Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De rijksoverheid zou geen Facebook moeten gebruiken

2.276 stemmen | Geplaatst op 20 april 2024 | Website

Eens
89.2%
Oneens
10.8%

Reacties (11)

GeelHesje een week geleden
Niemand zou Facebook moeten gebruiken als de privacy voorwaarden niet okee zijn.
velder een week geleden
Heel bijzonder maar een dikke EENS met Hesje. Deze big tech bedrijven zoeken continu naar mazen in de wet. Van moreel besef snappen ze niets. Wil je toch appen? Kijk eens naar het alternatieve programma Signal of de zoekmachine DuckDuckGo.
GeelHesje een week geleden
@Velder: Whatsapp is inderdaad ook niet okee (van hetzelfde bedrijf als Facebook) maar Signal is van de CIA dus dat is helemaal niet okee! Verder komt er in de EU "chatcontrole" waarbij de EU alles op uw telefoon kan inzien en kan "ingrijpen" voordat u een getyped bericht verstuurd (geen grap). Dat is naast de alreeds ingevoerde DSA en het ook al reeds ingevoerde "sleepnet" hier in NL. Dus binnenkort is echt helemaal niks meer privé op uw telefoon en waarschijnlijk ook niet op uw tablet of computer. #privacy
Howy Cues een week geleden
Eens. Sociale media is niet gratis. Althans niet echt. Je betaalt inderdaad niet met geld, maar wel met je persoonlijke gegevens. Asociale media dus. De merkwaardige behoefte van de overheid om geëngageerd, trendy en tegelijkertijd transparant over te komen via Facebook is een misplaatste vorm van sociale goedkeuring. Voor kritische personen is Facebook een wolf in schaapskleren. Ontdoe je hem van zijn vacht dan komt zijn ware aard naar boven: kleptomane machtswellusteling. Facebook is een parasiet die zich beter voordoet dan hij is. Doen alsof het om sociaal draait, terwijl dat niet zo is. Data verzamelen om gericht mensen te benaderen, is heel gebruikelijk. Maar als persoonlijke data in verkeerde handen valt, trekt de overheid haar handen af van jouw 'nieuw' probleem. Persoonlijke data is privé. Daarom is er privacywetgeving om dit goede banen te leiden. Maar die wetgeving wordt sluw omzeild door ellenlange algemene voorwaarden én het zogenaamd ‘vrijwillig aanvinken' van informatie.
Howy Cues een week geleden
Het leven is een groot (complot-)feest. Jazeker! Signal is CIA. "Signal was created and funded by a CIA spinoff. It is not your friend. The New York Times is writing about it. Edward Snowden is tweeting about it, telling his fans that Signal is the only reason he’s able to stay alive (and not the fact that he’s being protected round-the-clock by Russia’s security apparatus.) Hell, Even Elon Musk is out there telling people to go Signal. So many people are flooding the app that it’s been crashing. Aldus yasha.substack.com/p/signal-is-a-government-op-85e." Wordt allicht vervolgd door (?).
gelejas een week geleden
Prima idee, dan kan ook de kleine groep complotdenkers (lees Fantasten der Democratie) geen troep op FB zetten, ik moet er wel om lachen dat die lui allemaal op Telegram zitten, dit algoritme is door Rusland ontwikkelt dus ga maar na wie hier voordeel mee heeft, alle code is te kraken.
Howy Cues een week geleden
Het tijdperk van de kwantumcomputer breekt aan. Vooralsnog zijn PQC-algoritmen een te harde noot om te kraken. Wellicht wishful-thinking, want zeg nooit nooit.
GeelHesje een week geleden
Nee. De roverheid zou VK moeten gaan gebruiken!
GeelHesje een week geleden
En bekijk ook eens de privacy verklaring van Zeelandnet? Ten eerste is Zeelandnet officieel gevestigd in? Schiedam! Ten tweede verzameld Zeelandnet nogal wat data van jou waaronder maar niet beperkt tot: Al je telefoon en chat opnames het IP-adres van jouw apparaat, de bezochte web- of app-pagina's, klik- en surfgedrag, de internetbrowser waarmee je surft, je schermresolutie, gebruikte netwerk en je telefoon / tablet type en de duur van een bezoek of sessie je (gebruikers)naam (social-ID), adres, e-mailadres en zelfs je geslacht. En Zeelandnet kan je met aanbiedingen benaderen op social media platforms zoals Facebook en Twitter! Uitsluitend als Zeelandnet hiertoe wettelijk is verplicht, worden persoonsgegevens verstrekt aan fiscale autoriteiten, opsporingsinstanties zoals politie en justitie, of toezichthouders zoals De Nederlandse Bank, Autoriteit Financiële Markten en Autoriteit Persoonsgegevens.
Howy Cues een week geleden
VK? Nog meer Poetin-incontinentie! Zo'n open sollicitatie roept meer dan vragen op!
GeelHesje een week geleden
Ja. VK. Enige vorm van humor is voor jou totaal vreemd he Howy ...
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.