Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier nieuwe kerncentrales?

3.604 stemmen | Geplaatst op 19 mei 2024 | Website

Eens
63.3%
Oneens
36.7%

Reacties (31)

Beter een lach dan een traan 4 weken geleden
Er had er al lang een moeten staan ,maar dank zij de drammer partijen werd alles tegen gehouden
Beter een lach dan een traan 4 weken geleden
Er had er al lang een moeten staan ,maar dank zij de drammer partijen werd alles tegen gehouden
B Tender 4 weken geleden
Er is een heel groot verschil, in de techniek, voor het opwekken van elektriciteit door een kernenergiecentrale....Het een is gebaseerd op kernsplitsing en het ander is gebaseerd op kernfusie....Mn. kernfusie is veel schoner en geeft minder radioactief afval......Dus, liever een kerncentrale gebaseerd op kernfusie, vwm betreft....Een tweede punt....Plaats die kerncentrale dan daar, waar de vraag is en niet perse in Borssele, want de hoogspanningsmasten voor distributie vervuilen onze prachtige provincie alleen maar....en de magnetische straling die daardoor ontstaat vergroot ook nog eens de kans op hersentumor.....Een derde punt, in een tijd van oorlog, zal een concentratie van kerncentrales op een bepaalde plek, zeker tot een vergroot doelwit leiden....Ten slotte nog 4 kerncentrales erbij (totaal dus 5), kan nooit bedoeld zijn om alleen aan de binnenlandse vraag te voldoen en zal zeker dienen als verdien model (export).
Hans Scheele 4 weken geleden
Als inwoner van de Gemeente Borsele vraag ik mij af of zij die het eens zijn met deze stelling zich realiseren wat er bijkomt kijken voordat de bewuste kerncentrales gebouwd worden en wat er voor nodig is om ze te laten produceren. Allereerst zal er uranium gewonnen moeten worden, dat gebeurt veelal onder mensonterende omstandigheden, waar investeringsmaatschappijen goed geld aan verdienen, maar naar de bevolking ter plaatse wordt niet omgezien. Terwijl wij westerlingen continue van stroom voorzien willen worden, moeten deze mensen zich maar afvragen wanneer zij van stroom voorzien worden. Daar waar de kerncentrales gebouwd worden, worden de omwonenden zo'n 15 jaar geconfronteerd met gigantische bouwwerkzaamheden waar duizenden werknemers voor nodig zijn. Al die jaren moeten zij ergens wonen en zal er veel verkeer zijn van grondstoffen, materialen, machines etc. Omdat de bouwperiode zo lang duurt betekend dit standaard dat de bouwkosten alleen maar toenemen, deze kosten zullen wij als burgers voor onze rekening moeten nemen. Om ervoor te zorgen dat de geproduceerde stroom afgevoerd kan worden, zullen er nog meer hoogspanningsmasten in enorme tracés geplaatst moeten worden. En dan als laatste, maar misschien wel als belangrijkste, als de kerncentrales gaan draaien zullen zij ons confronteren met radioactief afval waar wij alleen maar een tijdelijke opslag voor hebben. De Nederlandse staat schuift al vele jaren de beslissing om definitieve eindberging van kernafval te realiseren voor zich uit. Pas na het jaar 2100 wordt daar een beslissing over genomen. Met andere woorden, wij zadelen onze kinderen op met een gigantisch groot probleem.
Karel33 4 weken geleden
kernfusie..........het zal nog tientallen jaren duren eer dat te verwezelijken is. 1: kosten voor ze klaar zijn 100 miljard. 2: de bouw enz mag worden betaald door de burger dmv een toeslag op de energie. dat hebben ze in den haag al bekokstoofd. als ze in borsele komen te staan word zeeland een spinnenweb: overal torens met stroomkabels en dan kan borsele hoog of laag springen, den haag beslist.
B Tender 4 weken geleden
En... ook niet te vergeten....er komen ook nog elektriciteitskabels, vanaf windparken bij IJmuiden aan land, die doorgetrokken worden naar Borssele (alsof het niks is)......Ik zal er dan ook niet van staan te kijken, dat in de toekomst de haren van m'n toupet ten berge zullen rijzen.......Allemaal elektriciteit...........Geen wonder dat we voor teruglevering van onze zonnepanelen in de toekomst niks meer krijgen (of zelfs moeten gaan betalen).
velder 4 weken geleden
Helder verhaal @ Hans Scheele kon het niet beter verwoorden. Ik sta er neutraal in. Maar.......voordat ze komen eerst een definitieve oplossing voor het afval. Dan kunnen we verder praten. Ook goed kijken waar de gebruikers zitten en de lijn zo kort mogelijk houden. Waarschijnlijk hebben we tegen de tijd dat ze klaar zijn ze niet meer nodig. Wind, zon, getijde, enz zullen alleen maar efficiënter worden. Maar goed tis weer een prestige projectje van rechtse drammers.
xjxjxjx 4 weken geleden
Volkomen gestoord! Het magnetisch veld van de Aarde neemt in rasse schreden af ivm met de polar reversal/shift. De eerste gevolgen hiervan worden nu duidelijk zichtbaar, straalstromen zakken af richting de equator, het weer wordt steeds radicaler. Het magnetisch veld, ook wel de magnetosfeer genoemd, zal op een bepaald zodanig zwak worden dat kosmische straling het oppervlak van de Aarde zal gaan bereiken. Dit kan tot gevolg hebben dat heel de elektrische grid tot stilstand komt, cq - naar de kloten gaat. Dan valt alles uit, dus ook de (nood)koeling van atoom reactoren. Dan smelt al die troep de grond in en zal het noordelijk halfrond onbewoonbaar worden. Fukushima tot de tiende macht. Free energy now!
B Tender 4 weken geleden
Wat een onzin, kraamt u uit @velder, als dat het een prestige project zou zijn van rechtse drammers......Robje Jetten, u weet wel, die nu nog steeds in de linkse demissionaire kliek zit, heeft al de regeringsperiode al geroepen, dat er minstens 2 nieuwe kerncentrales bij zouden moeten komen....Er zijn zelfs al voorwaarden over hoe en wat aan en door de bewoners van Borssele overhandigd....Dus...hoezo...rechtse drammers????
Farmer. 4 weken geleden
Nederland is klein en overbevolkt. Het land nog voller zetten met windmolens en zonneparken is geen optie, los nog van de schaarse ruimte die we nu al hebben is het landschappelijk een gruwel. Liever geen kerncentrales maar dit is helaas niet te vermijden in dit overvolle land waar rust, ruimte en natuur steeds meer onder druk komen te staan.
velder 4 weken geleden
@tender. D66 zijn liberalen. In mijn wereld is dat rechts. Weliswaar progressief maar ze blijven rechts. Het demissionaire kabinet is rechts. Vvd, d66, cda. Geen links geluid in terug te horen.
Mieppio 4 weken geleden
Vier nieuwe kern centrales, onzin we hebben elektriciteit zat. Ze kunnen het geld beter in opslag steken.
GeelHesje 4 weken geleden
Niet hier in Zeeland aub!!!!
GeelHesje 4 weken geleden
@xjxjxjx: No worries. Reeds voordat het echt zover is gaat een zonnestorm alle electronica op deze gehele Aarde frituren als in een magnetron. Zo'n 95% van de Mensheid gaat dat niet overleven. De enigen die dat mogelijk gaan overleven zijn de marginale volkjes die nu ook geen enkeke electriciteit gebruiken (zoals bijv indianen stammen diep in de Amazone enz) en volledig zelfvoorzienend zijn. En dat gaat tussen nu en uiterlijk 2045 gebeuren. Die 4 extra kerncentrales staan er dan nog niet hoor. Positief is dat we dan ook in een keer af zijn van eID CBDC enz enz en dat het in 1 seconde definitief gedaan is met de komende totalitaire controlestaat omdat dan de gehele Aarde in 1 klap terug gezet gaat worden naar het stenen tijdperk.
xjxjxjx 4 weken geleden
@GeelHesje Maar zouden die inheemse stammen ook weten dat ze dan in grotten onder de grond/in een berg moeten gaan schuilen om niet levend gekookt te worden? Persoonlijk denk ik dat we hulp hebben/krijgen van buitenaf, maar daar ga ik hier dit schapenforumpje niet eens verder op in. Dat kunnen de meeste hersencelletjes niet aan....
fiat124sport 4 weken geleden
Ja alles beter als vervuilende wind en zonne energie. Windmolens zijn slecht voor mens en dier, zorgen voor klimaatverandering op zee, zijn landschap verkrachting en met afbraak en productie slecht en zitten ook gevuld met olie. Zonnecellen vol schadelijke stoffen on over de verkrachting van het land niks te zeggen Wel wil ik goede afspraken over afval. Per nu naar 130 stop verduurzaming ,stop klimaat en stikstof onzin. Stem rechts bij eu verkiezingen
GeelHesje 4 weken geleden
@xjxjxjx: Die mensen leven zoals het leven van oorsprong bedoelt is en die zijn zo 1 met de Natuur en de Schepping dat ik ervan uitga dat zij ruimschoots op tijd voor hun eigen veiligheid (kunnen) zorgen.
Howy Cues 4 weken geleden
Oneens! De kans op een kernramp is erg klein. Daarentegen is de kans op een terroristische aanslag groot. Kernrampen zoals Tsjernobyl en Fukushima waren gewoon pech. In Fantasialand en Nederland zou zoiets nooit gebeuren. Hier leven de bofkonten, gelukzoekers, fantasten en mazzelaars in harmonie naast elkaar. De meeste gelukkige energieverbruikers wonen in de grote stad en de grootste energie-slobberaars zijn gelegen naast die grote steden. Dus in 't kader 'eerlijk zullen we alles delen', adviseren wij van nucleaire WC-eend de bouw van héél véél nieuwe kerncentrales (small modular reactors) in en rondom de grootste industriegebieden en de grootste steden van Nederland. Na ons de zondvloed, nietwaar! Bovendien hebben wij in Nederland veel onbeduidende eilandjes die te veel aan rust en ruimte bieden, dus de Zuid-Hollandse Eilanden, de Zeeuwse Eilanden en de Wadden Eilanden kunnen zich eindelijk eens op de kaart zetten als nucleaire bondgenoten en échte vaderlanders. Met deze milieuvriendelijke oplossing zijn we definitief verlost van het massatoerisme.
volijke 3 weken geleden
Op de vraag waarom in Zeeland, hoor ik het die Jetten nog zeggen. Omdat er al één staat en ach de populatie daar is klein. Tsja Zuid Beveland met zijn 15 dorpjes..... Belachelijke reactie natuurlijk, desalniettemin heeft HC gelijk, plaats deze kerncentrales maar over heel Nederland, ook gezien de problemen met stroomnet wat volgens TenneT voor uitbreiding met een nieuwe kerncentrale niet geschikt is.
lutdeback 3 weken geleden
Helemaal eens met Scheele. Die geeft alle redelijke argumenten. Verder is Nederland overbevolkt en gulzig maar de jeugd van nu ziet dat misschien te keren...
waggel1 3 weken geleden
Levens gevaarlijk gezien de verwachtte zeespiegel stijging. Tenzij de politiek gewoon weet dat dat nou net niet gaat gebeuren. En de goedgelovige burger dus belazerd wordt.
Howy Cues 3 weken geleden
Oneens. Dit had ik reeds sarcastisch verwoord. Voor de prijs van 4 kerncentrales kan men de gehele Benelux gratis voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. De geschatte kosten (55 miljard) voor de Britse kerncentrale in aanbouw (Hinkley Point C) lopen de pan uit. En nog is het 'klusje' niet geklaard!
Tramper Kees 3 weken geleden
Graag 4 kerncentrales gebaseerd op kernfusie graag. Ze hadden er al moeten staan. Alle kolen en gas centrales dicht en eventueel die van Borssele ook vervangen op termijn door kernfusie als die af is
fiat124sport 3 weken geleden
Howy ik wil absoluut geen dure niet schone belachelijke warmpteonzin en zonnepanelen gaan ook van mijn dak als ik er voor moet gaan betalen. Nooit aan de warmptepomp! Voor gas.
fiat124sport 3 weken geleden
Ik ga mijn huis ook niet isoleren , want isoleren is schimmel. De spauwmuur zit er niet voor niets. Geen verduurzaming meer. het is onbetaalbaar en zinloos. Weg met de achterlijke greendeal stem rechts.
Peritum ? 3 weken geleden
Tegen en voor iedereen een maximum aan energieverbruik. Klus geklaard.
the_street 3 weken geleden
.. Volgens mij is een belangrijke eerste stap om iedereen met elektriciteit om te leren gaan. Ik zie regelmatig bij mensen dat een volle waterkoker wordt opgewarmd om er vervolgens 1 kopje thee uit te halen, of dat de airco vol aan staat met alle ramen en deuren open, de vriezer en koelkast op maximaal staan terwijl een minimum stand net zo goed werk enz. enz.
Howy Cues 3 weken geleden
Isoleren is absoluut géén schimmel kweken, fiat124sport. Je leeft gewoon in een ongezond huis. Punt uit! https://www.spouwmuurisolatie-info.nl/spouwmuurisolatie-vochtproblemen.
Zeeuwleeuw 3 weken geleden
Nul kerncentrales! Dus absoluut nooit meer nieuwe bouwen en de huidige zo snel mogelijk voorgoed sluiten.
fiat124sport 3 weken geleden
Howy in een ouder huis wel, misschien een modern huis niet maar voor jaren 2000 jaren ga je dit krijgen. We spreken elkaar over een jaar of 10 wel dan zullen veel mensen er achter komen en geloof me ik spreek uit ervaring. Ik ga mijn huis voor geen goud isoleren .
Mieppio 3 weken geleden
komt er nog een andere stelling of blijft het weer een week staan
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.