Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik zou mijn huis graag meer verduurzamen

1.875 stemmen | Geplaatst op 10 maart 2024 | Website

Ja
37.3%
Het is al duurzaam genoeg
62.7%

Reacties (23)

Kaiser 6 weken geleden
NEE is geen optie ? tot nog toe zie ik het alleen maar als een verdien model, het wordt je veel rooskleuriger voorgesteld dan dat het is
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
Wij hebben een moderne, energiezuinige woning. Dat scheelt ook gigantisch in de energierekening! Helaas hebben we nog geen warmtepomp en vloerverwarming. Dat zou nog meer energie besparen en is erg comfortabel.
Alles stroomt 6 weken geleden
Goed initiatief in Tholen .Onafhankelijk advies krijgen zou zeker kunnen helpen bij het verduurzamen van ons huis.
jws1962 6 weken geleden
Niet in meegaan want je wordt genaaid waar je bij staat.
fiat124sport 6 weken geleden
Nee ik verduurzaam niks meer ga niet aan warmtepomp en blijf aan het gas ik ga niks meer isoleren want de spauw zit er niet voor niets zit niet te wachten op schimmel en moet ik gaan betalen voor mijn zonnepanelen gaan ze van het dak. Ben klaar om geld uit te geven voor linkse groene schijn en waarvoor voor die ronde 0 vermindering opwarming. Tot slot stop met klimaat en stikstof onzin voor 130 stop verduurzaming stop met batterij auto,s te promoten hoe kan een batterij nu groen zijn dat voorkomt ook al die vervuilende wind en zonenergie
heul 6 weken geleden
Je huis verbeteren is altijd goed, maar in stapjes , elke keer wat , dat naar wens van de bewoners en hun draagkracht. Nu de mensen totaal gek maken met allerlei verdienmodellen levert de gemiddelde bewoner niets op. Een woord als verduurzaamingshypotheek doet mij de haren rijzen. Verder is de belastingdruk op energie voor de burger veel te hoog, ja omdat Den Haag een rupsje nooit genoeg is. In onze buurlanden is het de helft van in Nederland voor de burger. Dit soort praktijken ondermijnt het vertrouwen in de overheid en dat voor een land dat steeds verder af glijdt. Dit is totaal niet nodig, mits er een regering komt met verstand van zaken en doeners en de Tweede Kamr eens ophoudt om peuterspeelzaal te spelen. We zijn soms net mensen.
dasy 6 weken geleden
Nee naar verduurzaming niks dan overalschimmel,jammer dat het is gebeurd
Peritum ? 6 weken geleden
Waarom verduurzamen als er straks genoeg atoom electra wordt geleverd uit Borsele door de geplande vier extra kerncentrales? Hoe een gemeente en bevolking door Den Haag voor de gek gehouden kan worden, of is het pure naïviteit van de Zeeuwen om zich dit in de maag te laten splitsen?
fiat124sport 6 weken geleden
Inderdaad er moet ook optie nee zijn.verduurzamen kost alleen geld en levert heel weinig op. Heb zonnepanelen die 17 euro in de wintermaanden is bijna niks. Zomers leuk maar nogmaals moet ik gaan betalen koppel ik ze af en gaan ze van het dak af en Dasy ja dat is een gevolg van afsluiting met name oudere huizen. Denk voor u gaat verduurzamen en daarom zeg ik stop verduurzamen
Ron625 6 weken geleden
Ja, wel verduurzamen, maar alleen wat mij uitkomt. Ons huis is 100 jaar oud, de spouw is niet overal aanwezig en waar deze wel zit is deze te smal om te isoleren. Daarnaast ben ik 70+ en ik moet het wel kunnen terug verdienen. Kozijnen vervangen is puur eigenbelang, dan hoef ik niet meer te verven op een trap.
Howy Cues 6 weken geleden
Ja, ik zou mijn huis graag meer willen verduurzamen, maar dan wel op een onconventionele wijze, welke afwijken volgens de algemene normen en voorschriften van overheidszijde. Omgevingsvergunningaanvraag is in proces. De verduurzaming van je woning is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Door het energielabel van je woning te verbeteren wordt je huis meer waard. Bovendien bespaar je flink op je maandelijkse energielasten, zeker met de huidige energieprijzen. Voor een ieder die denkt dat zijn woning al duurzaam genoeg is: https://www.anders-verwarmen.nl/blog/7-argumenten-om-niet-te-verduurzamen.
fiat124sport 6 weken geleden
Howy de reden om niet te verduurzamen is voor mij simpel, goed ik heb dubbel glas, maari ik heb een jaren 70 woning en die volproppen met spul in de spauw is vragen om schimmel. Ik heb zonnepanelen kosten veel geld en levert weinig op. Ik ben voorstander van gas een cv ketel kost weinig en levert veel op gas is namelijk een heel goede en duurzame energiebron. Bovendien is een cv ketel stil, goedkoop . Als ik mijn huis wil verduurzamen moet er een hele muur omheen, kosten over de 100000 leven de duurzaamheid. Ik kijk niet naar enerielabels en geef ik niks om. Daarbij geloof ik niet in klimaat verandering want de aarde veranderd als sinds zijn bestaan is heel normaal en dan al die kosten. Het is klaar ik denk na ik bespaar geld door niet hier aan mee te doen. Zeg dat eens voor je zelf in plaats van het verdienmodel en de hele dag brainwashen goed voor het klimaat, duurzaam, batterij auto enzovoort.
B Tender 6 weken geleden
Nee, nee en nog eens nee....Inmiddels al meer dan genoeg gedaan en komt steeds bedrogen uit....Spouwmuur isolatie, de zwarte schimmel, verschijnt op de muur. Dubbel glas....bij een beetje wind, zie je de glasgordijnen in de hoek bewegen. Eerst "gewoon dubbel glas" , daarna HDR glas, gevolg....bij een bepaalde buitentemperatuur, beslaat de ruit, dat niet het geval was bij "gewoon dubbel glas".....De kruipruimte gevuld met "styropor chips",..geen merkbaar effect....Plafond isolatie??? Niet gedaan....een lachertje volgens mij in een huis met een vlizotrap, afgesloten door een luik......Bovendien..alle warme lucht stijgt naar boven, waar moet je er daar nou mee, als je in de woonkamer zit.....Zonnepanelen, jawel, met de (nog steeds) geldende salderingsregeling, nog steeds blij mee....maar ook dat staat op de helling en moet er bij bepaalde providers al kosten betaald worden voor teruglevering.....Al met al....een en al bedrog en geldklopperij....Voor mij is het hoogtepunt van investering al meer dan bereikt.....En nog gekker...als ik de berekeningen toe past, die bij de diverse investeringen in het vooruitzicht werden vermeld, nou dan zou ik geen cent meer aan stookkosten kwijt zijn.....Nou, vergeet het maar...allemaal gelul.......En ach, misschien zijn uiteindelijk een slimme CV ketel, slimme meters met al hun dikke onbegrijpbare beschrijvingen helemaal niet geschikt voor een domme opa.
Peter Arnolds 6 weken geleden
Ik woon nu 2 jaar in een aanleunwoning op ons erf. Geheel kant en klaar geleverd en geplaatst en voorzien van alle snufjes van deze tijd. En ja @B Tender ook met een slimme meter en alles is te bedienen met een tablet. Ik heb een uurtje les gekregen en ja deze opa van inmiddels 84 begrijpt het zelf. Door alle isolatie is ook alle geluid van buiten af bijna niet meer hoorbaar. Zonnepanelen, warmtepomp en vloer verwarming en triple glas en geheel gasloos.
B Tender 6 weken geleden
Tsja, opa van 84, je hebt nu eenmaal baas en bovenbaas...Sommigen op dergelijke leeftijd hebben zelfs totaal (zonder isolatie) geen last van geluidsoverlast.....Fijn voor je, dat het je allemaal naar de zin is......en niets meer aan hoeft te trekken van al die blatende schapen.
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
De mensheid is helemaal de weg kwijt . Als er manieren zijn om veel energie te besparen en tegelijk zelf heel veel geld uit te sparen zijn de meesten daar blijkbaar tegen. Maar wanneer de wereld vanuit ziekelijke hebzucht en machtswellust verwoest wordt, alles van waarde om zeep geholpen wordt en we ook onze eigen leefbaarheid onmogelijk aan het maken zijn staan de meesten te juichen en vinden dat het vooral zo door moet gaan.
B Tender 6 weken geleden
En wat we zeker niet moeten vergeten is, dat in deze tijd (waarin de ontwikkelingen zeer snel gaan) we er niet van moeten staan te kijken dat de huidige normen en regels al weer achterhaald zijn en de investeringen van heden binnen een te klein tijdsbestek, hun vooropgestelde rendabiliteit niet eens zullen halen...of zelfs het gebruik het al binnen die termijn af laat weten.....
Howy Cues 6 weken geleden
@fiat124, als jij je aangesproken voelt, ligt dit in de lijn der verwachtingen. Zoals je weet zijn Fiat rijders de meest ontevreden automobilisten. En over ontevreden gesproken. Wie ontevreden is over alles en nog wat is zelden tevreden over zichzelf. Sterker nog, zelfs de klaagmuur in Jeruzalem zou onder jouw aanwezigheid bezwijken. Maar alle gekheid op een stokje. Je bent oud en wijs genoeg om zelf te beslissen. En als jij van mening bent dat jij tevreden bent met wat je hebt dan is dit jouw persoonlijkste rijk-zijn. Jij gelooft niet in klimaatverandering, maar geloven is zeker weten dat je twijfelt. Dit blijkt uit jouw constatering, want je geeft zelf toe dat klimaatverandering van alle tijden is (.. "want de aarde veranderd als sinds zijn bestaan is heel normaal"..). Normaal? Je kunt beter je tijd en energie steken in feiten die volgens consensus normaal zijn dan tijd en energie te besteden in een denkbeeld dat met 130 uit de bocht vliegt. Je hebt je politieke voorkeur 'gelukkig' al meerdere malen uitgesproken. Ga vooral zo door. Want dankzij deze dosis antipropaganda wordt men wakker geschud. Tenslotte is een aarde 'gezond' achter laten geen verdienmodel, maar een morele verplichting. Maar daar zit jij niet mee, want je geeft er niks om 'hoe energiezuinig jouw woning' is (citaat: Ik kijk niet naar enerielabels en geef ik niks om). Trouwens je vertolkt jouw mening overeenkomstig jouw perceptie. In een fiat124- fantasiewereld heeft de jeugd geen toekomst.
B Tender 6 weken geleden
Wat denkt u, wat er zal gebeuren, als hele rijen huizen een warmtepomp aanschaffen, wat er zal gebeuren, als iedereen in een door elektriciteit aangedreven voertuig gaat rijden, waar halen we onze kunststof vandaan, als we olie uit ons leven verbannen.....En, wie had dat een paar jaar terug kunnen voorzien, dat je investering in een hardstenen en duur tegelterras, in no time zou veranderen in tegelwippen.....of straks extra belasting daarvoor moet gaan betalen.....moet gaan investeren in een regentank, om de wc door te spoelen, of zelfs mee te gaan wassen, terwijl regenwater na verloop van tijd nog erger stinkt dan stront, vanwege de vervuiling( en legionella op de loer ligt) en er dus weer filters moeten komen, om het enigszins te zuiveren..... maar waar laten we de filters dan weer??? Ziek, ziek, ziek zou je er van worden, van die hele duurzaamheids kliek.
B Tender 6 weken geleden
En dan nog tot slot....als je als overheid zo voor duurzaamheid bent, en in een artikel 12 gemeente woont (u weet wel, waar ze moeten bezuinigen op zorg), dan snap ik niet, dat er in mijn hele wijk en daaromheen, al meer dan een week lantarenpalen overdag zo maar blijven branden, zelfs na melding!!!!
No summer this year 6 weken geleden
Ik doe niet meer mee. De energiemaatschappijen krijgen minder geld voor hun CEO en bestuurders binnen. Dus die criminelen hebben dus besloten om bij mensen waar ze minder geld ontvangen nu te beroven om dit te compenseren. Terugleverkosten noemen ze dat. Nee gewoon diefstal om hun eigen zakken toch te blijven vullen. En alle mensen die dus meegaan in transitie zijn gewoon genaaid. Nexit is de oplossing voor alle ellende in Nederland.
fiat124sport 6 weken geleden
Hee Howy kijk naar de reacties...
C.J. de Loof 6 weken geleden
Uiteraard een nieuwbouwwoning kan je beter maar goed isoleren, maar bestaande bouw is lastig hoor. Terug verdienen is lastig en wordt meestal mooier voorgesteld dan het werkelijk is. Ook bij die warmtepomp gaat echt het verschil niet maken, van de mensen die ik spreek die het hebben geïnstalleerd in een bestaande (oudere) woning is niemand er beter van geworden.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.