Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Online gokken zou verboden moeten worden

4.024 stemmen | Geplaatst op 11 maart 2024 | Website

Eens
92.5%
Oneens
7.5%

Reacties (23)

fiat124sport 6 weken geleden
Nee om de simpele reden dat verbieden en afschaffen en overal excuses voor aanbieden eens moet stoppen. Ik zeg niet dat het goed is maar laat mensen in hun eigen beslissingen. Net als afdwingen van batterij auto's die met een batterij pakket van 500 kilo als groen worden verkocht . Net als het idiote van het gas af gaan en een dure warmpte pomp die in de kinderschoenen staat moet kopen. Stop ook met klimaat en stikstof onzin en voor 130
Howy Cues 6 weken geleden
Eens. Gokken is dokken.
Peritum ? 6 weken geleden
Eens, maar dan ook postcodeloterij, staatsloterij en alle anderen verbieden, want je gokt op een winstkans van 1 op ? ??? en verliest geheid van het systeem. Deze manier van gokken duurt soms decennia lang en kost veel mensen handen vol geld en is pas een echte verslaving.
Uisge 6 weken geleden
De links activistische postcode loterij moet verboden worden.
velder 6 weken geleden
Ik gok niet maar gun ieder zijn pleziertje. Wel ben ik tegen online gokken. Waarom? Bij het offline gokken is er meer.ci troel en kans dat er .voldaan wordt aan zorgplicht. Bij online gokken is het te gemakkelijk gemaakt om heel snel heel grote bedragen te verliezen. En begin nu niet over eigen verantwoordelijkheid. Die is er zeker maar het zorgen en omkijken naar elkaar is een groot goed. Je hebt gelijk dat de staat boter op het hoofd heeft want volgens mij zijn alle loterijen in Nederland van de staat.
velder 6 weken geleden
Ai typefoutje ik bedoel bij offline gokken is er meer controle......
plombier 6 weken geleden
Heel het leven is een gok. Keuzes maken en hopen dat het goed gaat. Met een loterij o.i.d nee dat is niet aan mij besteed.
velder 6 weken geleden
@fiat. Hoe krijg je nu voor elkaar om gokken te verbinden met elektrische auto's, energie transitie en snelheidslimieten? Man jij bent de klimaatdranmer hier. On topic, ga eens een jaartje werken in de verslavingszorg. Als je de verhalen achter gokverslaving hoort zal je mening wel wat genuanceerder zijn... Of wat zeg ik? In jouw geval vast niet ivm met je door brainwashing veroorzaakte dogmatisch denken
Howy Cues 6 weken geleden
Vadertje overheid harkte afgelopen jaar bijna 1 miljard euro aan kansspelbelastingen binnen (CBS). Dankzij de legalisering van online gokken, is de kansspelbelasting ruim een verdubbeling van het afgelopen jaar. De Nederlandse staat spreekt met twee monden. Enerzijds pretendeert vadertje overheid een 'goede' opvoeder te zijn en anderzijds laat hij steken vallen. Gokverslaafdheid komt niet zomaar uit de lucht vallen. Wat begint als een onschuldig gokje, kan tot gewenning leiden. En dit verlangen kan zo sterk worden dat zelfs het verstand er aan ondergeschikt raakt. Dus als een online-gokverslaafde niet meer buiten zijn gokken kan, heeft niet alleen de gokker een probleem, maar onze samenleving ook. Het is een paranoïde denkbeeld om deze onbevredigende status quo van 'eigen-schuld-dikke-bult' domweg in stand te houden. Wat voor alcohol en drugs geldt, gaat ook op voor gokken. Voorkomen is beter dan genezen. Als we allemaal zo sterk in onze schoenen staan als de stuurlui aan wal dan bestaat er geen verslaving. Echter de realiteit laat ons zien dat een fors aantal medeburgers de weelde en vrijheid van onze democratie niet aan kan. Daarom moet de samenleving deze doelgroep in bescherming nemen en begeleiden. Leg reclames voor gokken ook aan banden. Haal die prikkels weg! Voorts moeten de profiteurs die parasiteren op menselijke zwakheden worden geëlimineerd. Het marketingconcept 'leve-de-verneukte-massa-rinkelen-doet-de-kassa' hoort niet thuis in een geëngageerde samenleving. Bovendien is er bij verslaving geen sprake meer van 'eigen keus en eigen verantwoordelijkheid'. Deze zogenaamde vrije wil en keuzevrijheid zijn andermans zorgen geworden. Ofschoon het kabinet overweegt Nederlandse Loterij, het moederbedrijf van onder meer de Staatsloterij, Lotto en Toto, te privatiseren, staat het innen van kansspelbelasting op een hogere trede dan het welzijn van verslaafde gokkers. Geef het volk brood en spelen, maar vooral gokspellen, is het paranoïde motto. Nederland is het walhalla voor gokkers. Daarom wagen veel gelukszoekers een gokje in ons windmolenland. Laat Nederland niet stikken: een goed milieu begint bij uzelf. En géén 130: hardrijders zijn doodrijders.
Uisge 6 weken geleden
@velder, als ze gokinkomsten aanwenden om te procederen tegen de staat om belachelijke klimaatwetten door te drukken heeft Fiat volkomen gelijk.
Kaiser 6 weken geleden
dat moeten ze zelf weten, maar wanneer ze in de problemen komen zou het verboden moeten worden ze te helpen, want dat gaat op kosten van de staat (ons belastinggeld)
B Tender 6 weken geleden
Ze hadden het gewoon niet in moeten voeren, heel simpel.....Gokken, wedden e.d. is al zo oud als de mensheid zelf, evenals de bijbehorende slimheid van kansberekening, fraude en meer....Wie kent bv. de weddenschappen op de werkplek niet, op bv. een bepaalde voetbalwedstrijd, een kaartspel en etc. ....Verbieden??? Een vies woord in mijn optiek, gewoon niet invoeren en zeker niet stimuleren door te ontwikkelen, want de gevolgen zijn al van oudsher bekend, evenals de erbij altijd gepaard gaande smeerlapperij.
Howy Cues 6 weken geleden
Kaiser, als nadenken teveel van je tijd en energie vergt, oordeel dan niet. Wanneer iemand in 't moeras van gokschulden dreigt te verdrinken, kan deze persoon zichzelf niet uit de penarie trekken. Dus er zal een of andere weldoener, coach, psycholoog of overheidsinstantie een helpende hand moeten bieden. Doe je dit niet dan kan zo'n persoon van kwaad tot erger vallen. Denk aan huisuitzetting, landloperij, criminaliteit en zelfmoord. Ons belastinggeld is óók bedoeld om de meest kwetsbare groepen te helpen. En over 'ons' belastinggeld gesproken, kunnen wij allen democratisch inspraak hebben.
Kaiser 6 weken geleden
Howy Cues ,maar goed dat u met uw ellenlange epistels denkt de wijsheid in pacht te hebben .
J.Vet 6 weken geleden
afschaffen onzin , gokken doe je zelf. en ben je zelf verantwoordelijk voor ! , dat er een hoop slechte site zijn waar je kan gokken , dat zeker. maar ook daar moet je goed opletten. oplichters zitten overal. hoop mensen die hier stemmen voor het afschaffen , hebben jullie allemaal gok verslaving problemen of gewoon de zure haat tegen de mogelijkheid dat je mag gokken ? , je moet niet gokken , maar kijk een naar hoeveel mensen mee doen aan loterijen ! , alleen dat er reclame voor gemaakt word dat hoeft voor mij niet. maar ook hier verdient de staat bakken met geld , altijd wel grappig gevonden dat de dingen waarvan ze roepen dat het slecht voor je is ze het meeste aan verdienen.
dutchy71 6 weken geleden
Zoals Howy Cues het in de lange versie uitlegt is wel de waarheid mensen, Al denken er andere mensen anders over wat ik natuurlijk ook respecteer, Maar de waarheid is dikwijls hard en vervelend om te horen.
C.J. de Loof 6 weken geleden
Ach gelukkig weer iets gevonden wat verboden moet worden! Alles verbieden in Nederland en duurder maken, de grote bedrijven zijn al aan het wegtrekken, de boeren worden weg getreiterd, online gokken gaat ook wel lukken hoor, dan kunnen we hier tenminste zeggen dat wij er alles aan gedaan hebben. Vervolgens gaat het natuurlijk gewoon illegaal door.
wij zijn het 6 weken geleden
Ik gok zelf niet, maar gok nu (online dus) dat het niet gaat lukken om het te verbieden.
Howy Cues 6 weken geleden
Kaiser, wat je denkt van anderen, denk je van jezelf. Helaas constateer ik dat je een nietszeggend argument (de wijsheid in pacht hebben) gebruikt om de onzinnigheid van jouw reactie te verhullen. Je moet niet doen alsof je het beter weet, want hiermee ben je juist door de mand gevallen. Maar als jij (gok-)verslaafden aan hun lot wil overlaten, weet ik zeker dat ik een beter mens ben dan jij, wijsneus.
Howy Cues 6 weken geleden
C.J. de Loof, als die zogenaamde grote bedrijven 'wegtrekken', komt er tenminste personeel vrij voor bedrijven die wel maatschappelijk betrokken zijn bij het wel en wee van onze toekomst in Nederland. De helft van het Nederlands grondgebied is in handen van boeren. Generaties lang is de boer quasi begaan met zijn medeburger. Vandaar alle milieuproblemen. Of denkt u soms dat ziekmakende, kankerverwekkende, giftige insecticiden en gewassenbeschermers goed zijn voor het milieu, dier en mens. En zeg nu niet dat u het niet wist, want dan bent u geen haar beter dan al die achterbakse querulanten.
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
Toen dit een aantal jaren geleden mogelijk werd verbaasde ik mij enorm en verwachtte meteen al een ernstige toename van het aantal gokkers, en ook probleemsituaties en verslaafden. Daar hoef je geen verslavingsarts voor te zijn. Helaas blijkt mijn verwachting uitgekomen te zijn. Het is een criminele activiteit waarbij mensen heel simpel via internet misleid worden en verslaafd gemaakt zodat hen gigantisch veel geld uit hun zak geklopt kan worden. Het heeft geen enkel nut maar is alleen ernstig destructief, dus gewoon zo snel mogelijk verbieden!
terraphosa60 6 weken geleden
1 staatslot per maand is natuurlijk compleet anders als online gokken waar je in notime honderden euro verspeeld. Zeker als het niet je eigen geld is, schandalig. Met de Staatsloterij was ik vorig jaar ongeveer 275 euro kwijt en +- 1500 gewonnen (belastingvrij) waar je met die online casino"s er totaal geen vat op hebt en dat gaat zeer snel allemaal, er zit dus wel degelijk verschil wat je doet.
Mieppio 6 weken geleden
Het is een tijdje goed gegaan maar ze zijn nu weer blijven steken omdat ze niet weten welke stelling ze moeten neerzetten. Jammer hoor !!!!!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.