Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betaalt u nog met cash geld?

3.920 stemmen | Geplaatst op 19 maart 2024 | Website

Ja, regelmatig
45%
Ja, zo af en toe
33.3%
Alleen als het niet anders kan
16%
Nee, nooit
5.7%

Reacties (26)

Zeeuwleeuw 5 weken geleden
Altijd pinnen! Of bij bestellingen via internet gewoon thuis op de desktop betalen met internetbankieren. Per telefoon vertrouw ik niet. En contant geld is toch iets uit de Middeleeuwen? Ik begrijp nooit al die mensen die in de rij voor een pinautomaat gaan staan en dan uiteindelijk met het gepinde geld in de supermarkt naast de pinautomaat boodschappen gaan doen. En dan dat gehannes bij de kassa, geld in hun portemonnee zoeken, geld tellen, soms muntjes laten vallen, die dan weer zoeken en oprapen en opnieuw tellen, daarna wisselgeld tellen. Ze hadden inmiddels al thuis aan de koffie kunnen zitten en iedereen moet er op wachten tot ze eindelijk klaar zijn met betalen. Bij pinnen gaat alles enorm snel en efficiënt en je hebt op internetbankieren een perfect overzicht waar je geld gebleven is met winkel, datum en tijdstip. En je loopt geen risico op diefstal bij een overval of het geld verliezen. Wanneer niemand nog met contant geld betaalt is het ook meteen afgelopen met al die gewelddadige overvallen want dan valt er niets meer te halen. Zolang er contant geld gebruikt wordt blijven de risico's bestaan.
dutchy71 5 weken geleden
Altijd geld in mijn zakken dat heeft mij een goed gevoel, Grote bedragen gaan meestal met de pas, Het nadeel van pinnen vindt ik dat je er totaal geen gevoel bij hebt, En het kost je nog geld ook als je pint, Ik was onlangs in Belgie voor wat geld te pinnen 3 km verderop en ik moest 9, 90 betalen om bij mij eigen te kunnen, Gewoon allemaal maffia praktijken, De banken gooien alle geldautomaten dicht en als je dan elders pint moet je betalen. Mensen ik heb hier niet voor gekozen om elders te pinnen maar ik wordt min of meer gedwongen.
dutchy71 5 weken geleden
Mijn eigen geld bedoel ik, Te snel getypt [ lol].
dutchy71 5 weken geleden
Zeeleeuw, Hier zijn wij met zijn allen groot mee geworden toen hoorde ik niemand klagen, Sterker nog geld moest rollen weet u nog.
fiat124sport 5 weken geleden
Ja natuurlijk geld is geld en moet overal worden geaccepteerd. Tot slot stop klimaat en stikstofonzin een batterij auto is niet schoon en veel plezier met software update kunnen ze in de toekomst je auto uitlezen voor de verzekering of de snelheid regelen let maar op dat gaat komen. Tot slot voor 130 stop verduurzaming.
fiat124spot 5 weken geleden
Ja natuurlijk niet, zo min mogelijk. Werkt de rechts-populistische criminaliteit alleen maar nog meer in de hand. De rechtse witte boorden criminaliteit wordt gefinancierd met zwart cash geld. Waarom denk je dat je geen lid kan worden van de PVV ??? Gaat om klimaatontkenners die dat op die manier financieren. Tot slot alles verduurzamen, tegen de klimaatontkenners in de bebouwde kom 30 en op de snelweg 100.
fiat124sport 5 weken geleden
hee weer een linkse fiat. Succes. Wilders voor president tijd voor rechts geluid altijd contant geld. Wind en zon is niet schoon het is landschapvervuiling en slecht voor mens en dier. Gas is schoon en goedkoop voor gas voor schone benzine en diesel. Klimaatverandering is normaal dat doet de aarde al sinds zijn bestaan. Gisteren weer een klimaatmiepje over Shell vraag waarom krijgen die linkse altijd een podium en mag het echte geluid niet worden gehoord. Weg met 30, 60 en 100 geen gecontroleer de hele dag en afdwingen.
Howdy Clueless 5 weken geleden
Hee rechtse fiat: "wat je denkt van anderen, denk je van jezelf" "als nadenken teveel van je tijd en energie vergt, oordeel dan niet" "als jij je aangesproken voelt, ligt dit in de lijn der verwachtingen" "jouw logica is volkomen gestoord" "Wie weet, steek je voor het eerst van je leven iets zinnigs op?!" "kan je beter zwijgen, want je maakt jezelf schuldig aan gebreken die je anderen verwijt" "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand" " Je moet niet alles geloven wat je denkt. "Het zijn slechts flarden van een onsamenhangend gesprek dat je met jezelf voert".
fiat124sport 5 weken geleden
is dit de nieuwe Howy? haha ik spreek de waarheid en moet er toch op reageren. Ik voel me niet aangesproken het is een eer nieuwe sport fiats te verwelkomen. Maar er is maar 1 echte sport de geen die altijd op de snelweg 130 wil rijden zoals een sport moet zijn. En dat doe ik in een benzine auto, zonder vervuilende batterij.
J.Vet 5 weken geleden
Cash hoort er gewoon bij en is een perfecte backup voor wanneer het een keer fout gaat, denk aan stroom uit val , storing op het internet. etc. zo kun je altijd spullen kopen, Ook de vrijheid om zelf te kunnen bepalen hoe je jouw verdiende geld uitgeeft. waarom zou er voor elke transactie een digitaal spoor moeten zijn. wanneer je je kind zakgeld geeft. of iemand bedankt voor oppassen. 2dehand spullen onderling verkopen. noem maar op. onder het mom van "we gaan de criminaliteit tegen, dus willen we cash eruit hebben" , maar wat ze eigenlijk zeggen is , : "wij willen weten waar elke cent die je ontvangt naar toe gaat" ,Als of je dan ineens veilig bent in een zaak. dan heb je toch altijd nog spullen die je kan stelen ! die vinden echt wel weer een nieuw manier om te stelen. met een pistol tegen je voorhoofd kun je digitaal ook geld overmaken ! zeker gezien iedereen een mobiel bij heeft ! Dus nee dat gaat criminele echt niet stoppen ! Als je wil pinnen moet dat een keuze zijn net als het betalen van geld , zeker als het om basis behoefte gaat als eten en medicijnen zou cash een verplichte mogelijkheid moeten zijn. persoonlijk vind ik het fijn om cash bij te hebben voor de kleinere dingen. Maar ook met sparen je kijkt er niet elke keer tegen aan wanneer je op je rekening kijkt. Altijd een leuke verassing wanneer je je spaar geld weer eens gaat tellen.
Mieppio 5 weken geleden
Wij hebben altijd cash bij ons voor het geval dat de stroom uitvalt of de pin het niet doet in de winkel, altijd handig
Pk75 5 weken geleden
Waarom staat de optie "altijd" er niet bij?! En binnenkort nog eens een poll hoe we er over denken dat contant betalen steeds moeilijker wordt gemaakt?!
Howy Cues 5 weken geleden
Tijd is geld. Pinnen is winnen. Cash? Zo min mogelijk. Werkt de rechts-populistische criminaliteit alleen maar nog meer in de hand. De rechtse witte boorden criminaliteit wordt gefinancierd met zwart cash geld. Waarom denk je dat je geen lid kan worden van de PVV ??? Gaat om klimaatontkenners die dat op die manier financieren. Tot slot: alles verduurzamen, zeg nee tegen de klimaatontkenners en in de bebouwde kom 30 en op de snelweg 100. Naar de sloop met al die Maffiosi benzine-slobberaars. Fiat, Fratelli d'Italia en de maffia zijn één.
Howy Cues 5 weken geleden
@fiat124sport, over automutilatie gesproken. Je slechte naam wordt ten grabbel gegooid en jij vindt het een eer dat fiatspot124 de spot met je drijft. Nou, nou, endorfine werkt verslavend !
Domoor 5 weken geleden
Pinnen, het grote verdienmodel voor de banken.
B Tender 5 weken geleden
Ja, het liefst met contant....Maar het nadeel daarvan vind ik, dat de droogtijd van het papier zo lang is...Dus, ja dan wordt het automatisch met de pin.....Contactloos gaat bij ons niet gebeuren en staat bij de ene bank uit, maar bij de andere bank kunnen we het niet uitzetten, dus gebruiken we die pas alleen voor de flappentap.....Smartphone of IPhone hebben we niet en ons horloge (hoewel het soms voor loopt) geeft alleen maar de tijd aan.
pwverhelst 5 weken geleden
Mijn dag is weer goed, en niet alleen door het lekkere weer. Ik geniet weer van het gehakketak van de forum reageerders !!
Howy Cues 5 weken geleden
Steeds meer pinautomaten gesloten. De reden voor de sluiting? We gebruiken steeds minder contant geld, en banken hebben veel filialen gesloten. Contant geld is uit. Geen klinkende euro's en knisperende flappen. De cryptovaluta vaart hier wel bij. Met cash (zwart) geld bitcoins kopen, is hot. Wilders laat zich hier niet over uit (kieswijzer). Hij maakt zich schuldig aan struisvogelpolitiek. Hier zit een luchtje aan. Bij witwassen is steeds meer sprake van vermenging tussen onder- en bovenwereld. Criminelen krijgen min of meer vrij spel. Blockchain! FvD is hier voorstander van. Rechts lullen, is zakken vullen.
heul 5 weken geleden
Contant geld is zo gek nog niet, het maakt de jongere generatie meer bewust van de waarde van het geld. Pinnen is zo makkelijk , maar eigenlijk te gemakkelijk , klik en klaar en vaak verliest men het overzicht, een sluipend gevaar. Persoonlijk betaal ik nog graag contant, voor kleine bedragen pin ik, maar verder contant. En wat geld op zak is ook makkelijk voor als er weer eens een pinstoring is en ik heb de indruk dat het vaker voorkomt, maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn.
Karel33 5 weken geleden
altijd geld op zak--is er een stroomstoring, geen probleem. dat was het wel voor 3 belgen die 2 uur vastzaten op de roltrap.
Uisge 5 weken geleden
Wat is precies het probleem als de stroom uitvalt in de winkel, het enige dat ik kan verzinnen is dat het personeel de zooi weer moet opruimen. Mij maakt het niets uit want ik heb nog nooit wanhopig iets direct nodig gehad.
B Tender 5 weken geleden
Als de stroom uitvalt??? Nou, dan probeer ik zo snel mogelijk met m'n gevuld winkelkarretje de winkel of winkelcentrum te verlaten....want ik moet er niet aan denken dat de deuren niet meer opengaan en je daar gevangen zit.....Dan maar niet afrekenen !!
Mieppio 5 weken geleden
B Tender dat lukt je niet, deuren gaan niet open. Je kunt je boodschappen komen halen 's middags als alles het weer doet.. Dus heb jij ff vette pech
chielvd 5 weken geleden
howy cues je denkt dat je overal verstand van hebt. maar als je niet in de gaten hebt dat je contant moet blijven betalen zou ik maar wat minder hard roepen
dutchy71 5 weken geleden
Howy Cues, Het is en blijft een verdien model voor de banken en niets anders, u hangt er een heel verhaal aan vast, Maar geloof mij die banken zijn er niet voor ons hhor, Allemaal groot geworden door maffiapraktijken en meer niet.
Johan__ 5 weken geleden
Howy draait het om. Er worden overal pin automaten gezet om cash te ontmoedigen. Immers, met een card is het makkelijker. Dat is het enige voordeel. De rest is controle, en binnenkort CBDC.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.