Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

2.936 stemmen | Geplaatst op 16 april 2024 | Website

Groot gelijk
91.1%
Nee, ze moeten blijven rijden
8.9%

Reacties (16)

GeelHesje 2 weken geleden
Begrijpelijk. Maar een foute actie want zoiets wekt juist irritatie op en dat kan dan weer geweld tot gevolg hebben. Niet alle reizigers zijn de oorzaak van dat geweld en dan kunnen mensen bepaalde aansluitingen enz gaan missen wat niet erg publieksvriendelijk is. Feit is dat er erg veel werkzaamheden zijn op het spoor en dat het trein systeem niet bepaald feilloos loopt. Dat is natuurlijk geen reden tot geweld maar irritatie daarover kan onder bepaalde omstandigheden wel geweld tot gevolg hebben. Een meer publieksvriendelijke actie zou naar mijn mening passender zijn.
Karel33 2 weken geleden
zal niet veel helpen want niet iedereen zal begrijpen waarom de trein 3 minuten stopt. het tuig wat dit heeft veroorzaakt moeten ze 6 maanden cellulair opsluiten en als ze minderjarig zijn, hun ouders / opvoeders eveneens straffen wegens onvoeldoende toezich op hun kroost. beterschap en sterkte voor de conductrice.
Uisge 2 weken geleden
Misschien toch niet zo slim geweest om in 2013 de spoorwegpolite op te heffen.
Farmer. 2 weken geleden
Is duidelijk welke personen of groepen jongeren nu de meeste overlast veroorzaken?
copie 2 weken geleden
Poppenkast.
Mieppio 2 weken geleden
copie waarom is dat poppenkast, vind je dat normaal dan wat er gebeurt. Ze moeten die trein 's middags ieder uur de trein 10 minuten stil zetten. 's avonds wordt er niet veel van gemerkt.
Ron625 2 weken geleden
Soms is het nodig om een punt te zetten, dit is zo'n moment. Misschien is er een simpele oplossing mogelijk: Na een alarm gewoon de trein stil zetten, met alles op slot, wachten op de politie en de veroorzakers laten afvoeren. Daarna alle passagiers van deze trein en andere treinen die hierdoor vertraging oplopen een schadeclaim laten indienen, die voor rekening van de daders komt. Dit zal al snel meer dan €10.000,00 worden.............
TCB 2 weken geleden
Onvoorstelbaar maar de conductrice ligt in het gips, de dader loopt al weer vrij rond, die 3 minuten daar lacht het tuig ook om.
copie 2 weken geleden
Aan Mieppio Natuurlijk is het niet normaal.Sterkte voor de conductrice. Wie willen ze er mee straffen?? Het blijft poppenkast.
Peritum ? 2 weken geleden
Het strafrecht in Nederland moet nodig op de schop zodat jeugdige criminelen net als volwassenen berecht kunnen worden en forse straffen tegemoet kunnen zien. Ze mogen jonger stemmen, autorijden en tal van andere zaken dus berechten vanaf 12 jaar lijkt mij een goede gedeeltelijke oplossing. Doe daarbij goede en voldoende preventieve surveillance van de politie en het zal een stuk veiliger worden.
Howy Cues 2 weken geleden
Zo'n actie zal weinig impact hebben, want het reizigerspubliek is niets anders gewend. Het spoorwegverkeer ligt dagelijks stil, valt wekelijks uit en is jaarlijks totaal verlamd. Dus zo'n actie zal weinig impact hebben, want het reizigerspubliek is niets anders gewend. NS heeft buitengewoon opsporingsambtenaren (“boa’s”) in dienst voor het handhaven van de sociale veiligheid in en rondom het openbaar vervoer. In weerwil van 'voorkomen is beter dan genezen', lukt het de onderbemande boa-crew niet efficiënt, doortastend en manmoedig toezicht en handhaving te houden op de orde, rust, veiligheid en naleving van wetten en regels. Wie regelmatig met de trein reist, constateert dat niet alleen de NS ontspoort, maar ook het reizigerspubliek. Informalisering van omgangsvormen tekent de tijdgeest van nu. Respect voor autoriteiten en fatsoen voor medeburgers zijn verwrongen tot een een portie ongenoegen en een uitlaatklep voor asociaal gedrag. Geen goede morgen, maar bemoei met je eigen zaken. En vooral niemand in de ogen aankijken, want dit roept onmiddellijke agressie op. In zo'n arbeidsomgeving dient een boa zich staande te houden. Nagenoeg een onmenselijke opgave, want bij het minste of geringste spoortje van agressie en/of intimidatie staat de boa er alleen voor. Zelfs hulp van bovenaf krijgt de dienstdoener niet, want de boa is aan de goden overgeleverd. En aangezien angst een slechte raadgever is, wordt de arbeidssituatie van NS-medewerkers er niet beter op. Alhoewel 't kalf reeds verdronken, krabbelt de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (de Dienst Infrastructuur) zich nog steeds achter de oor en legt het advies 'demp de put' achter zich neer. Ofschoon de NS de treinen zaterdag een paar minuten stil zet, ligt niemand hier wakker van. Mijn advies zal luiden: "Gooi heel de NS handel en wandel een volle week plat, dan piept héél Nederland wel anders."
heul 2 weken geleden
Een paar minuten stil zetten is natuurlijk een lachertje , gewoon een dag stil zetten , dat doet mensen nadenken. Die paar minuten zitten de mensen wel uit , een dag moeten ze zelf aan de bak voor vervangend vervoer. Verder moet die totaal failliete rechtspraak op de schop, raddraaiers komen overal mee weg en de slachtoffers hebben het na kijken. Moeten ze voorkomen , vaak een taakstraf of in extreme gevallen een korte gevangenisstraf. Gaan ze hoger beroep, daar een jaar later , hetzelfde verhaal. Dan cassatie Hoge Raad, weer een jaar later, die is dan niet ontvankelijk, dus terug naar rechtbank hoger beroep, weer een jaar later. Die bekrachtigt het vonnis. En dan komt er een minister van justitie die kort gestrafte kwijtschelding geeft. Verder heeft het voor een hopeloos onderbezette politie geen prioriteit , kan ook niet , ze kunnen het werk niet aan . Dat is zeker niet een fout van de politie organisatie, maar het beleid dat altijd voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, je zult maar politieagent zijn , ze zijn niet te benijden. Kortom raddraaiers komen overal mee weg, dat is gewoon de realiteit in Nederland. We geven liever ons geld , een miljard (1000.000.000 euro ) meer uit aan asielzoekers of een miljardje of 3 aan Oekraïne dan aan orde op zaken te stellen. Minimum paar tientjes omhoog, natuurlijk niet , en laat de rijen bij de voedselbanken maar groeien. Ik ben wel eens benieuwd hoelang de kruik te water gaat voor hij barst.
blue sea 2 weken geleden
straks word je strot nog afgesneden voor 25 euro. stelletje ellendelingen allemaal.
Binair 2 weken geleden
Je zal het slachtoffer maar zijn, naast de lichamelijke kwetsuren ook nog jarenlang nachtmerries , bang zijn voor .. etc. Bewijst in mijn ogen alleen maar meer en meer dat de mens totaal geschift aan het worden is. Past wel in het totaal plaatje van Oekraine v Rusland / Israel v de rest van het midden oosten. Is een enge wereld geworden en zoals eerder gezegd de mensheid raakt totaal van het padje, we zullen hoe dan ook kennis maken met de armageddon. Maar ach is dat erg ? welnee weg met dat oorlogszuchtige volk op die planeet de aarde. Was een leuk experiment van de natuur, maar helaas . Inteligentie is geen zekerheid tot succes.
Groothuis 47 2 weken geleden
Redenen genoeg om nooit met het openbaar vervoer te reizen. Al dat vervoer is een verdienmodel geworden inplaats van dienstverlenend te zijn. Buiten dat het het onbetrouwbaar is, is het nu ook levensgevaarlijk geworden. Ik ga wel met eigen vervoer.
Karel33 2 weken geleden
OV: onbetrouwbaar--geen toiletten OF als ze er zijn te vies om er gebruik van te maken--teveel storingen en peperduur--en buiten de randstad helemaal waardeloos.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.