zijn om het probleem op te lossen, Er moet toch ergens wel iemand rondlopen die inziet dat dit niet kan.
WJ
4 weken geleden
Staken mag iedereen, en gebeurt echt niet zomaar in Nederland. Belachelijk om dit te verbieden terwijl de spoedeisende zorg was geregeld.
Howy Cues
4 weken geleden
In Nederland zijn er strikte procedures die gevolgd moeten worden voordat een staking als legaal wordt beschouwd. Het stakingsrecht houdt in dat het werk tijdelijk wordt neergelegd. Aangezien het stakingsrecht niet in een Nederlandse wet is geregeld, maar een uitvloeisel van het Europees Sociaal Handvest is, mag de rechter de legitimiteit van een staking toetsen. Met andere woorden als de rechter van mening is dat een staking niet gerechtvaardigd is, kan de Edelachtbare middels een kop-staartvonnis een staking verbieden. De motivering tot een stakingsverbod is volgens de voorzieningenrechter klip en klaar: "Ter bescherming van de volksgezondheid en van kwetsbare mensen in de samenleving is een verbod dringend noodzakelijk." En daar ik een deugdzaam en rechtschapen burger ben, is mijn uitspraak: "En zo zit het. En daar moet u het meedoen!"
Bram Altman
4 weken geleden
Je grondwettelijke recht om te staken kan door een rechter vernietigd worden? Ongetwijfeld ten gunste van het grote geld. Net als het verbieden van demonstraties door burgemeesters als het een onpopulaire mening vertegenwoordigd in Den Haag. Dat is geen democratie meer maar een dictatoriale bananenrepubliek waar machthebbers hun reet afvegen met de grondwettelijke rechten van burgers als het grote geld of hun machtspositie aangetast dreigt te worden. Soms gaan ze zelfs over lijken, denk aan Pim, maar de bewijzen daarvoor zullen nog 40 jaar staatsgeheim blijven...
Zweistein
4 weken geleden
En verbieden dat demonstranten de snelweg of schiphol bezetten kan niet......achterlijk land hier.
Howy Cues
4 weken geleden
Niet liegen, Zweistein. Dat jij jezelf voor de gek houdt, is tot daaraantoe, maar dat je het woord 'achterlijk' in de mond durft te nemen is het toppunt van zelfoverschatting. Gemeenten kunnen een 'noodverordening' afgeven vanwege 'high risk-acties'. "En zo zit het. En daar moet jij het meedoen!"