Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinsjesdag is niet meer van deze tijd

2.193 stemmen | Geplaatst op 15 april 2024 | Website

Eens
65%
Oneens
35%

Reacties (21)

GeelFlesje 2 weken geleden
Love Willem !!
Fiat124spot 2 weken geleden
Zo'n koets gaat gelukkig geen 130 en is perfect voor het milieu en de duurzaamheid !!
BeerTender 2 weken geleden
Mooi ritueel. Hollandse folklore die we in eer moeten houden. Prima om het te updaten.
Karel33 2 weken geleden
van mij mag het afgeschaft worden. dagen van te voren kijken of er geen steentje verkeerd ligt--of er geen rommel te zien is, no tnx, dat hele oranje gedoe hoeft niet van mij.
jgth 2 weken geleden
Het is allemaal geld verspilling ,kost handen vol met geld en voor WAT ,ze vertellen ons niets nieuws alleen dat we meer moeten gaan betalen ,want Rutte maakt het geld nog ff op .
tiscrea © 2 weken geleden
Persoonlijk heb ik liever een koninkrijk dan een republiek, maar om de support van de mensen ècht, sneller en definitief terug te winnen kunnen de Oranjes beter belasting gaan betalen, minder subsidie innen, stoppen met jagen en misschien ook wel met de racerij en huisjesmelkerij, en nog wat meer van die grappen. Volgens mij kijkt de Nederlandse bevolking dwars door die uiterlijke schijn op Prinsjesdag, of die nu van de oude of de nieuwe stempel is, heen.
tiscrea © 2 weken geleden
Wat ik tot nu toe over de voorstellen heb gelezen gaat die dag alleen maar meer kosten. Ik snap die gedachtegang van de mensen die dit soort voorstellen in de groep gooien absoluut niet.... gelukkig!
B Tender 2 weken geleden
.
Rippertje 2 weken geleden
Er zijn hier in Nederland ouders en kinderen aan de geeuwhonger , die vrijdags naar de voedselbank ( gelukkig dat die er is) en dan gaat half Nederland naar deze geld verspillend poppenkast kijken. Je wordt er dood ziek van afschaffen die handel , je krijgt weer te horen hoe het eerste jaar weer genaaid wordt
ierist 2 weken geleden
Op zich wel een mooie traditie. Het is alleen de inhoud van de troonrede die vaak tegenvalt.
mystiek56 2 weken geleden
Zonde van al het geld. Maar men ziet er blijkbaar graag mooi uit. Al die hoedjes, die kleding die vermogens kosten en die paraderende figuren en een hakkelaar op een dure stoel. Leve de Koningin, Leve de Koning. Breekt er oorlog uit zitten die het als eerste in Engeland. Weet je dat is dat land dat niet meer in Europa zit en waarvan we dadelijk op terug kunnen vallen als er weer eens oorlog komt en wat door onze politici zo veroordeeld werd. En die Russische familie die hun zonen verliezen, horen we daar wel eens wat over? Hadden die Russen ook niet meegevochten voor onze vrijheid. ? We vergeten zo snel. Kanonnenvoer is er overal. Hopelijk komt dit de komende tijd bij ons niet voor . Al vrees ik het ergste met onze mijnheer Rutten. De vermoorde onschuld spelen op 4 mei en ons een oorlog injagen waar we niet om gevraagd hebben. Maar laten we ons maar liever druk maken over een uitspraak van Johan Derksen. Want daar hebben ze blijkbaar meer tijd voor dan om problemen op te lossen van mensen in ons land die dat zelf niet kunnen. Ze lossen ze liever op van buiten Nederland. Hoezee Hoezee. .
GeelHesje 2 weken geleden
Prinsesjesdag lijkt mij toepasselijker tegenwoordig ...
velder 2 weken geleden
Ik ben van mening dat we naar een republiek moeten. Dat hele koningshuis met privileges op basis van geboorterecht. Niet meer van deze tijd. Prinsjesdag kun je afschaffen. De miljoenennota is minstens een week van tevoren al gelekt naar de pers. Dus ook die poeha kun je afschaffen. De plannen rechtstreeks naar de tweede kamer en een week later daar debatteren.
gelejas 2 weken geleden
Altijd leuk die dag, jammer dat het tegenwoordig wordt verstoort door een paar idioten die zich compleet voor schut zetten voor heel nederland. Voor mijn part direct oppakken en een gebiedsverbod geven. Dezelfde groep gekken wil dat Zwarte Piet ook niet weg mag en waarom dan prinsjesdag veranderen ?
Mr. Bean 2 weken geleden
ben het helemaal eens met gelejas, we gooien alles maar overboord, alle waarden daarbij !!!!!! alle Nederlandse gewoontes in ere houden en vooral diezelfde oproerkraaiers negeren , hebben niets anders te dien.
Mieppio 2 weken geleden
Weg met het koningshuis, kost veel te duur. Er wordt een berg poppenkast overhoop gehaald, en voor wat Gewoon helemaal voor niets. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat soort onzin. Hele gezinnen moeten naar de voedselbank en daar gooien ze het zomaar over de balk. Schandalig
GeelHesje 2 weken geleden
In het kader van het voorkomen van de vernietiging van weer een van de delen van onze typisch Nederlandse cultuur dient het Koningshuis te blijven bestaan en moeten alle traditionele traditie's die daarbij horen ook blijven bestaan. Het verenigd alle Nederlanders en dat moet absoluut blijven bestaan. Waar ik nou weer over lul? Al eens om je heen gekeken? Verdeel en heers is overal en de vernietiging van de typisch Nederlandse cultuur ook. Geheel volgens plan en dat moet stoppen! Dus straks bijv met alle Nederlanders gezamelijk een gezellige Koningsdag vieren en allemaal iets van oranje dragen en op prinsjesdag ons allemaal lekker gezamelijk opwinden over de verschillende hoedjes enz enz. En @geeljasje datzelfde gaat oa ook op voor Zwarte Piet en vuurwerk met oud en nieuw. Gelukkig laten heel veel mensen zich niet beinvloeden door de gekken die ook die typisch Nederlandse traditie's willen vernietigen en laten we die typisch Nederlandse traditie's vooral gezamelijk zo houden zoals ze al vele jaren zijn!
Howy Cues 2 weken geleden
Waar zijn alle chauvinistische, vaderlandslievende traditionalisten gebleven? Wel zwarte Piet, maar geen koning. Past 't traditionele argument "dat doen wij altijd zo" niet langer in het straatje van rechts Nederland? Rechts buigt naar links; de monarchist wordt óók republikein. Verrassend? Nee, populisme woekert voort. De representatieve Nederlander houdt slechts van Oranje als 't een vrije dag extra betekent en anders 'schijnbaar' niet. Schijnbaar? Ja, want ineens heeft 2/3 van Nederland een selectief geheugen en weet zij niets van de koninklijke functies en staatkundige. ceremoniële taken te herinneren. Het platvloerse oogkleppenniveau blijft wel puur Hollands. Deze traditie is er met wieken van de molen ingeslagen, waardoor het draagvlak voor het koningshuis vanzelfsprekend wankel blijft. Persoonlijk vind ik onze koning een typische, doorsnee Nederlander. Weliswaar is het land der blinden, maar toch volstaat een beetje verstand om 'klein' baasje te zijn. Klein? Ja, onze Willem Alexander is de baas bovenbaas aangaande het trekken van een uitkering. Iets bovengemiddeld, zeg maar. En met zulke sluwheid en doortraptheid heeft Oranje, dus Nederland, onze natie als wereldmacht op de kaart gezet. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, want - ere wie ere toekomt - onze baas der bazen is goed voor zijn personeel. koning Willem-Alexander ontvangt in 2024 ongeveer € 6,8 miljoen, waarvan ongeveer € 5,7 miljoen als tegemoetkoming voor personeels- en materiële kosten. Voor dit schijntje dient de koning een tantaluskwelling uit. Jaar in, jaar uit de kop van Jut zijn. Continu uitgekotst worden zonder een weerwoord te kunnen geven, is wellicht een roeping voor koning Popla, maar niet voor koning Willem de Hakkelaar. Ja, we houden van Oranje als 't ons een extra vrije dag oplevert, anders niet.
Bram Altman 2 weken geleden
Prinsjesdag is niet direct iets waar ik me mee bezig hou. Vraag me meer af waarom de P2000-meldingen geen melding laten zien als er, voor de zoveelste keer deze maand, een incident in het azc in Vlissingen plaats vind. Misschien om te verbergen dat de politie daar beter een permanente post kan plaatsen en dat de vele inzet daar ten koste gaat van de belastingbetaler die echt politie nodig heeft en daarvoor betaald ook. Dit houd me meer bezig dan Prinsjesdag, waar ik zelf niet veel mee heb om maar even on-topic te blijven.
Howy Cues 2 weken geleden
Als de hedendaagse tijd de tijd is waarin wij leven dan is 'een eenmanspartij' niet meer van deze tijd. De stelling over Prinsjesdag is een populistisch complot om oude tradities zoals de alleenheerschappij en 't koningshuis in opspraak te brengen. Via anonieme bronnen uit de kickbokswereld is deze onthutsende informatie op de digitale snelweg gekomen.
velder 2 weken geleden
@Howie. Normaal kan ik je bijdragen wel waarderen maar wat je nu raaskalt? Veel woorden voor weinig boodschap. Andere keren kan ik er wel om lachen maar nu is er weinig aanknopingspunt voor welks een touw dan ook te vinden. Inhoudelijk? Naar mijn mening is die hele Oranje Nassau clan de grondlegger van het populisme. Die Willem van Oranje waaide in de 16e eeuw al met alle winden mee. Dan een zuidelijke Spaanse wind, dan weer een Duitse (Roomse) Oostenwind. De eeuwen daarna hebben die Oranjes continu hun best gedaan om maar in het pluche te blijven hangen. En op enig moment moet dat toch klaar zijn? We hebben geen klasse-/kastensysteem meer in NL.. Afijn @Howie, ik zie je bijdrage op de volgende poll met graagte komen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.