Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstmatige intelligentie is gevaarlijk!

2.304 stemmen | Geplaatst op 14 maart 2024 | Website

Oneens
10.7%
Eens
89.3%

Reacties (19)

Zomervliegje 6 weken geleden
Hoewel AI leuk kam zijn zie ik zeker de gevaren er van in. Op langere termijn zal dat alleenmaar zorgelijker en gevaarlijker worden. Straks is echt van nep niet meer los te koppelen. Ook overstijgt het het cognitieve vermogen van het menselijke brein. Onze "harde schijf" zal dit niet kunnen bijbenen en nog begrijpen. Ook hoogleraren ingeze meegenomen.
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
Ook al kan ik mij in bepaalde situaties voordelen er van voorstellen, in zijn geheel vind ik het iets waarvan we de gevolgen totaal niet kunnen overzien en wat voor enorm veel ellende zal zorgen. Ook criminelen weten hier best wel raadt mee en straks weet je niet meer wat waar is en wat niet. Dus laten we dit maar beperken.
GeelHesje 6 weken geleden
AI is geen probleem en kan heel handig zijn zolang de Mens de baas over AI is én blijft. Op het moment dat AI de baas over de Mens en/of mensen gaat worden en/of beslissingen over gaat nemen die eigenlijk door mensen genomen dienen te worden dient meteen en definitief de stekker eruit getrokken te worden!
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
@GeelHesje Dáár ligt meteen het grote probleem. Het is te onoverzichtelijk, te ongrijpbaar, niet te controleren of beperkend te handhaven. Ooit, lang geleden heb ik het boek Professor Knapkop gelezen. Die was enorm intelligent en bracht met bepaalde technieken babypoppen tot leven, om er vervolgens een soort robots van te maken. Maar deze werden na een tijdje zo slim en ook levensgevaarlijk dat zij de mensheid wilden vernietigen. Eigenlijk was het een boek met een vooruitziende blik. Laten we ons verre houden van dit soort gevaren. Als we er tot onze nek in zitten is het niet meer terug te draaien. De mens moet geen technieken bedenken waarmee je alles kunt vernietigen, net zoals bv. kernwapens.
volijke 6 weken geleden
AL gaat heel veel banen kosten!
Veloci R. 6 weken geleden
Artificial intelligence is een mooi staaltje techniek en zeker zeer indrukwekkend met wat het allemaal kan en gaat (kunnen) doen. Maar toch wekt het bij mij zorgen op bij verschillende vlakken. Ik heb zelf nog het inzicht om AI gecreëerde afbeeldingen te onderscheiden, maar ik zie dat heel veel ouderen daar wel al moeite mee hebben. Soms zie je wel eens zo'n nep afbeelding voorbij komen op facebook van bijvoorbeeld een kind dat bij een 4m hoog zandsculptuur van een leeuw staat en dat "zogenaamd" zelf gemaakt zou hebben met de tekst erbij dat het iemand zijn kleinzoon is en niemand zijn kunstwerk waardeert. Vervolgens zie je 100 reacties eronder van mensen boven de 40 die zeggen dat het prachtig is en knap, Ondanks dat het overduidelijk niet echt is omdat er bijvoorbeeld geen detail in de achtergrond is en het kind 3 benen en meer als 7 vingers aan zijn handen heeft. Dat is dan alleen nog maar bij de ouderen want jongeren zijn daarom ook al goed om te tuin te leiden met A.I. Wist je dat er bijvoorbeeld op Instagram & Only Fans ook al accounts zijn die al volledig beheerd worden door A.I. Ik zou willen dat ik een grapje maakte maar er zijn al een aantal van die nepaccounts die gewoon al duizenden euro's binnenhalen per week terwijl men niet eens door heeft dat het A.I. is. Dan heb ik het alleen nog maar over afbeeldingen
velder 6 weken geleden
AI is een probleem vanwege het misbruik ervan. De mens zet het in om een ander in min of meerdere mate te benadelen. Fraude, kwetsen, beschadigen tot op Geopolitiek niveau. Poppen die zelfstandig besluiten nemen... Er is nog geen kunstmatig bewustzijn. Echter kun je een machine uiteraard met de juiste algoritmes veel dingen laten doen. Vind ik het een zorgelijke ontwikkeling? Zeer zeker. Helaas hebben we de techbedrijven zoveel macht gegeven dat gekozen leiders altijd achter de muziek aan lopen. M.n dit laatste vind ik het meest zorgelijke.
Veloci R. 6 weken geleden
A.I is ook al heel goed in het opstellen van teksten, brieven en verslagen. Het kan bijvoorbeeld al een (bijna) perfecte brief of een verslag genereren in nog geen span van nog geen 3 sec. Als je dat zelf moet doen kost het soms wel 30 min. Daardoor vrees ik dat er op dat gebied het ook wel eens banen zou kunnen gaan kosten. Een ander ding is dan nog "deep fake". Je (her)kent waarschijnlijk wel die nepvideo's met premiers of presidenten die liedjes mee zingen. Dat is op de oppervlakte grappig, maar ze kunnen tegenwoordig zo goed editen met a.i. dat zie iemand al iets kunnen laten doen of zeggen terwijl diegene dat bijvoorbeeld nooit heeft gedaan. Hierdoor wordt media ook een stuk onbetrouwbaarder. Over 5/10 jaar wordt het heel lastig om het echt te onderscheiden en dan ligt het waarschijnlijk nog meer in publieke handen. Probeer dan maar is te bewijzen bij een rechter dat een opname of video van iemand die je bedreigt of dat iemand in je huis heeft ingebroken.
Peter D? 6 weken geleden
AI, computers algemeen, vuurwerk, wapens, auto’s, etc; op zich geen probleem. Mensen vormen het potentiële gevaar.
Ron625 6 weken geleden
AI heeft zeker voordelen, maar waarom moet dan openbaar zijn en door iedereen gebruikt kunnen worden? Zodra computers ECHT intelligent zijn, zullen ze zich ook willen beschermen tegen uitschakelen, wie weet wat voor truken er dan komen........
Domoor 6 weken geleden
Mensen zijn gevaarlijk.
Peritum ? 6 weken geleden
Ik zeg, ‘ niet toestaan in de publieke sector en overheid’. Het liefst helemaal niet. AL is levensgevaarlijk in gebruik door verkeerde gebruikers en ontwikkelaars. U zult zien dat fraude, afpersing etc. aan de orde van de dag zullen zijn bij dagelijks gebruik. Intelligentie die de mens boven de pet gaat is levensgevaarlijk!
Howy Cues 6 weken geleden
Eens. Kunstmatige intelligentie is gevaarlijk. Mensen zijn gevaarlijker. En hybride mensen zijn het gevaarlijkst. De technologie om een chip in een menselijk brein te implementeren bestaat al (Neuralink en BrainGate). Alhoewel deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat, gaat de innovatie razend snel. De stap van kinderschoen naar 7-mijls-laars is een kwestie van tijd, dus het idee 'dat het zal wel loslopen' is ontkenning van de realiteit. In AI schuilt geen kwaad, alleen in het menselijke brein. Als AI in verkeerde handen valt - dit is eerder een regel dan een uitzondering - is de geest uit de fles. Aangezien een hybride wel een bewustzijn heeft, kan 'het' zelfstandig (bewust) taken uitvoeren. Dus u snapt dat 'gehackte of gemanipuleerde' chips in het brein het wapen van de toekomst wordt. AI houdt de mens een spiegel voor dat 'wij' ons niet langer superieur kunnen wanen. De hybride mens zal baas boven baas worden. En de machine weet met zijn mensachtige vaardigheden (leren, redeneren, plannen) de menselijke vaardigheden te overtroeven. Bepaald geen geluk bij ongeluk, dunkt me. Nee, van kwaad tot erger.
mystiek56 6 weken geleden
We leven gewoon in een gevaarlijke tijd. We leven niet meer in een democratie. We worden gemanipuleerd en gestuurd door overheid en bankiers. Italië is een land wat m.i. meer democratie heeft dan Nederland. Daar kan en mag en wordt een rechtse premier geaccepteerd als die democratisch gekozen is. Hier wordt op allerlei manieren gefoezeld om dingen niet te accepteren. De rechtelijke macht ook daar schort het aan. De éne partij mag meer demonstreren als de ander. De veroordelingen liggen duidelijk niet op een juiste maat. K.I. wordt ook dadelijk ook bestuurd. Door wie?? Alleen dat maakt het al gevaarlijk. Het is nu al een enge tijd maar het wordt steeds erger. Afin alleen de onnozelen onder ons zien het niet. Ben bang voor de komende generaties.
mystiek56 6 weken geleden
Howy Cues ik ben het volledig met je eens al maak ik het wat simpeler.
the_street 6 weken geleden
A.I. is pas intelligent als het zelf de stekker weer in het stopcontact kan steken nadat ik deze er heb uitgetrokken.. :D
B Tender 6 weken geleden
Het principe van A.I. is al van halverwege de vorige eeuw en misschien nog ouder, als men het gebruik van bepaalde logaritmes meerekent.....Voorspellen van de toekomst is zelfs nog ouder, maar of dat ergens op gebaseerd was?..... In de loop der jaren zijn de mogelijkheden om en het gebruik van A.I. zeer snel toegenomen.... Misschien komt het voort uit "meten is weten", dus het bestaan ervan is zeker niet nieuw.....De bedoeling voor het gebruik, daar moet je tegenwoordig serieuze grote vraagtekens bij zetten..... Een ding is zeker, het geeft degene die het beheerst een grote macht om over een ander te heersen.....Het kan de mensheid dienen, maar ook (de mens) vernietigen......Wetten, over het gebruik, kunnen misschien het verkeerd toepassing een tijd vertragen, maar er moet maar een gek zijn, die zich daar niets van aantrekt en de beer is los...Bijna net zoiets als klonen bv ( waarvan de mogelijkheden inmiddels al veel verder strekken, dan hetgeen wettelijk is toegestaan ) of idem dito met het toepassen van kernenergie (waarvan men bv nu nog afspraken heeft bij het voeren van oorlog, maar het nog steeds maar een open vraag blijft, voor hoelang).....maar ergo...A.I. is er en ontwikkeld zich meer en meer en is zelfs niet meer tegen te houden.....en helaas geheel afhankelijk van degene die er macht over heeft. (net zoals bij de andere genoemde items )....
B Tender 6 weken geleden
Ik moet er dan ook niet aan denken, wat er gebeurd als alle drie de items, zoals in mijn vorige reactie bedoeld samen gebruikt gaan worden, of zelfs bij 2 daarvan bv (klonen en A.I.)....... het maken van een bionic mens bv........Hopelijk maak ik het niet meer mee, maar ach arme, arme nazaten dan toch.
Johan__ 6 weken geleden
Skynet. Trouwens, de CCP noemt hun systeem al skynet. Soon in a theater near you.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.