Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wilders ziet af van premierschap. Wie moet er nu premier worden?

2.764 stemmen | Geplaatst op 15 maart 2024 | Website

Mona Keijzer
24.5%
Ronald Plasterk
8.5%
Johan Remkens
8.5%
Iemand anders
58.4%

Reacties (40)

Zeeuwleeuw 6 weken geleden
Wat een zooitje is het weer in de politiek. Maar dat zijn we inmiddels helaas wel gewend. Er wordt in verkiezingstijd door de meeste partijen altijd van alles beloofd, maar vervolgens gooien ze het meeste weer in de prullenbak. Over problemen wordt vaak 20 jaar of nóg langer geouwehoerd. En dan is er nog steeds geen oplossing... Men besluit zonder schaamte om nog eens een "onderzoek" uit te laten voeren zodat er weer een paar jaar tijd gerekt kan worden. Of besluiten die na tientallen jaren eindelijk door de Tweede Kamer waren genomen worden alsnog tegengehouden en teruggedraaid. Dit is o.a. momenteel het geval met de "nieuwe wet dieren" waar 19 maart over gestemd wordt. Een meerderheid van de Tweede Kamer is al eerder akkoord gegaan met een veel betere wet om de vele honderden miljoen onschuldige dieren per jaar in de intensieve vee-industrie eindelijk te beschermen tegen alle barbaarse mishandelingen, stress, angsten, eenzaamheid, pijn, gebrek aan medische zorg bij ziektes en afwijkingen, en uitbuiting! Maar de PVV (die nota bene al 20 jaar altijd zegt voor dieren op te komen), maar ook NSC, CU en Denk twijfelen nog steeds... Deze vier partijen kunnen nu hét verschil maken en zorgen dat er eindelijk een véél betere wetgeving komt om de talloze dieren een fatsoenlijker leven te geven zonder gruwelijke verwondingen en allerlei andere intense ellende. VVD, CDA, BBB, SGP en Forum waren altijd al strikt tegen meer dierenwelzijn en tonen werkelijk geen enkel respect. Dus daar valt waarschijnlijk niets meer te halen. Maar PVV, BBB, CU en Denk moeten om! Arjen Lubach besteedde er deze week ook aandacht aan. Kijk vanaf 8 min. 59 sec. op: https://npo.nl/start/serie/de-avondshow-met-arjen-lubach/seizoen-8_1/de-avondshow-met-arjen-lubach_118/afspelen en ook op: https://www.worldanimalprotection.nl/red-de-wet-die-dieren-redt/
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
Correctie. Waar staat: "Maar PVV, BBB, CU en Denk moeten om!" moet staan: Maar PVV, NSC, CU en Denk moeten om! Excuus voor de vergissing.
velder 6 weken geleden
Louis van Gaal! " Ben jij nou zo stom of ben ik nu zo ..."
GeelHesje 6 weken geleden
Wilders ziet helemaal niet af van het premierschap! Hij is gedwongen er vanaf te zien! Want anders ...
Alles stroomt 6 weken geleden
Dit hele circus is gedoemd te mislukken.
fiat124sport 6 weken geleden
Er is maar 1 premier en dat is Wilders. Dit NSC circus accepteer ik niet en neem ik dus niet serieus. Bij nieuwe verkiezingen ga ik alleen nog Wilders stemmen. Dat hele rare extraparlementair kabinet is gedoemd te mislukken. Vreemde reacties de grootste partij niet accepteren. Voor de rest tot Wilders in het kabinet zit of een ander goed rechts persoon neem ik de politiek niet meer serieus. Geen links beleid meer. Stop verbieden , afschaffen en excuses maken. Stop de waanzin en brainwashen van klimaat en stikstof. Terug naar 130 en ik zeg nieuwe verkiezingen zo snel mogelijk en maak Wilders en BBB de grootste zodat die met zijn tweeen een regering kunnen vormen eventueel met hulp van andere echt rechtse partijen. Ik vind het gewoon een schande dat Wilders geen premier gaat worden en ben teleurgesteld. Nieuwe verkiezingen en voor ik het vergeet stop verduurzaming, groen is niet groen want wind en zon en batterij is niet schoon.
Howy Cues 6 weken geleden
Programkabinet: het is mossel noch vis. Bij zo'n halfslachtig zooitje past een slijmerig buikpotig creatuur als premier. Genoeg keuze uit deze grabbelton, dunkt me.
kleinjanbj 6 weken geleden
zeker iemand van de pvv anders kunnen we dat stemmen ook wel laten. Toch zeker niemand van de pvda die hebben al genoegd verziekt in nederland samen met nog wat partijen
Zomervliegje 6 weken geleden
Sommige typen zulke lange teksten hier, die ik het niet eens lees. Net zo langdradig dat heel dat zooitje in Den Haag!
fiat124sport 6 weken geleden
In het kort dan Zomervliegje. Wilders voor premier dus nieuwe verkiezingen zo snel mogelijk.
fiat124sport 6 weken geleden
Omgekeerde Wereld. Grootste worden en dan alles waar je voor staat inleveren (enkele punten zijn goed) en dan niet premier mogen worden. Schande is het . Circus. Bah.
dasy 6 weken geleden
donald trump lijkt me wel geschikt,het is toch lood om oud ijzerl
pwverhelst 6 weken geleden
Er zijn voldoende capabele mensen (ook van buiten de politiek) die deze verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen. Ik ben blij dat het geen Wilders is die ons land als MP vertegenwoordigd. Stel je eens voor dat hij als representant van ons land in het zo door hem verguisde Europa het woord moet voeren of een islamitisch land moet bezoeken !! Vermoedelijk komt hij daar niet eens binnen. Tot slot: stop fiat
Pindakaas1983 6 weken geleden
Wilders had het moeten laten imploderen. Opnieuw stemmen
famclaes 6 weken geleden
Wilders wil helemaal geen premier worden en verschuilt zich nu achter de andere coalitie partijen Hij is altijd al een wegloper geweest als het op verantwoording nemen gaat
C.J. de Loof 6 weken geleden
De enige goede oplossing is gewoon nieuwe verkiezingen, de rest is allemaal zonde van de tijd en Zeegeeuw er zijn op dit moment wat belangrijkere zaken die aandacht verdienen boven dat gezeik over beestjes, prima als u geen vlees wil eten maar het overgrote deel van Nederland wel dus stop met uw gedram.
Karel33 6 weken geleden
van meet af aan wisten ze al dat omtzigt niets met de pvv te maken wilde hebben, en dilan zag het ook niet zitten. wat er nu in elkaar gedraaid wordt houd geen jaar stand. daarom: nieuwe verkiezingen en zo snel mogelijk. de pvv staat hoog in de peilingen en zal zetels winnen, en dan met een ook grotere bbb aan de gang gaan zodat de plannen van de pvv door kunnen gaan met wilders als president.
Peritum ? 6 weken geleden
Dit wordt geen ‘ extraparlementair of programkabinet ‘, maar een ‘ rariteitenkabinet ‘. Dit schreeuwt om nieuwe verkiezingen want de gemiddelde Nederlander voelt zich sterk verneukt door deze paljassen in Den Haag.
Peter D? 6 weken geleden
Brigitte Kaandorp
Mieppio 6 weken geleden
Wat moet je met die drie, het is allemaal niets. Zeker die Keijzer niet met die blonde kop, daar moet je geen vertrouwen in hebben. dan maar een ander die er niet bij staat
Ron625 6 weken geleden
Gewoon afstappen van de antieke, verkeerde, achterhaalde en ondemocratische coalitie politiek en overgaan op een modern systeem, dan kan je na 2 uur praten verder.
Havenot 6 weken geleden
Het mag duidelijk zijn dat deze formatie is mislukt. Tja, we krijgen met zijn allen wat we verdienen. Een land is niet te regeren met meer dan 20 partijen. Nieuwe verkiezingen gaan echt niet helpen, Wilders ( geen partij maar een milde dictator) zal misschien wat meer zetels halen, maar hij heeft zijn verleden niet mee. Niemand wil echt met deze man in zee, ook niet als hij 50 zetels haalt (wat nog lang geen meerderheid is) Ik snap ook niet wat men van deze man verwacht, al zijn punten zijn afgeschoten met eigen instemming. Het is net zo'n draaikont als dat overspannen huilebalkje.
Howy Cues 6 weken geleden
Volgens de plezierige illusie van liefde voor het volk en vaderland zag Wilders af van het premierschap. Een dag later vond hij het unfair en niet horen in een democratie. Daarom juist, Wilders. Je bent geen teamspeler, maar een querulante einzelgänger. In een democratie heeft iedereen wat te zeggen, maar in een eenmanspartij niet. Of wil Geert nu zeggen dat hij alle jaren in de politiek zichzelf niet is geweest? Dat hij nu pas uit de kast komt als 'Eurazier' die de democratie omarmt, is een leugen om bestwil. Ondertussen smelten zijn mooie beloftes als sneeuw voor de zon. En brokkelt zijn charisma af als de Berlijnse muur. Zijn kiezers zijn een dikke, vette worst voor de neus gehouden, want Wilders in 'survival-mode' geeft alleen om zichzelf. En nu de wind uit zijn zeilen werd genomen, is hij weer zoals hij al die jaren 'zichzelf' is geweest; de gangmaker op 't verkeerde feest. En over zelfzijn gesproken, is Monica Keijzer een lichtend voorbeeld van 'hoe-overwin-ik-mijn-identiteitscrisis'. Zij huppelt als een kip van het ene naar het andere kippenhok om 's lands haan te worden. In overtuiging dat 'nooit geschoten altijd mis is', doet zij als BBB-figurant tevergeefs mee in de race. Niet getreurd, Mona. Bij de volgende verkiezingen omarm je weer een nieuw politiek geloof. En wie weet, schop je het eens tot premier in je dromen. Dan hebben we nog de gebroeders Kwek en Kwak: Ronald en Johan. Leuk voor in de Donald Duck, maar niet voor Den Haag Vandaag.
heul 6 weken geleden
Dit gemodder leidt tot niets en al helemaal niet tot een daadkrachtige regering. Maar dit is maar een spel voor de bühne, straks zal blijken dat het niet lukt. Omzigt en Timmermans hebben al handjeklap gedaan en straks komt er gegarandeerd een poging over links die plots gaat lukken. De boel laten klappen was beter geweest en nieuwe verkiezingen. De burger is slim genoeg om in te zien dat dit maar een spelletje is van ja roepen en nee bedoelen. De burger weet nu wie waar voor staat. Nieuwe verkiezingen is de enige oplossing, er hebben zich inmiddels zulke grote verschuivingen bij de kiezers voorgedaan , dat na nieuwe verkiezingen er eenvoudig een nieuwe regering gevormd kan worden. We zijn soms net mensen.
Jan CB 6 weken geleden
Het beste is Sinterklaas als premier, want dan krijgen alle brave Nederlanders een extraatje en een echte Zwarte Piet als vice-premier, die alle niet-brave Nederlanders in de zak stopt.
ierist 6 weken geleden
Howy Cues als minister president lijkt mij wel wat.
Karel33 6 weken geleden
ierist: nee--liever mister bean--dan valt er iets te lachen want nu is het huilen geblazen en hyacint van schone schijn vieze president.......
B Tender 6 weken geleden
Mijn gedachte gaan meer uit naar een komediant/comédienne. Dat lijkt me een hele goede weerspiegeling van hoe het kabinet tot stand gekomen is......Een cabaretier lijkt me ook wel wat, zo eentje die de poppenkast van onze pseudo democratie goed kan vertolken......Een liegbeest, eerste klas, zou ook kunnen want dan is de uitzoek groter.....Of tenslotte maar nieuwe (nee eigenlijk andere) verkiezingen, want nieuwe verkiezingen zullen niet nieuw zijn.
Howy Cues 6 weken geleden
Ierist, als jij gelijk hebt, krijg ik gelijk. En overeenkomstig 't principe 'eerlijk zullen we alles delen' mag jij mijn Mona zijn. Maar alle gekheid op een stokje. Is er hoop? Kan de democratie gered worden? Jazeker, want de andere stem van het volk spreekt. Driekwart van de kiezers had niet op de PVV gestemd. Zij waren bestand tegen de paranoia en valse beloften van eenmanspartij Wilders. Dus als ik gelijk hebben/krijgen zou afwegen, slaat de schaal door naar de andere stem van het volk. De democratie is de wil van het volk. Elke dag hoor ik verbaasd in 't Nieuws wat ik nu weer zou willen wat ik beslist niet wil. Dus Ierist, als je beter wil, moet je beter gaan.
Howy Cues 6 weken geleden
"Een échte Zwarte Piet" wordt ook in de discussie gegooid. Racisten staakt uw wild geraas.
Verzamelaar1978 6 weken geleden
Tja, je kunt fijn zien wie er in dit 'systeem' aan de knoppen draait en dat zijn niet de mensen op wie is gestemd. Het is sowieso een blamage dat Wilders niet de premier wordt. Nu weet ik dat er in het verleden ook uitzonderingen hierop zijn gemaakt maar het is toch wel tenenkrommend dat bij een dergelijke verschuiving van 'links' naar 'rechts' dit geen toeval lijkt te zijn. Voor tegenstanders van de 'verrechtsing' worden graag de woorden 'extreem rechts, 'racisme', 'nationalisme' gretig gebruikt om vooral een verdachtmaking te doen laten ontstaan bij de mensen die het anders willen. Wat ook enorm opvalt is dat in de 'oude politiek' politici aanwezig waren die geleerd hadden voor hun 'vak', tegenwoordig laten ze iedereen maar wat doen. Het is een trieste maatschappij waarin enkel ruimte lijkt te zijn voor: gender, woke, diversiteit, anti boeren en anti visser onder de noemer 'klimaatreligie'. Als je ontevreden bent en je stemt rechtser wordt je door bepaalde groepen al als 'raar gezien en het zijn vaak die 'linkse' individuen die het maar toejuichen als een land KAPOT gemaakt wordt zolang hun idealen het maar halen. De zorg is onbetaalbaar maar als je bijv. transgender wilt worden mag dit gerust uit het basispakket terwijl echt hulpbehoevenden op de wachtlijst worden gezet. Er zijn meer dan 60% gezinnen in NL die aan de bedelstaf zijn geraakt maar daar is geen oog voor. Waar wel oog voor is, is om miljarden te pompen in de Oekraïne of in de bodemloze put van klimaatgekte. Even een fijne overdenking waarbij ik toch wel mn complimenten moet geven aan de 'elite' (gevestigde (wan)orde). Puik werk om een partij als NSC te doen laten ontstaan waar ook nog veel mensen op hebben gestemd en deze enorme sabotage mede heeft geregeld. Velen hadden dit niet voorzien maar nogmaals; applaus! Omzigt is niet meer dan een soldaat van de elite. Geloven dat dit een democratie is waarbij jouw mening ertoe doet is geloven dat linkse mensen (in de huidige context van pro vaxxer/anti boeren en visser/anti tradities/alles is racisme) enige realiteitszin hebben. Kijk naar hoe het openbaar ministerie opereert: een volksvertegenwoordiger van de FvD wordt gewoon vervolgd voor bepaalde uitspraken terwijl 'links gepeupel' alles mag roepen. Kijk hoe er met demonstraten wordt omgegaan: Extinction Rebellion vrij spel en anti coronabeleid demonstranten worden gewelddadig neergeslagen...En oh ja dan heb je ook nog die grote groep die weg blijft kijken terwijl je kosten de pan uit reizen en volkscontrole meer feite wordt dan fabel...
BaGj 6 weken geleden
Ik ga voor iemand anders, Maar ik weet het eigenlijk niet meer. Het ergste is dat ze in Den Haag het ook niet meer weten. We glijden langzaam af naar een 'bananenrepuliek'. Als het zo doorgaat, dan gaat Frans Timmermans nog aan het langste eind trekken. Het is wel zo dat links van alles de schuld krijgt, maar de PvdA heeft de laatste 7 jaar niet meer in het kabinet gezeten. GroenLinks heeft zelfs nog nooit aan een kabinet deelgenomen. Rutte neemt op tijd de benen en denkt stilletjes zoek het maar uit met de rotzooi die ik in belangrijke mate heb veroorzaakt. Hem hoor je niet meer en links krijgt de schuld.
Howy Cues 6 weken geleden
Welke rotzooi, BaGj? Onder leiding van de kabinetten-Rutte werd de economie weer op de been geholpen na de economische crisis en de daarop volgende eurocrisis. Het begrotingstekort werd teruggebracht tot binnen de Europese norm en de werkloosheid ging na 2014 sterk achteruit. Overal uit Europa komt men in Nederland le miracle hollandaise aanschouwen. Van bananenrepubliek was geen sprake, maar nu er een ondemocratisch eenmanspartij in het programkabinet is geslopen, is het niet meer uit te sluiten. Neem een doorsnee PVV-kiezer, bijvoorbeeld Verzamelaar 1978, die zou ik graag serieus willen nemen, maar dit zou een belediging zijn voor de intelligentie van driekwart van de samenleving. Of wat te denken van Fiat124sport. Ook zo'n hoogvlieger die de overtreffende trap van het bijvoeglijk naamwoord 'groot' hanteert voor het begrip acceptatie. Accepteren is de ogen openen voor de realiteit. En de realiteit is zoals het nu is (geen premierschap Wilders) en niet zoals jij wil dat het is, Fiatsport124. Wilders heeft hier zelf fiat aangegeven, tenzij hij de intelligentie mist zich aan te passen aan zijn eigen compromis. Over intelligentie gesproken. Waarom blijft Caroline van de Plas buiten schot? De nummer 7 van Deventer is de 'Ma Flodder' van de politiek. Duw haar a la Churchill een sigaar in de mond en Poetin schijt 7 kleuren stront in zijn broek. Dit zou heel wat uitgaven besparen op de defensie-uitgaven. "I shall never surrender. We shall fight on the beaches .." komt uit de doorgerookte keel van onze nieuwe premier.
B Tender 6 weken geleden
Geert, Geert, Geert, wat doe je toch jezelf en je kiezers aan...Kijk eens naar de laatste peilingen, van Ipos bv......Daar zou de PVV (28 feb) 49 zetels kunnen verwachten en die van functie elders inderdaad iets anders moet gaan doen vanwege z'n verlies van 9 zetels sinds de verkiezingen....De vvd (geen hoofdletters meer), 5 zetels minder en dan na die verkiezingen nog steeds een grote mond heeft tijdens onderhandelen.....De BBB nog steeds een partner kan zijn met een zetel meer.........Doe het Geert, doe het voor je kiezers, die zienderogen zien, hoe je inboet, inboet en concessies moet doen........Ga, er voor......voor je kiezers!!!
B Tender 6 weken geleden
En...laat vooral een kwal, een kwal!!!!
fiat124sport 6 weken geleden
Hij is gedwongen Howey en ik zeg nieuwe verkiezingen 50 zeteld Wilders 15 bbb rest van overige rechtse partijen en alles wat ik zeg is waar er is een stroom probleem door batterij auto,s het komt uit vervuilende zon en wind parken die dingen zijn niet schoon en het is slecht voor mens en dier. We rijden 100 om waanzin want er is geen stikstof probleem en klimaat verandering is van alle tijden.
fiat124sport 6 weken geleden
Bagj links is ook d66 en dat beleid voeren we uit vvd is ook links geworden. Dus we voeren links beleid uit zie je ook aan het brainwashen op de radio van duurzaam en afschaffen, excuses en verbieden
Leo Vlaar 6 weken geleden
Normaal levert de grootste partij een minister-president dus Geert Wilders heeft alle recht op deze functie. Geert Wilders en de PVV hadden op hun standpunten moeten blijven staan straks verdwijnt echt alles de ijskast in omdat NSC , VVD op alle fronten niet mee willen werken en overal op tegen zijn . Pieter Omtzigt (NSC) is een grote dwarsligger bij de formatie van het nieuwe kabinet en had toch beter op een functie elders kunnen solliciteren ! want iedereen ziet toch wel dat dit helemaal niks gaat worden .
velder 6 weken geleden
NOU Howey, vaak kan ik door je geraaskal heen nog wel sympathie vinden in wat je inhoudelijk te zeggen heb. Maar nu, dat Rutte het allemaal zo netjes achterlaat. Je kunt niet sec kijken naar begrotingstekort want laten we eens kijken hoe hij dat voor elkaar heeft gebokst. Starten bij de jeugdzorg, ggz en ouderenzorg. Koude bezuiniging. Belasting op arbeid is en blijft torenhoog maar op inkomsten uit andere bronnen is amper belast. Er was ook iets.met toeslagen. Voor de toekomst had hij weinig visie op de energietransitie, stikstof- en wooncrisis. Want het Dogma van de.marktwerking.... Afijn u kent het. Wat was dat ook al weer in Groningen. Nee Rutte heeft een fiks rechts beleid gehanteerd. Helaas is de staat van een samenleving niet alleen in economische termen te waarderen. Fatsoen, solidariteit, verbondenheid zijn m.i. evenzo grote criteria. Nee die Rutte heeft zijn best gedaan. Het is een vluchteling nu en vraagt asiel bij de NAVO. Ik zeg hem hoi, hoi en dikke doei. Wat me opvalt is dat er in rechts de redding van het land wordt gezien. Maar de plannen op zorg en inkomen kunnen bijna niet linkser dan bij Wilders. We hebben geen verschuiving van links naar rechts maar van rechts naar heel rechts op overig beleid.
Johan__ 6 weken geleden
Waarom geen omgebouwde invalide gay neger die zwakzinnig is? Zou wel zo inclusief zijn.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.