Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland op nummer zes van gelukkigste landen ter wereld. Bent u gelukkig?

2.572 stemmen | Geplaatst op 20 maart 2024 | Website

Ja, het leven is heerlijk!
9%
Ja, best wel
45.1%
Och, het kan beter
30.9%
Nee, niet echt
15%

Reacties (24)

dasy 5 weken geleden
het is totaal vervuilt
C.J. de Loof 5 weken geleden
Ja hoor redelijk gelukkig, belangrijkste reden daarvoor is onze gezondheid, negatieve factoren komen van buitenaf doordat we constant in de maling worden genomen door onze "leiders" en omdat als je niet oppast we helemaal financieel uitgekleed worden door die malloten. Maar als ik dan vanmorgen op het journaal weer dat verontwaardigde trutje zie van party voor de dieren met dat ongezonde kleurtje, dan begin ik de dag toch met een glimlach.
Zweistein 5 weken geleden
dasy, wat betreft de zeelandnet poll heb je volledig gelijk, compleet vervuild....
Karel33 5 weken geleden
het leven WAS goed, maar EN den haag EN de EU verpesten het voor de burgers met hun klimaat waanzin en steeds nieuwe belastingen.
Kaiser 5 weken geleden
eerst maar eens afvragen wat gelukkig is , dat is voor iedereen anders .
fiat124sport 5 weken geleden
Persoonlijk wel maar met Nederland niet . Door o.a euro en achterlijke Green Deal moeten we aan onhaalbare en zinloze onbetaalbare doelen voldoen van een sprookje klimaat en stikstof. Klimaatverandering is namelijk normaal maar wij gaan als postzegel de wereld redden. We gaan groen doen en zien niet in dat 500 kilo batterij in een auto niet groen is dat wind en zon energie vol schadelijke stoffen zitten en slecht voor mens en dier zijn maar ondertussen krijgen linkse klimaat miepjes een podium over bijvoorbeeld shell die hebben dan gelijk want de aarde warmt op of er zijn stormen.... Dan brainwashen we in elke reclamespot verduurzaming,batterij auto, groen, met als gevolg we gaan isoleren met straks schimmel en andere ellende tot gevolg. Zo kan ik door gaan. Dus persoonlijk wel met Nederland niet ook met de politiek niet maak de grootste groter en nieuwe verkiezingen terug naar 130
fiat124sport 5 weken geleden
Euro is trouwens e.u.
Howy Cues 5 weken geleden
Voor de 7-de keer is Finland gerangschikt als gelukkigste land ter wereld. Hiermee zet Finland zich op de kaart als het Walhalla voor gelukszoekers. Geen geluk zonder druk. Wat dat aangaat is Nederland iets behoudender, want de Nederlander deelt niet zo graag haar geluk. Tenzij het voordeel oplevert, zoals voor de bühne en/of arbeidsmarkt. Vandaar het coulante principe zonder geluk vaart niemand wel. Net als in een klaag-huwelijk kan men niet met elkaar en niet zonder elkaar. Hiermee blijkt de nummer 6 van de ranglijst gelukkiger te zijn dan de overige 190 landen van de wereld. Over geluk gesproken. Het is een geluk bij een ongeluk dat Nederland haar klaagcultuur in ere houdt, want anders was Nederland in de degradatiezone beland. Trouwens er kan slechts één land het gelukkigst worden, dus de lijst 'gelukkigste landen' is ongelukkig gedefinieerd.
Mieppio 5 weken geleden
Ja we zijn best wel gelukkig. Als je iedere week naar de winkel kan om je boodschappen mag je je al rijk en gezond rekenen. Kijk er komen ongemakken bij als je ouder wordt maar toch. Wij hebben niets te klagen. Pasen in aankomst, lekker met het hele gezin varen in de biesbos, wat wil je nog meer niets toch. Dat is gelukkig zijn.
Howy Cues 5 weken geleden
"Bent u gelukkig," luidt de vraag. "Persoonlijk wel," zegt één van de vele fiatsport-fanaten. Echter na deze openbaring komt direct een bijwoordelijke bepaling van tegenstrijdigheid, t.w. 'maar'. In deze klaagzang benut de 'gelukkige' fiatautomobilist zijn tijd om te klagen over hoe 'ongelukkig' Nederland wel is. Terwijl hij Nederland in een slachtofferrol duwt, draait zijn verfomfaaide perceptie overuren. Uit deze suggestieve observatie komt de meest ongelukkige conclusie: Nederland moet terug naar 130. Zo ... én daar heeft Finland niet van terug.
Walacra 1967 5 weken geleden
Pasgeleden nog in Finland geweest om de winter te beleven. Ik snap wel dat ze daar zeer gelukkig zijn. Je kwam er bijna geen mens tegen dus er was ook geen gezeur en geklaag. Volop natuur, schoonheid, winterse landschappen, stilte en rust. Heerlijk ! Zou wat voor ons land zijn (minder mensen).
No summer this year 5 weken geleden
Nederland valt onder de dictatuur in Brussel, daardoor worden de hardwerkende Nederlandse burgers uitgekleed, gedwongen iedereen maar te helpen en verplicht groener te worden. De dictators in Brussel vliegen vervolgens vrolijk rond en laten ons stikken. Een van die groene aftreksels is die die narcist van de PVDA/GL. Ook die laten met name de boeren en kasbouw verrekken en vindt dat ze weg moeten uit Nederland. Gevolg: worden nog verder uitgekleed door die linkse brulboeien en witte boorden criminelen in Brussel. NEXIT, landbouw moet blijven en vooral grenzen dicht en de geldkraan stoppen m,b,t, alles wat profiteert in luxe hotels, luxe cruiseschepen en ga zo maar door. Dan worden we als Nederlanders weer gelukkig.
Havenot 5 weken geleden
(sarcasme aan) Ik kijk met belangstelling uit naar de stand in de ranglijst volgend jaar. Dat moet een stuk hoger zijn, want met Wilders aan de macht gaan we weer 130 rijden, houden we miljarden over die we niet naar Ukraine moeten sturen, gooien we de grenzen dicht voor vreemdelingen en wat al niet meer! Dit wordt pas feest! O ja, eigen risico weg, ook goed voor een gelukkig gevoel. Ik ben vast nog wat vergeten. (sarcasme uit) Of zou het toch andersom zijn en moeten we op nieuwe verkiezingen wachten?
fiat124sport 5 weken geleden
Dan over het gas af gaan daar word ik niet gelukkig van een in de kinderschoenen dure pomp met veel lawaai terwijl een gasketel goedkoop en duurzaam is. Gas is namelijk duurzaam. Voor gas, voor benzine en diesel en lpg . Zo kan ik door gaan. Groen is niet groen het is schone schijn. We denken goed te doen denk aan de batterij auto maar ondertussen klapt ons stroom net er uit en komen er overal lelijke palen en kabels en ik lach me slap als er straks een update komt dat ze je snelheid gaan regelen of doorspelen aan de verzekering daar heb je in mijn sport en normale auto echt geen last van hahahaha
Geel flesje 5 weken geleden
Vraag is waarom Finnen op 1 staan: Gelijkwaardigheid, onderwijs en natuur."Of je nou man of vrouw bent of je anders identificeert, iedereen wordt gewaardeerd en iedereen werkt. En dat wordt ook mogelijk gemaakt door de overheid want de kinderopvang is super goed." Daarnaast zijn er in de politiek veel vrouwelijke rolmodellen. "Meiden hebben veel voorbeelden waar ze tegen op kunnen kijken. De premier van Finland is bijvoorbeeld een vrouw."Het is een veilig land waar kinderen goed kunnen opgroeien""Er is een goed en gratis onderwijssysteem en er is heel veel natuur en schone lucht, kinderen spelen veel in de natuur en bijna iedereen heeft een zomerhuisje in het bos." (Anna Schoemakers) En wat lees je hierboven terug? Een onbeschofte schoffering van Esther Ouwehand door een ultrarechtse huisjesmelker en een een egoïstisch verhaal van een Wilders minion die het klimaat ontkent.
B Tender 5 weken geleden
Een grote zielige vertoning, dat onderzoek, belachelijk......een en al een grote farce, appels en peren vergelijken.....Het is niet te meten en zeker niet te vergelijken met andere landen, bevolking (samenstelling), achtergrond en eisen.....Belachelijk, belachelijk, belachelijk in 3 woorden gezegd....En dat zoiets de aandacht van de pers nog haalt???.... Te idioot voor woorden.....
Howy Cues 5 weken geleden
Sinds Wilders eenmanspartij in opmars is, zakt Nederland van 5 naar 6. Gezien de reacties is het geluk van rechts altijd kleiner dan het geluk van links. En bij ongeluk is de score bij rechts hoger dan bij links. Tevredenheidsonderzoek bewijst deze stelling: rechts klaagt, links draagt. Als nieuwe verkiezingen zaligmakend zijn, had rechts zijn geluk beproefd.
falco1 5 weken geleden
deze vraag is gewoon ongepast in zeeland,die zijn nooit tevreden,echt ,als je een zeeuw aanspreekt,en zegt mijheer/mevrouw ,het is vandaag uw geluks dag u krijgt een miljoen euro van ons gratis en voor niets....dan kijkt een zeeuw je sjago aan en zegt..een miljoen maar..kunnen het er geen twee zijn.....
B Tender 5 weken geleden
Ik zou zeggen, ga het eens in Groningen vragen, vraag het eens aan de mensen die slachtoffer zijn van de toeslag affaire, vraag het eens aan de mensen die zorg nodig hebben maar onvoldoende krijgen, de oudjes, de gehandicapten, de jeugdzorg, de mensen die verward zijn, de mensen die met smart op een woning zitten te wachten, om samen een leven op te bouwen, de mensen, die maar niet rond kunnen komen en slachtoffer zijn van vieze smerige deurwaarderspraktijken (incl. de CJIB, met z'n boetes op te leggen, aan degene die niet heeft), ziekenhuizen, die gewoon maar worden gesloten (en het zomaar kan gebeuren, dat een vrouw in een taxi bevalt, omdat ze meer dan 30 km moet rijden voor hulp)........Alles dat is gebeurt en is nog steeds gebeurd in een link(s) kabinet.....Heeft niks met Wilders te maken, want die heeft nog steeds geen kans gehad......Elke mogelijkheid, wordt gebruikt, om de stoelpoten onder z'n zetel weg te zagen....(zie ook vandaag weer in het kamer debat)........Er bestaat geen onderzoek naar geluk,... alleen maar de vraag naar welke overheid(instantie's) de minste geldzucht heeft/hebben !!
velder 5 weken geleden
Ik? Ja ik ben gelukkig. Leven we in het Walhalla? Neu er is verbetering mogelijk. Al was het maar dat alle fiat rijders hun visie eens zouden onderbouwen. Het is echt niet wie het hardst roept krijgt gelijk. Maar het zonnetje schijnt, in mijn t-shirt in de tuin. Ik ben gelukkig.
B Tender 5 weken geleden
O, ja, de vraag was of ik gelukkig ben......Nou, alleen als ik beide ogen dicht doe, (bij sommigen lukt het ook met een oog).
ierist 5 weken geleden
Geluk is niet objectief meetbaar. En geluk is ook een momentopname, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden op dat moment.
ierist 5 weken geleden
Finland staat dan wel bovenaan op het lijstje met gelukkigste landen, maar kent ook een relatief hoog zelfmoordcijfer.
Karel33 5 weken geleden
troost je maar: als de nieuwe kerncentrales worden gebouwd gaat de energieprijs omhoog want den haag legt het bouwkosten op het bordje van de burgers.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.