Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

50 cent statiegeld op plastic flessen

3.211 stemmen | Geplaatst op 17 april 2024 | Website

Eens
51.3%
Oneens
48.7%

Reacties (22)

Peritum ? 2 weken geleden
De verpakking wordt duurder dan de inhoud. De omgekeerde wereld, en wat een flater van de fabrikanten dat ze dit probleem niet goed kunnen of willen oplossen.
Uisge 2 weken geleden
In Duitsland al jaren 25 eurocent op blik en petfles, 8 cent op glas en werkt daar probleemloos. Hier moeten ze altijd het wiel drie keer uitvinden en dan is het nog vierkant.
fiat124sport 2 weken geleden
Ga ik lekker naar Belgie. Belachelijk en boodschappen wee duurder. Grote waanzin. Tot slot stop klimaat en stikstof onzin voor 130, zet flitsmeister goed aan want ze hebben weer geld nodig. Stop verduurzaming , gas, wind en batterij zijn niet schoon. Voor gas, zo dom dat wij de gaskraan definitief dicht doen let op mijn woorden daar krijgen ze spijt van. Je gaat je toch niet afhankelijk maken van andere landen.Terwijl er oplossingen zijn om de bevingen te stoppen. Stem rechts bij Eu verkiezingen
Karel33 2 weken geleden
off topic: ja fiat124sport--ze hebben ca 2 miljard, wat wel zal eindigen op 3 miljard nodig in hun bouwval op te knappen. voor veel minder geld--maybe 500 miljoen--kun je hun bouwval slopen, EN een mooi gebouw terugzetten. maar ja--het is hun geld niet.
fiat124sport 2 weken geleden
ik heb gezegd gas is niet schoon, ik bedoel natuurlijk zon een zonnepaneel zit ook vol schadelijke stoffen.
li-me-sha 2 weken geleden
Dit wordt voor mensen met kleine beurs een probleem. Als het dat al niet is. En diegene die nu zoiets heeft voor dat bedrag breng ik het niet terug, zullen dat blijven zeggen. Heeft met de instelling te maken. Vele jongeren merk ik toch dat ze denken...doeiii ga het niet inleveren. Aan de andere kant heb ik inderdaad gemerkt geen statiegeld op bv plastiek flesjes. Wij nemen dat ook weleens mee, omdat dat makkelijker is als je eens weggaat en dan niet mee terug hoeft te nemen, echter komen onze flesjes niet in de natuur terecht, maar in de plastiekinzamelbak of prullenbak etc.
li-me-sha 2 weken geleden
Flesjes uit België bedoelde ik. Oeps... vergeten erbij te zetten.
Howy Cues 2 weken geleden
Statiegeld is slechts een borgsom bij aankoop van een statiegeldfles. Meer niet. Dit luttele bedrag krijg je terug na inlevering van de fles. Voor ledige emballage krijgt de supermarkt een sorteervergoeding. Met dit emballagesysteem worden de kosten voor personeel, transport en verwerking gereduceerd. Recycling is een goede zaak. En aangezien het animo om statiegeld in te leveren relatief laag is, mag het middel (statiegeld)het doel (vermindering zwerfafval) heiligen. Wie zijn ogen de kost geeft, constateert dat menig burger een tekort aan milieubewustzijn heeft. Om dit mentaliteitsprobleem aan te pakken is de axiomatische noodgreep (extra statiegeld) zowel een straf als beloning tegelijkertijd. Het statiegeld dat niet ingeleverd wordt, gaat naar innovatie en uitbreiding van het inzamelsysteem. Dus voor alle duidelijkheid: het niet-geïnd statiegeld of niet-uitbetaald statiegeld wordt geïnvesteerd in nieuwe innamemachines en extra inzamelpunten.
De Smalheertjes 2 weken geleden
Ga wel naar Belgie om mijn drinken,ten eerste goedkoper en geen statiegeld. Weet wel dat je statiegeld terugkrijgt maar als ik 60 kleine flesjes meeneem dan zijn de boodschappen ineens veel duurder.
Birdlover 2 weken geleden
Eerst waren er glazen flessen? Die waren te zwaar voor moeders de vrouw, dus kunststof flessen van een liter! Daarna richting 2 liter? Dus dan is het niet te zwaar? Glazen potten worden ook niet belast met statiegeld? Kunststof is de pest voor de wereld, terug naar glazen flessen, meerdere keren weer bruikbaar, bier weer in bruine fles! Smaakt veel beter. Fabrikant beslist over de verpakking! Lijkt mij hun probleem!
Howy Cues 2 weken geleden
@fiat124sport, moedertje aarde geldt als notoir onbetrouwbaar. Dus de suggestie (CO2 of stikstof navulscenario) is geen reële oplossing maar een kinderschoen-hypothese. Voor wat betreft je "stikstofonzin", vult onderstaande uitleg de leemte in jouw universele kennis op. Stikstofoxides irriteren de luchtwegen en remmen de plantengroei. Met water reageren stikstofoxides tot anorganische zuren, zoals salpeterzuur en salpeterigzuur. Ze vallen daarom onder de stoffen die het milieu verzuren (‘zure regen’). Van stikstofoxides hoog in de stratosfeer is aangetoond dat ze de ozonlaag aantasten die het leven op aarde beschermt tegen een overschot aan ultraviolette zonnestraling. Laag bij de grond kan NOx in combinatie met verbrande koolwaterstoffen juist aanleiding geven tot de vorming van ozon (O3). Hier vormt het irriterende gas een belangrijke component van smog.
Groothuis 47 2 weken geleden
@Karel33. U bent ingezetene van de bv Nederland en daarbij mede eigenaar van deze dure gebouwen. Het zou voor onze @Fiat124 fan om maar naar de zuiderburen te verkassen als het daar beter en goedkoper is.
GeelHesje 2 weken geleden
Dit is alleen maar omdat de eenzijdige "afspraken" die de roverheid gemaakt heeft mbt het % in te leveren statiegeld niet gehaald wordt en dus moeten de duimschroeven van de burgers weer wat harder aangedraaid worden zodat ze wel braaf doen wat de roverheid wil dat ze doen. En kennelijk is dat voor de roverheid de meest "normale" manier om de burgers daarheen te drijven waar ze ze maar hebben willen en dat meestal ook nog eens onder het mom van komplete leugens!
Bram Altman 2 weken geleden
Breng zelf geen enkele fles of blikje terug voor een paar grijpstuivers. Zie het statiegeld gewoon als een prijsverhoging en de ondergrondse vuilcontainer pakt alles gretig aan. Zolang alle snelwegen in Nederland tijdens de spits verstopt zitten met rokende auto's met verbrandingsmotor zullen een blikje en een paar flesjes in de container weinig effect op het milieu hebben. En de beleidsmakers vliegen massaal van klimaattop naar klimaattop en pendelen ter plaatse met een helikopter van het vliegveld naar de vergaderlocatie waar ze zich tegoed doen aan de grootste en duurste lappen vlees en kostbare flessen drank ter waarde van een modaal maandsalaris. En nog zijn er burgers die niet door hebben hoe hard ze genomen worden en hobbelen naar de Jumbo met een paar lege flesjes.
Kaiser 2 weken geleden
toch simpel, ben je te lui of te beroerd om het in te leveren , dan betaal je er maar voor .
Bram Altman 2 weken geleden
@Kaiser: De enige echte reactie van een hersendode struisvogel die de echte problemen niet onder ogen durft te zien en als een zombie alle door de dictatoriale elite opgelegde regeltjes, verboden en beperkingen met dank aanvaard. Door zulk onnozel volk gaat de maatschappij naar de knoppen. Teveel ja-knikkers, te weinig mensen met gezond verstand.
velder 2 weken geleden
@Bram Altman. De maatschappij gaat naar de knoppen door mensen die bij voorbaat in een reflex van verzet schieten als ze het woord regel nog maar horen. Samenleven is het houden aan gezamenlijke regels om zodoende de boel leefbaar voor iedereen te houden. Kritische blik naar die regels ? Zeker maar de categorische afkeer die u ten toon spreid hiervan geeft blijk van een buitengewoon beperkt sociaal vermogen.
gelejas 2 weken geleden
Ben het met Velder volledig eens
gelejas 2 weken geleden
Als iemand denkt dat statiegeld alleen een prijsverhoging is , is er wel iets aan de hand, of je weet het echt niet, of je bent niet goed wijs en asociaal
JeDB 2 weken geleden
Het zou nog veel meer moeten zijn.
Mieppio 2 weken geleden
graag andere stelling
Howy Cues 2 weken geleden
Andere stelling. Statiegeld op verkiezingsbeloftes wellicht?! Als ze loos of leeg zijn, krijg je je stem terug.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.