Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kinderen zijn te lang en te vaak bezig met hun smartphone

2.933 stemmen | Geplaatst op 22 maart 2024 | Website

Eens
98.2%
Oneens
1.8%

Reacties (15)

Peritum ? 5 weken geleden
Eens, maar hoe kun je van een kind iets goeds verwachten als de ouders het verkeerde voorbeeld geven? Dit soort ouders had beter een nieuwe tv gekregen dan kroost die ze niet degelijk kunnen of willen opvoeden. Of zijn het allemaal ‘ moetjes ‘?
Emmetje 5 weken geleden
Je ziet ook bijna geen kinderen meer buitenspelen wat zo ontzettend belangrijk is voor sociale vaardigheden. Uiteraard is het nodig dat ze met een tablet, telefoon etc. om kunnen gaan maar het slaat hier en daar toch wel door.
Howy Cues 5 weken geleden
"Kinderen zijn te lang en te vaak bezig met hun smartphone" is een overhaaste generalisering. Een kind is een persoon die jonger is dan achttien jaar. Dus de getrokken conclusie zal waarschijnlijk niet voor iedereen binnen de groep 'kinderen' gelden. Maar in de stelling worden alle kinderen over dezelfde kam gescheerd. In de statistiek wordt zo'n aanname 'niet-representatief' genoemd. Als er dan toch gegeneraliseerd wordt, is te lang en te vaak overdreven veel, dus teveel is te véél. En teveel is nooit goed. Een dooddoener dus. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat het gebruik van een smartphone zo rekbaar is als elastiek: veel, gemiddeld, weinig en nooit. Het ene kind is het andere niet. Onderzoekers constateren dat het kind van nu (de Z en A generaties) veel mondiger, wereldser en meer geëngageerd is dan het kind van voor het derde millennium. De kinderen van nu doen veel verschillende dingen tegelijkertijd: netflixen, muziek luisteren, ondertussen huiswerk maken en als het éven kan ook nog Appen, Snappen en Insta checken. Niks mis mee, dunkt me. Maar ja, ik ben gezond van lichaam en geest én ik behoor niet tot de Babyboomgeneratie of Generatie X. Ik geloof niet in de 'vroeger-was-alles-beter-mythe'. Mijn brein fopt mij niet, want ik ben in staat de feiten te relativeren, waardoor nostalgische gevoelens niet de overhand krijgen. Over relativeren gesproken. Ooit bracht de karakterisering 'nuchter' positieve associaties met zich mee. Thans is stereotypische omschrijving "nuchtere Zeeuw" gebakken lucht. Immers 98% kan niet omgaan met veranderingen. Zij blijft hangen in 'hoe het was' en ontkent 'hoe het is'. Als je wilt dat je (klein-)kind groeit en ontwikkelt, doe dit zelf dan ook!
Mieppio 5 weken geleden
Pa, ma, opa en oma, allemaal zitten zet een smartphone in hun handen. Als er wat gevraagd wordt door de kinderen is het: even wachten ik ben even bezig en dat bezig zijn duurt dan een uurtje of twee. Dit is echt niet normaal. Toen de kinderen vroeger uit school thuis kwamen was het fijn buiten spelen tot het eten 's avonds en 's zomers nog even na het eten, dat was leuk. Nu duiken de kinderen op hun kamer met de phone en wachten tot ze kunnen eten. Soms nog tijdens eten even kijken op de phone, stel je voor dat je iets mist. Van ons mogen ze uit school een half uurtje op de phone en dan wat anders, als het goed weer is naar buiten. Na het eten nog een half uurtje en dan is het basta. Dat is meer dan genoeg. Want het lijkt wel of ze tegenwoordig met een phone in hun handen geboren worden.
plombier 5 weken geleden
Ik heb 4 kinderen in deze leeftijden, en hier in huis is het eerst huiswerk en mobieltje uit. Mobieltje mag niet mee naar de slaapkamer. Werkt allemaal goed, zeker met de juiste afspraken . Bij verjaardagen of visite gaat standaard het mobieltje uit en geld voor iedereen.
dutchy71 5 weken geleden
Elke generatie heeft zijn tijd, Als je vroeger te lang buiten speelde was het ook niet goed Maar zo gaat het altijd al eeuwen lang, En ieder heeft zijn eigen verhaal niets mis mee toch, Geniet en blijf gezond de kinderen komen er ook wel op hun manier.
Frans39 5 weken geleden
Helemaal met je eens Plombier. Vooral met het stukje van je laatste zin: "geld voor iedereen"
Uisge 5 weken geleden
@plombier, ook eens, geef geld.
ST DEKEN 5 weken geleden
Zoals eerder benoemd; het zijn niet alleen de kinderen. Bijna iedereen is in de ban van dat pokke ding. Gelukkig zijn er nog mensen met eigen hersens die deze dan ook liever gebruiken en dat pokke ding over het algemeen gebruiken waar die voor is; BELLEN waar zit die simkaart er anders voor in buiten het gebruik van internet. Deze mensen durfen nog iemand aan te kijken en te spreken. Dus ze kunnen nog sociaal zijn, maar het worden er wel steeds minder
arie reijnhout 5 weken geleden
Niet alleen kinderen, maar vergeet ook de grote mensen niet! En zeker in de middagpauze. Zelfs dat half uur zitten ze op dat rot ding, Terwijl je dan juist de tijd hebt om te communiceren met elkaar.
Zeeuwleeuw 5 weken geleden
Moeten we hier nog serieus over stemmen? Wanneer je dit niet vindt heb je blijkbaar commerciële belangen bij de bedrijven die de verslavende technieken en tactieken ontwerpen en in stand houden, of andere dubieuze belangen. Veel op een smartphone zitten is gewoon slecht voor iedereen, ook al willen velen dit waarschijnlijk niet horen.
Howy Cues 5 weken geleden
Zeeleeuw, definieer veel. Te lang en te vaak zijn overkoepelende termen waaraan ieder een andere invulling geeft. "Slecht voor iedereen" is geen feit, maar een mening. In een high tech samenleving kunnen kinderen niet zonder.
volijke 5 weken geleden
Sinds de jaren 90 heeft de smartphone in een snel tempo vele technologische ontwikkelingen ondergaan. We kunnen er veel mee en de smartphone heeft veel voordelen, maar onderzoeken tonen aan dat het veelvuldig gebruik ervan ook negatieve effecten heeft. Slaapproblemen en mentale klachten zoals stress en depressiviteit zijn mogelijke mentale gevolgen. Maar ook fysieke klachten lijken het gevolg van veelvuldig op je telefoon kijken. De gsm-arm, de sms-duim, de iPad-schouder en de WhatsApp-vinger, het zijn allemaal vormen van RSI-klachten als gevolg van veel op je telefoon zitten. Het ontstaat door steeds dezelfde beweging te herhalen waardoor de spieren en gewrichten overbelast raken. De klachten kunnen lang aanhouden en doorstralen naar je arm, hand, schouders en/of nek. Steeds meer nekklachten, de " TELEFOONNEK" in opkomst!!!
TCB 5 weken geleden
Ouders, grootouders e.d. zitten te veel en te lang op hun schermpjes en dat doen kinderen na want ze zien van jongs af aan niet anders.
Howy Cues 5 weken geleden
@Volijke, je pleegt plagiaat ( https://rsi-vereniging.nl/nieuws/nekklachten-hoeveel-zit-jij-op-je-smartphone/ ). Verwijs gewoon naar de website (bronvermelding) als je het zelf niet kan verwoorden. Tip: plagiaatchecker.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.