Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heeft u een e-bike?

4.277 stemmen | Geplaatst op 23 maart 2024 | Website

Ja, die heb ik
44.6%
Nee, een gewone fiets
32.4%
Nee, heb helemaal geen fiets
13%
Een e-bike en een gewone fiets
10%

Reacties (40)

Walacra 1967 5 weken geleden
Ik heb 2 jaar geleden een mooie 2e hands gekocht waar ik zeer blij mee ben, in het begin gebruikte ik hem wel veel op de snelste stand maar ik merkte dat mijn conditie daarmee achteruit ging. Ik heb hem nu dus vaak op de sportstand staan. Ik hoef niet extra hard. Maar gisteren had ik een flinke tegenwind en veel regen en ik was moe. Dan gaat de fiets wel even op de snelste stand. Fijn om samen met mijn vrouw ook samen te fietsen. Nu kan ze wat verder ook dan vroeger door haar E-bike.
Farmer. 5 weken geleden
Lange tijd heb ik een semi sportfiets gehad omdat ik weigerde met een elektrische fiets te slalommen tussen de windmolens en zonneparken die ook t.b.v. mijzelf daar staan. Maar ook ik kon de verleiding niet langer weerstaan, want het is toch wel zwaar trappen met tegenwind. Nu hoop ik maar dat er een goed alternatief komt om ons allemaal van stroom te blijven voorzien. Opvallend is wel dat veel grijze e-bikerijders kennelijke rijden op de hoogste stand gelet op hun snelheid alsof men anders te laat komt op het werk......
Frank2 5 weken geleden
Ik rijd al vele jaren op een racefiets. En dat doe ik nog steeds, gemiddeld zo'n 250km per week. Maar door rugproblemen heb ik vorig jaar een 2e hands e-bike er bij gekocht. Prima fietsje. Gebruik hem alleen als ik samen met mijn vrouw ga fietsen.
Howy Cues 5 weken geleden
Nee, en nog eens nee. Alternatief antwoord dus. Ik heb een racefiets en mountainbike. Opvallend is de onderlinge haatliefde-verhouding onder fietsers. Fietsers houden van fietsen, maar haten fietsers. Ze zitten allemaal in het zelfde schuitje (fietspad), maar hebben nagenoeg niets gemeen met elkaar. Het fietspad is één ratjetoe van e-bikers, racefietsers, mountainbikers, fat-bikers, driewielfietsers en bakfietsen. Tussen al dit rijwielgeweld maken ook allerlei illegale elektrische voertuigen (hoverboard, skateboard, quad, step) het fietspad tot een soort achtbaan voor waaghalzen. Ook hier geldt de wet van de grootste en sterkste. Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij (peloton) hebben ongelofelijke haast. We moeten fietsen, duwen, vloeken, schelden, slaan en weer fietsen. Mensen houden van fietsen, maar niet van fietsers.
Peter D? 5 weken geleden
Om de Zeelandnet inventarisatie uit te breiden, ik heb een motorfiets. Hybride, euro 95 en 98.
Uisge 5 weken geleden
Ik heb negen nieuwe motorfietsen gekocht in mijn leven maar een gewone fiets komt er hier nooit, vooral niet omdat ik zie hoe mensen van middelbare leeftijd en ouder zich als ware psychopaten met een deathwish gedragen op de fiets.
B Tender 5 weken geleden
Nee, ik heb geen e-bike....... Geen gebruik voor..... Ik heb wel een gewone fiets maar om die te gebruiken, moet ik wel telkens eerst mezelf opladen.
The Dutch 5 weken geleden
Ik heb er zeker één, fiets er al 5 jaar op, 4000 kilometer per jaar door weer en wind met een 40 Nm. voorwielmotor. Dus bij deze is dat dan ook weer opgehelderd...
Serapis 5 weken geleden
Een e-bike is voor luie donders.
fiat124sport 5 weken geleden
Nee ben er van af gestapt omdat alles batterij aan het worden is en is zo slecht voor het klimaat die dingen zijn me ook al een paar keer veel te vroeg kapot gegaan met een dure batterij tot gevolg-veel plezier met je batterij auto nooit kopen en al helemaal niet tweedehands. Kunnen ze straks ook alles regelen zoals snelheid en voor je verzekering!! Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin stop verduurzaming voor 130. Ons stroom netwerk kan het niet aan! en moeten we vervuilende wind en zon energie zetten Wanneer worden we wakker.
fiat124sport 5 weken geleden
Altijd euro 98 rijden peter. 95 is met die milieu troep er in heel slecht voor je motor.
havma 5 weken geleden
Ja, ik heb een e bike, want zonder hulp zou ik niet eens meer lekker een rondje kunnen fietsen. Slechte voeten en knieën. Nu kan ik tenminste af en toe nog in de buurt fietsen en genieten in een normaal tempo. Niks opzij en maak plaats en zeker geen luie donder !
fiat124sport 5 weken geleden
Maar voor slecht ter been en zo is het wel idiaal daar ben ik het mee eens
Howy Cues 5 weken geleden
Factcheck: de ecologische voetafdruk van elektrische auto's is lager dan een vergelijkbaar model auto dat op diesel of benzine rijdt. Vooral in Nederland zijn elektrische auto's milieuvriendelijker, omdat er relatief veel gebruikgemaakt wordt van groene stroom. Ik zou zo zeggen, fiat124sport, maak je naam waar (sport) én stap op de 4Wielfiets. De sportieve fiets heeft versnellingen en indien nodig ook trapondersteuning. Dus eindelijk kan je twee vliegen in één klap slaan: geen benzine/diesel auto's en geen stekkerauto's. Trouwens als je zo tegen klimaat- en stikstofonzin bent, laat dan je pseudowetenschappelijke analyse over duurzaam achterwege. Dat hele verhaal van jou over vervuilende zon-wind-energie is puur boerenbedrog. Wederom vlieg je met 130 de bocht uit.
fiat124sport 5 weken geleden
https://youtu.be/zRUg2NXmLd0?si=CRRhYNZZ-deyTUjq howy kijk dit eens dit is de waarheid over je batterij auto en groene stroom is niet groen want wind en zon is niet schoon. wakker worden
fiat124sport 5 weken geleden
Wind energie. Zware vol metaal en olie zittende apparaat. Slecht voor dier en mens. In zee een ramp voor de vissen en ook het scheepvaart verkeer heeft er last van. Slagschaduw en over afbraak en bouw praten we maar niet. Zon vol schadelijke stoffen zitten die panelen, de grond onder een zonnepark gaat dood. Het staat lelijk in het land en is vaak schots en scheef neer gezet. Laadpalen lelijke palen in het landschap met stekkers overal. Groen is niet groen. het eerlijke verhaal moet verteld worden.
B Tender 5 weken geleden
4 kerncentrales erbij......jaaaa, da's pas schoon.......Zeker 2 daarvan erbij in Zeeland......Daarmee worden we zeker en vast de schoooonste provincie van Nederland. (not).....En dan zouden er ook nog plannen zijn, om windenergie dmv ondergrondse kabels richting Zeeland aan te leggen............quote... "Minister Wiebes van Economische Zaken heeft de knoop doorgehakt: de felbegeerde aansluiting op windpark 'IJmuiden Ver' gaat naar de haven van Vlissingen. De kabel is van essentieel belang om de industrie in Zeeland te verduurzamen.25 nov 2020".... .O,o,o wat zijn we blij, wat zijn we blij, wat zullen de generaties na ons toch blij zijn met de erfenis, waarmee we ze hebben opgescheept......Ga toch fietsen, met die "schone" energie !!!
B Tender 5 weken geleden
En jawel....super benzine (98) is in literprijs wel duurder dan (95), maar inderdaad is (95) bij langdurig stilstaan van de auto slecht.....Als je veel rijdt, dan maakt het minder uit......ware het niet, dat je (afhankelijk van je rijstijl) (98) zuiniger rijdt, dan (95). Probeer het eens uit, zou ik zeggen.....En het prijsverschil?....dat is uiteindelijk minimaal, want als je 1 km meer per liter kan rijden met (98), dan met (95), dan heft dat elkaar op, of is gewoon te weinig om over te praten....... https://topgear.nl/autonieuws/waarom-soms-beter-euro-98-tanken-e5-e10/
velder 5 weken geleden
Ben fit zat. Gewone fiets met een versnelling of 18. Heb je slechte knieën, kleine longen of vind je het gewoon lekker fietsen, spring maar op je e-bike hoor. Als je maar buiten komt. Tot slot het tegengeluid zonder rare joetjoep filmpjes https://factcheck.vlaanderen/factcheck/elektrische-auto-milieuvriendelijker-dan-bezine-of-diesel
C.J. de Loof 5 weken geleden
Ik vermijd alles met minder dan 4 wielen.
GeelHesje 5 weken geleden
Ik heb geen e-bike ik heb een m-bike. Eentje zonder trappers eentje met 1 trapper en eentje met 2 trappers. Verder heb ik ook nog een t-bike een v-bike en een r-bike. Dat lijkt mij wel genoeg bike's he.
Peritum ? 4 weken geleden
Een oude fiets, want daar moet je het volgens zeggen, op leren.
dasy 4 weken geleden
ik rij scootmobiel,dus elektra
dasy 4 weken geleden
ik rij scootmobiel,dus elektra
Uisge 4 weken geleden
Hebbie d'r twee?
J.Vet 4 weken geleden
Heb zelf longproblemen , maar weiger om een E-bike te kopen. vergeleken met de prijs van een normale fiets vind ik het zware afzetterij om zoveel bij te moeten leggen voor een simpel motortje en een accu. Wat verder je eigen reden is om een E-bike te halen moet je zelf weten. ik weet wel dat een Normale fiets vele malen langer mee gaat. veel E-bikes worden met 2 a 3 jaar vervangen. ( de fiets zelf mankeert vaak niet , maar dan is er wat met de computer of de motor is stuk, accu versleten etc ! ) terwijl normale fietsen vaak 10jaar en meer mee gaat voor ze vervangen worden. laatst nog een andere 2de hands fiets gehaald en netjes opgeknapt. de fiets die ik daarvoor had was 14jaar oud. en heb nog een reserve fiets staan van 25jaar oud. Voor oudere mensen of mensen die lichamelijk moeilijk zitten en geen scooter willen rijden is het top ! , als alternatie voor een brommer of een scooter is het top. alleen word zo moe van die hypocriete figuren die roepen dat ze de wereld willen redden en dan op een E-bike stappen. (er branden jaarlijks tientallen vuilniswagen af , alleen door dat mensen hun oude accu's in de kliko gooien ! ,gem. zo'n 120 branden per jaar bij verzamel plekken en afval wagens , puur en alleen door Accu's ! dit gebeurd niet alleen door bezitters maar ook door fietswinkel eigenaren die het verdomme om hun gevaarlijk afval fatsoenlijk weg te brengen , geweldig voor de natuur ! ) er zit dus ook een extra stukje verantwoordelijkheid achter het bezitten van een E-bike !
Howy Cues 4 weken geleden
Groene energie komt uit schone, onuitputtelijke bronnen, zoals zonne-energie, windenergie en geothermie. Het voordeel van aardwarmte, zonne-energie, windenergie is dat het nooit opraakt. Fossiele brandstoffen daarentegen worden schaars (dus duur), raken op en zijn milieuonvriendelijk. Bij consensus zijn voor- en tegenstanders het eens over de nevenschade tijdens de verbranding van fossiele brandstoffen. Hierdoor komen kooldioxide en andere broeikasgassen vrij, die op hun beurt warmte vasthouden in onze atmosfeer, waardoor zij de belangrijkste veroorzakers zijn van de opwarming van de aarde en de klimaatverandering. In weerwil van gelijkgestemdheid in bovenstaande visie is er altijd wel een of andere fiatrijder die voortdurend van de daken schreeuwt dat hem onrecht aangedaan is. Dit type notoire klager ziet door het klagen de bomen niet meer in het bos. Maar ja, een bos is sowieso groen én in die hoedanigheid wordt een bos algauw door fossiele brandstofsnuivers als broedplaats van het kwaad gezien. Helaas heeft hun dagelijks portie koolstofmonoxide het brein dusdanig aangetast dat zij niet meer voor rede vatbaar zijn. In nagenoeg comateuze toestand parasiteren zij verder in hun utopie, alwaar zij niet de wereld maar het egoïsme op de eerste plek weten te zetten.
ritamid 4 weken geleden
Jammer dat er zo wordt gesproken over de ouderen op een e-bike. Ja er zijn er die met blik op oneindig en zo snel mogelijk jouw van het fietspad duwen om er langs te kunnen maar ik zie op de fietsroutes naar de scholen heel veel jonge e-bikers voorbij scheuren, dus hoe zo ouderen steeds maar aanvallen en veroordelen?
Rianne07 4 weken geleden
Uisge heeft gewoon gelijk. Hoe vaak ik niet in de ankers moet omdat de overwegend bejaarden nog even moeten inhalen terwijl ik er aan kom. Ben zelf ook al aardig op leeftijd maar wacht wel rustig af om in te halen als de tegenligger voorbij zijn. Waarom zou je op die leeftijd nog zoveel haast moeten hebben.
Rianne07 4 weken geleden
Tegenliggers
plombier 4 weken geleden
Ik merk dat er hier diverse mensen op dit forum aan leeftijdsdicriminatie doen. De ouderen hebben het weer gedaan, die fietsen zo langzaam enz.
GeelHesje 4 weken geleden
Wel alle corona's @Howy! Wat een leugens schrijf jij daar op zeg! Net als met alle andere e-troep op deze verrotte wereld hebben opwekkers van jou gif groene energie reeds veel meer troep uitgestoten voordat ze in gebruik genomen worden dan ze ooit aan gif groene en zogenaamde co2 neutrale (kuch) energie op gaan leveren! Jouw windmolentjes groeien volledig uit zichzelf door een windmolen zaadje in de grond te stoppen zeker? Dacht het niet he! Hoeveel CO2 hebben die dingen reeds uitgestoten voordat ze in gebruik genomen worden? Hoeveel gifmeren zijn er voor gemaakt om de benodigde grondstoffen voor de onderdelen bij elkaar te sprokkelen? Hoeveel Afrikaanse kinderlevens heeft de winning van de benodigde grondstoffen voor al die zogenaamde klimaat neutrale e-troep reeds gekost? Elk e-ding is per defenitie giftig chemisch afval! En de door die windmolentjes opgewekte gif groene energie is letterlijk net zo onstabiel als het Nederlandse weer! Daar hebben we dus niks aan als basis voor de landelijke energie voorziening. En als die dingen hun korte levensduur gehad hebben waarbij ze onnoemelijk veel onhelstelbare schade aan deze Aarde en al het leven daarop hebben aangericht zijn ze niet recyclebaar en puur giftig chemisch afval geworden! Pak even een potje pokon erbij wil je Howy? Ja dat is planten voeding! Lees even op wat erin zit aub? NPK! Waarbij N het belangrijkste bestanddeel is. Wat is de chemische naam voor de letter N Howy? Juist! Stikstof! Zonder stikstof groeit er geen enkele plant boom groente of kruid op deze hele Aarde meer! En leg idereen hier dan ook even fotosynthese uit graag? Alles met groene bladeren ademen in? Juist Howy ... CO2! En wat ademen ze uit? O2. En dat is de zuurstof die alle mensen en dieren op deze Aarde nodig hebben om te leven! Zowel CO2 als Stikstof naar nul willen reduceren betekend dus? Juist Howy! Dat betekend het opzettelijk en met voorbedachte rade willen vernietigen van werkelijk al het leven op deze planeet! En daar sta jij achter? Ik niet!!!!
GeelHesje 4 weken geleden
Het probleem met ouderen op electrische fietsen is dat deze mensen vaak een electrische fiets nemen omdat ze fysiek niet meer in staat zijn om op een normale fiets te rijden. Zo'n electrische fiets is echter veel zwaarder dan een normale fiets en hebben vaak ook nog eens een hoog evenwichtspunt. En de mensen die er dan op gaan rijden hebben vaak nul ervaring met het rijden en besturen van een fiets met hulpmotor (wat een electrische fiets gewoon feitelijk wel is!) krijgen er geen enkele les in laat staan dat ze er een rij examen voor moeten afleggen om te bewijzen dat ze uberhaupt in staat zijn om zo'n ding te besturen. Het gevolg laat zich raden ...
waggel1 4 weken geleden
Nou, als je gewoon unplugged wil fietsen zet je gewoon de ondersteuning uit. Simpel toch?
Uisge 4 weken geleden
Voor de duidelijkheid, ik ben bijna 74 en heb toch een enorme hekel aan fietsers, vooral oudere.
Howy Cues 4 weken geleden
Schoenmaker blijf bij je leest. Het gaat om foute stikstofdioxiden, klimaatneutraal en assimilatie (fotosynthese). "Pak je potje Pokon er bij", is jouw argument. Stikstofverbindingen, sukkel! NPK staat voor Nitrogenium, Phosphorus en Kalium. Kunstmest dus! Ook met jouw volgend argument (Zowel CO2 als Stikstof naar nul willen reduceren betekend het opzettelijk en met voorbedachte rade willen vernietigen van werkelijk al het leven op deze planeet!) krijg jij weer de lachers op jouw hand. Blijf bij je telraampje, aap-noot-mies-bord en mens-erger-je-niet-spel, want alles wat het referentiekader kleuterschool overstijgt, is voor jou te hoog gegrepen.
Mieppio 4 weken geleden
Komt er nog een andere stelling, anders kunnen jullie er wel mee stoppen. 3 dagen het zelfde is niet normaal
volijke 4 weken geleden
Nee, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik als 60plusser nog ijzersterke spieren heb.
plombier 4 weken geleden
Ik ben 76 en rij nog dagelijks een rondje met een normale 3 verstelling fiets, om fit te blijven. IK heb een hekel aan jongeren die 3 breed naast elkaar fietsen .
dasy 4 weken geleden
usge nee heb er drie
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.