Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verbied sociale media voor kinderen onder de veertien

2.416 stemmen | Geplaatst op 27 maart 2024 | Website

Eens
82.7%
Oneens
17.3%

Reacties (20)

dutchy71 4 weken geleden
Een bodemloze put.
fiat124sport 4 weken geleden
Daar hebben we het verbieden , afschaffen, stoppen en zogenaamd verbeteren team weer. Dat is aan ouders en niet aan de overheid. Net als drinken en roken. Dat mag van mij vanaf 16 jaar. Maar verbieden en afschaffen en zogenaamd verbeteren zijn ze goed in. Tot slot stop klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming batterijen , wind en zon zijn niet schoon.
Walacra 1967 4 weken geleden
Eigenlijk is Social Media het nieuwe roken. Je kan er behoorlijk verslaafd aan raken en het is slecht voor je als je er op jonge leeftijd mee gaat beginnen. Voor je het weet zit je eraan vast. En zie er maar weer eens af te komen. En waar roken slecht is voor je longen en je lichaam is Social Media slecht voor je geestelijk welzijn. Vooral jonge vrouwen hebben hier last van (veel depressiviteit bij de meisjes op het VO). En vergeet niet dat Social Media je, net als de tabaksproducenten, je verslaafd proberen te houden. Het is meer Asociale Media. Dus begin er niet (te vroeg mee). Heel goed om, ook hier, een leeftijdsgrens aan te houden. Ik had het ook al op Nu.nl gezet maar ik vind social media echt naar. Vandaar.
The Dutch 4 weken geleden
Daar zijn wel al te laat mee...
The Dutch 4 weken geleden
herstel; 'we'
Peter D? 4 weken geleden
Gewoon opvoeden?
plombier 4 weken geleden
Het is duidelijk de schuld van ons ouderen, dat het zo uit de hand is gelopen met het mobiel gebruik. Ik heb tegenover mij een kinderspeeltuintje en een paar jaar geleden zag je veel kinderen spelen. Nu niet meer , allemaal mobielverslaaft vermoedelijk. Op de fiets naar school , maar wel met het mobieltje in de hand,
C.J. de Loof 4 weken geleden
Ik wordt schijtziek van alle regeltjes en steeds maar weer het verbieden vanuit de overheid. Dit zijn zaken die de ouders behoren te regelen en nu weet ik wel dat opvoeden tegenwoordig een vies woord is, maar de ouders zijn wel degene die deze beslissingen moeten nemen.
Verzamelaar1978 4 weken geleden
In principe heeft 'internet' onze gehele samenleving verknald. Zie de gsm zombies met hun klote telefoontje in de hand, zowel jong als oud. Zat onlangs bij de kapper en een kindje wilde aandacht van zijn vader. Vader zat constant met zo`n klote telefoontje in zijn hand terwijl het kindje gewoon om aandacht vroeg. Eigenlijk zouden deze personen een heropvoedingscursus moeten genieten. Een ander groot gevaar van social media is de beïnvloeding inz. woke, gender en diversiteit. Ik word er wat moe van. Valt het u al op dat het 'systeem' steeds een stapje verder gaat terwijl je in de verte 'meeeeeh meeeeh' hoort galmen?! Enkele supermarkten zijn al begonnen met het bemoeien in uw prive leven als het gaat om vlees en vis. Producten worden aangepast, plantaardig voedsel wordt verder gepromoot, aanbiedingen op vlees worden teruggeschroef en dat allemaal voor een beter milieu en klimaat! Alles voor het welzijn van dier, natuur en mens. Ik snap niet dat zoveel mensen nog blijven slapen! Kijk, als iemand minder vlees wilt eten: be my guest! Wil je plantaardig voedsel eten: be my guest! Wil je een insecten burger eten: astublieft, eet er zoveel je wilt MAAR: val anderen er niet mee lastig en duw JOUW mening door de strotten van de meerderheid. Daar ligt mijn punt! Het is niet meer vrijblijvend en word er inmiddels beetje schijtziek van. Als ik VLEES wil eten dan eet ik VLEES, wil ik een sigaret opsteken dan DOE ik dat. Dit wordt een samenleving met beginnende moraalterreur. Overdreven? Denk dan maar eens na dat er een plan is om ieder mens een CO2 budget te geven. Beu mensen, ik ben het stront en stront BEU!
Pindakaas1983 4 weken geleden
Geen Sociale Media onder de 16 jaar of voor mensen geboren voor 1980
Uisge 4 weken geleden
Je kan natuurlijk ook iedere dag het internet opgaan om te vertellen dat je het internet stront en stront beu ben.
Verzamelaar1978 4 weken geleden
@Uisge. Je kant natuurlijk ook altijd wegkijken en doen of er niets aan de hand is. Beter voor je hart. Wegkijken.
Howy Cues 4 weken geleden
Definieer schadelijke sociale media voordat meningen weer feiten worden. Ofschoon sommige opvoeders het ouderschap niet verdienen, is het idee dat vadertje staat het beter doet nogal suggestief. De overheid moet u niet vertellen wat u moet doen, maar de overheid mag u informeren en motiveren wat u eventueel zou kunnen doen of laten. Moeten is dwang. En dwang is niet het gedachtengoed van een democratie. Ik geloof niet in het verbieden, maar wel in het corrigeren. Een gedragscode, een wet, een regel en een voorschrift zijn er niet voor niets. Dus als een bepaald sociaal medium over de scheef gaat, pas per onmiddellijk een gedragscorrectie toe. Trouwens, wie stelt de regels in het huis op? U als opvoeder toch!
GeelHesje 4 weken geleden
Het moet verboden worden dat overheden zich: A - op welke manier dan ook met de opvoeding van kinderen bemoeien en B - ook maar in hun rotte kop halen om te denken dat ze mogen bepalen hoe jij en ik communiceren laat staan gaan bepalen wie wel of niet op welke manier met anderen mag communiceren zoals de regering in Spanje bijvoorbeeld maar gewoon even in het gehele land de app Telegram heeft geblokkeerd. Een regering dient zich bezig te houden met het besturen van het land en niet met het besturen van de persoonlijke levens van het volk!!!
Karel33 4 weken geleden
verbieden he: ik ga de "overheid" verbieden om ONS belastinggeld elders te besteden. het belastinggeld moet in eigen land besteed worden--dan zijn er geen voedselbanken enz nodig. nu doen ze het omgekeerde en vinden het raar dat ze geld tekort komen en DUS maar weer een belasting uitvinden om het gat te dichten.
Howy Cues 4 weken geleden
Waar gaat ons belastinggeld naar toe? Zo' n 26% ging naar sociale zekerheid, 26% naar zorg, 11% gemeenten en provincies, 12% onderwijs, cultuur, wetenschap, 5% justitie en veiligheid en overig 21% (defensie, economische zaken en klimaat, landbouw, natuur en voedselkwaliteit, infrastructuur en waterstaat, binnenlandse zaken en koninkrijkrelaties, financiën en rentelasten). Oh, en ontwikkelingssamenwerking is nog geen 1 %.
B Tender 4 weken geleden
Verbieden?.....Dat werkt alleen maar averechts......Er wordt al veel te veel verboden en de reden waarom is veelal belachelijk....Bovendien beperkt het mensen in hun vrijheid, een vrijheid, waar we in de westerse wereld juist zo trots zijn om die te hebben.....Begeleiden is dan ook veel en veel beter. Daarmee hou je bovendien zelf grip op de situatie of gebeuren.....Maar ja, verbieden is nu eenmaal goedkoper he? en begeleiden kost geld, tijd en energie...........Welke van de twee opties uiteindelijk lijdt tot een gelukkiger leven (generatie) en een maatschappij met minder frustraties, laat zich dan ook gemakkelijk raden.
dutchy71 4 weken geleden
Howy Cues, Daar gaat het toch helemaal niet over die uitleg van jou klopt niet, Ik zou zeggen laat u beter inlichten en blijf bij het onderwerp.
jws1962 4 weken geleden
Helemaal stoppen met die rommel.
Kaiser 4 weken geleden
waarom verbieden ? aan ouders de taak om hun kinderen te leren hoe je er mee om moet gaan , maar ja die hebben het druk , dus de kinderen moeten zich zelf maar vermaken , en dan maar klagen dat ze de hele tijd op dat stomme toestel zitten te kijken
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.