Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik koop in de supermarkt het liefst het huismerk

2.660 stemmen | Geplaatst op 23 mei 2024 | Website

Ja, altijd
8.1%
Ja, meestal wel
52.9%
Ik let daar niet op
29.6%
Ik koop juist geen huismerk
9.3%

Reacties (14)

Peritum ? 11 maanden geleden
Als de kwaliteit minstens hetzelfde is en ook de hoeveelheid, en er geen onnodige toevoegingen in het product zitten, is een huismerk geen probleem. Maar ook bij A merken is het oppassen geblazen, de prijzen zijn vaak hoger, minder inhoud en heel vaak vele ingrediënten die onnodig zijn en dus wat mij betreft in het schap mogen blijven liggen. Ik voel me soms net een ‘ grutter’, ‘t is een kwestie van wikken en wegen.
Howy Cues 11 maanden geleden
Ik koop juist geen huismerk. Het brutowinstpercentage van het goedkopere huismerk ligt hoger dan van het duurdere A-merk. Dit houdt in dat er toch op de een of andere manier op de kwaliteit van 't huismerk is ingeboet. Een huismerk wordt veelal geproduceerd door een A-merk-fabrikant. Enerzijds om haar overproductie te beperken en anderzijds om een graantje mee te pikken uit het B-merk-segment. Ook past 't B-merk (huismerk) als onderdeel van de marketingmix beter in de marketingstrategie-/-filosofie van een supermarketketen. Een kruidenier blijft een kruidenier, dus als 't om de centjes gaat, kijkt de kruidenier eerst naar zijn eigen kassa en dan pas naar de portemonnee van zijn klanten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat huismerken gepromoot worden, want het mes snijdt dan aan twee kanten. Zowel de kruidenier als de consument wordt hier financieel beter van. Maar als 't om de kwaliteit gaat, kies ik voor Heineken en niet voor Schültenbrau bier.
No summer this year 11 maanden geleden
@Howy Cues laten wij het nu een keer eens zijn. Das wel eng. Idd is dit het verdienmodel van de grossier en soms niet te vreten. Tussenoplossingen zijn dan andere merken dan bijvoorbeeld Duyvis.
B Tender 11 maanden geleden
Nee, onze voorkeur gaat niet perse naar het kopen van een huismerk. Dat hangt helemaal van het product af...Mn. wat eten betreft, vinden we een a-merk over het algemeen wat lekkerder, maar wat non food betreft nemen we al gauw genoegen met een huismerk....Veel huismerken, worden geproduceerd in dezelfde fabriek, als een a-merk, omdat die fabriek nog capaciteit over heeft om te draaien....Natuurlijk past hij (bij de productie) dan een andere formule toe, dan van zijn eigen product en met andere (minder strengere normen?)....Wie er het meeste aan verdiend, de producent of de super, laat me koud....Want of je nu door de hond of de kat gebeten wordt??
Kaiser 11 maanden geleden
er zou een instantie moeten komen die de consument kan vertellen welk A merk hetzelfde is als een huismerk, bv de consumenten bond, blijft raar dat ze dat niet doen, misschien andere belangen ?
Howy Cues 11 maanden geleden
De streepjescode (UPC-code) op de verpakking bevat belangrijke informatie zoals de naam van de fabrikant, product-beschrijving, prijs, etc. Via een decoder is te achterhalen 'wie de producent is'. Omslachtig en niet transparant dus. Soms staat de naam van de producent onder de streepjescode. Bijvoorbeeld bij Helaes pindakaas van de Aldi (Brouwer, Postbus 29, 7000 AA Doetinchem oftewel Intersnack Nederland B.V.). Veelal worden exact de zelfde producten met verschillende etiketten gelabeld. Dus de kipkruiden van AH en Jumbo zitten in de zelfde verpakking, met 't zelfde gewicht en ingrediënten. Echter op de één staat Kipkruiden AH op 't etiket en op de ander staat Kipkruiden Jumbo op 't etiket. Daarom vind ik heel die "HUISMERKEN-MARKT" een vorm van misleiding. Maar óók kwalitatief gezien wordt de klant genept. Je betaalt inderdaad weinig, maar je krijgt ook kwalitatief niet veel. Neem nu de eerder genoemde Kipkruiden. Zo bevatten de kipkruiden van AH en Jumbo dubbel zoveel goedkope ingrediënten (o.a. zout) als 't A-merk Kipkruiden van Verstegen Specerijen. Wederom zijn de mensen met de kleine beurs de pineut, omdat zij de relatief betere merken niet kunnen betalen. Inderdaad, Kaiser. Huismerken zijn verneukeratieve 'klantentrekkers'. Weliswaar ben je geen dief van je portemonnee, maar wel van je gezondheid.
jogi 11 maanden geleden
Soms is er niets mis met een huismerk, 't is een kwestie van proberen en op de verpakking lezen wat de ingrediënten zijn, pak in de super een A merk en het huismerk bekijk de verschillen en maak een keuze. Het prijsverschil tussen een Amerk en een huismerk wordt vaak veroorzaakt door een dure reclame campagne en dat een kruidenier wat wil verdienen is geen schande uiteindelijk willen we dat allemaal.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Naast de biologische boerderijwinkel waar wij vaak boodschappen doen kopen we bij Albert Heijn vaak hun biologische producten en plantaardige producten onder de naam Terra. Het is in het algemeen prima kwaliteit en nog betaalbaar ook. En regelmatig in de bonusaanbieding. A-merken zijn duurder maar vaak helemaal niet beter. Het is vaak vooral de illusie dat je "kwaliteit" krijgt omdat je extra veel betaalt. Onbewust willen mensen het dan ook beter en lekkerder vinden.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Heineken? Als je van bier houdt drink je die rommel toch niet?
Howy Cues 11 maanden geleden
Heineken? Hij en ik nemen elke dag een nieuwe! Wat een leeuw is onder de dieren, is Heineken onder de bieren. Ofschoon bier een verzamelnaam is van diverse soorten bier, wordt met Heineken vaak pils bedoeld. En laten we eerlijk wezen: Nederlandse brouwerijen worden hoogst gewaardeerd in de wereld. Trouwens, Freddy Heineken zijn motto was: "Ik verkoop geen bier. Ik verkoop gezelligheid." Trouwens Zeeleeuw, in menig kroeg hangt een tegeltje met de spreuk: "Alle mensen hebben geen verstand van bier; doch die er verstand van hebben, die komen hier!" Slaap wel.
volijke 11 maanden geleden
En hij verkoopt ook glyfosaat in Heineken... Ook meetbare resten gevonden in Schúltenbrau, kun je beter voor Hertog Jan of Grolsch gaan!
Peter Arnold 11 maanden geleden
Heineken is grote troep. Er gaat niets boven een zelf gebrouwen biertje. Ik zelf brouw mijn eigen bier gewoon in mijn schuur met 50ltr per keer. Het is wat werk maar je hebt wel puur natuur. Alles wat samengesteld voedsel is probeer ik zoveel als mogelijk te vermijden . Spek wat druipt van toegevoegd water, rookworsten die met rooksmaak zijn behandeld, ja ook de Hema worst en de Unox. Ham waar de meest gekke middelen zijn toegevoegd en het dan zich parma ham mag noemen. Veel voedsel bij de grootgrutters is te goor om te eten van de [ toegestane] toevoegingen.
dasy 11 maanden geleden
wij zijn met ze,n 2jes drie kamers over houden daar een paar keutjes .dus verser kun je ze niet krijgen stinkt wel een beetje maar dat went
Howy Cues 11 maanden geleden
Hertog Jan brouwt zelf geen pils. Dommelsch bottelt Hertog Jan pilsener. Er zit geen herbicide (glyfosfaat) in Heineken of andere merken. Als conserveringsmiddel wordt sulfiet toegestaan: en daar krijg je koppijn of rode uitslag van! Wil je meer weten, of zelf bier brouwen, kijk dan eens op de site van Nederlandse Brouwers. Eerstejaars studenten Chemie aan de UCR Middelburg mogen hun 'eigen bier' brouwen en laten testen door een 'bierpanel'. Dus in navolging van Peter Arnold ontdekten zij óók dat 'chemie' meer is dan een scheikundig proces. Trouwens, het Nederlandse bier heeft géén "Reinheitsgebot", dus Nederlandse bieren kunnen ook niet-natuurlijke ingrediënten bevatten. Schültenbrau klinkt Duits, maar dit bier wordt gebrouwen door Bavaria in Brabant, te weten Lieshout.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.