Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mijn tuin ligt vol met...

2.535 stemmen | Geplaatst op 23 april 2024 | Website

tegels
21.3%
planten
60.7%
Ik heb geen tuin
17.9%

Reacties (16)

Peritum ? een week geleden
Tegels en een kleine border met kruiden, heb geen andere keuze vanwege rolstoelafhankelijkheid, anders was alles groen want ben zot van alles wat groeit en bloeit.
Groothuis 47 een week geleden
Ik heb een vrij grote tuin en vrij uitzicht op een kreek. Ik heb een klein paadje dwars door de tuin maar verder geen tegels o.i.d.
dasy een week geleden
lagen er maar regels in de straat bij mij niet veel tegels maar onkruid tot aan de dakgoot
dasy een week geleden
tegels
velder een week geleden
Alle tegels eruit gehaald paar jaar terug. Paadjes zijn van grind. Verder planten en een vijver. Regenwater opvang in twee ibc tanks maar zijn toch nog te klein bij hitte. Tuin is een stik koeler zonder tegels. Raad het iedereen aan. Ben je fysiek beperkt, Tja dan moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Doe wat je kunt. Tot slot voor vergroening......enz
jws1962 een week geleden
Tegels en dat blijf ook zo .Ga dat niet veranderen omdat de boomknuffelaars dat willen.-:)
J.Vet een week geleden
heb best een leuk tuintje, grote wilg in de tuin, en een paar kleinere boompjes, de rest is alles voor fruit of groente. ik heb Aardbeien, blauwe / zwarte bessen 3 soorten, aalbessen 3 soorten, kersen, framboos, 3 soorten Bramen. en een peren boom, en een overkapping waar de druif overheen groeit en nog een klein stukje waar ik dit jaar Bonen, bietjes, uitjes en wortels kweek, en dan heb ik nog een stukje met een vijver. het is altijd heerlijk gezellig met allerlei vogels , bijen, hommels en vlinders. s'avonds vleermuizen. maar niet omdat men vind dat dit zo nodig moet. Maar omdat ik het leuk vind. Stukje waar de auto zou kunnen staan om te klussen zou wel leuk zijn, maar dat gaat helaas niet gezien er alleen een brandgang is.
ST DEKEN een week geleden
Wij hebben een mix van tegels en groen. We zorgen dat onze knuffelhommels bij ons een plekje vinden. Wel merken we dat er minder zijn, er zijn ook veel particulieren die hun tuinen of tegelpaden met gif behandelen. Tja het moet er ook allemaal zo strak mogelijk uitzien in het oog van de buren toch. Ook weer iets om van te kotsen. Gelukkig zijn er ook mensen net als wij die van het groen houden,
Pindakaas1983 een week geleden
planten bomen kruiden egels vogels katten
fiat124sport een week geleden
Tegels en planten en dat laat ik zo. Een mix. Tot slot stem rechts bij eu verkiezingen, batterij ,wind en zon zijn niet schoon ,stop verduurzaming, stop klimaat en stikstof onzin, voor 130 ,voor gas
Howy Cues een week geleden
Nogmaals: een stelling is geen vraag, maar een formulering van een standpunt. "Mijn tuin ligt vol met ..." eindigt niet met een vraagteken, maar met een drievoudige keuzemogelijkheid. Tegels? Nee. Planten? Nee. Geen tuin? Nee. Dus ik kies voor het axiomatisch antwoord: 'middelvinger omhoog!' En nog zo'n taalergernis: het bijvoeglijk naamwoord 'vol'. Vol wil zeggen dat er niets meer bij kan. Helemaal gevuld, zeg maar. Mijn tuin ligt vol met "geen tuin" is een volstrekt achterlijke keuzemogelijkheid. Trouwens gras is een van de meest voorkomende planten ter wereld, dus de term 'vergroenen' wordt wederom taalkundig verkracht. Nog zo'n contradictio in terminis : " Steeds meer tuineigenaren denken serieus aan vergroenen: stenen en tegels eruit, groene planten, bloemen en struiken erin." Struiken en bloemen zijn óók groene planten, nietwaar?! De tuinbranche heeft niet alleen groene vingers, maar ook graaivingers. "Niet zonder eigenbelang" probeert directeur Van der Heide met mooie praatjes potentiële klanten te trekken. Free publicity stuurt allicht consumentengedrag, maar gratis reclame is hoofdzakelijk bedoeld om de kassa te spekken. Tuinbranche Nederland heeft, om Nederland klimaatbestendiger te maken, de ambitie om de komende jaren 10 vierkante meter per tuin te vergroenen. "Tel uit uw winst," was de conclusie tijdens 't jaarlijks overleg van ondernemers uit de hele tuinketen. Ja, ja, wij doen 't om Nederland klimaatbestendiger te maken, is knollen voor citroenen verkopen.
Birdlover een week geleden
Wat te denken van mijn tuin ligt vol? Planten liggen bij mij niet, maar zijn keurig rechtop geplant!
gelejas een week geleden
Niet echt de plaats om elke keer stemadvies te geven, probeer je de boel te beinvloeden ?
BaGj een week geleden
De keuzemogelijkheid voor mijn situatie staat er niet bij. Mijn tuin ligt halfvol met planten en halfvol met tegels. De vraag is hiermee beantwoord.
B Tender een week geleden
Een tegelterras, (met in de voegen aangewaaid groen) en een border (met veel aangewaaide plantjes) voorzien van tegels, (die wippen als ik er op sta) en bedoeld om de plantjes er uit te kunnen halen.... Kattenstront, waarvan ik dacht dat het bloemknolletjes waren en weer netjes heb geplant....Groen uitgeslagen tuinmeubelen, een groene schutting, een solide huisvesting voor mieren, een groen, leeg bijen hotel, twee groene vogelhuisjes, een bruin gekleurde spade, een soortgelijke hark enz.....En jawel, ik heb ook groene vingers.....Dus niemand hoeft mij te vertellen hoe mijn tuin er uit moet zien.
Howy Cues een week geleden
Glyfosaat-houdende middelen (onkruidbestrijdingsmiddel) veroorzaken kanker, Alzheimer en Parkinson. In november 2023 besloot de Europese Commissie de goedkeuring van de werkzame stof glyfosaat (Roundup) met 10 jaar te verlengen. Weliswaar niet in 't winkelschap te koop, maar overal online te bestellen. De Overheid deelt mede: "Particulieren mogen geen gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat gebruiken. In de landbouw mogen boeren en telers gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat gebruiken. Andere professionals, zoals hoveniers en waterschappen, mogen alleen in uitzonderingsgevallen gewasbeschermingsmiddelen (met glyfosaat of een andere stof) gebruiken." Hiermee is 't Ambitieplan 5.0 (Gewasbescherming Tuinbranche) op losse schroeven te komen staan. Het landbouwgif, eufemistisch gewasbescherming of onkruidverdelger genoemd, zit niet alleen op de schil, maar trekt ook naar de kern van de vrucht. Het ouderwetse appeltje is niet langer de dorstlesser van weleer, maar een chronische ziekteverwekker. Glyfosaat is ook zeer giftig voor bijen (https://bijenstichting.nl/glyfosaat-schadelijk-voor-bijen/). En we zijn inmiddels oud en wijs genoeg om te weten dat het leven zonder bijen op aarde de mensheid fataal kan worden. Als je denkt 'na ons de zondvloed', stem dan op rechts. Wie dan leeft, die dan zorgt, is geen mening, maar puur egoïsme.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.